Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WSJK - otwarcie sezonu 2008/2009. 23.09.08 godz.20.00
Kuba Mędrzycki napisał(a):To jakiś spam.
To już zdaje się trzeci wątek, w którym to 'coś' daje wyraz swej bezgranicznej miłości do tego wykonawcy.
Owszem, ale stałem się bezpośrednim adresatem komunikatu, więc poczułem się zobowiązany odpowiedzieć. Choć nijak nie łapię tekstu o patyczkach.
Odpowiedz
44wwww444 napisał(a):(to z tekstu mistrza Jacka Kaczmarskiego).
Wszyscy tutaj doskonale wiedzą z jakiego i czyjego to tekstu.
44wwww444 napisał(a):A tak jakoś mi się skojarzyło z tymi patyczkami
To czego nie łapię - to CO Ci się skojarzyło z tymi patyczkami.
Odpowiedz
dżizyz.. :ups:

nie znam człowieka (?)
Mów mi to co dzień: oni górą
Odpowiedz
44wwww444 napisał(a):A tak mi się skojarzyło, że np. tylko raz może nastąpić otwarcie danego sezonu.
Aha, to dlatego piszesz w wątku sprzed niemal dwóch lat...
Odpowiedz
Przepraszam ,ale nie moge nigdzie znalezc ogloszen koncertow WSJK na ten sezon,jak rowniez w imprezach nie widze ,zadnegoo kooncertu piosenek Mistrza w calej Polsce to samo Listopad,prosze o pomocv i wskazowki ,gdzie mozna znalezc jakies wzmianki nt gdzie kto i kiedy gra piosebnki Mistrza?????
Dzieki.
Odpowiedz
Na stronie WSJK na pewno możesz znaleźć, od tego ona jest.
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Przepraszam ,ale nie moge nigdzie znalezc ogloszen koncertow WSJK na ten sezon
Trzeba umieć korzystać z netu. Lub chociaż tylko z wyszukiwarki. Ale ciężko nadrobić stracone lata...
Odpowiedz
No ale właśnie, Simon: dlaczego ogłaszasz, zaplanowany na 25 października, koncert na portalu nasza-klasa, a nie na forum?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Mnie tez brak informacji o kaczmarofilskich imprezach - podobnie bylo z Marszowicami. Wiekszosc wiadomosci znalazla sie na Facebook.
Potrafie korzystac z netu i wyszukiwarki, ale to tu na stronie - pod haslem WSJK, Marszowice itp -chce widziec te informacje. Oraz pokoncertowo/poimprezowe wrazenia/zdjecia. W koncu to jest najwazniejsza kaczmarska strona.
O koncertach np. TLCh dowiaduje sie z maili, ale to sa koncerty, nie imprezy polaczone ze wspolnym spiewem, graniem..wiec latwiej mi sobie wyobrazic...Zreszta to od lat moj zespol ''epigonski'' nr 1 i wiem co potrafia, a np
ciekawi mnie jak ostatnio wypadl Michal Wilgocki, ktorego spiew szalenie spodobal mi sie w Marszowicach.
Rozumiem, ze jest strona salonowa i strona Triady, ale bardzo prosze, niech i na stronie Kaczmara beda wiadomosci (nie tylko na witrynie w dziale ''koncerty''). Jesli byly, a ja przeoczylam, bo nie czesto teraz zagladam, to przepraszam.
pozdrawiam
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):dlaczego ogłaszasz, zaplanowany na 25 października, koncert na portalu nasza-klasa, a nie na forum?
Zbrozi - przede wszystkim: jest strona WSJK, która jest pierwszym i podstawowym źródłem informacji.
Jeśli już się czepiasz - to dodam, że "najskuteczniejszym" ogłoszeniem jest to z fb.
A tu? Znowu będę musiał czytać Twoje jęki: czemu w poniedziałek a nie we wtorek? Czemu we wtorek a nie w środę? Wink Wink
Elzbieta napisał(a):Rozumiem, ze jest strona salonowa i strona Triady, ale bardzo prosze, niech i na stronie Kaczmara beda wiadomosci
Elu i Zbrozi - na stronie WSJK od dawna jest newsletter, który sprawia, że wszelkie informacje o aktualizacjach na stronie spływają bezpośrednio do Ciebie, nie trzeba niczego szukać.

Ale wedle życzenia, mogę wklejać linka i tu. Zwłaszcza, jeśli chodzi o listopad - bo to trochę inny Salon niż pozostałe w roku.
Odpowiedz
Podstawa jest i bedzie dla mnie strona <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl">http://www.kaczmarski.art.pl</a><!-- m -->, mimo swietnej strony Salonowej.
Ale juz dobrze, jak ktos ma ochote,to przeciez moze napisac cos w rodzaju recenzji ze spotkania, moze wywiazac sie dyskusja. Juz sie nie spieram.Dobrze, ze robisz te spotkania -to jest najwazniejsze.
A swoja droga, chetnie uslyszalabym jeszcze raz obu Michalow. Mieszkanie z dala od Was wszystkich okazalo sie miec i zle strony....

pozdrawiam

A wiadomosci mozesz i tak podawac Smile
e.
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Podstawa jest i bedzie dla mnie strona <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl">http://www.kaczmarski.art.pl</a><!-- m -->,
Elu, zlituj się...
Oczywistym jest, że miałem na myśli to, iż podstawą informacji o tym, co dzieje się na Salonie jest strona WSJK. I to jest fakt.

Ale dobrze, powrócę do anonsowania wydarzeń na forum. Kiedyś o tym zapomniałem, potem drugi raz i tak się przyzwyczaiłem.

Póki co:
[Obrazek: plakat_wrzesien.jpg]
Odpowiedz
Dziękuję, nie zlituje się. Smile
Twoja inicjatywa WSJK jest genialna i jedyna w Polsce. Pamiętam jak komuś z widowni pozwoliłeś wejść na scenę. Pamiętam przypadkowych ludzi, którzy przyszli tuz przed zamknięciem. Barmance powiedzieli, ze nie musza nic zamawiać (już zamykała bar), tylko niech pozwoli posłuchać- a to już nie był koncert, a wspólne śpiewanie. I po prostu chce jak najwięcej wiedzieć. Będę zaglądać na Salonowa stronę częściej...i śledzić Michała Wilgockiego -bardzo mi się spodobał. Smile
e.
Odpowiedz
Ok.,tyle ,ze szukalem na stronie WSJK i nic nie bylo -tylko czas stracilem ,nie bylo wzmianki o koncertach,a tak poza tem to cos ubogo ten pazdziernik wyglada ,czyzby tam juz nikt nie wystepowal procz Triady i w kolko Macieju tych samych "Artystow"???
kle kle ...
Odpowiedz
Gdybyś potrafił posługiwać się myszką - może z czasem udałoby ci się odnaleźć informacje o każdym, comiesięcznym koncercie z udziałem różnych wykonawców.
Elzbieta napisał(a):Pamiętam jak komuś z widowni pozwoliłeś wejść na scenę.
Tak, to się zdarza. Zwłaszcza w tej "drugiej" części imprezy. Oczywiście, nie wiąże się to - z reguły - z silnymi doznaniami artystycznymi Wink , ale nie o to chodzi. Liczy się atmosfera, fakt, że na Salon po prawie czterech latach wciąż przychodzą nowe osoby, które znają na pamięć teksty większości śpiewanych tu utworów Jacka. To miła dla mnie konstatacja.
Odpowiedz