Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kazik i Jacek ???
berseis13 napisał(a):Biedny clyde11, ledwo co zajrzał na forum, zadał może nie do końca klarowne pytanie, a Wy już się rzucacie!
Tu nie chodzi o klarowność pytania, co o styl prowadzenia dalszej rozmowy.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tu nie chodzi o klarowność pytania, co o styl prowadzenia dalszej rozmowy.
I tutaj to pretensje nie do clyde11, a do siebie, tmach, czy pkosali możesz mieć. Człowiek zadał pytanie, a w odpowiedzi między innymi dostaje uwagi, że jest dzieckiem, że mu się shift zacina (jakby to k...a miało znaczenie), że pewnie mu chodziło o Kazika, a nie Stanisława. Normalnie popisy z piaskownicy, bo nowy przyszedł!!
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):I tutaj to pretensje nie do clyde11, a do siebie, tmach, czy pkosali możesz mieć. Człowiek zadał pytanie, a w odpowiedzi między innymi dostaje uwagi, że jest dzieckiem, że mu się shift zacina (jakby to k...a miało znaczenie), że pewnie mu chodziło o Kazika, a nie Stanisława. Normalnie popisy z piaskownicy, bo nowy przyszedł!!
Brawo, Przemku! Nic dodać nic ująć. Wreszcie się komuś chciało taką sytuację nazwać sytuację po imieniu!
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Przemek napisał(a):I tutaj to pretensje nie do clyde11, a do siebie, tmach, czy pkosali możesz mieć. Człowiek zadał pytanie, a w odpowiedzi między innymi dostaje uwagi, że jest dzieckiem, że mu się shift zacina (jakby to k...a miało znaczenie), że pewnie mu chodziło o Kazika, a nie Stanisława.
Zaraz, zdaje się, że kilka osób zarzuciło nowemu użytkownikowi brak interpunkcji i co, rozumiem że nie wolno zwracać uwagi na takie 'szczegóły'? To raz, dwa - ja z kolei zwróciłem uwagę na niezbyt grzeczny ton w jaki zwrócił się rzeczony użytkownik nie tylko zresztą do mnie. Że już o przywitaniu czy napisaniu dwóch słów o sobie nie wspomnę.
Przemek napisał(a):Normalnie popisy z piaskownicy, bo nowy przyszedł!!
Nie przesadzaj. Nikt się zazwyczaj do większości nowych użytkowników nie przyczepia. Powiedziałbym, że wręcz przeciwnie - zazwyczaj są witani dość serdecznie.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zaraz, zdaje się, że kilka osób zarzuciło nowemu użytkownikowi brak interpunkcji i co, rozumiem że nie wolno zwracać uwagi na takie 'szczegóły'? To
Zwazywszy na to, z czym zwrócił sie użytkownik, uwagi o interpunkcji i nie działającym klawiszu były...delikatnie mówiąc...nie na temat. A pisanie nie na temat to inaczej robienie OT. A robienie OT chyba potępiasz, Kubo? Big Grin
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Przemek napisał(a):że mu się shift zacina (jakby to k...a miało znaczenie)
Widać dla niektórych ma.
A Tobie przeszkadza, że mi przeszkadza?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):A Tobie przeszkadza, że mi przeszkadza?
Oczywiście, że mi nie przeszkadza, ale przeszkadza mi strofowanie na dzień dobry nowego użytkownika. Szczególnie, gdy ów użytkownik nic złego nie zrobił, a pytanie zadał kulturalnie, konkretne i we właściwym dziale. Strofowanie na dzień dobry może tylko zniechęcić do dalszego zaglądania na forum.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Oczywiście, że mi nie przeszkadza
Ufff. Wink
Przemek napisał(a):pytanie zadał kulturalnie, konkretne i we właściwym dziale
Z tym konkretnie bym nie przesadzał. Tongue
Czepiasz się waćpan i tyle! Ode mnie otrzymał odpowiedź, za którą podziękował, więc miejmy nadzieję, że mimo tego, że trafił na straszące na forum zakonnice i grubasów, zostanie dłużej Wink
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Nie wiem co jest gorsze. To, że ja po raz pierwszy nazwałam kogoś dzieckiem, bo jego wypowiedź to sugerowała, czy wieczne "dyskusje", w prawie każdym temacie Panów Dwóch.
Może nie przesadzajmy.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):uwagi o interpunkcji i nie działającym klawiszu były...delikatnie mówiąc...nie na temat.
A jak sobie to wyobrażasz? Że za każdym razem będzie się zakładać osobny wątek dotyczący jakichś błędów w pisowni? Czy może wszelkie uwagi kierować na pw? Bo nie bardzo wiem gdzie i jak w świetle tego co napisałeś, miałoby się zwracać do danego użytkownika w sprawach nie do końca merytorycznych.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Czy może wszelkie uwagi kierować na pw?
O! Dobry pomysł.
I miło, i przekażesz co masz do przekazania, i kłótni na forum nie będzie. A na tym ostatnim nam przecież najbardziej zależy, prawda Kubo? Big Grin
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):I miło, i przekażesz co masz do przekazania, i kłótni na forum nie będzie.
Jeśli taka byłaby wola większości, to czemu nie.
Paweł Konopacki napisał(a):i kłótni na forum nie będzie. A na tym ostatnim nam przecież najbardziej zależy, prawda Kubo? Big Grin
Pawle, nawet nie wiesz jak ja się cieszę, kiedy udaje się nam zgadzać. Smile
Odpowiedz
tmach napisał(a):czy wieczne "dyskusje", w prawie każdym temacie Panów Dwóch.
Może nie przesadzajmy.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):I miło, i przekażesz co masz do przekazania, i kłótni na forum nie będzie. A na tym ostatnim nam przecież najbardziej zależy, prawda Kubo? Big Grin
Kuba Mędrzycki napisał(a):Pawle, nawet nie wiesz jak ja się cieszę, kiedy udaje się nam zgadzać. Smile
Cóż za Wersal!
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
bryce napisał(a):Cóż za Wersal!
No widzisz, bryce, jaki Ty skuteczny jesteś? Raz nóżką tupniesz, i od razu z rozwydrzoną młodzieżą robisz porządek. Zajrzyj teraz do tematu "audycja", bo tam inni panowie już od kilku dni robią sobie dość niegrzeczne uwagi na temat genitaliów adwersarza.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):No widzisz, bryce, jaki Ty skuteczny jesteś? Raz nóżką tupniesz, i od razu z rozwydrzoną młodzieżą robisz porządek. Zajrzyj teraz do tematu "audycja", bo tam inni panowie już od kilku dni robią sobie dość niegrzeczne uwagi na temat genitaliów adwersarza.
Myślisz, że od dawna nie śledzę tamtego wątku z zapartym tchem? Mam nadzieję, że nie zżera Cię zazdrość, że nie masz takiej kozackiej inwencji, jak duch77? Nie udała Ci się, Pawle, live debata z Lutrem, pozostaje mi wierzyć, że obejrzę inny pojedynek.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):
tmach napisał(a):czy wieczne "dyskusje", w prawie każdym temacie Panów Dwóch.
Może nie przesadzajmy.
Ale dlaczego ? Czy tylko Ty możesz przesadzać ? Czemuż to mi nie wolno ?
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Panów Dwóch.
Mówi się Dwooch.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
gredler napisał(a):
tmach napisał(a):Panów Dwóch.
Mówi się Dwooch.
Moja wina , moja wina Big Grin
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Moja wina , moja wina Big Grin
Takie słowa, w taki dzień, o takiej godzinie!! Tereso doprowadzam Cię do porządku!!
Odpowiedz
Jeśli kogoś ciekawi twórczość Stanisława Staszewskiego to polecam 'covery' w wykonaniu jego syna, Kazika - płyta ' Tata Kazika '. Dla ciekawych - <!-- m --><a class="postlink" href="http://kult.art.pl/pl/dyskografia/plyta/10.html">http://kult.art.pl/pl/dyskografia/plyta/10.html</a><!-- m --> . Jest kolokwialnie zajebista Wink

Ale to tak po prostu O/T Smile
Odpowiedz
barlo napisał(a):Jeśli kogoś ciekawi twórczość Stanisława Staszewskiego to polecam 'covery' w wykonaniu jego syna, Kazika - płyta ' Tata Kazika '.
eee tam, ja polecam Kaczmarskiego, Kazik może mu co najwyżej kartki z tekstem zmieniać...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
no no, już kiedyś była dyskuja o tym, czy Kazik, czy Kaczmarski w repertuarze seniora Staszewskiego Wink
Odpowiedz
Jak babka chce. Tak jak pisałem, to był O/T dla ciekawych. Nie jesteś zaciekawiony - Twoja strata, szczególnie, że Kaczmarski nie zaśpiewał nawet części tekstów napisanych przez SS. I nie krytykuj tak ostro men, wg Kazik napisał wiele dobrych piosenek. A porównywanie Kazika do Kaczmarskiego jest bynajmniej nie na miejscu - dwa różne światy, dwa różne rodzaje muzyki i formy przekazu.
Odpowiedz
barlo napisał(a):Kaczmarski nie zaśpiewał nawet części tekstów napisanych przez SS
No i tu men wykazujesz się niewiedzą. Dokładniej - piszesz bzdury.
Gdyby nie Jacek - pewnie nikt by nie usłyszał o Stanisławie Staszewskim.
Odpowiedz
Rzucać słowa na wiatr każdy umie. Poprzyj je czymś, udowodnij moją nie wiedzę i podtrzymaj argument, że ' piszę bzdury '. Czekam Smile
Odpowiedz
barlo napisał(a):Poprzyj je czymś, udowodnij moją nie wiedzę i podtrzymaj argument, że ' piszę bzdury
Sięgnij men po płytę "Bankiet".
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/dyskografia/bankiet/index.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... /index.php</a><!-- m -->
A potem prostuj swe bzdury:
barlo napisał(a):szczególnie, że Kaczmarski nie zaśpiewał nawet części tekstów napisanych przez SS
Odpowiedz
barlo napisał(a):Kazik napisał wiele dobrych piosenek.
Nie piszemy o piosenkach Kazika.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Nie musisz mnie odsyłać do tej płyty Drogi przyjacielu. Znam ją świetnie. To są jedyne piosenki, które coveruje kaczmaski?

# Baranek
# Inżynierowie z Petrobudowy
# Bal kreślarzy
# Celina

Zatem teraz sięgnij 'men' po płytę ' Tata Kazika ', potem po książkę ' Kult Kazika ' ( szczególnie polecam rozdział o kontaktach Kazika z jego ojcem, gdy był w Paryżu ). Jeśli będzie Ci mało, Drogi przyjacielu, zachęcam do posłuchania płyty Kultu pod tytułem ' Tata 2 '. Tam również znajdziesz kilka tekstów Stanisława. Przypominam - Jacek zaśpiewał tylko cztery ( co zrobił zresztą bardzo dobrze Smile) ) na jakieś dwadzieścia. Gdybyś poszperał jeszcze trochę w książkach o Kaziku, na pewno znalazłbyś również kilka tekstów nieoficjalnych. Zatem dobrze - wygrałeś - Jacek zaśpiewał sporą część testów Staszka Smile

O, szperając w necie znalazłem pełen oficjalny spis tekstów Staszka :

"
Bal kreślarzy
Latający Holender
Jeśli zechcesz odejść - odejdź
Nie dorosłem do swych lat
W czarnej urnie
A gdy będę umierał
Baranek
Marianna
Celina
Dziewczyna się bała pogrzebów
Królowa życia
Samotni ludzie
Zastanówcie się sami
Notoryczna narzeczona
Kurwy wędrowniczki
Knajpa morderców
Gwiazda szeryfa
Kołysanka stalinowska
Inżynierowie z Petrobudowy
Życie erotomana
Starszy asystent John
Śmierć poety
Ballada o dwóch siostrach
Wróci wiosna, baronowo
Kochaj mnie, a będę twoją
Ty albo żadna
Dyplomata
"

Prostuj teraz swoje bzdury 'men' Smile - "Gdyby nie Jacek - pewnie nikt by nie usłyszał o Stanisławie Staszewskim."
Odpowiedz
barlo napisał(a):Jacek zaśpiewał sporą część testów Staszka
Nikt nie mówił o sporej. To raz.
Dwa - to są tylko te nagrane, a nie wszystkie które śpiewał.
barlo napisał(a):O, szperając w necie znalazłem pełen oficjalny spis tekstów Staszka :
A co to ma do rzeczy? Rzucasz się men, jak karp w wannie przed wigilią i zmieniasz temat. W ogóle o tym nie mówiliśmy. Strzeliłeś samobója i druga połową meczu próbujesz grać w kręgle zamiast ustawić piłkę na środku?
barlo napisał(a):Prostuj teraz swoje bzdury 'men' Smile - "Gdyby nie Jacek - pewnie nikt by nie usłyszał o Stanisławie Staszewskim."
A widzisz. Zobacz sobie men kiedy Kazio wydawał swoje płyty, a kiedy Jacek śpiewał Staszewskiego. Sam Kazik w wywiadach wspominał, że to Jacek jako pierwszy śpiewał w Polsce i poza nią (pomijając oczywiście Autora) piosenki Kaziowego Ojca.
Nie jest ważne w tym kontekście kto ich ile zaśpiewa/nagrał, ale kto odkrył dla świata piosenki Staszewskiego seniora. A tym kimś był właśnie Kaczmarski, nie Kazio.
Odpowiedz