Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Patricia jest z angielska - jak się pewnie Mary domyślasz.
W dowodzie będzie normalnie, Patrycja Kaczmarska.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
MaryShelley napisał(a):A czemu w opisie imię zainteresowanej pisanie jest "Patricia" ? Tak będzie P. miała w dowodzie? ;> Bo tak mnie nazwali rodzice. Nie rozumiem jednak, co w tym śmiesznego? Sama się zastanawiałam, dlaczego moje imię w metryce urodzenia napisane jest z angielska. Ale skoro urodziłam się w niemczech, a rodzice prawdopodobnie nie planowali powrotu do Polski na stałe, stwierdzili, że z angielską wersją będzie łatwiej. O ile mi wiadaomo, to był pomysł Ojca - a skoro jego nie możemy spytać, a jest to dosyć nie istotna kwestia, po co te dodatkowe pytania?
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
MaryShelley napisał(a):A czemu w opisie imię zainteresowanej pisanie jest "Patricia" ?  A mnie zastanawia, dlaczego w celowniku napisali "Patrici" a nie "Patricii". :o
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):MaryShelley napisał(a):Nie rozumiem jednak, co w tym śmiesznego? Najwyraźniej, skoro nie można się cieszyć z obywatelstwa, to jednak zawsze można pośmiać się z imienia.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Znasz takie słowo, jak przewrażliwienie?
A nie jest tak, że w dowodzie musi być to samo imię, które ma się w metryce? Czy w przypadku nadawania polskiego obywatelstwa imię się spolszcza? (jestem po prostu ciekawa).
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
MaryShelley napisał(a):Znasz takie słowo, jak przewrażliwienie? W tej kwestii, widać u tego użytkownika i zmiana forum nie pomogła.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):W tej kwestii, widać u tego użytkownika i zmiana forum nie pomogła. Tobie Kuba, jak widać, także nie...
Nie przepuścisz okazji do komentarza. :powieka:
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):W dowodzie będzie normalnie, Patrycja Kaczmarska. Ciekawe, bo w podlinkowanej stronie nie dość że Patricia, to jeszcze Volny. Widać zmiana obywatelstwa zmienia od razu imię i nazwisko za jednym zamachem
"Gruba Świnia"
Reputacja:
0
Święta Krowa napisał(a):Paweł Konopacki napisał(a):W dowodzie będzie normalnie, Patrycja Kaczmarska. Ciekawe, bo w podlinkowanej stronie nie dość że Patricia, to jeszcze Volny. Widać zmiana obywatelstwa zmienia od razu imię i nazwisko za jednym zamachem  No rzeczywiście, pomyliłem się. Przepraszam. Fakt, imię zostanie Paticia.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
MaryShelley napisał(a):Czy w przypadku nadawania polskiego obywatelstwa imię się spolszcza? (jestem po prostu ciekawa). No, jak widzisz, nie spolszcza się.
Ty, wypasiony na Ikacu -
|