Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Euro 2008
Niestety - potwierdz się to, że jesteśmy kilka klas za rywalami.
Druga bramka to popis nieudolności polskiej obrony.
Ta drużyna może miałaby jakies szanse w turnieju o Puchar Naczelnika Straży Pożarnej, ale nie tu, nie tu... :/
Odpowiedz
Na razie to bliżej wyniku , o którym pisał Simon.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Kurde, przez pierwsze kilka minut nawet dobrze im szło, ale potem się czegoś przestraszyli. Może oni mają tremę przed zapełnionymi stadionami?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Blog Michała Pola:
co zawodnicy obu drużyn usłyszeli od swoich trenerów. Niemcy - pięć Joachima Loewa - na mecz z Polską i resztę spotkań Euro 2008, z finałem włącznie. Oto one:

1. Bądźcie zdyscyplinowani! Jeśli pewna grupa taka jak reprezentacja pracuje na małej powierzchni jak boisko, musi ściśle trzymać się wyznaczonych reguł, inaczej w jej działanie wkrada się chaos. W grze niema miejsca na żadne akty niezdyscyplinowania, np. robienie prowokacji czy uleganie im. na końcu to tylko osłabia drużynę.

2. Bądźcie odważni! Przede wszystkim wy sami musicie w siebie uwierzyć i waszą siłę. Niech rywal was nie obchodzi. Niech to on musi reagować na to co wy robicie, a nie odwrotnie. Nie bójcie się więc podejmować ryzyka.

3. Nie straćcie z oczu celu! Nawet jeśli stracimy gola i będziemy przegrywać, nigdy nie odchodźcie od założeń, jakie wcześniej przyjęliśmy. Naszym celem zawsze jest zwycięstwo. I finał. Niech chwilowe niepowodzenie tylko Cię wzmocni i wyzwoli w Tobie jeszcze większą energię do walki!

4. Okazujcie emocje! Musi z Was bić optymizm i pewność siebie. Wątpliwości to zły doradca. Przecież do tej niedzieli wspaniale pracowaliśmy, wszystko opracowaliśmy i zaplanowaliśmy. W niedzielę podczas meczu liczyć się będą tylko Wasze emocje i Wasze zaangażowanie.

5. Weźcie odpowiedzialność! Najpierw za siebie, żeby dać z siebie wszystko dla drużyny. W następnej kolejności za drużynę. Staraj się pomagać koledze, korygować każdy jego błąd. Wreszcie za miliony Niemców, które zawierzyły wam swoje serca i nadzieje. Za całe Niemcy.

A co powiedział naszym piłkarzom Leo? Wiemy, bo już go trochę znamy, prawda? Powiedział pewnie: „Go there and have fun! Idźcie i róbcie to co tak kochacie. O czym marzyliście, kiedy byliście małymi dzieciakami i spoglądaliście na plakaty z Bońkiem, Deyną, Latą, Dziekanowskim na waszych ścianach i pragnęliście przezywać to samo. I dzisiaj jest to wam dane! Więć idźcie i enjoy it!”
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Slabo sie w tej cerkwi modliles
A co miał zrobić, jak Niemcy mieli po swojej stronie papieża?
Cztery lata temu trzeba się było dostać na mistrzostwa Jewropy, to nie - akurat się musieli wstrzelić w pontyfikat Benedykta.
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Odpowiedz
Hehehe,dobre -piwo dla Adama Leszka :Smile
No coz znow slysze pod oknem:"Nic sie nie stalo,chlopaki nic sie nie stalo!!!!'
Niestety ci pilkarze dostaja ciezkie miliony i naprawde Polska wymaga od nich minimum poswiecenia.Ja rozumiem,ze to byli Niemcy,ale ta druga bramka ?? Panowie litosci... Smile)
Gralem 9lat w koszykowke na wpol zawodowo ,wiec zdaje sobie sprawe,ze to nie jest prosteConfusedport,walka,presja... :Smile ...jednak na litosc Boska,Niemcy ogrywali ich momentami jak przedszkolakow :o ;( Smile) Moim zdaniem im sie nie chce,dostali juz przez lata grania w zagranicznych klubach i w reprezentacji tyle kasy,ze stracili ducha-Niemcy wprost przeciwnie :agent:
No coz pozostaje mi czekac na hymn Ukrainy Cool Wink *-`- dSmile
Odpowiedz
To weź mu to piwo w końcu postaw, Ukraińcu! :evil:
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
gredler napisał(a):To weź mu to piwo w końcu postaw, Ukraińcu!
Gred, dopiero na trzecim semestrze sa zajęcia sponsorowane przez literke "B". Dopiero wtedy uczą sŁówka "beer" i ćwiczą klikanie na ikonki.
Nie wymagajmy od razu zbyt wiele.
Odpowiedz
Spoko panowie, w finale ich zajedziemy Smile
Odpowiedz
Alek napisał(a):w finale ich zajedziemy
W finale jakiego programu? Smile
Odpowiedz
Leo do domu! Wywalona kasa.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Leo do domu! Wywalona kasa.
Daj spokój, nie w tym problem.
Leo tu nie ma nic do rzeczy - "na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje"...
Odpowiedz
Simon napisał(a):
Daj spokój, nie w tym problem.
To prawda. Mój ojciec(zagorzały kibic) stwierdził, że w tej sytuacji, to i ja mógłbym trenować drużynę. Wyszłoby na to samo. Big Grin
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=sk3Rym4LCSA&amp;feature=related">http://pl.youtube.com/watch?v=sk3Rym4LC ... re=related</a><!-- m -->
Odpowiedz
A to już nie jest taki wielki jak wtedy , kiedy zakwalifikowaliśmy się do Euro?
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):
A to już nie jest taki wielki jak wtedy , kiedy zakwalifikowaliśmy się do Euro?
Miał trochę więcej szczęścia.
Odpowiedz
Moi koledzy twierdza, ze mecz byl dobry. Dzisiejsza poranna gazeta napisala to w jezyku polskim Big Grin -troche jakby uzywali translatora, ale fajnie. Napisali miedzy innymi, ze Dunczycy beda kibicowac Polsce -bo tez bialo-czerwoni, ze sedzia byl 'kalosz'. W ogole sympatycznie.
Ja stawialam na Niemcy - wiec OK. Na razie 4 mecze i z mojej strony 4 trafienia.

Pisze z pracy, nie majac mozliwosci poprawiania bledow.

pozdrawiam
ela Smile

[ Dodano: 9 Czerwiec 2008, 13:02 ]

Na dzis mam remis Rumunia-Francja i wygrana Holandii z Wlochami (kierowane cieplymi uczuciami do reprezentacji Holandii)
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Na dzis mam remis Rumunia-Francja i wygrana Holandii z Wlochami (kierowane cieplymi uczuciami do reprezentacji Holandii)
Mam nadzieję, że się pomyliszSmile Ja bym typował Francuzów i nieprzegrana Włochów Smile (To kierowane ciepłymi uczuciami do reprezentacji Włoch)

Na temat wczorajszego meczu wypowiem się wieczorem, jak już ochłonę dostatecznie. Jednak nie ronię łez i daleki jestem od rzucania haseł "Leo do domu", które uważam za debilne.
Odpowiedz
OLI napisał(a):daleki jestem od rzucania haseł "Leo do domu", które uważam za debilne.
Słuchaj, ja rozumiem że niezwykle mocno się emocjonujesz i przeżywasz udział polskiej reprezentacji w Euro2008, ale weźże chłopie trochę wyluzuj. To, że 'chłopcy Beenhakera' wczoraj dali dupy i to, że Ty przeżywasz wielki życiowy dramat, nie upoważnia Cię do sugerowania mi, że jestem psychicznie chory pisząc to co napisałem wczoraj wieczorem na temat trenera reprezentacji Polski.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):To, że 'chłopcy Beenhakera' wczoraj dali dupy
Moim zdaniem przegrali z wyraźnie lepszą drużyną. Dupy to może dali siatkarze z Estonią i Czarnogórą.
Kuba Mędrzycki napisał(a):nie upoważnia Cię do sugerowania mi, że jestem psychicznie chory pisząc to co napisałem wczoraj wieczorem na temat trenera reprezentacji Polski.
Może nie jestem jakimś specjalistą w zakresie czytania ze zrozumieniem, ale wydaje mi się, że pisząc, że jakieś hasło jest debilne, niekoniecznie sugeruje się komuś, że jest psychicznie chory.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ty przeżywasz wielki życiowy dramat
Natomiast nie wydaje mi się, że jak ktoś zauważa, że hasła typu "Leo do domu" są durne, to przeżywa wielki życiowy dramat.
Więc weźże wyluzuj.
Odpowiedz
Alek napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ty przeżywasz wielki życiowy dramat
Natomiast nie wydaje mi się, że jak ktoś zauważa, że hasła typu "Leo do domu" są durne, to przeżywa wielki życiowy dramat.
Takie wrażenie odniosłem po wypowiedziach Oli'ego w tym temacie. Choćby jego wcześniejsze ciskanie się o 'nieodpowiednie' i 'zgrane' żarty sprzed kilku stron. Więc z tym dystansem to różnie bywa. Smile
Alek napisał(a):Więc weźże wyluzuj.
Spodziewałem się podobnej zgranej Wink riposty.
Jeśli zaś chodzi o moje 'wyluzowanie', to zapewniam Cię, że mi osobiście jest totalnie obojętne jaki był wczorajszy wynik, czy wygramy kolejne mecze i czy w ogóle ruszymy z miejsca. Powiem więcej - ja to nawet bym chciał żeby 'nasi' przegrali. Chociaż nie, dostali po tyłkach już tyle razy, że i nawet to od tylu lat nie jest stanowi skutecznej nauczki.
Odpowiedz
OLI napisał(a):Mam nadzieję, że się pomyliszSmile
Ja w to gralam, wiec wole trafic. Smile

Od bardzo dawna kibicuje Holandii - rozum nic tu nie da. Ale tez nie przezyje jakiegos dramatu jesli nie wygraja, bedzie tylko znow troche zal.

ela Smile
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Nie uważacie, że Podolskiemu powinni odebrać paszport?
Gadasz jak M. Orzechowski :/
Odpowiedz
Słuchałem meczu w radio. Podobno pierwsza bramka padła ze spalonego?
Odpowiedz
OLI napisał(a):
Elzbieta napisał(a):Na dzis mam remis Rumunia-Francja i wygrana Holandii z Wlochami (kierowane cieplymi uczuciami do reprezentacji Holandii)
Mam nadzieję, że się pomylisz:
Remis Rumunia-Francja! Trafiłam! Confusedlonik:

ela Smile
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Remis Rumunia-Francja! Trafiłam! Confusedlonik:
Mam nadzieję, że i w drugim dzisiejszym meczu będziesz mieć rację Smile
Odpowiedz
Ja rowniez od lat kibicuje Holandii(czesto na pytanie za kogo trzymasz w tych mistrzostwach?-odpowiadalem:ze "Pomaranczowym"-i to bylo z godne z tym co czulem Wink ,bo naprawde ogladalo sie ich naprawde swietnie :agent:, pamietam czy to byl 88r czy 90r. ale grali przeciwko Niemcom-to byl ten mecz jak Rijkard na poczatku kopnal Fullera a ten go oplul i obaj wylecieli z boiska na wstepie,ale nawet pozniej walka z Brazylia w innych mistrzostwach,naprawde rewelacja),kiedy grali jeszcze Van Basten,Gullit,Rijkard,bracia Koeamonowie,Overmars,pozniej Bergkamp-to byly widowiska,ale widze,ze dzis Holandia tez jest mocna wlasnie prowadza z Italia 2:0 - i powiem wam wiecej ten mecz w pierwszej p[olowie naprawde sie ogladalo :Smile
Polacy powinni sie uczyc od Holandii,ktora jest o wiele mniejszym krajem i chyba nawet z mniejszymi tradycjami pilkarskimi dSmile
Odpowiedz
otak! a ile od Ukraińców byśmy się nauczyli Smile
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
stepniarz napisał(a):otak! a ile od Ukraińców byśmy się nauczyli
Ty się nie śmiej. Smile) Sad Sad :Smile
Nad Donem już pewnie stoją stadiony na kolejne Euro. :rotfl: Smile) :Smile Wink Smile Big Grin :o 8o ;( Sad( :' :znudzony:
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Nad Donem już pewnie stoją stadiony na kolejne Euro.
Co prawda za potrzeba wychodzą za stodołę - ale stadiony mają. Smile
Odpowiedz