Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WSJK - 28 kwietnia, godz. 20.00
[Obrazek: sal1.jpg]
Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego po raz kolejny otwiera swoje podwoje.
Zapraszam wszystkich 28 kwietnia do ŁYKENDU przed majowym weekendem. Smile
Wykonawcy - zgodnie z afiszem. Zaczniemy ok. 20.00.
Wstęp wolny

Zapraszam stałych/prawie stałych bywalców - porozmawiamy sobie trochę o stronie www Salonu. Big Grin

Pozdrowienia
$
Odpowiedz
Kto to jest ten Michal Manka? :znudzony:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Kto to jest ten Michal Manka? :znudzony:
Z tego co wiem, to jest świetny Muzyk z Bielska Białej zwany na forum Elessarem.
Duchu, przyjdź i zobacz, bo naprawdę warto!
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
trochę więcej taktu Duchu :znudzony:
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):trochę więcej taktu Duchu
To trzeba znać z imienia i nazwiska wszystkich użytkowników tego forum?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Zapewne chodziło o "znudzoną" emotkę Ducha. Uprzedzając ewentualne pytanie - moim zdaniem nie trzeba być zaciekawionym każdym użytkownikiem tego forum.
Odpowiedz
Dodane do imprez Smile)
Odpowiedz
ale dlaczego poniedziałek?
ale nie ma co narzekać, jeśli uda mi się pomieszać w grafiku, to z chęcią przyjadę Smile
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Odpowiedz
yeremyash napisał(a):ale dlaczego poniedziałek?
Koncert byłby we wtorek - byłyby pytania: czemu we wtorek?
W środę - czemu w środę?
Itd.
:poddaje:
Odpowiedz
pytam się, bo zawsze (najczęściej) były wtorki
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Odpowiedz
yeremyash napisał(a):pytam się, bo zawsze (najczęściej) były wtorki
Nie ma żadnej reguły. W maju będzie w środę.
Odpowiedz
gredler napisał(a):
zamocik_23 napisał(a):trochę więcej taktu Duchu
To trzeba znać z imienia i nazwiska wszystkich użytkowników tego forum?
Oho, zazdrośnik się trafił! Wink
Odpowiedz
Ze tez ciekawe rzeczy dzieją sie zanim przyjadę albo już wyjadę Sad Ciekawa jestem występu Michała, jako, ze czytam o Jego graniu same dobre rzeczy.. Moze po występie da sie wrzucić choćby jeden utwór, jeśli Michał pozwoli?
A poza tym Simonie, ciesze sie ogromnie, ze WSJK pięknie działa, ze robisz dobra rzecz :poklon:

ela Smile
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
W najbliższy weekend będę prawdopodobnie we Wrocławiu, więc może zostanę jeden dzień dłużej...

Smile
Jestem egzemplarz człowieka
- diabli, czyśćcowy i boski.
Odpowiedz
Ola napisał(a):W najbliższy weekend będę prawdopodobnie we Wrocławiu, więc może zostanę jeden dzień dłużej...
O, to miłe. Smile
Ja pracuję w niedzielę, ale sobotę mam wolną.
Więc jakby co... Wink
Odpowiedz
Ola napisał(a):W najbliższy weekend będę prawdopodobnie we Wrocławiu, więc może zostanę jeden dzień dłużej...
Skoro nawet gosiefar zdążyło już tu przywiać, że o delegacji z Poznania nie wspomnę... Wink

Więc ośmielę się napisać- do zobaczenia Olu na Salonie Big Grin
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Skoro nawet gosiefar zdążyło już tu przywiać
A gdzie Gosi jeszcze nie przywiało ? Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Do Bielska na koncert, choć były już dwa. Wink
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
tmach napisał(a):A gdzie Gosi jeszcze nie przywiało ? Wink
Elessar napisał(a):Do Bielska na koncert, choć były już dwa. Wink
Znaczy, jeszcze wszystko przede mną! Zwłaszcza Bielsko!

Choć, nie przeczę, w Bielsku już kiedyś byłam, na Szyndzielni i na Klimczoku też! Wink

Tylko nikt tam nie grał J.K. ;(
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Skoro nawet gosiefar zdążyło już tu przywiać, że o delegacji z Poznania nie wspomnę...
Mam nadzieję, że jeszcze nie raz, nie dwa. Smile
Odpowiedz
ujmując najkrócej ?? 17 latek od którego mógłbyś się uczyć jak grać na gitarze; nie wspominając o śpiewie a już zupełnie o tak karkołomnej ewolucji jaką jest połączenie tych dwóch umiejętności równocześnie.

Michał - pozamiatałeś Smile świetnie Ci leży Jackowy repertuar. Warchoł, Kantyczka, Epitafium... musiałbym wymienić lwią część piosenek a każda wciskała mnie w fotel (kanapę). Jestem pod ogromnym wrażeniem ilości pracy włożonej w tak dobre wykonania. Bardzo ciekawa, ciepła barwa głosu, gitara Cię "słucha" i bardzo dobrze razem brzmicie. Gdybyś się jeszcze uśmiechał podczas pstrykania fotek... Wink
Publiczność dopisała; albowiem stawili się sami miłośnicy twórczości, więc Łykend świecił połową pustej sali, co zdecydowanie podniosło jej walory akustyczne.
Yeremyash wykonał spory kawałek "Bankietu", przy którym bawiliśmy się świetnie Smile Zdecydowanie stan publiczności korespondował z treściami przesyłanymi ze sceny i to przesympatyczne, kończące i jakże rodzinne wykonanie Hymnu wieczoru kawalerskiego...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
Obiecałam Michałowi, że go obsmaruje, ale w zasadzie nie ma za co Big Grin Ośmielam się podpisać pod tym co napisał uż. stepniarz Smile Michał rzeczywiście gra coraz lepiej- widać, bardzo mu służy współpraca z Łukaszem i KM (och ta "Kantyczka" Smile ) Szczególne ukłony ode mnie za "marsz intelektualistów" oraz "Listy". Wymienię też Trylogie Tarkowskiego, oraz "Ostatnią Mruczankę.." z naciskiem na to drugie- genialne wykonanie Wink Ogółem 25 utworów zakończonych Epitafium dla WW- po prostu wielkie piwo :piwko:

Chciałam też pogratulować Ali, która zjawiła się po dość długiej nieobecności na Salonie. Pojawiło się sporo nowości, były też sztandarowe kawałki, jednak mi chyba najbardziej utkwił w pamięci "Axolotl" i "Starość Tezeusza". Smile
Może jakoś mniej podszedł mi ten "niekaczmarowy repertuar", mimo to ciesze się, że Simon, który uroczo wygląda w bródce ( nie mogłam się powstrzymać Big Grin ) i dziewczyny nie poprzestają na znanych nam wszystkim kawałkach, ale ciągle próbują czegoś nowego Smile
Albo sie rozminęłyśmy, albo Cię nie było... :niepewny:
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Ostatnią Mruczankę.."
Pożytek z odmieńców Smile

Dziękuję wszystkim za przybycie. Grało mi się dla takiej publiczności jak zawsze świetnie. Smile
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Albo sie rozminęłyśmy, albo Cię nie było... :niepewny:
Ech, w życiu bywają niestety sprawy ważne i ważniejsze. W ostatniej chwili okazało się, że ważniejszą sprawę mam w poniedziałek w Krakowie.

Ale jeszcze sie zobaczymy Smile
Jestem egzemplarz człowieka
- diabli, czyśćcowy i boski.
Odpowiedz
Stepniarz przestan wypisywac bzdury,uczyc to ty sie mozesz ode mnie,a Ellesar nie wiem jak gra,bo mnie nie bylo na salonie,ale zapraszam go do audycji,pozdr. ;(
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):mnie nie bylo na salonie
Cóż za strata... nawet barman trzęsie się ze śmiechu na wspomnienie Twego pseudokoncertu. Smile
Duch77 napisał(a):Stepniarz przestan wypisywac bzdury
Żadne bzdury, mój drogi. To czysta dla nas a smutna dla Ciebie prawda.
Duch77 napisał(a):uczyc to ty sie mozesz ode mnie
A czegóż to można się od Ciebie nauczyć? Chyba tylko - jak wypisywac łgarstwa na swój temat w necie.
Duch77 napisał(a):a Ellesar nie wiem jak gra
Gra tak, jak Ty nie będziesz grał nigdy. Grasz na poziomie dziesięciolatka i możesz zaimponowac co najwyżej dzieciom w zerówce.
Duch77 napisał(a):zapraszam go do audycji
Szkoda, że Michał nie skorzysta. Powiedziałby Ci na antenie parę słów prawdy. To by dopiero była audycja! Smile
Ty, a może zaprosisz nas wszystkich do audycji? Każda audycja z kims innym?
Najpierw ze mną, potem ze stepniarzem, a potem - za porządkiem - z kolejnymi Twoimi fanami. :rotfl:

Dziękuje wszystkim za obecnośc i miła zabawę.
Do zobaczenia nastepnym razem!
Odpowiedz
Piszę dopiero teraz, bo bałem się, że świeżo po koncercie mógłbym wpaść w jakąś egzaltację, a tego bym raczej nie chciał Wink
Bo prawda jest taka, że Michał dał naprawdę bardzo dobry koncert. Lepszy niż ostatnio. Co jest dla nas znakomitą wiadomością, bo znaczy, że się szybko rozwija i długo jeszcze nie powie ostatniego słowa.
Jestem pod wrażeniem szczególnie jego gry na gitarze. Kantyczkę zagrał tak, że nawet nie było tęskno za klawiszami Tomka Susmęda.
Z kolei da się odczuć, że wiele zostaje do zrobienia w kwestii głosu, ale jestem dobrej myśli Wink
zamocik_23 napisał(a):"Ostatnią Mruczankę.." z naciskiem na to drugie- genialne wykonanie
Przemyśl dobrze, co Ci powiedziałem Tongue
Odpowiedz
Simon jestes glupi jak but,do audycji to ja moge zapraszac ludzi na poziomie ,a nie warcholstwo,bo po pierwszym razie by mnie z anteny sciagneli,jakbys swoje brednie i bzdury zaczal wygadywac,przyjedz na wywrote to zobaczymy kto zostanie okrzykniety krolem lgarzy?? Hahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :rotfl: :' dSmile
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Simon jestes glupi jak but,do audycji to ja moge zapraszac ludzi na poziomie ,a nie warcholstwo,bo po pierwszym razie by mnie z anteny sciagneli,jakbys swoje brednie i bzdury zaczal wygadywac,przyjedz na wywrote to zobaczymy kto zostanie okrzykniety krolem lgarzy?? Hahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :rotfl: :' dSmile
Posłuchaj bałwanie - znaczy Duchu! (tak łagodnie napisałem, a powinienem napisać znacznie dosadniej... jeśli dostanę ostrzeżenie to trudno). Powściągnij swój język świński! Mam dość czytania bzdur które wypisujesz. Słyszałem Twoje nagrania - nic więcej nie osiągniesz z Twoim podejściem(znaczy musisz sam siebie skrytykować, a Ty się wywyższasz!!! Czy nie rozumiesz, że wykonywane przez Ciebie piosenki są na żenująco niskim poziomie? Że jesteś tragiczny w swoich wypowiedziach na temat własnej gry? Że masz bardzo dużo do nauki żeby osiągnąć jakiś zadowalający poziom (nie Ciebie, a publiczność)? Twoja audycja to jakaś żenada, podobnie jak Twoje występy na tym forum! Zastanów się nad sobą i daj nam (forumowiczą) odpocząć od Ciebie!!!
Skup się na graniu! Nagraj swoje wykonanie posłuchaj błędów, porównaj z oryginałem, popraw.
Daj wreszcie swoje nagrania!! I nie zasłaniaj się akustykiem(zresztą on pewnie nie chce dać Ci tych nagrań, bo nie chce Ci robić przykrości).
Nie bądź ślepy - nie jesteś dobry, ani bardzo dobry, ani wybitny! Jesteś słabo - przeciętny!
Ćwicz może to coś Ci da...(choć nie sądzę...)

Pozdrawiam
Łukasz
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):do audycji to ja moge zapraszac ludzi na poziomie
Jasne :rotfl:
Duch77 napisał(a):bo po pierwszym razie by mnie z anteny sciagneli
Dawno powinni to zrobić po idiotyzmach jakie, nieuku, wygadujesz.
Duch77 napisał(a):przyjedz na wywrote to zobaczymy kto zostanie okrzykniety krolem lgarzy??
Przyjedź na festiwal do Bydgoszczy i Kołobrzegu. Wyjdź cwaniaku z gitara na scenę i "zaśpiewaj" swoje głodne kawałki. Wtedy zobaczymy. Smile
Duch77 napisał(a):Simon jestes glupi jak but
No i po co Ci to? Dostaniesz ostrzeżenie, potem następne, w końcu Cię zbanujemy i pożegnasz się z forum.
Może jak nie potrafisz sklecić nic sensownego i na temat - odpuść sobie wyzwiska, bo polecisz stąd w ekspresowym tempie. I będziesz mógł swoje brednie wypisywać tylko na wywrocie. Big Grin
Odpowiedz