Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
podaję link do wywiadu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gala.pl/gwiazdy/wywiady/zobacz/imgc/2/artykul/patrycja-volny-kaczmarska/">http://www.gala.pl/gwiazdy/wywiady/zoba ... aczmarska/</a><!-- m -->
zdjęcia fantastyczne!
sam wywiad ciekawy - kilka sypatycznych fragmentów, kilka... mniej sympatycznych.
Polecam.
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):kilka... mniej sympatycznych. A które to te mniej sympatyczne?
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
OT:
jodynka napisał(a):zdjęcia fantastyczne! Nigdy nie zrozumiem, dlaczego kobietom podobają się tak wyretuszowane, nienaturalne zdjęcia! :evil:
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Nigdy nie zrozumiem, dlaczego kobietom podobają się tak wyretuszowane, nienaturalne zdjęcia! mi np. nie chodzi o retusz. Przecież wiem, że on tam jest.
Chodzi mi o dynamikę tych zdjęć. Patrycja wygląda na nich bardzo fajnie. Simon napisał(a):A które to te mniej sympatyczne? te, które skierowały moje myśli w "niesympatyczne" rewiry.
Np. fragmenty o chorobie, czy o loży szyderców w Harendzie.
Żeby była jasność - nie chodzi mi o ton wypowiedzi Patrycji - tu jest wszystko ok, tylko o tematykę poruszoną w rozmowie.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):OT:jodynka napisał(a):zdjęcia fantastyczne! Nigdy nie zrozumiem, dlaczego kobietom podobają się tak wyretuszowane, nienaturalne zdjęcia! :evil: jateż
A wywiad - jak wywiad.
Żadnego odbrązawiania
Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Ja bym sie chetnie dowiedzial czegos wiecej o tej "lozy szydercow".
Jakas grupka osob ktore za wszelka cene usiluja komus cos schrzanic zeby nie byl lepszy?
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Darkstorm napisał(a):Ja bym sie chetnie dowiedzial czegos wiecej o tej "lozy szydercow". Wystarczy dokładnie czytać forum.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Wystarczy dokładnie czytać forum. Żeby mieć dostęp do Hyde Parku i Karczmy (jest jeszcze ten legendarny ściek?) trzeba mieć zdaje się troszkę więcej napisanych postów...
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Żeby mieć dostęp do Hyde Parku i Karczmy (jest jeszcze ten legendarny ściek?) trzeba mieć zdaje się troszkę więcej napisanych postów... Ten temat jest w Koncertach ("Harenda"), nie trzeba przeszukiwać całego forum.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 60
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Darkstorm napisał(a):Ja bym sie chetnie dowiedzial czegos wiecej o tej "lozy szydercow". Wystarczy dokładnie czytać forum. Chyba nawet nie trzeba czytać dokładnie forum żeby co nie co się o tym dowiedzieć. Jetem na forum od nie dawna a po przeczytaniu 3 - 4 tematów zauważyłem że kilka osób za sobą nie przepada i dość często wymieniają wobec siebie 'uprzejmości'
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
pkosela napisał(a):Żeby mieć dostęp do Hyde Parku i Karczmy (jest jeszcze ten legendarny ściek Tak, na szczęście to zostało ze 'starego' forum.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
pkosela napisał(a):Nigdy nie zrozumiem, dlaczego kobietom podobają się tak wyretuszowane, nienaturalne zdjęcia! Zeratul napisał(a):jateż A ja nie rozumiem jak można tego nie rozumieć. Każda chce mieć gładką cere bez pryszczy i innych skaz, jak nie można w realu to chociaż na zdjęciu niech będzie ładnie. W zasadzie możecie się też dziwić, że kobiety używają szminek, tuszu do rzęs, podkładów, fluidów itp.
ps. oczywiście to wszystko było ogólnie, a nie dotyczyło Patrycji
ps. ja to nie rozumiem Paciu jak mogłaś się pozwolić sfotografować z papierosem :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):ja to nie rozumiem Paciu jak mogłaś się pozwolić sfotografować z papierosem No, skoro Marlena Dietrich mogła...
"Chude Dziecko"
Reputacja:
1
Ale wówczas chyba nie wiedziano, że to szkodliwe
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Ale wówczas chyba nie wiedziano, że to szkodliwe ... a nawet pani z papierosem (najlepiej w długiej fifce) była szczytem elegancji...
Przemek napisał(a):W zasadzie możecie się też dziwić, że kobiety używają szminek, tuszu do rzęs, podkładów, fluidów itp. I wtedy przychodzi poranne zdziwienie, jak facet zobaczy kobietę bez makijażu. Nic dziwnego, że później nie chce jej znać.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
berseis13 napisał(a):No, skoro Marlena Dietrich mogła... Ale nie każdy jest Marleną Dietrich. Na tej fotografii jakoś ten papieros mi nie przeszkadza. Tak jak nie przeszkadza mi w ustach Krystyny Jandy. Za to na zdjęciu w Gali wygląda to delikatnie mówiąc... średnio. Patrycja ma twarz bardzo młodą, chwilami można odnieść wrażenie patrząc na nią, że ma 16,17 lat. I w efekcie, fotografia w Gali, wygląda jakby dzieciak dorwał się do fajek. Moim zdaniem, marny to PR i chybiony pomysł.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
1
Mi się wydaje, że nie tylko PR, ale ogólnie nie jest to najlepszy przykład dla młodzieży... Moim zdaniem tego typu zdjęcia nie powinny być publikowane jako ilustracja wywiadu z młodą dziewczyną. Jakby to był wywiad z kimś w zaawansowanym wieku, to jeszcze ujdzie w tłoku.
[Dodano 14 sierpnia 2008 o 21:39]
Z tych samych powodów autor powinien sobie darować komentarz we wstępie o nieustannie palonych przez Pacię papierosach :/
[Dodano 14 sierpnia 2008 o 21:41]
Kuba Mędrzycki napisał(a):Na tej fotografii jakoś ten papieros mi nie przeszkadza. Bo na zdjęciu z Dietrich mamy pewną stylizację do której ów papieros pasuje. Z tym, że ja ogólnie nie lubię petów - zwłaszcza w ustach kobiety.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 84
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Moim zdaniem tego typu zdjęcia nie powinny być publikowane jako ilustracja wywiadu z młodą dziewczyną. Eee, tam. Jak mawiał Gainsbourg: dym konserwuje mięso, a alkohol owoce A Patrycja, jak stwierdził Kuba, wygląda właśnie młodo.
Piszę to, paląc oczywiście papierosa
Pozdrawiam Palaczy (no i Niepalących też)
[Dodano 14 sierpnia 2008 o 21:50]
Przemek napisał(a):nie lubię petów - zwłaszcza w ustach kobiety. Wszystko zależy od Kobiety
Znam sporo fajnych (i utalentowanych), które palą
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):Bo na zdjęciu z Dietrich mamy pewną stylizację do której ów papieros pasuje Naturalnie. Te zdjęcia w Gali są po prostu słabe. Gdyby samą Patrycję wystylizować jak i same zdjęcia odpowiednio 'obrobić', mogłyby być ciekawe i prawdopodobnie papieros by nie raził.
A tak, to wyszło trochę - patrzcie jaka Patrycja jest zajebista, bo pali!
PMC napisał(a):Przemek napisał(a):nie lubię petów - zwłaszcza w ustach kobiety. Wszystko zależy od Kobiety
Znam sporo fajnych (i utalentowanych), które palą Ciężko mi się z Tobą nie zgodzić.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
1
PMC napisał(a):Wszystko zależy od Kobiety
Znam sporo fajnych (i utalentowanych), które palą Ja też znam, ale nie zmienia to w niczym faktu, że papieros zawsze będzie szpecił i będzie obrzydliwy.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 84
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Ja też znam, ale nie zmienia to w niczym faktu, że papieros zawsze będzie szpecił i będzie obrzydliwy. A według mnie, czasami (wszystko zależy od kobiety), dodają uroku, jak na przykład, przywołana wyżej, Marlene Dietrich. Chociaż, być może moja opinia, nie jest obiektywna, bo powodowana zamiłowaniem tak do tytoniu, jak i kobiet. Stąd ta synteza
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Reputacja:
1
Jak dla mnie, to Marlenie też pet nie dodał uroku. Pasuje do stylizacji, ale dla mnie oszpeca...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Myślę, że tym zdjęciem z papierosem chcieli nawiązać do wstępu do wywiadu
Przeczytałam (czy usłyszałam) kiedyś, że jeśli rzuci się palenie w wieku 35 lat, to organizm po 10 latach wraca do takiego stanu, jakby nigdy człowiek nigdy nie miał papierosa w ustach. W związku z tym przyjmuję, że mam jeszcze 15.5 roku do nacieszenia się swoim nałogiem - potem rzucę.
Dziękuję wszystkim za skomentowanie.. wywiadu
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Mi się wydaje, że nie tylko PR, ale ogólnie nie jest to najlepszy przykład dla młodzieży... Moim zdaniem tego typu zdjęcia nie powinny być publikowane jako ilustracja wywiadu z młodą dziewczyną. Jakby to był wywiad z kimś w zaawansowanym wieku, to jeszcze ujdzie w tłoku. Argument, że to nie najlepszy przykład dla młodzieży jest iście powalający. Zdaję się, że "Gala" to nie jest pismo, którego zadaniem jest przekazywanie młodzieży istotnych dla niej wartości. "Gala" to pismo kobiece, popularne i dla wszystkich, zarówno z prawa jak i z lewa, mężczyzn jak i kobiet, młodzieży jak i osób starszych. To nie jest Cogito, czy inny Gimnazjalista Victor.
Co zaś się tyczy zaawansowanego wieku rozmówcy, którego ewentualnie tylko wtedy można pokazać z papierosem, to, przepraszam, JK chyba też nie dawał zbyt dobrego przykładu dla młodzieży, bo w iluśtam wywiadach pokazali go z fają - a w zaawansowanym wieku raczej nie był. Jakoś nie zauważyłem by ktoś zwrócił uwagę na zamieszczane w pismach kobiecych zdjęcia JK z papierosem. Ba! Pamiętam, że takowe zdjęcie, na którym papieros w dłoni Kaczmarskiego zajmował centralne miejsce w kadrze ozdabiało niegdyś jeden z artykułów opublikowanych w ramach informowania o chorobie Kaczmara. Artykuł był o raku, o walce o zdrowie itp. A na zdjęciu Kaczmar ze szlugiem, pali w najlepsze.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Konop napisał(a):Artykuł był o raku, o walce o zdrowie itp. A na zdjęciu Kaczmar ze szlugiem, pali w najlepsze. No. Ale jaki jest problem? ( jak to mawiał prezydent Kwaśniewski)
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):JK chyba też nie dawał zbyt dobrego przykładu dla młodzieży, bo w iluśtam wywiadach pokazali go z fają Nie tylko z tego powodu niehigieniczny (oględnie mówiąc) tryb życia JK nie jest przykładem do naśladowania. Ale zdaje się, że to nie jest wątek na ten temat...
Rzeczywiście dziwi, że dziś, kiedy raczej obserwuje się nagonkę na palaczy, Gala zdecydowała się zamieścić takie zdjęcie. Chociaż z drugiej strony świadczy to IMHO na korzyść pisma. Chociaż niekoniecznie na korzyść palącej
A wracając "do ad remu": miło poczytać, że życie Patrycji się układa
Pzdr
Pe Ka (z petem w zębach )
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://gala.onet.pl/0,1501023,1,1,patrycja_volny_kaczmarska,wywiady.html#czytaj">http://gala.onet.pl/0,1501023,1,1,patry ... tml#czytaj</a><!-- m -->
Liczba postów: 392
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Wywiad sympatyczny, choć niektóre pytania trochę dziwne... ale tak to chyba bywa w takich wywiadach.
Co mi się bardzo podobało - to otwarte wypowiedzi o anoreksji. To jest bardzo poważny problem - widzę po losach kilku swoich znajomych, jak bardzo ( - a to, co na ten temat powiedziała Patrycja, wydaje mi się całkiem rozsądne. Tym samym, moim zdaniem, "odrobiła punkty karne" za zdjęcie z papierosem.
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną...
Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi
Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Wywiad przyjemny do czytania, a fotograf też się postarał.
Zdziwił mnie jeden z komentarzy na Onecie:
Cytat:Żenujące, Patrycja z Konopackim (tzw Konopem)
Konop to wyjątkowo zarozumiały typek, któremu się wydaje, że pozjadał wszystkie rozumy i wszystko wie. W dodatku cierpi na skrajną megalomanię. Wyrósł na naśladownictwie Jacka i dochrapał się w końcu jego córki.
RudaChwytaMnieDziewczyna , 20.08.2008 22:33
Tzn - ja wiem, że niektórzy tu się nie do końca lubią, ale żeby na Onecie też był ktoś taki?
ZAZNACZAM! Ten post nie jest prowokacją! Nie ma wywołać kolejnej kłótni! Po prostu trochę mnie zdziwiło, że takie komentarze pojawiają się gdzieś poza "środowiskiem".
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 215
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):Przeczytałam (czy usłyszałam) kiedyś, że jeśli rzuci się palenie w wieku 35 lat, to organizm po 10 latach wraca do takiego stanu, jakby nigdy człowiek nigdy nie miał papierosa w ustach. Anegdoty charakteryzują się tym, że dzięki nim można udowodnić dowolną tezę. Podobnie jest w statystyce:
"Jeśli zebrano dostatecznie dużo danych, wszystko można udowodnić metodami statystycznymi."
I pewnie każdy z nas w jakimś stopniu z tych sposobów korzysta...
|