Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy kształt forum :/
Sławek napisał(a):1) jaki jest sens działu "Twórczość własna", skoro nie ma już piw?
LOL
"Własna Twórczość" istniała na forum na długo przed dołożeniem "piw"
I wydaje mi się, że chodziło tam o dzielenie się z innym swoją twórczością, poznaniu jej odbioru i komentarzy...
Sławek napisał(a):2) forum to nie admini, to ogół użytkowników, którym narzucono nowe, niekoniecznie fajne rozwiązania, bez możliwości powrotu do stanu dotychczasowego, który 99% procentom Forumowiczów nie przeszkadzał
Oczywiście, że forum to w pewnym sensie zbiorowość użytkowników - i to jest w nim najważniejsze.
Jednak istnieje też warstwa techniczna, o którą trzeba dbać, by w/w zbiorowość mogła się jakoś porozumieć - i to jest akurat zadanie adminów, o którym raczej nie za bardzo masz pojęcie.
AA ze swojej strony z pewnością starają się, by ten konieczny remont jak najmniej wpłynął na jakość użytkowania - większość funkcjonalności zostanie przywrócona z czasem, pojawiły się też nowe, jak np. "ignorowanie użytkowników"

Pozdrawiam
Z.

P.S. I jeszcze kliknięcie PW pod postem powoduje jego zacytowanie w tworzonej PW Smile
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Przyznaję, że po kilku osobach się nie spodziewałem, że dla nich opakowanie jest ważniejsze od zawartości...
Człowiek uczy się całe życie, a i tak głupi umiera - jak mawiała moja babcia.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
nie ma sensu tu więcej zaglądać... że zacytuję klasyka:
"no żal dupę ściska"
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):nie ma sensu tu więcej zaglądać...
Bo nie ma piwek?
Ty zaglądałeś tu podyskutować czy dla tych nieszczęsnych piwek? Wink
Odpowiedz
Sławek napisał(a):1) jaki jest sens działu "Twórczość własna", skoro nie ma już piw?
Błagam, powiedz, że to taki żarcik!
Odpowiedz
Sławek napisał(a):nie ma sensu tu więcej zaglądać... że zacytuję klasyka:
"no żal dupę ściska"
Żałosne...

Jak piwa (na dodatek wirtualne) okazały się ważniejsze od ludzi...

:papa: więc - z pewnością na forum Ludwika bardziej docenią Twoją twórczość (może wprowadzą piwa na Twoją cześć? Wink )

Pozdrawiam
Z.
Odpowiedz
Wychodzi na to, że niektórzy byli na forum tylko dla piwek
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Sławek napisał(a):forum to nie admini, to ogół użytkowników, którym narzucono nowe, niekoniecznie fajne rozwiązania, bez możliwości powrotu do stanu dotychczasowego, który 99% procentom Forumowiczów nie przeszkadzał
Racja. Toć to bezczelność, żeby jacyś tam sobie admini grzebali dla własnej rozrywki w skrypcie forum, które zaszczycają swoją obecnością nie byle jakie przecież osobistości!
A tu zamiast nad morze jakieś pojechać, na basen pójść, to ci admini bez powodu i pewnie z pienistą złośliwością na ustach, coś tam sobie robią. Po co? Otóż powiem Wam po co - żeby żal dupę ściskał. Ot co!
Odpowiedz
tmach napisał(a):Wychodzi na to, że niektórzy byli na forum tylko dla piwek
No i bym Ci teraz piwo postawila... :rotfl:
Zarty na bok . Trzeba bylo cos ze wzgledow technicznych zmienic? Zmieniono! Mamy ze soba kontakt? Mamy! Mozemy dyskutowac? Tak! To w czym rzecz??
Ze ktos za post nie dostanie 30 piw? (Nikogo konkretnego na mysli nie mam)
Moze zamiast piw, zaczniemy wiecjej dyskutowac dlaczego cos nam sie podoba.
Moge zrozumiec, ze komus jest ciezko czytac szary druk, mala czcionke, ze trudno sie przyzwyczaic do nowych funkcji, ze trzeba posprawdzac -sama pozmienialam profil, zeby zobaczyc jak dziala, pocytowalam (z 'przegladu nie ma najmniejszego problemu) , poprobowalam pare mozliwosci nie wysylajac postu.
Co do braku piw:
Nie myslalam, ze na tym forum potwierdzi sie:
pkosela napisał(a):Człowiek uczy się całe życie, a i tak głupi umiera
e
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
dauri napisał(a):Przyłączam się do apelu Kaczki, Jodynki, PMC i Karol.
Przyłączam się do apelu Kaczki, Jodynki, PMC, Karol i Dauri'ego.
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
Kazia:) napisał(a):
dauri napisał(a):Przyłączam się do apelu Kaczki, Jodynki, PMC i Karol
Przyłączam się do apelu Kaczki, Jodynki, PMC, Karol i Dauri'ego.
Nie wygłupiajcie się - na chwilę obecną nie ma powrotu do starego forum.
Natomiast z czasem (miejmy nadzieję - krótkim) nowa wersja będzie wyglądać podobnie i mieć podobne możliwości (plus kilka dodatkowych)

Pozdrawiam
Z.
Odpowiedz
Jestem w ostatnich kilku dniach dość często na "nowym-nowym" forum i zaczynam się powoli przyzwyczajać. Byle tylko wróciły pożądane przez nas funkcje, jeśli idzie o mnie to przede wszystkim sprawne "Szukaj", z możliwością wstawiania jokera*.
Andrzej
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Nie wygłupiajcie się - na chwilę obecną nie ma powrotu do starego forum.
Ależ Zeratulu, my się wcale nie wygłupiamy. My dobrze wiemy, że na chwilę "obecną" nie ma powrotu do starego forum. Nie chodzi nam więc o chwilę "obecną" - tylko o jakąś chwilę "niezbyt odległą" - powiedzmy tydzień.
Odpowiedz
ann napisał(a):Coś jeszcze?
No tak, posty nieprzeczytane.
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Odpowiedz
Kochani AA, zróbcie coś z kolejnością, bo ja mam cały czas wrażenie, że na forum są tylko dwie osoby: Online i Offline Sad(
Odpowiedz
Również i ja pozwolę sobie zauważyć, jiż jest to teraz jakaś Vista koszmarna, a nie stara, dobra, nasiąknięta zapachem krwi, potu i adrenaliny rzeźnia. Ale żyć trzeba i "wciąż żywić nadzieję jakąś".
[i]Heard ten thousand whisperin' and nobody listenin'[/i]
Odpowiedz
Nie działają PW. Mam następujący tekst:
Cytat:4 prywatne/ych wiadomości oczekują/e, aż zwolnisz miejsce w folderze.
Uwolnij wszystkie czekające wiadomości. Zostaną one rozłożone do różnych folderów, jeśli wolna jest odpowiednia ilość miejsca.
Zwolniłem więc miejsce w folderze, ale czekające wiadomości się nie uwolniły. Aby nie pogarszać sytuacji ustawiłem w profilu opcję "Możesz otrzymywać PW" na NIE, ale to też nie działa - wysłałem do siebie testową PW, która doszła. Nie wiem też, dlaczego adresy e-mail nie są widoczne (sprawdziłem, że mój adres e-mail w moim profilu jest). Sugeruję więc NIE UŻYWAĆ prywatnych wiadomości, a e-mail umieścić w jakimś polu do tego nie przeznaczonym, ale widocznym. :zly:

Autorów 4 prywatnych wiadomości, które ugrzęzły, proszę o przesłanie ich na maila, jeżeli to coś ważnego.
Odpowiedz
Pytanie natury technicznej -jesli wybralam kogos na przyjaciela i wyswietlam teraz profil tej ososby, mam podpis[Usuń przyjaciela ] - po to by usunac osobe z grona mile widzianych na pw. Co pod swoim podpisem widzi ta osoba? Czy moj wybor jest dostepny dla wszystkich? Oczywiscie moge nie wybierac tej opcji, chodzi mi o funkcjonowanie w praktyce (wiem, ze zaznacza wiadomosci od tej osoby na zielono, dajac szybki przeglad i priorytet w czytaniu.Chodzi mi tylko to czy 'moi wybrani' widza, ze ich wybralam)

e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):
Sławek napisał(a):nie ma sensu tu więcej zaglądać... że zacytuję klasyka:
"no żal dupę ściska"
Żałosne...

Jak piwa (na dodatek wirtualne) okazały się ważniejsze od ludzi...
Nie ważniejsze, ale przydatne.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
MaryShelley napisał(a):No tak, posty nieprzeczytane.
Można kliknąć "Zobacz nowe posty". Wątki z nieprzeczytanymi są wyróżnione.
Odpowiedz
dauri napisał(a):Nie działają PW. Mam następujący tekst:
Cytat:4 prywatne/ych wiadomości oczekują/e, aż zwolnisz miejsce w folderze.
Uwolnij wszystkie czekające wiadomości. Zostaną one rozłożone do różnych folderów, jeśli wolna jest odpowiednia ilość miejsca.
Zwolniłem więc miejsce w folderze, ale czekające wiadomości się nie uwolniły.
Musisz kliknąć na link "Uwolnij wszystkie..."
Po prostu limit wiadomości dla modów jest chwilowo taki sam, jak dla wszystkich (też miałem ten problem - 100 to jednak trochę dużo Wink )
dauri napisał(a):Nie wiem też, dlaczego adresy e-mail nie są widoczne (sprawdziłem, że mój adres e-mail w moim profilu jest).
To jest do poprawienia - też nie wiem, czemu nie działa...
Apolinary napisał(a):Również i ja pozwolę sobie zauważyć, jiż jest to teraz jakaś Vista koszmarna, a nie stara, dobra, nasiąknięta zapachem krwi, potu i adrenaliny rzeźnia.
Zmień sobie na subsilver2 - będzie bardziej podobne

(BTW możnaby zmienić skin domyślny też na to...)
dauri napisał(a):Ależ Zeratulu, my się wcale nie wygłupiamy. My dobrze wiemy, że na chwilę "obecną" nie ma powrotu do starego forum. Nie chodzi nam więc o chwilę "obecną" - tylko o jakąś chwilę "niezbyt odległą" - powiedzmy tydzień.
Nie będzie starego forum.
Et tu, dauri? :znudzony: - jeszcze trochę, a będę zmuszony przyznać rację Lutrowi w niektórych kwestiach - śmieszno i straszno... Sad
Mi również nie podobał się sposób wprowadzenia zmian...
Nie zmienia to jednak faktu, że zmiany są - i trzeba się do nich przyzwyczaić (oraz poprawić to, co działać może, a jeszcze nie działa)

Skoro apele są ostatnio modne:

Ludzie - zrozumcie wreszcie, że istnienie forum jest kwestią li tylko dobrej woli Ann i Artura - to "ich" serwer, a przede wszystkim ich poświęcony czas i całkiem sporo pracy, by to wszystko jakoś funkcjonowało...
Podjęli dość kontrowersyjną decyzję? To fakt, ale mieli do niej pełne prawo
Niektórym z Was się wydaje, że forum działa samo, że to kwestia co najwyżej kilku kliknięć od czasu do czasu...
Ale tak nie jest.
Uszanujmy więc pracę i czas AA, a forum będzie z czasem lepsze, niż było przed upgradem.
Smutna prawda jest taka, że jeśli nie potraficie uznać panujących tu zasad - wypada się przenieść na inne forum (nie wyrzucam nikogo - w końcu większość z Was lubię - ale tego typu "bunty" tylko szkodzą sprawie przywrócenia forum do jakiegoś sensownego poziomu Sad )

To chyba tyle...
Ja w każdym razie nie zamierzam stąd odchodzić z powodu innego koloru przycisków, ale de gustibus... ponoć Wink

Zeratul

P.S.
Elzbieta napisał(a):Chodzi mi tylko to czy 'moi wybrani' widza, ze ich wybralam
Nie - to nie nasza-klasa jeszcze Wink
"Przyjaciele" i "wrogowie" to Twój wewnętrzny wybór - nie są w żaden sposób widoczni poza ustawieniami Twojego profilu.
(czyli nikt nie ma możliwości "sprawdzenia" listy)
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Uszanujmy więc pracę i czas AA, a forum będzie z czasem lepsze, niż było przed upgradem.
Dobra, przyjmijmy, że na razie trwa remont - przemalowane ściany i wyniesione meble Smile
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):et tu?
A nie toi? (nie wiem, pytam!)
Jaśko napisał(a):Można kliknąć "Zobacz nowe posty". Wątki z nieprzeczytanymi są wyróżnione.
W ten sposób przesiadamy się z Mercedesa do Poloneza - wszak też jeździ! Wink chyba nowe posty to nie całkiem to samo co nieprzeczytane, w dodatku jest w tym bałagan.
Zeratul napisał(a):Ludzie - zrozumcie wreszcie, że istnienie forum jest kwestią li tylko dobrej woli Ann i Artura - to "ich" serwer, a przede wszystkim ich poświęcony czas i całkiem sporo pracy, by to wszystko jakoś funkcjonowało...
Podjęli dość kontrowersyjną decyzję? To fakt, ale mieli do niej pełne prawo
Niektórym z Was się wydaje, że forum działa samo, że to kwestia co najwyżej kilku kliknięć od czasu do czasu...
Ale tak nie jest.
Uszanujmy więc pracę i czas AA, a forum będzie z czasem lepsze, niż było przed upgradem.
Wszystko racja, ale chyba mamy prawo dać do zrozumienia, że część tych zmian nie tylko nam się nie podoba, ale jest po prostu zmianami na gorsze. To nie jest jednoznaczne z niedocenianiem włożonej w tę stronę i to forum pracy!
Odpowiedz
Apolinary napisał(a):
Zeratul napisał(a):Uszanujmy więc pracę i czas AA, a forum będzie z czasem lepsze, niż było przed upgradem.
Dobra, przyjmijmy, że na razie trwa remont - przemalowane ściany i wyniesione meble Smile
ano Smile
Odpowiedz
MaryShelley napisał(a):
Zeratul napisał(a):et tu?
A nie toi? (nie wiem, pytam!)
Ja tam korzystam z niepopularnej ostatnio wikipedii Wink
MaryShelley napisał(a):
Jaśko napisał(a):Można kliknąć "Zobacz nowe posty". Wątki z nieprzeczytanymi są wyróżnione.
W ten sposób przesiadamy się z Mercedesa do Poloneza - wszak też jeździ! Wink chyba nowe posty to nie całkiem to samo co nieprzeczytane, w dodatku jest w tym bałagan.
Jasne - "Pokaż posty nieprzeczytane" na pewno wróci Smile
MaryShelley napisał(a):Wszystko racja, ale chyba mamy prawo dać do zrozumienia, że część tych zmian nie tylko nam się nie podoba, ale jest po prostu zmianami na gorsze. To nie jest jednoznaczne z niedocenianiem włożonej w tę stronę i to forum pracy!
Ok, ale przydałaby się krytyka konstruktywna - zamiast ogólnego stwierdzenia "Niech zatem będzie tak, jak było!"
Pisałem już, żeby właśnie w tym temacie zgłaszać wszystkie problemy i braki - a z czasem to, co się da, zostanie naprawione i uzupełnione Smile

Pozdrawiam
Zeratul
Odpowiedz
Sławek napisał(a):nie ma sensu tu więcej zaglądać...
Nie przesadzasz trochę? I jak tu oczekiwać odważnych reform od rządu, kiedy przejściowe problemy związane z potrzebną zmianą skryptu wywołują takie reakcje.

IMO widać, że prace nad nowym kształtem forum trwają, poczekajmy cierpliwie.
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):"Przyjaciele" i "wrogowie" to Twój wewnętrzny wybór - nie są w żaden sposób widoczni poza ustawieniami Twojego profilu.
Szkoda, bo taka opcja mogłaby dostarczyć dużo rozrywki Smile
Odpowiedz
MaryShelley napisał(a):chyba nowe posty to nie całkiem to samo co nieprzeczytane, w dodatku jest w tym bałagan.
Bo ja wiem... u mnie w każdym razie działa to mniej wiecej tak, jak poprzednio: pokazuje sie lista nowych wątków, z ktorych wybieram te, które mnie interesują, a resztę oznaczam jako "przeczytane". Klikniecie przenosi do pierwszego nieprzeczytanego wpisu w danym wątku. Chyba pisał o tym również Stach.
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):...Klikniecie przenosi do pierwszego nieprzeczytanego wpisu w danym wątku. ....
no a mnie na początek danego posta .. i szukaj wpisu w polu?
To tylko u mnie tak działa.. ?
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Odpowiedz
Alek napisał(a):
Zeratul napisał(a):"Przyjaciele" i "wrogowie" to Twój wewnętrzny wybór - nie są w żaden sposób widoczni poza ustawieniami Twojego profilu.
Szkoda, bo taka opcja mogłaby dostarczyć dużo rozrywki Smile
Można sobie pograć w sieci w Europę Universalis. Do bawienia się w stronnictwa, wojny i przepychanki nie trzeba zaraz forum dyskusyjnego.
Odpowiedz