Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Przy przeglądaniu starych materiałów, znalazłem nagranie z koncertu w Koszalinie gdzie ZŁ otwierał ten koncert utworem poświęconym Włodzimierzowi Wysockiemu. Nagranie jest fatalnej jakości, niestety kaseta się dość mocno zniszczyła i to jest to co udało się uratować .
Moje pytanie jest następujące, czy ktoś ma zapis tego koncertu w lepszej jakości i czy utwór ten można gdzieś znaleźć na jakimś wydawnictwie.
nagranie
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Nagrania jeszcze nie oglądałem, ale jeśli chodzi o ten koncert, o którym myślę, to ja go mam (z Łapińskim, a potem z Kaczmarskim). Być może uda się ten koncert zdigitalizować.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
gredler napisał(a):(z Łapińskim, a potem z Kaczmarskim) No to chyba ten sam. Mam cały ale strasznie kiepska kopia, szczególnie początek. W sumie są dwie części, Jacek śpiewa Obławę i Epitafium dla WW
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Fajne te "Wariacje na temat Wysockiego"
Przemku, gdyby udało Ci się udostępnić całość, to będę niesamowicie wdzięczny, bo ani nie mam, ani (wstyd przyznać) nie kojarzę tego koncertu.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
czapon napisał(a):czy ktoś ma zapis tego koncertu Nie wiem, czy w lepszej, ale na pewno mam cały koncert na VHS. Niestety nie dysponuje w tej chwili możliwością techniczną zgrania czegokolwiek.
To był wieczór poświęcony Wysockiemu, prowadzony przez Kydryńskiego i Młynarskiego. Na pewno koncert miał miejsce w Koszalinie - mieście, gdzie powstało muzeum Wysockiego, Data? Chyba 1998 albo 1999 rok ?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
Też mam na VHS i być może uda się zamienić na .avi. Zdaje się, że był to rok 2000.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):To był wieczór poświęcony Wysockiemu, prowadzony przez Kydryńskiego i Młynarskiego. Dokładnie tak
gredler napisał(a):Zdaje się, że był to rok 2000. Myślę, że na pewno. Koncert ten poświęcony pamięci WW odbył się z okazji dwudziestej rocznicy śmierci Wysockiego.
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
czapon napisał(a):Myślę, że na pewno. hmmm, faktem jest, że dawno tego nie ogladałem, ale wydaje mi się, że Kaczmar nie miał kucyka A skoro go nie miał, to chyba jednak koncert był nieco wcześniej. No, ale pewności, jak mówię, nie mam. Wydaje mi się, że kuc się u JK pojawiał dośc wyraźny właśnie w 2000 r.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Na razie ściągam, więc nie umiem ocenić.
ZŁ występował na pewno w 1999 - byłam, pamiętam. Ale Jacka wtedy nie było. (Oczywiście mówimy o lipcowych maratonach z Wysockim?).
JK na pewno na tym rocznicowym koncercie w 2000, też byłam, nawet załatwiałam kawę w środku nocy, bo się towarzystwo ojadło, opiło i zażyczyło sobie KAWY, której zabrakło . Przyznaję, że obecności ZŁ nie pamiętam, ale to akurat może świadczyć wyłącznie o galopującej sklerozie .
Reputacja:
0
Jak to się mówi, żeby była jasność
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
A jednak skleroza. Panowie w czarnych okularach to, rzecz jasna, koncert w 2000 roku :torba:
Reputacja:
0
Dla zainteresowanych
http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewt...098#145098
moja prośba o nagranie w lepszej jakości nadal aktualna.
Liczba postów: 148
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
"Wysockiego" Zbyszek wykonywał też w Sali Kongresowej kiedy różne nasze gwiazdy występowały na rzecz chorego Jacka.
A nagranie istnieje w porządnej studyjnej wersji - na norweskiej kasecie z utworami Wysockiego w wykonaniu J. S. Overli i Zbyszka.
Liczba postów: 324
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Czyli jak? Prośba aktualna wciąż, czy dać sobie spokój? Po 5.06 będę miała możliwość zamiany VHS na avi (jakość nagrania jest lepsza, niż w tej, wrzuconej tutaj wersji). Ale jeśli istnieje "nagranie w porządnej studyjnej wersji" i ktoś się zajmie udostępnieniem tego, to ustępuję miejsca )
"Pochlebcy nie najszczytniejszych gustów - starzy kuglarze."
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Reputacja:
0
kłapo napisał(a):Po 5.06 będę miała możliwość zamiany VHS na avi Wydaje mi się, że to chyba najbardziej konkretna propozycja , z mojej strony wielkie dzięki. Myślę, że będzie więcej zainteresowanych
Liczba postów: 324
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
czapon napisał(a):z mojej strony wielkie dzięki. dla gredlera przede wszystkim, za udostępnienie nagrań ja tu tylko sprzątam
czapon napisał(a):Wydaje mi się, że to chyba najbardziej konkretna propozycja
po 5.06 będziemy to "dygitalizować", muszę jeszcze podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić na serwer (a wpierw poczekać na skrawek serwerowego miejsca ) ostrzegam więc, że +/- kilka dni od tej daty nagranie zostałoby zamieszczone. Ale jeśli naprawdę nam zależy, to w spokoju i cierpliwie poczekamy )
"Pochlebcy nie najszczytniejszych gustów - starzy kuglarze."
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Reputacja:
0
kłapo napisał(a):dla gredlera przede wszystkim, za udostępnienie nagrań ja tu tylko sprzątam Więc dla gredlera podziękowania plus piwo , a Ciebie trzymam za słowo, że dobrze to posprzątasz
W takim razie ja posprzątam te moje nieszczęsne nagrania.
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Mam tę płytę i mogę wrzucić, tylko jak z legalnością?
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Przypomnienie, dla zainteresowanych ("Epitafium dla WW" by ZL):
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=2596&postdays=0&postorder=asc&highlight=overli&start=25">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... i&start=25</a><!-- m -->
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Mam tę płytę i mogę wrzucić, tylko jak z legalnością? no przecież wszyscy jak tu jesteśmy tworzymy jedną wielką rodzinę, grupę najbliższych przyjaciół - w tym kręgu można się dzielić...
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):no przecież wszyscy jak tu jesteśmy tworzymy jedną wielką rodzinę, grupę najbliższych przyjaciół Dobre :lol:
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):no przecież wszyscy jak tu jesteśmy tworzymy jedną wielką rodzinę, grupę najbliższych przyjaciół Fakt, bardzo się przyjaźnimy.
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
tak jakby ktoś nie wyczuł: to
jodynka napisał(a):no przecież wszyscy jak tu jesteśmy tworzymy jedną wielką rodzinę, grupę najbliższych przyjaciół - w tym kręgu można się dzielić... był żart sytuacyjny, co miała komunikować stosowna emotka: " "
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):był żart sytuacyjny rozumiem to, ale nie mogłem się powstrzymać
Reputacja:
0
kłapo napisał(a):po 5.06 będziemy to "dygitalizować", muszę jeszcze podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić na serwer (a wpierw poczekać na skrawek serwerowego miejsca ) ostrzegam więc, że +/- kilka dni od tej daty nagranie zostałoby zamieszczone. Chciałem zapytać, czy minęło już +/- kilka dni , a przede wszystkim przypomnieć się
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
czapon napisał(a):a przede wszystkim przypomnieć się Pan czeka, ja czekam, społeczeństwo czeka!
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
Odświeżam temat, bo dopiero teraz go zauważyłem. Niestety, nie mam dobrych wieści, a wypowiadam się, bo jestem właścicielem kasety VHS, z której materiał miał być zgrany. Z tego, co wiem, to infrastruktura techniczna właścicielowi się zj... popsuła i nie można przeprowadzić operacji.
Może zatem w ramach kolektywnego kaczmarofilstwa ktoś, kto posiada odpowiedni sprzęt zgłosi się do mnie na pw i ja mu/jej tę kasetę wyślę do zdigitalizowania.
Reputacja:
0
gredler napisał(a):Może zatem w ramach kolektywnego kaczmarofilstwa ktoś, kto posiada odpowiedni sprzęt zgłosi się do mnie na pw i ja mu/jej tę kasetę wyślę do zdigitalizowania. że nieśmiało zapytam - zgłosił się ??
Liczba postów: 148
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Dla dociekliwych: koncert był 15 lipca 2000r.
Reputacja:
0
czapon napisał(a):że nieśmiało zapytam - zgłosił się ?? Zgłosił się, tylko teraz ftp nie działa.
|