Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Łódź - Oberża Folkowa Zapiecek - 13 kwietnia 2008, g. 21:00
Witam

Chcieliśmy zaprosić na ten wieczór każdego, kto miałby ochotę posłuchac piosenek Jacka Kaczmarskiego oraz utowrów napisanych przez Jacka Majewskiego do słów Krzysztofa Marii Sieniawskiego.
Te ostatnie wykona sam autor muzyki, Jacek Majewski, do spółki z Tomaszem Susmędem - instr. klawiszowy.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Czy ktos z forumowiczow wybiera sie na ten koncert? Milo byloby sie zapoznac Smile
Odpowiedz
Sądzę, że będę - nie wiem jak długo - duszna atmosfera Zapiecka czasami jest dla mnie nie do wytrzymania... No, ale ja nie palę. :-)
Ys.
___
[size=84]"Patrzysz w gwiazdy - skończysz na drzewie, | albo gorzej - w szkolnym podręczniku..." Jonasz Kofta[/size]
Odpowiedz
wiele wskazuje na to, że ja się pojawię Smile
Odpowiedz
I ja najprawdopodobniej się pojawię.
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Chcieliśmy zaprosić na ten wieczór każdego, kto miałby ochotę posłuchac piosenek Jacka Kaczmarskiego
To już zwyczaj niereklamowania się na forum porzuciłeś?
Odpowiedz
Swieta Krowo, zaproszenie publicznosci na koncert nalezy do dobrego tonu, w przeciwienstwie do Twojej uwagi. Oczywiscie to tylko moje prywatne wrazenie Wink
Odpowiedz
Prosimy nie karmić trolla :agent:
( <!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling">http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling</a><!-- m --> )

Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
To może ja coś napiszę, skoro nikt się nie odzywa.

Koncert (w zapieckowej piwnicy) był przyjemny i sympatyczny, niezapoznane ze skomponowanymi przez JM i TS piosenkami osoby mogły ich sobie spokojnie wysłuchać, Trio wystąpiło z recitalem przeaaranżowanym i okrojonym z powodów zdrowotnych, co wypadło znowuż wcale sympatycznie, zwłaszcza jeśli doliczyć współudział sali przy teatralizacji "Wydarzenia w knajpie".

A w drodze powrotnej okazało się, że nawet w Radiu Maryja szły piosenki moje. Smile
Odpowiedz
Recital Jacka Majewskiego - bardzo ciekawy. Kompozycje warte, moim zdaniem, rozpowszechniania. Kolejne koncerty? Może szerszy repertuar? Czy pan Jacek na stale zagości w koncertach TŁ-Ch?

Recital Wink Witka - również ciekawy. Z mojego punktu widzenia wyszło to nawet na dobre koncertowi. Nie chodzi bynajmniej o to, że nie lubię Pawła w wersji śpiewającej. Po prostu występy Tria już słyszałem nie raz, recital Pawła też się kiedyś zdarzył (podczas jednego z koncertów pamiętam, że Witek musiał wcześniej wyjść), a niedomaganie Pawła sprawiło, że objawiła się trzecia twarz Tria Wink Jak dla mnie - miła odmiana.

Ogólnie - Trio+Jacek Majewski+Patrycja bardzo się podobali. I mnie i znajomym. Szkoda, że tak krótko. Następnym razem proponuję koncert w Zapiecku dać jako pierwszy - wtedy my zmusimy do śpiewania Gintrowskiego.

..::Zdravim::..
Tarko
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
Jakoś znalazłem chwilkę to też się wypowiem.
Jacek Majewski nie zawiódłSmile Co więcej wypadł bardzo dobrze, nieco brakowało obycie scenicznego, ale jednak koncert bardzo pozytywnySmile

Trio - dobry koncert, dużo Witka, Paweł śpiewający Naszą Klasę i Tren Spadkobierców wyraźnie się męczył, ale dał radę.

Poznałem uż. Tarko, spędzilem bardzo miło czasSmile
Jestem zadowolony.

Utwory, jakie zagrało Trio:
1. Kantyczka
2. Kosmonauci
3. Przedszkole
4. Kasandra
5. Kołysanka dla Kleopatry
6. Sen Katarzyny II
7. Encore
8. Obława
9. Arka Noego
10. Powódź
11. Starość Tezeusza
12. Kara Barabasza (gratulacje dla Witka)
13. Powrót
Bisy:
14. Tren spadkobierców
15. Nasza klasa
16. Wydarzenie w knajpie (świetne)
Odpowiedz