Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koncert Duch 2ooch
Zapraszam na 17maja godz21 klub Przechyly Warszawa ul. Cieszynskiego 6 na wystep Duch Dwooch :agent: Cool
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):ul. Cieszynskiego 6
A nie Cieszyńska przypadkiem?
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.przechyly.pl/mapka_html_code.htm">http://www.przechyly.pl/mapka_html_code.htm</a><!-- m -->
Tu?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Tak Ann ma racje Idea

[ Dodano: 11 Maj 2008, 20:46 ]
Dzieki Proksela-piwo dla tiebia Big Grin
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Proksela
zwróć uwagę, że kolega ma nick pkosela. tam nie ma literki "r" nigdzie Smile
pozdrawiam,
j.
Odpowiedz
Prosiłbym o nie wypowiadanie się na temat poziomu koncertu przed tymże koncertem...
OT trafił do Karczmy (konkretnie tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=6287">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=6287</a><!-- m --> )

Co do dalszej aktywności forumowiczów w podobnych tematach: Nie wskażę, gdzie która ze stron świata leży...

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Tak wiec wystapi ze mna Tomek Nowinski,ktory niedawno wrocil z podrozy po Meksyku,Hondurasie,Alasce i Californii.
Zagra rowniez swoje autorskie numery. Tomek jest synem prof.Czeslawa Nowinskiego-niestety nie zyjacego juz naukowca,pracownika PAN.
Bedziemy miec nielada konkurencje,gdyz w tym samym miescie i czasie zagra Trio Chojnacki i Przemyslaw Gintrowski- to dobry znak dla nas,niemniej zapraszamy do Przechylow Big Grin Smile Wink
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Trio Chojnacki
A nie Trio Łódzko - Chojnowskie Smile?
"Pochlebcy nie najszczytniejszych gustów - starzy kuglarze."
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Tak wiec wystapi ze mna Tomek Nowinski,ktory niedawno wrocil z podrozy po Meksyku,Hondurasie,Alasce i Californii.
Przebywał tam w celach turystycznych, czy koncertowych?
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Bedziemy miec nielada konkurencje
Wiec powodzenia. Szczerze. To nic wspólnego z Toba nie ma, ale forumowicze wiedza co ja bym wybrała...i nie jest to Gintrowski Wink

ela Smile

EDIT.literowka
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):nie jest to Gintrowski
Trio Chojnacki? :rotfl:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):w tym samym miescie i czasie zagra Trio Chojnacki i Przemyslaw Gintrowski- to dobry znak dla nas
Nikt nie przyjdzie na Wasz koncert?
Odpowiedz
Apeluję o spokój :agent:
Myślę, że zainteresowani wiedzą, o co chodzi...

Zeratul
Odpowiedz
Tomek byl tam w podrozy i troche grywal w klubach,prowadzil tez audycje w radiu w Californii.
Alek obys sie nie zdziwil,specjalnie dla ciebie przesle zdjecia,zobaczysz jak ludzie nie przychodza na nasze koncerty Big Grin Smile Wink :Smile Smile)

[ Dodano: 12 Maj 2008, 23:19 ]
A tak na marginesie to uwazam,ze to nie w porzadku. Dlaczego przez garstke szalencow ja mam cierpiec???
Odpowiedz
OT trafił do Hyde Parku
Odpowiedz
Czy ktoś się dziś wybiera na koncert? ??
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Czy ktoś się dziś wybiera na koncert? ??
A ktoś się wybiera na koncert PG na dziedziniec Narodowego? Smile
Odpowiedz
Na koncercie byłam, wróciłam zadowolona, było bardzo fajnie. Mariusz jest bardzo sympatyczny, Tomek też. Były szanty, blues itp. Kaczmarskiego dużo mniej, ale i tak było sympatycznie! Dzięki za miło spędzony czas! Smile
Odpowiedz
Dziekujemy wszystkim za przybycie na koncert i dobra zabawe,my juz we Wroclawiu,pozdr. Duch Dwooch Wink
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Dziekujemy wszystkim za przybycie na koncert
Możesz napisać co graliście? Tzn tytuły-nie tylko Kaczmarskiego, a
gosiafar napisał(a):szanty, blues itp.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Mam troszkę pytań:
1) Jakie piosenki graliście?
2) Będą nagrania?
3) Gosiufar: opowiesz coś więcej?
4) Kiedy będzie impreza w Krakowie? (Lub gdzieś nieopodal)
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):3) Gosiufar: opowiesz coś więcej?
Pewnie tak... Wink Koncert - jak wspomniałam - był udany. Piosenek było mnóstwo, więc wątpię, czy Duch da radę wymienić... Przyjechałam nieco spóźniona, około 21.30. Towarzystwo w "Przechyłach" było nieco "drętwe". Osób było niewiele, za to kilka zarezerwowanych stolików "straszyło" kartkami, że tam nie można usiąść.
"Duchom" udało się jednak towarzystwo "rozruszać" i wciągnąć do zabawy.
Było wiele piosenek "na życzenie", więc trudno wszystko spamiętać. Były szanty, piosenki Kultu, Wilków, Nalepy. Była "Katiusza" i "Kalinka". Zabawa trwała do 2.00.
Mariusz pozostał pod koniec sam na "placu boju", bo Tomkowi pękła struna i okazało się, że nie ma zapasowej.

Sam pub okazał się nieciekawy. Nie dość, że przy wejściu sprawdzali torebki, plecaki i takie tam różne, to denerwowały mnie te "zarezerwowane" stoliki (aż do zamknięcia lokalu kartki nie zniknęły), kiedy Serenellen chciała na chwilę wyjść na tzw świeże powietrze, to powiedziano jej, że jak wyjdzie, to już nie wejdzie... No i kosmiczne ceny!
Zdecydowanie Taverna jest lepsza!
Odpowiedz
Czyli sprawdziło się to co pisał Leszek ? Poza Kaczmarskim może być nieźle ?
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Czyli sprawdziło się to co pisał Leszek ?
Tak. Zwłaszcza piosenki Wilków i Kultu dobrze wypadły. Tomek też świetnie wypadł w piosenkach bluesowych, niestety, był kiepsko nagłośniony, co - zwłaszcza w pubie - było ogromnym mankamentem.
Odpowiedz
Gosiu ,a bylabys w stanie udostepnic swoj material z koncertu?
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Gosiu ,a bylabys w stanie udostepnic swoj material z koncertu?
Nie!... Nie mam jak tego zdigitalizować, tak, jak mówiłam Tomkowi. ;( Ale, może z czasem coś się wymyśli...
Masz pecha do nagrań... ;(
Ale za to dziś sobie znowu posłuchałam! Wink
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Nie!... Nie mam jak tego zdigitalizować, tak, jak mówiłam Tomkowi. ;( Ale, może z czasem coś się wymyśli...
Wystarczy chyba podłączyć sprzęt audio do komputera kabelkiem takim, jak do słuchawek. Przynajmniej kiedyś wystarczało.
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Wystarczy chyba podłączyć sprzęt audio do komputera kabelkiem takim, jak do słuchawek. Przynajmniej kiedyś wystarczało.
Kiedyś może tak, ale teraz trudniej, wiesz "czasy się zmieniają, kończy się świat". Wink

Trzeba mieć chyba kartę telewizyjną czy coś takiego, a ja nie mam. I zupełnie się na tym nie znam! A jak zacznę podłączać, to pewnie coś wysadzę w powietrze, znając moje zdolności... Więc - chwilowo przynajmniej - nie ryzykuję... Wink
Odpowiedz
Duchu dziękuję za wspaniały koncert. Było super! Sorry że dopiero teraz się odzywam ale mam w robocie urwanie głowy.
Simon napisał(a):Jakoś nie potwierdzają...
No to może i ja się odezwę bo widzę że Simon strasznie się czepia. Byłam na koncercie- choć niechętnie bo mama mnie wyciągnęła- koncert był super. Fajnie się bawiłam i nie żałuję że dałam się wyciągnąć.
Simon napisał(a):Czyli teraz podczepiłes się pod zdolniejszego od siebie Tomka i udaną w jego wykonaniu częśc koncertu przypisałes sobie a jego samego automatycznie zaliczyłeś do doochów?
Tomek był na scenie krótko, niestety był źle nagłośniony- słabo było go słychać, a potem pękła mu struna... Więc Duch prowadził koncert...

ps. Na prawdę nie wiem co się czepiasz skoro Cię nie było.

Mi się podobało Smile

[ Dodano: 20 Maj 2008, 17:33 ]
gosiafar napisał(a):
dauri napisał(a):chłopak Gosi czy jej córki?
A coś Ty taki ciekawy? Wink
Na resztę pytań odpowiem później. Smile
Mój!

[ Dodano: 20 Maj 2008, 17:36 ]
Duch77 napisał(a):Wiesz co Gosiu,a jesli wyslalbym zaufanego czlowieka,ktory pomoglby ci podlaczyc,bo on tez jest ze stolicy-mieszka tam i buduje roboty.
Co ty na to? Wink
Nie!! Bo na tym nagraniu słychać jak ja śpiewam 8o niestety trzymałam kamere i śpiewałam z Wami 8o
[i][b][color=#FF40BF]"Żyjemy w wolnym kraju i człowiek ma prawo być łajdakiem, jeżeli tak mu się podoba!"[/color][/i][/b]
Odpowiedz
scarlett napisał(a):Czy i tobie nie zdarzało się kwestionować zdania publiczności (zwłaszcza tej, która wychodziła z sali w trakcie twoich koncertów)?
Spytam, jak niedawno Paweł Konopacki: na ilu koncertach Ducha byłaś, Scarlett?
Z tego koncertu nie wyszedł nikt. Tak, jak wspomniałam, wszyscy bawili się świetnie, Duch potrafił "rozruszać" towarzystwo, które na początku było "niemrawe". Przy części piosenek publiczność podchodziła bliżej, by lepiej słyszeć. Przy innych pomagała śpiewać, bądź ruszała do tańca.
Poszłam na ten - a nie inny - koncert - bo chciałam wyrobić sobie własne zdanie i jestem "na tak". A Duch jest bardzo sympatyczny, fajnie się z nim rozmawia, dużo lepiej, niż czyta posty! Smile
Odpowiedz