Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Jeszcze mała refleksja krakowsko-forumowa (przepraszam za lekki OT), zainspirowana widokiem rusztowań na Wawelu:
okazuje się, że chociaż krakowiacy zastosowali metodę Konopa, rozkładając budowę swoich zabytków na dłuższy okres - przecież gdyby zbudować wszystko od razu, to przez następne stulecia nie byłoby nic ciekawego do zwiedzania - a tak, co kilka lat pojawia się nowa wieżyczka i jest co oglądać
Hmm...
A może by tak wybudować Wawel w częściach w kilku różnych miejscach, a dopiero na końcu w całości? :
Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Jeszcze mała refleksja krakowsko-forumowa (przepraszam za lekki OT) Duży OT i niezbyt śmieszna refleksja.
niemniej pozdrawiam
[Dodano 14 września 2008 o 19:58]
Swoją drogą chciałam wszystkim bardzo podziękować za mile spędzony czas. Po raz kolejny odbyło się ciepłe, kameralne i przyjazne spotkanie. Dziękuję za miłe słowa odnośnie moich wykonań - ja jeszcze nie jestem z nich na 100% zadowolona, ale też pewnie nigdy nie będę.
Miło też było podpatrzeć sobie, jak wyglądają Polskie wesela Ale mam nadzieję, że my nie trafimy na fałszującego wodzireja, tak jak szczęśliwa para z zeszłej soboty.
Dziękujemy Agnieszce i Michałowi - jak zwykle przyjęliście nas serdecznie! Wszystkim uczestnikom dziękuję za zaopiekowanie się Kasią ( w szczególności dziękuję Eli, Oliemu i Łukaszowi) dzięki Wam bawiła się świetnie i złapała "bakcyla" Ojcowskiej twórczości. Wczoraj dostała w prezencie swoje pierwsze płyty z utworami Ojca (obie części 'Trasy '97').
Mam nadzieję, że w przyszłym roku spotkanie będzie równie udane - no i że nikt z uczestników nie będzie musiał wracać do domu, by następnego dnia zastąpić kolegę po fachu.
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
berseis13 napisał(a):Mam nadzieję, że w przyszłym roku spotkanie będzie równie udane O to nie trzeba się martwić
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):Po raz kolejny odbyło się ciepłe, kameralne i przyjazne spotkanie. A ja bardzo żałuję, że nie mogłem być w Marszowicach.
PS. Na pewno włączyłbym się do tych, jakże pasjonujących, dyskusji. :]
[Dodano 14 września 2008 o 22:09]
Korespondencja z Marszowic specjalnie dla serwisu WSJK pióra nieocenionej Jodynki:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://jkaczmarski.wroclaw.pl/8,aktualnosci,kaczmarski_w_stodole.html">http://jkaczmarski.wroclaw.pl/8,aktualn ... odole.html</a><!-- m -->
W Galerii nieco zdjęć uczestników: bryce`a, czapona i Julioanny.
Liczba postów: 392
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Oto obiecywane zdjęcia.
Mam nadzieję, że sprawią Wam tyle uciechy, ile mi sprawiły wszystkie tegoroczne zdjęcia marszowickie już zamieszczone.
Z góry przepraszam, ale mamy tu, niestety, bardzo często czerwone oczy królików (albinosów), a ja nie umiem sobie z tym poradzić...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/Marszowice_1_JJJ.rar">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... _1_JJJ.rar</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/Marszowice_2_JJJ.rar">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... _2_JJJ.rar</a><!-- m -->
Bardzo dziękuję, Simonie, za pomoc w serwerowni. *-`-
Miłego oglądania i wspominania.
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną...
Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi
Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Julioanna napisał(a):Oto obiecywane zdjęcia. Julioanno, bardzo fajne! Dzięki
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
czy tylko ja mam problem ze ściągnięciem zdjęć Julioanny ?
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Reputacja:
0
Ftp nie działa. Ostatnio coś nawala.
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Poczekam, może jutro się uda . Fakt faktem, że ostatnio często mu się to zdarza.
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Akuku!
berseis13 napisał(a):Duży OT i niezbyt śmieszna refleksja. Właśnie nawet zabawna, a przede wszystkim wyjątkowo trafna.
Zeratul napisał(a):A może by tak wybudować Wawel w częściach w kilku różnych miejscach, a dopiero na końcu w całości? Zdaje się, że główny aktor marszowickiego spotkania stosuje się do tej zasady już od dość dawna - ujawnia muzykę do wierszy Mistrza raz do roku. Oczywiście dlatego, aby się nie wypsztykać!
Reputacja:
0
Oooocho, nasz kolega otworzył kolejną butelkę
Nic dziwnego, wszak gra Liga Mistrzów, trzeba się zrelaksować
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Dla wszystkich zainteresowanych: przed chwilą zamieściłem kilka nowych postów (i pojawiło się kilka innych komentarzy) na temat kubańskiego albumu adaptacji piosenek Jacka Kaczmarskiego "Cuando amanezca el día", nagranego przez Ciro z zespołem "La Babosa Azul", w temacie "Kubańczycy śpiewają Kaczmarskiego" w dziale "Ciekawostki". Zamierzam zamieszczać wszelkie dalsze informacje w tej sprawie właśnie tam, bo jest to niewątpliwie najwłaściwsze miejsce na Forum, a poza tym przypuszczam, że wątek Marszowic 2008 z czasem wygaśnie.
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Babosa.Azul napisał(a):Zamierzam zamieszczać wszelkie dalsze informacje w tej sprawie właśnie tam, bo jest to niewątpliwie najwłaściwsze miejsce na Forum, a poza tym przypuszczam, że wątek Marszowic 2008 z czasem wygaśnie. Słusznie! Tam będzie łatwiej do nich dotrzeć! Serdecznie pozdrawiam!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Simon napisał(a):A ja bardzo żałuję, że nie mogłem być w Marszowicach. Może w przyszłym roku zrobimy jakiś wspólny koncert? Zagrałbyś "Adama" i Twoje kompozycje do utworów z "Tunelu"! Tak trzeba zrobić!
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):Może w przyszłym roku zrobimy jakiś wspólny koncert? Zagrałbyś "Adama" i Twoje kompozycje do utworów z "Tunelu"! Tak trzeba zrobić! myślę, że można rzucić pomysł organizatrom Mnie podoba się on bardzo
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):myślę, że można rzucić pomysł organizatrom Nie trzeba niczego rzucać, propozycję miałem już w tym roku.
berseis13 napisał(a):Zagrałbyś "Adama" i Twoje kompozycje do utworów z "Tunelu"! No, nie tylko "... Adama" i kompozycje z "Tunelu", są też inne.
berseis13 napisał(a):Tak trzeba zrobić! "Nie widzę przeszkód", że zacytuję niewidomego dżokeja.
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Ćwirek napisał(a):Akuku! IP! Niech ktoś natychmiast sprawdzi IP!
:rotfl:
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Marszowice jakich nie znamy, no może nie wszyscy..Marszowice zakazów.Zrobiłam cały cykl.Tu umieszczam parę pod wspólnym tytułem. Sadząc, ze mam zepsuty aparat nie przykładałam się specjalnie.
Jak nie w Polsce jak nie w górach...
Po powiększeniu drugiego i trzeciego, widać, ze zakazy działają :lol: jak nie w Polsce...
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
|