Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nadzieja V - nagroda publiczności
Przemek napisał(a):Oczywiście należy zastosować przelicznik: 1 para fig, stringów (lub nawet gaci po tacie) = 2 staniki
A Ty oczywiście będziesz sprawdzał wszystkie wchodzące panie, czy na pewno mają na sobie tylko po jednej sztuce, żeby nikt nie oszukiwał! :rotfl:

Pomysł jak pomysł, ale z ostatnich rzędów trudno było by trudno dorzucić! Wink
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):A Ty oczywiście będziesz sprawdzał wszystkie wchodzące panie, czy na pewno mają na sobie tylko po jednej sztuce, żeby nikt nie oszukiwał!
No hmm, dziękuję za obdarzenie mnie zaufaniem i obiecuję, że będę sprawdzał sumiennieSmile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Zawsze można przywiązać kamyczek.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
gredler napisał(a):Zawsze można przywiązać kamyczek.
Kamieniami? W ulubionych wykonawców? :o

A - tak poważnie - to chyba jednak trzeba zostać przy kartkach, rozdawanych wszystkim siedzącym na miejscach (wyłącznie!), tylko po jednej (nie: dla kolegi, męża, żony, brata itd), ale przed częścią konkursową. Po będzie zbyt duży bałagan i mało czasu. Natomiast zbieranie kartek do urny - dopiero po zakończeniu konkursu. Wtedy udział wezmą ci, którzy wytrwali do końca. Tak to widzę. Smile
Odpowiedz
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi, propozycje i uwagi Smile . Ponieważ czas podjąć wiążące decyzje i wybrać jakieś rozwiązanie, proponuję postąpić wg następującego schematu, który wstępnie skonsultowałem z przedstawicielem organizatora festiwalu.

1. Przed koncertem konkursowym konferansjer ogłasza, że oprócz nagród wynikających z regulaminu festiwalu, będzie wręczona nagroda publiczności. Ponieważ nie ma póki co innych propozycji, proponuję pozostać przy Laurze Kuglarza. W tym roku zostało mało czasu i nie ma budżetu na jakąś specjalną nagrodę, laur ten będzie stanowić zatem pamiątkowy, symboliczny dyplom wręczony wyróżnionemu artyście podczas koncertu laureatów. Dodatkową nagrodą dla artysty będzie możliwość wystąpienia w konkursie laureatów, gdyby nie wynikało to z faktu zdobycia przez niego innych nagród do takiego występu uprawniających.
2. Jak będzie przebiegało głosowanie. Proponuję powołanie trzyosobowej komisji skrutacyjnej w składzie: Kłapo i Redi - ponieważ się zgłosili na ochotnika oraz Jodynka jako przewodnicząca (osoba moim zdaniem godna absolutnego zaufania i znana większości zainteresowanych). Oczywiście jeśli Jodynka zgodzi się objąć tę funkcję a tzw. „ogół” zaakceptuje jej kandydaturę Smile .
Jak widzę to technicznie? Komisja zawczasu przygotuje sobie coś w rodzaju urny do głosowania (np. zwykłe pudełko, z otworem do wrzucania kartek. mogą też być trzy pudełka żeby przyspieszyć cały proces)). Jeśli chodzi o karteczki do głosowania to opracuję wzór, a organizator wydrukuje stosowną ilość kartek. W trakcie części konkursowej, szacowne jury rozda karteczki do głosowania przechodząc pomiędzy rzędami widzów. Moim zdaniem pole do jakichś manipulacji czy nadużyć jest tutaj niewielkie, nagroda publiczność ma wymiar symboliczny a nie materialny, więc nawet jeśli ktoś odda dwa lub więcej głosów na swojego faworyta bo wejdzie w posiadanie więcej niż jednej kartki, to nie sądzę żeby miało to decydujący wpływ na wynik. Jeśli kogoś nie będzie na sali lub w jej pobliżu gdy kartki do głosowania będą rozdawane, to żadne nieszczęście też się nie stanie. Po prostu nie odda głosu i tyle. Jako pomoc w głosowaniu, organizator zobowiązał się przygotować głosującym listę występujących artystów, która będzie rozdawana wraz z karteczkami do głosowania.
Głosować będzie można przez godzinę od momentu zakończenia koncertu konkursowego. Następnie, szacowne jury uda się w miejsce wskazane przez organizatora i przeliczy zebrane głosy. O wyniku najpóźniej drugiego dnia przed południem powiadomi organizatora.
Wynik zostanie ogłoszony podczas konkursu laureatów i tamże zostanie wręczona nagroda.
Torrentius napisał(a):Większość ludzi może nie mieć czym pisać.
No dobrze, postaram się rozwiązać jakoś i ten problem a szacowne jury będzie także zaopatrzone w pewną liczbę długopisów.
Bardzo proszę nie zgłaszajcie już swoich wątpliwości odnośnie metody głosowania czy kwestii technicznych. Wiem, że nie ma tu idealnej metody i ta zaproponowana przeze mnie ma słabe punkty, ale jakiegoś wyboru dokonać trzeba bo czasu jest coraz miej. Potraktujmy to wszystko jako zabawę i wszyscy postarajmy się żeby przebiegła możliwie bez zakłóceń, w miłej atmosferze. Jeśli jeszcze będą konieczne bardziej precyzyjne ustalenia, będzie można ich dokonać już na miejscu
3. Pozostał moim zdaniem jeszcze jeden problem do rozwiązania. Otóż nagroda o której rozmawiamy jest w pełni tego słowa znaczenia, nagrodą publiczności. Dlatego dobrze by było by to również publiczność przygotowała projekt tejże nagrody. W związku z przyjętym w tym roku rozwiązaniem, fajnie by było żeby ktoś, kto ma minimum uzdolnień plastycznych, taki projekt przygotował. Jeśli takich projektów byłoby kilka, można by zrobić forumową ankietę, który z projektów podoba się najbardziej. Czy takie rozwiązanie Wam odpowiada i czy znaleźliby się jacyś chętni by tego zadania się podjąć? Czasu za wiele nie ma. Czy termin 10.07. będzie wystarczający? Co do treści takiego dyplomu-nagrody, na pewno powinno się tam znaleźć miejsce na ręczne wpisanie imienia i nazwiska zwycięzcy (bądź nazwy zespołu), nazwy nagrody, jakiego dotyczy festiwalu, jego daty itp. Poza tym chyba dowolnie można uruchomić swoją wyobraźnię. Bardzo proszę ewentualnych zainteresowanych o wypowiedzi w tej kwestii.
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):Ponieważ nie ma póki co innych propozycji, proponuję pozostać przy Laurze Kuglarza. W tym roku zostało mało czasu i nie ma budżetu na jakąś specjalną nagrodę, laur ten będzie stanowić zatem pamiątkowy, symboliczny dyplom wręczony wyróżnionemu artyście podczas koncertu laureatów.
A może - oprócz dyplomu - np dodatkowa koszulka "Kuglarzy" z napisem: "Nagroda publiczności"? Koszt niewielki a zawsze coś...! Jak myślicie?

Co do całej reszty - zgadzam się! Smile
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):A może - oprócz dyplomu - np dodatkowa koszulka "Kuglarzy" z napisem: "Nagroda publiczności"? Koszt niewielki a zawsze coś...! Jak myślicie?
A co jeśli nagrodę dostanie zespół? Taka koszulka mogłaby stać się tylko przyczynkiem do konfliktu Wink
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Koszt niewielki a zawsze coś...! Jak myślicie?
Ja nie mam nic przeciwko, ale kto poniesie ten koszt? Wink
Odpowiedz
ReDi napisał(a):A co jeśli nagrodę dostanie zespół?
To dostaną jedną, pamiątkową i niech się kłócą między sobą! Wink
lodbrok napisał(a):Ja nie mam nic przeciwko, ale kto poniesie ten koszt? Wink
No, pewnie my! Wink
Myślę, że chętni do "dorzucenia się" na ten cel znajdą się!
Nawet na "liście koszulkowej" - po ok. 1 zł na "łebka" nikt by nie miał nic przeciwko, tak mi się przynajmniej zdaje.
A przecież to tylko część forumowiczów!
Tylko trzeba o tym zawiadomić Kubę, czyli uż. "Ja"! Big Grin
Odpowiedz
Popieram pomysł Gosi. 1 zł do koszulek to nie jest dużo. Chociaż wtedy to będzie nagroda od części publiczności. Wink . Jeśli nie będzie dużo chętnych zobowiązuję się pokryć różnicę.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Mi pomysł bardzo się podoba i chętnie się dorzucę.
Jeśli wygra zespół, to ją sobie walną w gablotkę Big Grin

PS Współczuję komisji, która będzie się przeciskać między krzesełkami.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Mogę domówić kolejną - nie ma problemu.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz
ja napisał(a):Mogę domówić kolejną - nie ma problemu.
To co robimy?
Jeśli większość jest "za" - to jak ma taka koszulka wyglądać? Z przodu normalnie, z tyłu
zamiast nicka "Nagroda publiczności" i rok? A może tak, jak w temacie: "Nadzieja V nagroda publiczości? Jak myślicie? I jaki rozmiar będzie najbardziej uniwersalny? L?
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Z przodu normalnie, z tyłu
zamiast nicka "Nagroda publiczności" i rok? A może tak, jak w temacie: "Nadzieja V nagroda publiczości? Jak myślicie? I jaki rozmiar będzie najbardziej uniwersalny?
Toż to będzie wyglądało jak jakieś naznaczenie! Big Grin
gosiafar napisał(a):I jaki rozmiar będzie najbardziej uniwersalny? L?
Myślę, że to bez znaczenia, gdyż taki suwenir raczej do powieszenia nad łóżkiem. Smile Gosiu, powiedz szczerze - założyła byś coś takiego wychodząc na tak zwaną ulicę?(bez głupich skojarzeń, proszę Wink ) Trochę tak jakby przyczepić sobie do ubrania dyplom. Musiałby to być wyjątkowy szczyt narcyzmu.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):wyjątkowy szczyt narcyzmu.
Że niby, że chodzę w tej koszulce czasem, tom szczyt narcyzmu?

To już wiem, czemu uważałem, że są więksi niż ja.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Toż to będzie wyglądało jak jakieś naznaczenie! Big Grin
Toż to ma być naznaczenie! Wink
Kuba Mędrzycki napisał(a):Myślę, że to bez znaczenia, gdyż taki suwenir raczej do powieszenia nad łóżkiem. Smile Gosiu, powiedz szczerze - założyła byś coś takiego wychodząc na tak zwaną ulicę?(bez głupich skojarzeń, proszę Wink )
Ja bym zakładała wychodząc na ulicę i wszędzie, jeszcze dodatkowo bym w niej spała! A co! Big Grin
Kuba Mędrzycki napisał(a):Musiałby to być wyjątkowy szczyt narcyzmu.
E, tam! Wink

A tak poważnie: ktoś ma lepszy pomysł? Bo trzeba dać czas Kubie na realizację zamówienia, a czas płynie!
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):jeszcze dodatkowo bym w niej spała!
No, do spania to rzeczywiście dobry pomysł. Firmowe koszulki do tego nadają się idealnie. Smile
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Firmowe koszulki do tego nadają się idealnie. Smile
Znawca! Wink
No, i pomyśl sam! Zawsze można powiedzieć, że śpisz z Kuglarzami, Nadzieją i... nagrodą publiczności! :rotfl:
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):jeśli Jodynka zgodzi się objąć tę funkcję
:Smile jodynka zgadza się objąć tę funcję i czuje się zaszczycona, że kandydatura została wysunięta :flirt: cieszy się również na tak wspaniałe towarzystwo w komisji! *-`-
lodbrok napisał(a):tzw. „ogół” zaakceptuje jej kandydaturę
czy zatem ogół akcpetuje?
gosiafar napisał(a):dodatkowa koszulka "Kuglarzy" z napisem: "Nagroda publiczności"
popieram pomysł. Również chętnie dorzucę się do takiej koszulki Smile
Odpowiedz
jodynka napisał(a):czy zatem ogół akcpetuje?
Ja nie wiem, czy mogę wystąpić tu jako "ogół", ale akceptuję! Wink

Jodynka jest doskonałą osobą na Przewodniczącą! Konkretna, rzeczowa, szybka, inteligentna i jeszcze tam parę takich! Wink
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Ja nie wiem, czy mogę wystąpić tu jako "ogół", ale akceptuję!
jateż

A pomysł z koszulką uważam za idiotyczny. Smile
Odpowiedz
jodynka napisał(a):jodynka zgadza się objąć tę funcję
Ku chwale ojczyzny zatem Smile . Całe jury za dobre chęci i inicjatywę na wstępie dostaje kliknięcie w pomógł Smile .
A nie ma chętnych na wykonanie projektu nagrody?
Odpowiedz
Toż to ma być naznaczenie! Wink
-----------------------------------

zeby sie nie okazalo, ze : Naznaczeni, potępieni i sprzedani! Wink
Odpowiedz