Liczba postów: 28
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Witam wszystkich. Mam OGROMNĄ prośbę : czy ktoś może napisać kompletną tabulaturę do " Piosenki napisanej mimochodem" ?? Bardzo proszę . Wiem że był już temat o tej piosence i był tam zamieszczony kawałek tabulatury, lecz cóż całej piosenki tak nie zagram ( i wogule tamto mi coś nie pasuje ). Ja sam próbowałem sobie napisać tabulaturkę do tego utworu, lecz niestety nie umiem sie z tym uporać.. Jeśli ktoś mógł poświęcić na to troszke czasu, to na pewno wiele osób z tego skorzysta. Proszę was bądzcie dla mnie wyrozumiali.
PS: Szukałem na wszystkich innych forach gitarowych i niestety niczego nie znalazłem ( pisze to, by ktoś mi nie powiedział żebym szukał w googlach )
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Utwory Jacka Kaczmarskiego są na tyle mało popularny, że opracowania znajdzie się w bardzo małej ilości miejsc. Tak naprawdę jedyne porządne w sieci są dziełem Tomka Susmęda i znajdują się na tej stronie - to, co do opracowań.
Tabulatur przy tej stronie też jest kilka, dzieło różnych autorów. Pamiętam też, że na stronie <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.chords.pl">www.chords.pl</a><!-- w --> były kiedyś (tylko) chwyty.
O ile pamiętam w dziale "Muzyka" w temacie zanim zapytasz było chyba nagranie Mimochodem. Jeśli się nie mylę to nawet ja je popełniłem dawno temu i to chyba właśnie to tam jest zamieszczone.
Wiem, że powtórze to, co wielu mówi, ale taka jest prawda - nawet jeśli narazie nie wychodzi to próbuj w miarę możliwości dalej to rozpracowywać.
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Reputacja:
0
Ok, ja będe próbował, lecz wiem że wiele osób z tego forum umie grać piosenki Jacka bardzo dobrze ( bo przecież grają na koncertach ), tak więc jeśli jest tu taki dobry człowiek, to bardz prosze niech się podzieli tabulaturką.
A twoje nagranie właśnie ściągam - może mi pomoże
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
riwen napisał(a):wiele osób z tego forum umie grać piosenki Jacka bardzo dobrze( bo przecież grają na koncertach ), tak więc jeśli jest tu taki dobry człowiek, to bardz prosze niech się podzieli tabulaturką. Kłopot w tym, że ten, kto potrafi grać dobrze/bardzo dobrze - nie potrzebuje tabów, a więc ich pewnie nie posiada.
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Cytat:Taby
Taby opracowywane przez uczestników naszego forum i nie tylko.
Zamówienia na konkretne piosenki przyjmowane są na forum
[i]Lepiej dobyć wszak z siebie trochę - ciepłej ironii,
Niż się żalić nad sobą i na świat cały pluć![/i]
Reputacja:
0
Eee napisał(a):Cytat:Taby
Taby opracowywane przez uczestników naszego forum i nie tylko.
Zamówienia na konkretne piosenki przyjmowane są na forum Nie wiem czyje to słowa.
Niechaj teraz ich autor wywiązuje się ze zobowiązania.
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Teraz nikt się nie przyzna.
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 192
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Elessar napisał(a):nikt się nie przyzna nikomu.
Reputacja:
0
No zaraz, zaraz. Ten cytat musi mieć jakieś pochodzenie i lokalizację. Ktoś przecież jest autorem tej deklaracji.
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Simon napisał(a):No zaraz, zaraz. Ten cytat musi mieć jakieś pochodzenie i lokalizację. Ktoś przecież jest autorem tej deklaracji. AA lub TS
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Reputacja:
0
No to niechaj teraz pełnomocnik riwena wystąpi o odszkodowanie, inny prawnik wyda opinię, drugi - niezależny potwierdzi ekspertyzę i hajda do sądu.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Ten cytat musi mieć jakieś pochodzenie i lokalizację. Lokalizację, owszem ma. Przypuszczam, że właśnie ona jest przyczyną dla której ludzie zawracają Wam - Specjalistom głowy irytującymi prośbami o stworzenie tabulatury do takiego czy innego utworu. : ]
Reputacja:
0
Eee napisał(a):Lokalizację, owszem ma. Drugi raz zwracasz na coś uwagę i drugi raz nie podajesz źródła. Piszesz natomiast coś, czego wszyscy się domyślamy: że to jest gdzieś na forum lub stronie.
Ale nikomu nie chce się szukać. A już mnie - pewnie najmniej.
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Ależ Simon. Kliknij na słowo "ma"  i wszystko będzie jasne.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Reputacja:
0
Najmocniej przepraszam.
W brązowej wersji forum te "linkowane" słowa nie są dobrze widoczne, nie wyróżniają się.
[ Dodano: 19 Maj 2008, 19:58 ]
Dodam tylko, że w obecnym kształcie ów zapis jest wyjątkowo nieszczęsny i przede wszystkim - wprowadzający w błąd. Nigdy go wcześniej nie widziałem, bo zupełnie nie interesuję się kwestią tabów, nie zapędzałem się więc w te rejony strony.
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Z tym zapisem, to chyba Artur się troszkę rozpędził i zrobił podobny jak w nutach  ))
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
ehhh..... Przecież forum jest po to, żeby pomagać. Więc czy nie ma tutaj nikogo, kto może spełnić moją prośbę?? Przecież jeżeli tak to ma wyglądać to to nie ma sensu...
Oczywiście (uprzedzając następne komentarze), jeżeli ja już nauczę się grac na tyle dobrze by umieć rozpracowywać piosenki to OCZYWIŚCIE będe innym pomagał
Reputacja:
0
riwen napisał(a):Przecież forum jest po to, żeby pomagać. Tak? :powieka:
riwen napisał(a):Przecież jeżeli tak to ma wyglądać to to nie ma sensu... Ale co nie ma sensu? Zadałeś pytanie na forum, poprosiłeś o pomoc, ale widocznie nie znalazł się nikt, kto dysponuje tabami. I to jest bez sensu? Gdybyś zapytał, czy na forum ktoś zajmuje się serwisowaniem samowarów i nie doczekał sie kompetentnych osób - też byłoby to bez sensu?
Rozumiem Twe rozczarowanie, gdybym miał te nieszczęsne taby - od razu bym Ci je podał. Ale nie mam, a bawienie się w te żmudne dłubanie nie jest na moje nerwy.
Próbuj sam. Ja nigdy nie krzystałem z tabów, a powiadają, że coś tam czasem potrafię brzdąknąć.
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
No i korzystaj z nut: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/nuty.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/nuty.php</a><!-- m -->
Reputacja:
0
OK. Dzięki za rady
Reputacja:
0
riwen napisał(a):OK. Dzięki za rady Tylko przypadkiem się nie obrażaj.
Faktem jest, że można tu uzyskać pomoc w wielu kwestiach (choć nie upatrywałbym w tym nadrzędnej roli forum). Pewnie są inne utwory, do których ktoś tam posiada jakieś taby.
Sa też na forum nagrania do ściągnięcia, są filmiki "instruktażowe". Nie jest tak źle.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Gdybyś zapytał, czy na forum ktoś zajmuje się serwisowaniem samowarów i nie doczekał sie kompetentnych osób - też byłoby to bez sensu? Istnieje chyba subtelna różnica między zadaniem na forum strony poświęconej Kaczmarskiemu pytania o serwisowanie samowarów a prośbą o taby do jednej z jego piosenek... :|
Reputacja:
1
Nic się nie poradzi na to, że komuś kto potrafi zagrać bez trudu piosenkę, nie chce się pomóc innym przez poświęcenie kilku minut na napisanie taba... Ja bym chętnie napisał, ale nie jestem tak biegły w grze na gitarze, by zagrać bez problemu to co usłyszę
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1,549
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
obawiam się, że Simonowi chodziło tylko i wyłącznie o to, że skoro nikt się nie odzywa to należałby to rozumieć jako nie posiadanie takowych. trudno bowiem, aby każdy po użytkownik po kolei pisał: "nie mam abcd"
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Eee napisał(a):Istnieje chyba subtelna różnica między zadaniem na forum strony poświęconej Kaczmarskiemu pytania o serwisowanie samowarów a prośbą o taby do jednej z jego piosenek... Owszem-subtelna.
I nie jest to powód, by - jak zostało tu powiedziane - uznać forum za bezsensowne.
Przemek napisał(a):nie jestem tak biegły w grze na gitarze, by zagrać bez problemu to co usłyszę Ale wiesz, że to tylko kilka minut? :powieka:
stepniarz napisał(a):Simonowi chodziło tylko i wyłącznie o to, że skoro nikt się nie odzywa to należałby to rozumieć jako nie posiadanie takowych Oczywista oczywistość.
Reputacja:
1
Simon napisał(a):Ale wiesz, że to tylko kilka minut? Tak, może kilkanaście. Mówimy o sytuacji, gdy już ktoś umie grać i tylko przelewa, to na papier, a w takiej sytuacji zdarzyło mi sie napisać taba. Co innego jak ktos uczy sie dopiero grać i pisze na bieżąco, to zajmie więcej czasu. A taki napisanie taba jest warte więcej, niż marnowanie czasu na komentowania różnych Duchów  PP Choć, tak na marginesie, taba Duch nie weźmie do reki i będzie po swojemu katował melodię...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Mówimy o sytuacji, gdy już ktoś umie grać i tylko przelewa, to na papier, a w takiej sytuacji zdarzyło mi sie napisać taba To czemu nie przelejesz teraz? Przeca to prosty utwór.
Ja popełniłem w życiu może pół jakiegoś taba, nie mam do tego cierpliwości.
Przemek napisał(a):marnowanie czasu na komentowania różnych Duchów Ale jednak sam komentujesz:
Przemek napisał(a):taba Duch nie weźmie do reki i będzie po swojemu katował melodię... :rotfl:
Reputacja:
1
Simon napisał(a):To czemu nie przelejesz teraz? Przeca to prosty utwór. Nie przeleje, bo nie potrafię go zagrać i nie wydaje mi sie na razie ten utwór prosty.
[ Dodano: 20 Maj 2008, 21:58 ]
Simon napisał(a):Ale jednak sam komentujesz: Bo to co potrafiłem stabularyzowałem, więc mam czas
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 25
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Witam
Oto pierwsza zwrotka i refren. Ostrzegam jednak ze nie wszystko musi się dokładnie zgadzać z nagraniem... mimo to mam nadzieje ze sie przyda, jezeli ktos potrzebuje tez dalszej czesci to prosze dac znac, jezeli bede mial chwile to spisze...
Mimochodem
kapo: I próg
e||--5--------5----------5--------5---------- |
h||-------5--------5----------5--------5----- |
g||------------------------------------------ |
d||-----7---7---7-----------7---7----7------- | x 3
a||------------------7--------------------7-- |
e||--5-------------------5------------------- |
a d a d a e7 a
e|--5--------5----------5--------------5------------5---------5---------5----------7---------5-----------|
h|-------5--------5-----------5------------6------------5---------6---------5-----------8---------5------|
g|------------------------------------------------------------------------5---5-------9---9--------------|
d|-----7---7---7-----------7-----7-------7---7--------7---7-----7---7---7----------7------------7---5----|
a|-------------------7-----------------5------------7---------5------------------------------7-----------|
e|--5-------------------5--------------------------------------------------------------------------------|
słońce błyśnie między wschodem a zachodem mimochodem obrysuje miasto chmur
a d a d a e7 a
e|--5--------5----------5--------------5------------5---------5---------5----------7---------5-----------|
h|-------5--------5-----------5------------6------------5---------6---------5-----------8---------5------|
g|-------------------------------------------------------------------------------------------------------|
d|-----7---7---7-----------7-----7-------7---7--------7---7-----7---7-----7---7-------9---9-----7---5----|
a|-------------------7-----------------5------------7---------5---------7----------7---------------------|
e|--5-------------------5--------------------------------------------------------------------5-----------|
jedych dziegciem dzień nakarmi innych miodem temu głowę wzniesie temu napnie sznur
a C F C d C d e
e|--5-------------------------------------3-----------------------------------------------------0-------0--|
h|-------5-------5------------6-------------5---5----6-----------5-----5----3-------3---0-----0---0---0----|
g|------------------5---5-------5---5---------5--------7---7-------5-----------2----------0---------0------|
d|-----7---7----------3-----------7----------------------7-----------3------------0---------2--------------|
a|---------------3------------8-----------3----------5-----------3----------0------------------------------|
e|--5-----------------------------------------------------------------------------------0-------0-------0--|
trochę starsze znów się stanie to co młode jakby strzepnął ptak kolejną kroplę z piór
a d a d a e a
e|---------------1---0-----------1-------------------------------------------------------------------------||
h|--1-----1--3-----3---1---1-3-----3---1---1----0---0--------1p0-------0-1---------------------------------||
g|----2--------2---------2-----2---------2---2----0---0---22-----2---2-----2-------------------------------||
d|------2----0---------------0-------------------------------------2---------------------------------------||
a|--0----------------0-----------------0------------------0--------------0---------------------------------||
e|----------------------------------------------0----------------------------------------------------------||
mimocho demmimocho dem,jakby strzepnął krople z piór
a d a d a e a
mimochodem, mimochodem, jakby strzepnął krople z piór
a d a
Tym pod nogi róż kobierzec tamtym kłode
d a e7 a
Pozostałym mimochodem byle co
a d a
Frustrat skargę śle laureat pisze ode
d a e7 a
Raz się dobro jawi złem raz dobrem zło
C F C
Słowo wpada w morze słów jak kamień w wodę
d C d e
Krążek myśli pozostawi brnąc na dno
a d a d a e a
mimochodem, mimochodem, Krążek myśli brnąc na dno
pozdrawiam
Przemek
Liczba postów: 246
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Czy to wykonanie z "Dwadzieścia (5) lat później"?
Yyyy
|