Ankieta: poniższy utwór
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
a) podoba mi się
12.50%
2 12.50%
b) nie podoba mi się
62.50%
10 62.50%
c) podoba mi się w ramach dotychczas prezentowanych utworów ( nie rzuca na kolana, ale widać postęp)
12.50%
2 12.50%
d) nie podoba mi się w ramach dotychczas prezentowanych utworów (autor obniża loty)
0%
0 0%
e) jest mi obojętny
12.50%
2 12.50%
Razem 16 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
poeta świat ma za nic
i cały czas tworzy coś z niczego
wyciska słowa z codziennych zmagań Syzyfów

póki jest świat, są i poeci
na straży zachwytu i pogardy
pozornie obojetni, lecz współuzależnieni

na końcu świata będą chcieli mieć ostatnie słowo
a że nie moga się doczekać
sami kreują dzień rozstania (zbyt często)

pejzaż rozdarty ostatnim krzykiem poety
... to jest dopiero poezja na światowym poziomie
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Popraw przedostatni wers... bo inaczej to nie będzie poezja na światowym poziomie. Chyba, że to zabieg celowy.
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Freed napisał(a):Popraw przedostatni wers... bo inaczej to nie będzie poezja na światowym poziomie. Chyba, że to zabieg celowy.
już Wink dzięki

[Dodano 16 września 2008 o 13:00]
fajnie by było, gdyby te 3 osoby, które dotychczas zadeklarowały, że wiersz im się nie podoba określiły w kilku słowach powody owego sięniepodobania Wink
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):fajnie by było, gdyby te 3 osoby, które dotychczas zadeklarowały, że wiersz im się nie podoba określiły w kilku słowach powody owego sięniepodobania Wink
A powody "siępodobania" jednej osobie Cię nie interesują? Wink Mnie osobiście jakoś nie pasują te długie ostatnie wersy, ale ja raczej nie jestem przekonany do wierszy "bezrymowych", więc jest to tylko moje wrażenie, a nie zarzut merytoryczny lub formalny.
[size=85][i]"Ja nienawidzę siebie, kiedy tchórzę..."[/i][/size]
Odpowiedz
Wprawdzie ryzykowne jest przypisywanie poecie niewątpliwie Boskiego atrybutu, jakim jest tworzenie czegoś z niczego - ale cały wiersz, pisany z wyraźnym przymrużeniem oka, jest naprawdę niezły.
Muszę przyznać, że Twoja twórczość poetycka staje się coraz lepsza. Na pewno leży Ci styl satyryczny.

Zastanawiam się tylko nad drobną kwestią techniczną, czy to "zbyt często" w nawiasie jest konieczne, zwłaszcza że stopuje nieco tempo wiersza. Ale to już kwestia urody.

Tak czy siak - wiersz podoba mi się (co zresztą zaznaczyłem w ankiecie)
Odpowiedz
Dzięki lc Smile
z tym "(zbyt często)" sam się wahałem przed wysłaniem posta i mi w sumie też to po namyśle nie pasuje Smile
Jan Paweł II
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości