Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
poeta świat ma za nic
i cały czas tworzy coś z niczego
wyciska słowa z codziennych zmagań Syzyfów
póki jest świat, są i poeci
na straży zachwytu i pogardy
pozornie obojetni, lecz współuzależnieni
na końcu świata będą chcieli mieć ostatnie słowo
a że nie moga się doczekać
sami kreują dzień rozstania (zbyt często)
pejzaż rozdarty ostatnim krzykiem poety
... to jest dopiero poezja na światowym poziomie
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 650
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Popraw przedostatni wers... bo inaczej to nie będzie poezja na światowym poziomie. Chyba, że to zabieg celowy.
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Reputacja:
0
Freed napisał(a):Popraw przedostatni wers... bo inaczej to nie będzie poezja na światowym poziomie. Chyba, że to zabieg celowy.
już

dzięki
[Dodano 16 września 2008 o 13:00]
fajnie by było, gdyby te 3 osoby, które dotychczas zadeklarowały, że wiersz im się nie podoba określiły w kilku słowach powody owego sięniepodobania
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):fajnie by było, gdyby te 3 osoby, które dotychczas zadeklarowały, że wiersz im się nie podoba określiły w kilku słowach powody owego sięniepodobania 
A powody "siępodobania" jednej osobie Cię nie interesują?

Mnie osobiście jakoś nie pasują te długie ostatnie wersy, ale ja raczej nie jestem przekonany do wierszy "bezrymowych", więc jest to tylko moje wrażenie, a nie zarzut merytoryczny lub formalny.
[size=85][i]"Ja nienawidzę siebie, kiedy tchórzę..."[/i][/size]
Liczba postów: 2,212
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Wprawdzie ryzykowne jest przypisywanie poecie niewątpliwie Boskiego atrybutu, jakim jest tworzenie czegoś z niczego - ale cały wiersz, pisany z wyraźnym przymrużeniem oka, jest naprawdę niezły.
Muszę przyznać, że Twoja twórczość poetycka staje się coraz lepsza. Na pewno leży Ci styl satyryczny.
Zastanawiam się tylko nad drobną kwestią techniczną, czy to "zbyt często" w nawiasie jest konieczne, zwłaszcza że stopuje nieco tempo wiersza. Ale to już kwestia urody.
Tak czy siak - wiersz podoba mi się (co zresztą zaznaczyłem w ankiecie)
Reputacja:
0
Dzięki lc

z tym "(zbyt często)" sam się wahałem przed wysłaniem posta i mi w sumie też to po namyśle nie pasuje
Jan Paweł II