Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Simon napisał(a):ale stadiony mają. Nie tylko stadiony. Słyszałem też o taniej, ale dobrej wódce, którą będą spożywać kozacy podczas tegoż Euro.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Słyszałem też o taniej, ale dobrej wódce, którą będą spożywać kozacy podczas tegoż Euro. Aaa, ta, po której się szybko ściemnia?
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):Polacy powinni sie uczyc od Holandii,ktora jest o wiele mniejszym krajem i chyba nawet z mniejszymi tradycjami pilkarskimi O tak! W Polsce tradycyje fotbolu sięgają nie tylko daleko w przeszłość, ale i głęboko na prowincję. Tak sie akurat złożyło, ze w dniu wczorajszym, miast gnuśnieć przed telewizorem, odwiedziłem pewną bliską memu sercu okolicę i, chciałem, czy nie, byłem świadkiem hucznych obchodów osiemdziesięciolecia istnienia Rolniczego Klubu Sportowego "Taran Gosławice". Z tej okazji "Taran" rozegrał tradycyjne derby z "Sokołem Waliszew".
Piękne to było widowisko w wykonaniu dwóch od lat zwaśnionych drużyn. Wynik tradycyjnie wysoki: 7:3 dla gospodarzy, którzy tym samym potwierdzili swoją doskonałą formę rozgrywając od 14 minuty w dziesiątkę kolejne napoleońskie akcje. W ataku same sławy: Mirek Spętany, Jasiu Zadrożny, Kazik Pochwała, Dzidek Kot. W obronie gwiazdy równie jasne, co znamienite: Majdziński, Tarnobrzeski, Jamrozy i Molka. Na bramce, nestor "Tarana", wieloletni działacz sportowy, Tadziu Durka.
Co prawda, około 70 minuty spotkania zanosiło się na lincz sędziego, który całkowicie niesprawiedliwie podyktował trzeci rzut karny na rzecz "Sokoła". Miał szczeście prędkonogi Władek Gbury, że się w ostatniej chwili uratował ucieczką z zielonej murawy boiska. Ostatnie 20 minut rozegrano zatem bez wątpliwej pomocy arbitra, ale w nadal w duchu prawdziwie sportowej rywalizacji. Żal tylko, że całego meczu nie przeprowadzono, jak to z dobrym skutkiem czyniono w latach ubiegłych, bez wątpliwej pomocy sędziego - ignoranta. Przewaga gospodarzy byłaby wówczas wyraźniejsza a jednocześnie uniknięto by aktu zbiorowej przemocy, kładącego się jednak niskim cieniem na jubileuszowych uroczystościach.
Z trybun skandowaliśmy radosne pieśni: "Jak odwrócisz se tabelę, to Waliszew jest na czele" oraz "Kto tylko zdoła, niech jebie Sokoła! Łooooo!"
Puchar przechodni pozostał ostatecznie w rękach "Tarana", który osiemdziesiąty już raz okazał się najlepszą drużyną w gminie.
Następnie udaliśmy się na rocznicowy bankiet i dancing przy akompaniamencie orkiestry O.S.P. Janinów. Popłudnie upłynęło nam szybko, w poczuciu ogólnego zadowolenia i wesołej zabawy.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):przy akompaniamencie orkiestry O.S.P. Janinów. Grali jakiś folk?
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Grali jakiś folk? Grali:
" Ty się Jaśku nie frasuj
Na poletku swym pracuj
To cię zmierzchem powita
W domu twoja kobita
Psjdzies w progi domostwa
Zdyjmnies roboce gacie
I w kolorze mistrzostwa
Łobejzys na Polsacie"
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
OLI napisał(a):Mam nadzieję, że się pomylisz: ann napisał(a):Mam nadzieję, że i w drugim dzisiejszym meczu będziesz mieć rację następny trafiony  lonik:
ela
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
Simon napisał(a):"na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje"... że o Salamonie już nie wspomnę
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 1,103
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
Elu,gratulacje za podwojny dobry wybor
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):gratulacje za podwojny dobry wybor Dziękuje.
ela
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):jest o wiele mniejszym krajem i chyba nawet z mniejszymi tradycjami pilkarskimi Wiadomo. Jaki kraj, takie tradycje.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
ann napisał(a):Gadasz jak M. Orzechowski Teraz dopiero zobaczyłem to: <!-- m --><a class="postlink" href="http://wyborcza.pl/1,75248,5293215,Orzechowski__odebrac_obywatelstwo_Podolskiemu.html">http://wyborcza.pl/1,75248,5293215,Orze ... kiemu.html</a><!-- m -->
Nie wiedziałem, że mamy podobne poglądy ! :o
[/size]
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):ann napisał(a):Gadasz jak M. Orzechowski Teraz dopiero zobaczyłem to: <!-- m --><a class="postlink" href="http://wyborcza.pl/1,75248,5293215,Orzechowski__odebrac_obywatelstwo_Podolskiemu.html">http://wyborcza.pl/1,75248,5293215,Orze ... kiemu.html</a><!-- m -->
Nie wiedziałem, że mamy podobne poglądy ! :o I Ty się jeszcze do tego przyznajesz? :lol:
Dobrze to Ci nie wróży :agent:
Reputacja:
0
Popieram wypowiedz Ann :'
[ Dodano: 10 Czerwiec 2008, 20:31 ]
Swoja droga Holanadia:Italia-jak na razie wczoraj byl to najlepszy mecz tych mistrzostw
Wlasnie rozpoczyna sie spotkanie Szwecja:Grecja.
A ja zapraszam jutro na audycje "Noc z Duchami"-ide w slady Damy Pik,a co tam.
Zaprosilem na jutro gosci-bedzie o motocyklach-tych najszybszych
[ Dodano: 10 Czerwiec 2008, 20:33 ]
Wybaczcie moja niedyspozycje glosowa,ale od polowy maja zlapalem jakies paskudztwo i zaatakowalo mi gardlo,nozdrza i oczy i trzyma mocno do tej pory(dziwne latem mocna angina ?? :/ :zly: :ups: ?? :agent: )
[ Dodano: 10 Czerwiec 2008, 20:40 ]
Pamietam w tamtym roku na Ukrainie nie mialem takich dolegliwosci,a pozniej w Norwegii-czulem sie doskonale,a rok i dwa lata wczesniej na Mierzeji Wislanej-tez ich nie bylo-to doprawdy dziwne  ( :
A teraz kicham,gardlo boli,spac nie moge i oczy swedza-bardzo :ups:
Reputacja:
0
ann napisał(a):I Ty się jeszcze do tego przyznajesz?
Dobrze to Ci nie wróży Spoko, spoko. Nie uważam tego za powód do wstydu.
A czy to mi dobrze wróży zostawmy ezoterykom.
[/size]
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Spoko, spoko. Nie uważam tego za powód do wstydu.
A czy to mi dobrze wróży zostawmy ezoterykom. Odnośnie teorii Darwina też podzielasz poglądy tego pana?
(przepraszam za OT, NMSP)
Reputacja:
0
ann napisał(a):Odnośnie teorii Darwina też podzielasz poglądy tego pana? Nie.
Moje poglądy tylko w części pokrywają się z poglądami LPR, częściowo zaś z PO.
Nie wstydzę się tego.
Amen.
(Również przepraszam za OT)
[/size]
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):A teraz kicham,gardlo boli,spac nie moge i oczy swedza-bardzo A Ty nie uczulony??
.
Grecja-Szwecja trafiony. Hiszpania-Rosja- nie :/ No ale jakieś niespodzianki musiałam typować, bo sensu by nie miało granie..
ela
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):bedzie o motocyklach-tych najszybszych Czyżby wyścigi Mint 400 będziesz relacjonował?!
Reputacja:
0
Beda wspolczesni jezdzcy  :  :agent:
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):ide w slady Damy Pik Duch77 napisał(a):bedzie o motocyklach No, rzeczywiście w ślady Kasi idziesz... A nawet - w dwuślady...
Duch77 napisał(a):Wybaczcie moja niedyspozycje glosowa, O, jest postęp. Zaczynasz to sobie uświadamiać.
Duch77 napisał(a):Holanadia:Italia-jak na razie wczoraj byl to najlepszy mecz tych mistrzostw Był już lepszy: Hiszpania-Rosja. David Villa wymiótł kacapów.
Zbrozło napisał(a):Nie wstydzę się tego. Młodyś. Może Ci jeszcze przejdzie.
Reputacja:
0
No i Czesi poszli w slady Rosji,zabraklo szczescia.
A propos jak przewidujecie scenariusz jutrzejszego meczu z Austriakami ?? ??  )
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.zczuba.tv/zczubatv/1,89849,5301052,Oskar_dla_Tomasza_Zimocha.html">http://www.zczuba.tv/zczubatv/1,89849,5 ... mocha.html</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Simon napisał(a):http://www.zczuba.tv/zczu...za_Zimocha.html Odnośnie Z czuba i sytuacji sprzed chwili:
zczuba.pl napisał(a):33. min. GOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Strzeliła kałuża!!!!
Reputacja:
0
Dziś sobie przypomniałem wiersz JK, który fragmentami opisuje naszą obecną sytuację 
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/wiersze_alfabetycznie/kaczmarskiego/d/diagnoza.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... agnoza.php</a><!-- m -->
[/size]
Reputacja:
0
Za chwilę kolejny mecz.
Ciekaw jestem Niemców, bo z Chorwacją będą mieli trudniejszą przeprawę niż spacerek z polskimi panienkami. Tak naprawdę - to dopiero teraz okaże się, w jakiej dyspozycji są Niemcy.
A potem...
Jakże bardzo chciałbym się zdziwić i przesadzić ten kaktus, który mi wyrośnie na dłoni, gdy nasi wygrają... :
Liczba postów: 768
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Moim zdaniem Niemcy są w dobrej dyspozycji i dziś wygrają. Pisanie, że Polacy z Niemcami zagrali jak panienki uważam za krzywdzące, bo nóg nie odstawiali, walczyli, byli słabsi. Chyba, że siejesz szowinizm i uważasz, że "jak panienki" = "słabsi".
Chorwaci nie zagrali za dobrze z Austrią, nawet słabo. Dziś Niemcy wygrają - według mnie.
Zaś Polacy....znamy skład, mnie nie zaskoczył, wierzę w naszych i liczę na zwycięstwo...
Reputacja:
0
OLI napisał(a):wierzę w naszych i liczę na zwycięstwo... Ja co prawda nie podzielam Twej wiary w naszą kadrę, ale oczywiście życzę im jak najlepiej i też liczę, że coś ugrają.
Reputacja:
0
No cóż, stawiałam na Niemców i Polaków. I mam zamiar trafić!  Co prawda to tylko zabawa, ale fajniej sie ogląda.
ela
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):moze to tez miec podloze psychiczne :' Och, absolutnie ponad wszelką wątpliwość.
OLI napisał(a):Dziś Niemcy wygrają - według mnie. No, Srna ich zaskoczył...
Ale nadal sądzę, że wygrają. Konsekwentnie, metodycznie będą walić w mur, aż się przebiją.
Natomiast szlag mnie trafia jak słyszę co chwilę Hajtową: "defen Zywę i ofen Zywę... 8o
Reputacja:
0
Wydzieliłam OT o alergiach
|