Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urodziny Stepniarza (09.04)
Stepniarzu, z okazji twoich pięknych, uroczych tudzież miłych urodzin życzę ci:

- Aby wszelkie Duchy czyste miały nad tobą opiekę
- Abyś nie poddawał się Duchom nieczystym
- Abyś chodził często na występy Duchów
- Abyś kiedyś stanął oko w oko z prawdziwym Duchem
- Abyś udał się na wycieczkę na Ukraine i razem ze swoim przyjacielem-kozakiem koncertował ku prze...pokrzepieniu serc
- Aby towarzyszył ci zawsze legion husarii
- Abyś chodził znowu na pielgrzymki
- Abyś częściej słuchał Radia Młody Wrocław
- Abyś otrzymał jeszcze dużo piw
- Abyś nabił swojego najnędzniejszego wroga na pal

A tak ogólnie to Wszystkiego Najlepszego Smile 100 lat ! *-`-
*-`-

:piwko: Szczo by ty ze mnoju na jednym palu strytyl !!
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Najlepszego, stary!
Niech Moc będzie z Tobą i bliskimi Twemu sercu.
Życzę Ci wielu pozytywnych wibracji na Salonie a sobie życzę, byś był trwałą jego podporą!
:piwko:
Odpowiedz
Dobrego ! Smile
Zbrozło napisał(a):Abyś chodził często na występy Duchów
O Je-zu!
...
Odpowiedz
Najlepszego!
Odpowiedz
Zdecydowanie najlepszego!
Andrzej
Odpowiedz
Najlepszego *-`-
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Wszystkiego dobrego Smile
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Najlepsze życzenia *-`-
Odpowiedz
dzięki Zbrozło Big Grin
momentami co prawda nie wiem czy mi dobrze życzysz czy wysyłasz na tamten świat w jakimś szemranym towarzystwie Wink ale na prawdę ująłeś mnie za serce :* :piwko:

[ Dodano: 8 Kwiecień 2008, 09:38 ]
dzięki Simon. na pewno Smile co pozwolę sobie okrasić cytatem z muzyki, której za muzykę nie uważasz
Cytat:Do portu prowadzi ten hals.
Tam dziewczyny, taniec i wino
Od dawna czekają nas.
...
Będziemy pić jeszcze nie raz!
Smile

dzięki belza, Zbigniewie, Andrzeju J., tmach, pkosela, nadziejo.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
*-`- *-`- *-`-
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
Stepniarzu, pozwoliłam sobie sprawdzić Twoją liczbę numerologiczną na podstawie daty urodzenia. Jesteś dwójką!

Dwójki to osoby, które, wbrew pozorom, chętnie współpracują z innymi.
Nie stronią od negocjacji i potrafią uzbroić się w cierpliwość, by osiągnąć swoje cele. Ich życiowe zadanie to urzeczywistnianie w świecie harmonii i piękna.

Jak dwójka, jesteś lubiny i łatwo dogadujesz się z innymi. Potrafisz współczuć innym i jesteś życzliwy. Jesteś delikatny i starasz się nikogo nie urazić, jeżeli na to nie zasłużył. Nie chcesz rządzić, a dominacja nie jest Twoją ambicją. Przemoc, ciemne strony charakteru Cię nie pociągają. Cechuje Cię silne poczucie moralności i sprawiedliwości.
Wierzysz w dobro, masz wzniosłe ideały.

Jesteś osobą, której zależy na zdaniu innych. Cenisz autorytety, chętnie sięgasz po porady. Jesteś idealnym pracownikiem wszędzie tam, gdzie trzeba kontaktować się z ludźmi i odnajdować swoje miejsce w zespole.

W trudne przedsięwzięcia nie angażujesz się od razu, zazwyczaj sprawdzasz różne możliwości. Jesteś rozważny i rozsądny, a w głębi serca boisz się nowości.

Nie lubisz znajdować się w otwartym konflikcie, wolisz dyplomatyczne
metody rozstrzygania sporów. Prędzej zaplanujesz skomplikowaną intrygę niż odmówisz wprost. Zawsze chcesz się podobać innym i zdolny jesteś na wiele aby zyskać akceptację środowiska, które Ci imponuje.
Czasem nie wierzysz we własne możliwości i zaprzeczasz swoim talentom. Od siebie samego wymagasz najwięcej, a innym darujesz zbyt wiele. Wstydzisz się poprosić o podwyżkę czy właściwie wycenić oferowane przez Ciebie usługi.

Ludzie i związki z nimi to najważniejsze dziedziny życia Dwójek.

Jesteś wspaniałym obserwatorem, cierpliwie opiekujesz się innymi. Sam też łakniesz bliskich związków, wierzysz w idealną miłość i w prawdziwą przyjaźń. Czasami bywasz wykorzystywany, gdyż jesteś nieco łatwowierny.
W imię spokoju potrafisz zrezygnować ze swoich pragnień.
Szybko zapominasz urazy, szczególnie te doznane ze strony bliskich.

Jesteś bardzo wrażliwy, także na sprawy dotyczące dobrego wychowania
i grzeczności. Normy towarzyskie, piękno stroju czy pomieszczeń są dla Ciebie bardzo ważne. W miłości jesteś romantyczny i idealistyczny, choć w głębi duszy bywasz samotny.

Wszystkiego najlepszego!
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
przyznaj się !! kogo podpytałaś :p
berseis13 napisał(a):Jesteś bardzo wrażliwy, także na sprawy dotyczące dobrego wychowania i grzeczności. Normy towarzyskie,
berseis13 napisał(a):Przemoc, ciemne strony charakteru Cię nie pociągają
berseis13 napisał(a):Nie chcesz rządzić, a dominacja nie jest Twoją ambicją
może pomyliłaś mnie z 9. jak sobie pododawałem dzień miesiąc i rok (1985) to mi wyszło, żem 9...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
Łomatko! ale wpadka, umknęła mi się jedynka. Przepraszam. Sprostuję w najbliższym czasie!
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Wszystkiego najlepszego :piwko:
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
Dziewiątki to osoby pełne sympatii i wewnętrznego ciepła.
Masz doskonałą intuicję, wyobraźnię i umiejętność znajdowania dobrych stron każdej sprawy. Twoim powołaniem jest niesienie innym ludziom wiedzy i pomocy.

Jesteś idealistą i optymistą. Wierzysz w miłość, która obroni świat przed nieszczęściem. Rozwój duchowy, zainteresowania religijne
i filozoficzne są dla Ciebie bardzo istotne.

Potrafisz obserwować i łączyć pozornie odległe fakty (np. cytaty z forum).
Trudno Cię oszukać gdyż bez problemu przenikasz motywy innych istot, duchów i śmiertelników.
Rzadko jednak zwierzasz się ze swoich pragnień czy sekretów.
Prędko się uczysz, masz wiele różnorodnych zainteresowań.

Jesteś bardzo dynamiczny, a niekiedy wręcz kłótliwy (Wiedziałam, że cos mi się z tą dwójką nie zgadzało Wink ) . Wywierasz dobre wrażenie, choć cechuje Cię niecodzienne poczucie humoru.
Masz wielu ciekawych znajomych, tak jak nas z forum, ale tylko kilku prawdziwych przyjaciół. Nie znosisz przymusu i rutyny. Cenisz wolność myśli i przekonań. Masz naturę wiecznego wędrowca i dobrze przystosowujesz się do nowych sytuacji.

Szlachetność, altruizm i umiejętność niesienia pomocy innym cechuje znakomitą większość Dziewiątek. Powodowane życzliwością chętnie ingerujesz w cudze sprawy. Nie jesteś osobą spokojną, cechuje Cie wybuchowe usposobienie, czasem też nadmiernie dramatyzujesz.

Sprawy materialne Dziewiątek są bardzo pogmatwane.
Lepiej walczysz o interesy osób trzecich niż o swój zarobek.
Czasem pracujesz dla idei, jesteś też niezwykle hojny w stosunku do innych.
Sprawdzasz się wszędzie tam, gdzie trzeba nieść pomoc i dbać o cudze interesy. Nie lubisz rozkazywać, często też miewasz problemy z właściwym wycenieniem swojej pracy.

Wybierasz zawody związane z prawodawstwem, medycyną, resocjalizacją, religią, public relations, oświatą i wszelkiego rodzaju "wiedzą tajemną". Masz zdolności artystyczne. Dziewiątki bywają też autorami porywających reportaży i przemówień. Posiadasz też zdolność przekonywania innych do różnych przedsięwzięć. Byłbyś doskonałym animatorem kultury czy organizatorem wielkich imprez.

W miłości jesteś sentymentalny i uczuciowy. Nie lubisz wyrażać publicznie swoich uczuć. Dla prawdziwej miłości zdolny jesteś poświęcić własne zyski, jesteś też bardzo lojalny i wierny. Rodzinę kochasz szczerze, ale czasami zaniedbujesz ją dla innych obowiązków.

No!
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Mnóstwa emocjonujących forumowych dyskusji, godnych adwersarzy, błyskotliwych ripost, zabawnych point. Spełnienia marzeń Smile !
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
No najlepszego!
Do zobaczenia na Salonach.
Odpowiedz
Najlepsze życzenia. *-`-
Ys.
___
[size=84]"Patrzysz w gwiazdy - skończysz na drzewie, | albo gorzej - w szkolnym podręczniku..." Jonasz Kofta[/size]
Odpowiedz
stepniarz napisał(a):co pozwolę sobie okrasić cytatem z muzyki, której za muzykę nie uważasz
Nie mylisz mnie aby z kim? Albo: nie mylisz aby szant z hip-hopem? Smile
Ostatnia dyskusja szantowa i owszem rozdzieliła bractwo na pół, ale dotyczyła warstwy tekstowej szant, która - z założenia - dotyka/dotyczy ograniczonej ilości zagadnień. Smile
Odpowiedz
O, proszę tu nie mylić szant z piosenką żeglarską, kwitnąca głównie w kubrykach i odwiedzanych portach Smile
Odpowiedz
nadzieja napisał(a):O, proszę tu nie mylić szant z piosenką żeglarską, kwitnąca głównie w kubrykach i odwiedzanych portach
O tak.
Nie mylić piosenki morskiej z zatokową, z piosenką jeziorną, z piosenką rzeczną, stawową, gliniankową, zbiornikowo-przeciwpożarową. To są zupełnie odrębne sprawy! Big Grin
Odpowiedz
Ech, lądowi ignoranci... Smile
Odpowiedz
nadzieja napisał(a):Ech, lądowi ignoranci...
Prawda?Nie rozróżniają w ogóle!
Nie odróżnią piosenki wilka morskiego od piosenki rzecznika... :'
Odpowiedz
Coś mi się zdaje, że kogoś tu trzeba będzie w długi rejs wyprawić, do pagajowania zagonić, klarować pokład nauczyć, szoty wybierać jak należy nakazać... Smile
Odpowiedz
nadzieja napisał(a):Coś mi się zdaje, że kogoś tu trzeba będzie w długi rejs wyprawić, do pagajowania zagonić, klarować pokład nauczyć, szoty wybierać jak należy nakazać...
I zabronić sikać do zbiorników przeciwpożarowych po wypiciu beczki rumu! Smile
Odpowiedz
Wszystkiego dobrego Smile
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Stepniarzu, życiem się ciesz dopóki jeszcze jest!
Spiesz się , póki pora, bo niedługo mury runą!
Pokrzycz jeszcze, póki masz tę chwilę!
Póki co wierz w to, co powiedzą Ci oczy!
Na plecy bierz co Twoje, wracaj póki dają!
Patrz, póki jeszcze starczy sił!
Pamiętaj, póki wilk krwawi- wilk żyw!
Bierz póki czas, co dadzą brać!
Swoje zapasowe asy trzymaj długo blisko nerek
póki nie zostanie ci już nic innego.
Nie parsknij, póki boleść trwa!
Korzystaj, póki darmo rozdają cyrografy!
I, póki co tańcz w rytmie karmanioli.
Brnij zaciekle, póki Ci życia staje
niezrozumiałym Piekłem, nie do pojęcia Rajem.
I, co najważniejsze : żyj, póki wszy, a pij i rzygaj póki sił!

:urodziny:
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Stepniarz baranie!
marzeń, wrażeń, zdarzeń!
"Swoje za sobą mam i macie wy za swoje!"
Odpowiedz
Wszystkiego najlepszego!
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
Simon napisał(a):Nie mylisz mnie aby z kim? Albo: nie mylisz aby szant z hip-hopem? Smile
aaa sorry. faktycznie Confusedkruszony: zbyt żeśmy się na pozycjach okopali Smile
Simon napisał(a):I zabronić sikać do zbiorników przeciwpożarowych po wypiciu beczki rumu! Smile
tych na statku czy tych śródlądowych? Wink
bryce napisał(a):Stepniarz baranie!
odezwała się ta, co chciałaby być koziorożcem Wink

[ Dodano: 8 Kwiecień 2008, 18:44 ]
Paciu... ta 9 to już bliżej Smile nawet moja panna była pod wrażeniem informatorów Smile

dzięki wszystkim Smile
Odpowiedz