07-27-2008, 12:20 PM
Mam prośbę - czy mógłby ktoś podać chwyty do "Upadku Związku Radzieckiego"? Z góry dzięki
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Nie szukaj drogi, znajdziesz ją w sercu..."
Kult
Kult
Upadek Związku Radzieckiego
|
07-27-2008, 12:20 PM
Mam prośbę - czy mógłby ktoś podać chwyty do "Upadku Związku Radzieckiego"? Z góry dzięki
Pozdrawiam
Kult
07-27-2008, 01:04 PM
Akordy pisane "na gorąco":
Korab klasztoru po Wigrach żegluje a Nucą na drutach jaskółki beztroskie a d a Syn żyłkę plącze, okoń haczyk czuje F(0) Za widnokręgiem ma miejsce pucz w Moskwie. E F E Pompka pod stopą warczy, ponton rośnie a Kaczka gderliwie poszukuje kacząt, a d a Pokrzywa maki obrasta miłośnie F(0) Świat wyczekuje co zrobi Gorbaczow. E F E Grzyby z robaków czyści gospodyni d a Łeb kurczakowi gospodarz ucina F a Na myśl o uczcie kot się w koprze ślini d a Cała nadzieja w postawie Jelcyna. E Mogą być niepoprawne, ale nie muszą .
Yyyy
07-27-2008, 02:15 PM
O mamo! Lepiej było takich akordów w ogóle nie pisać...
07-27-2008, 04:23 PM
Majek napisał(a):O mamo! Lepiej było takich akordów w ogóle nie pisać...W takim razie podaj koledze właściwe.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres. Tu - nie grozi nic nam, Tu - niezmiennie jest...
07-27-2008, 06:23 PM
Są tu przecież Artyści... Nie ośmielę się raczej.
07-27-2008, 07:06 PM
Majek napisał(a):Są tu przecież Artyści... Nie ośmielę się raczej.Wydawało mi się, że kto jak kto, ale Kaczmarolog i świetny muzyk w jednym taki jak Ty, będzie służył pomocą we wspomnianych w tym wątku kwestiach.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres. Tu - nie grozi nic nam, Tu - niezmiennie jest...
07-28-2008, 06:07 AM
Majek napisał(a):Są tu przecież Artyści... Nie ośmielę się raczej.Jakoś nie wydaje mi się. Może mają urlop?
Yyyy
07-28-2008, 04:05 PM
Ja się broń Boże za artystę nie uważam, ale chwyty proszę bardzo
Korab klasztoru po Wigrach żegluje a Nuca na drutach jaskółki beztroskie d a Syn żyłkę plącze, okoń haczyk czuje B Za widnokręgiem ma miejsce pucz w Moskwie F0 E7 Pompka... j.w. Grzyby z robaków czyści gospodyni Cis0 d Łęb kurczakowi gospodarz ucina Dis0 E7 a Na myśl o uczcie kot się w koprze ślini d a Cała nadzieja w postawie Jelcyna E7
"Jestem egzemplarz człowieka - diabli, czyśćcowy i boski"
07-28-2008, 07:22 PM
Aha, no i jeszcze końcówka, żeby był komplet:
Za miedzą Litwa ma swą niepodległość d a I ja się jakoś niepodległy czuję E7 a A7 Za miedzą Litwa ma swą niepodległość d a I ja się jakoś niepodległy czuję E7 a
"Jestem egzemplarz człowieka - diabli, czyśćcowy i boski"
07-29-2008, 11:34 AM
Według mnie:
Am Korab klasztoru po Wigrach żegluje Am..........Dm6........Am Nucą na drutach jaskółki beztroskie B Syn żyłkę plącze, okoń haczyk czuje F0......................................................E+....E Za widnokręgiem ma miejsce pucz w Moskwie C#0........................Dm Grzyby z robaków czyści gospodyni D#0......................Am/E Łeb kurczakowi gospodarz ucina Dm......................Am Na myśl o uczcie kot się w koprze ślini E..E/F....E...E/F.........E..E/F...E..E/F Cała nadzieja w postawie Jelcyna --------------- E+ = E aug A poniżej bonus ze szczególną dedykacją dla naszego Największego Forumowego Mądrali - Kuby Mędrzyckiego, który uwielbia zabierać głos wtedy gdy nie ma nic do powiedzenia. Szczególna dedykacja dlatego, że Kuba nawet jak czegoś nie wie - to i tak wie wszystko. Na przykład że Łapiński nie pisał nut ze swoimi akompaniamentami. No to teraz będzie już wiedział że czasem pisał.
07-31-2008, 03:30 PM
Majek napisał(a):E augO rety! A co to jest? To znaczy wystarczy mi wiedzieć, jakie dźwięki wchodzą w skład tego akordu. Resztę - myślę - sobie dopasuję. I co to tak ogólnie jest "aug"? To skrót jakiś, czy co?
Pietrek_C
07-31-2008, 04:53 PM
Trójdźwięk ze zwiększoną kwintą.
E dur: e - g# - h E aug (albo E+): e - g# - c Aug od augmented
08-03-2008, 02:27 PM
Majek napisał(a):Trójdźwięk ze zwiększoną kwintą.Dziękuję za informację. Z takiego pobieżnego oglądu wynika, że chwyty zwiększone (chyba można w taki sposób spolszczyć to oznaczenie) są tylko cztery: 1) E+ = Gis+ = C+ 2) F+ = A+ = Cis+ 3) Fis+ = B+ = D+ 4) G+ = H+ = Dis+ Podobny numer można zauważyć przy chwytach zmniejszonych: 1) E0 = B0 = Cis0 = G0 2) F0 = H0 = D0 = Gis0 3) Fis0 = C0 = Dis0 = A0
Pietrek_C
08-04-2008, 07:05 AM
Ciągle nie mogę rozgryźć tych akordów zerowych, no ale trudno - będę próbował W każdym razie dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Kult
08-04-2008, 07:39 AM
SzymonW napisał(a):Ciągle nie mogę rozgryźć tych akordów zerowychZawsze chciałem to napisać: masz bana na google? Najśmieszniejsze jest to, że po w pisaniu w google "akordy zerowe", na drugiej pozycji wyskakuje takie coś: Cytat:AKORDY ZMNIEJSZONE (ZEROWE)link: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/taby/akordy_zerowe.txt">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... zerowe.txt</a><!-- m -->
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
08-04-2008, 11:57 AM
Brawo Majek, super robota !
08-05-2008, 01:09 PM
Widziałem tą stronę, ale coś ciągle mi nie pasuje :wstyd: No nic, będę próbował
Kult
08-06-2008, 03:35 PM
A co konkretnie Ci nie pasuje ?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "