Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaczmarski Underground Kraków/Marszowice, 5-7 września 2008
Jeszcze mała refleksja krakowsko-forumowa (przepraszam za lekki OT), zainspirowana widokiem rusztowań na Wawelu:
okazuje się, że chociaż krakowiacy zastosowali metodę Konopa, rozkładając budowę swoich zabytków na dłuższy okres - przecież gdyby zbudować wszystko od razu, to przez następne stulecia nie byłoby nic ciekawego do zwiedzania - a tak, co kilka lat pojawia się nowa wieżyczka i jest co oglądać Wink
Hmm...
A może by tak wybudować Wawel w częściach w kilku różnych miejscach, a dopiero na końcu w całości? :Smile

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Jeszcze mała refleksja krakowsko-forumowa (przepraszam za lekki OT)
Duży OT i niezbyt śmieszna refleksja.

niemniej pozdrawiam

[Dodano 14 września 2008 o 19:58]
Swoją drogą chciałam wszystkim bardzo podziękować za mile spędzony czas. Po raz kolejny odbyło się ciepłe, kameralne i przyjazne spotkanie. Dziękuję za miłe słowa odnośnie moich wykonań - ja jeszcze nie jestem z nich na 100% zadowolona, ale też pewnie nigdy nie będę.
Miło też było podpatrzeć sobie, jak wyglądają Polskie wesela Wink Ale mam nadzieję, że my nie trafimy na fałszującego wodzireja, tak jak szczęśliwa para z zeszłej soboty.
Dziękujemy Agnieszce i Michałowi - jak zwykle przyjęliście nas serdecznie! Wszystkim uczestnikom dziękuję za zaopiekowanie się Kasią ( w szczególności dziękuję Eli, Oliemu i Łukaszowi) dzięki Wam bawiła się świetnie i złapała "bakcyla" Ojcowskiej twórczości. Wczoraj dostała w prezencie swoje pierwsze płyty z utworami Ojca (obie części 'Trasy '97').
Mam nadzieję, że w przyszłym roku spotkanie będzie równie udane - no i że nikt z uczestników nie będzie musiał wracać do domu, by następnego dnia zastąpić kolegę po fachu.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Mam nadzieję, że w przyszłym roku spotkanie będzie równie udane
O to nie trzeba się martwić Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Po raz kolejny odbyło się ciepłe, kameralne i przyjazne spotkanie.
A ja bardzo żałuję, że nie mogłem być w Marszowicach.
PS. Na pewno włączyłbym się do tych, jakże pasjonujących, dyskusji. :]

[Dodano 14 września 2008 o 22:09]
Korespondencja z Marszowic specjalnie dla serwisu WSJK pióra nieocenionej Jodynki:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://jkaczmarski.wroclaw.pl/8,aktualnosci,kaczmarski_w_stodole.html">http://jkaczmarski.wroclaw.pl/8,aktualn ... odole.html</a><!-- m -->
W Galerii nieco zdjęć uczestników: bryce`a, czapona i Julioanny.
Big Grin
Odpowiedz
Oto obiecywane zdjęcia. Smile
Mam nadzieję, że sprawią Wam tyle uciechy, ile mi sprawiły wszystkie tegoroczne zdjęcia marszowickie już zamieszczone.
Z góry przepraszam, ale mamy tu, niestety, bardzo często czerwone oczy królików (albinosów), a ja nie umiem sobie z tym poradzić...

<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/Marszowice_1_JJJ.rar">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... _1_JJJ.rar</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/Marszowice_2_JJJ.rar">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... _2_JJJ.rar</a><!-- m -->
Bardzo dziękuję, Simonie, za pomoc w serwerowni. *-`-
Miłego oglądania i wspominania.
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną...
Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi
Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
Odpowiedz
Julioanna napisał(a):Oto obiecywane zdjęcia.
Julioanno, bardzo fajne! Dzięki Smile
Odpowiedz
czy tylko ja mam problem ze ściągnięciem zdjęć Julioanny ?
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
Ftp nie działa. Ostatnio coś nawala.
Odpowiedz
Poczekam, może jutro się uda Smile. Fakt faktem, że ostatnio często mu się to zdarza.
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
Akuku! Big Grin
berseis13 napisał(a):Duży OT i niezbyt śmieszna refleksja.
Właśnie nawet zabawna, a przede wszystkim wyjątkowo trafna.
Zeratul napisał(a):A może by tak wybudować Wawel w częściach w kilku różnych miejscach, a dopiero na końcu w całości?
Zdaje się, że główny aktor marszowickiego spotkania stosuje się do tej zasady już od dość dawna - ujawnia muzykę do wierszy Mistrza raz do roku. Oczywiście dlatego, aby się nie wypsztykać!
Odpowiedz
Oooocho, nasz kolega otworzył kolejną butelkę Big Grin
Nic dziwnego, wszak gra Liga Mistrzów, trzeba się zrelaksować Big Grin
Odpowiedz
Dla wszystkich zainteresowanych: przed chwilą zamieściłem kilka nowych postów (i pojawiło się kilka innych komentarzy) na temat kubańskiego albumu adaptacji piosenek Jacka Kaczmarskiego "Cuando amanezca el día", nagranego przez Ciro z zespołem "La Babosa Azul", w temacie "Kubańczycy śpiewają Kaczmarskiego" w dziale "Ciekawostki". Zamierzam zamieszczać wszelkie dalsze informacje w tej sprawie właśnie tam, bo jest to niewątpliwie najwłaściwsze miejsce na Forum, a poza tym przypuszczam, że wątek Marszowic 2008 z czasem wygaśnie.
Odpowiedz
Babosa.Azul napisał(a):Zamierzam zamieszczać wszelkie dalsze informacje w tej sprawie właśnie tam, bo jest to niewątpliwie najwłaściwsze miejsce na Forum, a poza tym przypuszczam, że wątek Marszowic 2008 z czasem wygaśnie.
Słusznie! Tam będzie łatwiej do nich dotrzeć! Serdecznie pozdrawiam! Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Simon napisał(a):A ja bardzo żałuję, że nie mogłem być w Marszowicach.
Może w przyszłym roku zrobimy jakiś wspólny koncert? Zagrałbyś "Adama" i Twoje kompozycje do utworów z "Tunelu"! Tak trzeba zrobić!
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Może w przyszłym roku zrobimy jakiś wspólny koncert? Zagrałbyś "Adama" i Twoje kompozycje do utworów z "Tunelu"! Tak trzeba zrobić!
Smile myślę, że można rzucić pomysł organizatrom Smile Mnie podoba się on bardzo Smile
Odpowiedz
jodynka napisał(a):myślę, że można rzucić pomysł organizatrom
Nie trzeba niczego rzucać, propozycję miałem już w tym roku. Big Grin
berseis13 napisał(a):Zagrałbyś "Adama" i Twoje kompozycje do utworów z "Tunelu"!
No, nie tylko "... Adama" i kompozycje z "Tunelu", są też inne. Smile
berseis13 napisał(a):Tak trzeba zrobić!
"Nie widzę przeszkód", że zacytuję niewidomego dżokeja.
Odpowiedz
Ćwirek napisał(a):Akuku!
IP! Niech ktoś natychmiast sprawdzi IP!
:rotfl:
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Odpowiedz
Marszowice jakich nie znamy, no może nie wszyscy..Marszowice zakazów.Zrobiłam cały cykl.Tu umieszczam parę pod wspólnym tytułem. Sadząc, ze mam zepsuty aparat nie przykładałam się specjalnie.

Jak nie w Polsce jak nie w górach...

Po powiększeniu drugiego i trzeciego, widać, ze zakazy działają :lol: jak nie w Polsce...
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz