Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majowe koncerty Przemysława Gintrowskiego
pkosela napisał(a):z Pentaxem na szyi (przy oku)
Ciekawe sprecyzowanie szyi Wink
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):Ciekawe sprecyzowanie szyi
"Lub" pozostawiłem inteligencji czytających Tongue
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
A jak zakonnicę w cywilu ( patrz avatar ) to ja. Smile
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
pkosela napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):I jeszcze przygotuj dodatkowe 'parę złotych'.
...najlepiej banknot. A potem chuchnij i przyklej na czoło
Ty nie bądź taki goryl. Wink
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ty nie bądź taki goryl. Wink
Co ja na to poradzę, że tak mi się skojarzyło Wink
Odpowiedz
Drastim napisał(a):koncert promujący ma się odbyć 7 września w studio polskiego radia
Z tego co wiem i z tego co pisał Coma na forum PG, podczas tego koncertu ma być właśnie "Tren" nagrywany, gdyż ma to być płyta live.
Swoją drogą, znając skłonności artysty do pomyłek w tekście, widzowie wspomnianego koncertu, będą pewnie mogli liczyć na niemałą ilość bisów. Smile
Odpowiedz
Cytat:Muzeum(Narodowe) zorganizowało też na swoim dziedzińcu wiele imprez towarzyszących. O godz. 21. rozpoczął się koncert Przemysława Gintrowskiego, który - przy akompaniamencie Michała Salamona i Adama Sztaby - wykonał kilkanaście utworów Zbigniewa Herberta. Koncertu słuchało ok. dwa tysiące osób.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5222552.html">http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 22552.html</a><!-- m -->
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Na koncercie zostały wykonane prawie wszystkie utwory z płyty "Odpowiedź"(niestety zabrakło "Potęgi smaku") oraz pięć utworów z nowej płyty(faktycznie cztery, bo "17 IX" był już wykonywany dużo wcześniej Big Grin )
"Wilki" -świetne
"Guziki" -dobre
"Nike, która się wacha" -świetne
"Achilles. Pentesilea"-świetne

Pan Gintrowski zapowiedział wydanie swojej płyty na pierwsze dni września bieżącego roku, płyta ma składać się z trzech części o różnej tematyce i znaczeniu.

Co do ciekawostek:
Spora część osób, która wchodziła do muzeum(koncert odbywał się na dziedzińcu zaraz przy wejściu), słysząc Pana Gintrowskiego, zawracała z obranej ścieżki, siadając na schodach czy stając przy scenie, słuchała śpiewanych przez niego wierszy Smile .
Odpowiedz
w zasadzie wypadałoby napisać trochę więcej - koncert zorganizowany pozornie słabo - mała scena, zero miejsc dla widowni, okazał się chyba promocyjnym sukcesem na niebywałą skalę - ja co prawda nie byłem na wielu koncertach PG (co zresztą nie wynikało z braku mojej woli), ale nigdy nie widziałem żeby słuchało go tyle osób z taką uwagą. A koncert był naprawdę dobry - Gintrowski robił swoje - śpiewał tak jak może - na pewno się nie oszczędzał, trochę się czasem pomylił, ale naprawdę rzadko; Salamon momentami wymiatał, a chwilami tylko zmieniał dyskietki, ale w sumie to był najlepszy koncert PG jaki widziałem i cieszę się, że z zapowiadanych 1 - 2 nowych piosenek zagrał w końcu 5 Wink , trudno mi je na razie oceniać - tymczasem po prostu cieszę się że Gintrowski wraca i wraca z czymś naprawdę nowym, a nie z mocno już nieświeżą, kanapką z człowiekiem.
pozdrawiam serdecznie
k
p.s. koncertu miało jak widzę słuchać 2 tysiące osób! Smile
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Odpowiedz
Nie pozostaje nic innego, jak podpisać się pod tą opinią. PG zdecydowanie pewniejszy na scenie, jakby bardziej rozluźniony i równiej śpiewający niż na Bielanach. Kilka zdjęć: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kosela.pl/foto/thumbnails.php?album=56">http://www.kosela.pl/foto/thumbnails.php?album=56</a><!-- m --> .

PS. Do dziś nie wiem, co wspólnego z koncertem miał mieć Adam Sztaba. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to przyciągnięcie nazwiskiem(?). Chociaż nie dało się słyszeć, żeby na jego brak ktoś narzekał.
Odpowiedz
k. napisał(a):Gintrowski wraca i wraca z czymś naprawdę nowym, a nie z mocno już nieświeżą, kanapką z człowiekiem.
Ale z czym nowym? No przecież płyta Odpowiedź, z której utwory prezentuje ma zdaje się ze cztery lata. Większość tych kompozycji, jeszcze więcej. Nie wspominając o tym nieszczęsnym 17IX. Szczerze mówiąc, wolałbym jednak, aby Gintrowski wrócił do projektu 'Kanapki' i znów śpiewał teksty Jacka. Te bisy, które słyszałem na jego ostatnim koncercie, to jakieś takie wszystkie na jedno kopyto. No, ale oczywiście poczekajmy na cały 'Tren'.

[ Dodano: 19 Maj 2008, 14:52 ]
pkosela napisał(a):Kilka zdjęć:
Piotrze, to z próby czy może nowy sceniczny image pana Przemysława a'la Keith Richards? Smile

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kosela.pl/foto/displayimage.php?album=56&pos=11">http://www.kosela.pl/foto/displayimage. ... =56&pos=11</a><!-- m -->
Odpowiedz
Tak, to było bezczelnie robione podczas próby Big Grin
Odpowiedz