Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spiker radiowy
Spiker radiowy

Za chwilę start audycji, włączcie już głośniki,
więc doczekałem się nareszcie próby sił,
warczą grundigi, eltry i panasoniki
zobaczę kogo zdziwię, a kto będzie kpił.
Dziś na mnie skierowane publiczności uszy,
na mnie nie stawiał nikt, pisano o mnie źle,
ale ja wiem, że zagram tak, aż świat się wzruszy
„Złoty mikrofon” jest pisany właśnie mnie.

Start! Ja mam słuch co najmniej jak rasowy seter,
a „Epitafium” z oczu im wyciska łzy,
szkoda, że śmiechu - ponoć pogwałciłem eter.
Oto zniewaga, co wymaga rzeki krwi.
Sam wiem jak grać, by wprawić gawiedź w stan zdumienia
i w epigonach budzę zawiść oraz strach,
jak mi znienacka nie wyłączą nagłośnienia,
nie musi bronić mnie proksela ani tmach.

Co mnie obchodzą publiczności głosy krytyk,
co mnie obchodzi, gdy ktoś twierdzi, że gram źle,
do mnie nie dotrze ani potwarz ani przytyk,
przecież codziennie zagraniczne mam tournee.
Zniknęli z obu stron wrogowie, gdy nad ranem
przyszedłem z ordą, aby zetrzeć ich na pył
gosiafar oraz Paweł moim atamanem,
pokażę korzeń im rodowy albo tył.

Więc klnę co sił, cóż dla mnie ban czy ostrzeżenie,
przegrają wszyscy nienawistni w swoich grach,
gdy się nauczę – piwo dam na pocieszenie,
lub w razie czego sejmitarem ich ciach ciach.
Więc dalej gram i nikt mnie nigdy nie pokona,
Audycje moje będą w radiu noc i dzień!
Stać mnie na wszystko, byle tylko bez Simona
I bez stepniarza, którzy głusi są jak pień!
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Bryce dobrze napisał. Dziękuje mu za bezstronność!
Pozdr. Duch Koniaków Grząskich.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Ani JK, ani Wysocki lepiej by nie napisali Smile .
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Bomba. Smile
Szkoda tylko, że bohater i tak nie załapie o co idzie...
Odpowiedz
bryce jest absolutnie bezstronny jest po prostu czlowiekiem bardzo wrazliwym,jest to cecha,ktora przysluguje np.Artystom widać, że czytał "Cichy Don" i ksiegi prof Serczyka Smile) :Smile Wink Wink :Smile Smile Smile) :niepewny: :wstyd: :znudzony: :wredny: *-`- :agent: :agent: dSmile dSmile :v: :v: :poklon: :poklon: :tak: :tak: :poddaje: :poddaje: :nuci: :nuci: :niespodzianka: :niespodzianka: :glupek: :brawo: :walkman: :walkman: :ok: :ok: :papa: :papa: :jezyk: :jezyk: :powieka:
[/size]
Odpowiedz
Takie pisanie wydaję mi się nieco śmieszne. Takie wierszyki to ja na tym forum przerobiłem 2 lata temu i w tamtym czasie przyjmowałem je z pokorą.
Obecnie, to jak ktoś ma o mnie pisać to niech to będą np. Wojciech Młynarski, albo Jan Wołek.

PS. P, PNMSP Wink
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Simon napisał(a):Bomba. Smile
Szkoda tylko, że bohater i tak nie załapie o co idzie...
Nie rozumiem. :zly: Sad( :evil: dSmile Ja chciałem tylko napisać credo fanclubu i przeczytać jeszcze raz w życiu :
Duch77 napisał(a):Bryce dobrze mowi,a co do Simona:nie nazwalem cie psem tylko hiena i wydaje mi sie ,ze i tak cie bardzo delikatnie potraktowalem za to co ty wygadujesz pod moim adresem
:mlotek: :zakpij: :wsciekly: :poddaje: :glupek:
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Obecnie, to jak ktoś ma o mnie pisać to niech to będą np. Wojciech Młynarski, albo Jan Wołek.
Żałosne. Ja każdego swojego posta wysyłam najpierw do papieża, dopiero potem umieszczam Smile)
Raz wysłałem do Prezydenta... ale wtedy Simon napisał, że chrzanię.
[/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Takie pisanie wydaję mi się nieco śmieszne. Takie wierszyki to ja na tym forum przerobiłem 2 lata temu i w tamtym czasie przyjmowałem je z pokorą.
Obecnie, to jak ktoś ma o mnie pisać to niech to będą np. Wojciech Młynarski, albo Jan Wołek.
Z racji, że jesteś osobą, która, wydaję mi się, nie czytała zbyt wielkiej ilości wierszy uważam, że dobrze byłoby żebyś pisał zdecydowanie co Ci się podoba, a co nie, dodając, że to Twoje prywatne zdanie. Smile
Ale dość tego wymądrzania.
Odpowiedz
bryce napisał(a):dodając, że to Twoje prywatne zdanie.
Bo skąd my mamy niby wiedzieć, poza tym, że piszesz w pierwszej osobie (przecież mogłeś to zrobić tylko z przyzwyczajenia)?
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Proszę, miejcie litość. Jestem przeziębiona, łeb mi pęka i nie mogę się śmiać. :rotfl:
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Jestem przeziębiona, łeb mi pęka i nie mogę się śmiać. :rotfl:
Pomyśl co by było, gdyby nasz ulubieniec zaśpiewał tę pieśń jako hymn swego fanclubu? Big Grin
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):Bo skąd my mamy niby wiedzieć, poza tym, że piszesz w pierwszej osobie
Mój drogi, bryce zawsze pisze o sobie w pierwszej osobie. I za tę bezstronność go szanuję!
Odpowiedz
Simon napisał(a):Pomyśl
Simon źle pisze. Jako członek fanclubu nie powinnam tego robić. Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Jako członek fanclubu nie powinnam tego robić.
Tmach dobrze, pisze. Jako członkini fanclubu już, przemyślała wszystko i wie gdzie, leży prawda. A Simon jest, stronniczy i zachowuje się jak, pies i jego posty będą ignorowane.
I sami, widzicie że, Stepniarzowi mowę, odjęło.
Bryce, Ty jesteś bezstronny. Polecam zapisz się do, fanclubu.
Tylko prawda was wyzwoli!!!! :' 8o dSmile :co?:
Odpowiedz
okazuje się, że nie trzeba być wybitną postacią, żeby zostać bohaterem udatnego pomnika rymem Smile
bryce :poklon: :poklon: :poklon: rewelacja Smile
zdecydowanie odjęło mowę kiedym spadł z krzesła i z impetem rymnął o podłogę zanosząc się gromkim śmiechem Smile
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
Alek napisał(a):Mój drogi, bryce zawsze pisze o sobie w pierwszej osobie. I za tę bezstronność go szanuję!
W ogóle nie powinienem z Tobą rozmawiać, bo tak niski poziom prezentujesz, ale znaj mą łaskawość. To była wypowiedź adresowana do prokseli. A Twoja wypowiedź o Bryce jest truistycznym truizmem.
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):W ogóle nie powinienem z Tobą rozmawiać, bo tak niski poziom prezentujesz, ale znaj mą łaskawość.
Jest denerwujące, jak ktoś czytał dwa wiersze Brycea na krzyż i się wymądrza, a jeszcze bardziej jak czytał wszystkie, zupełnie się nie zna i się wymądrza... :/
[/size]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości