Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowa płyta JK - od 24 kwietnia 2008 r w sprzedaży.
Witamy

Otrzymaliśmy dzisiaj informację od Jana Cieślaka - kolegi Jacka Kaczmarskiego, szefa Agencji Artystycznej "JC Koncert", pomysłodawcy i wydawcy płyty "Świadectwo" - że w dniu 24 kwietnia 2008 roku do sklepów powinny trafić pierwsze dwie płyty, z planowanej sześcioczęściowej serii pt. "Jacek Kaczmarski - trasa koncertowa '97".
Wspomniane dwie płyty, pierwsze dwie części, zawierają mniej więcej ten sam materiał, który kilka lat temu ukazał się na limitowanym, w sensie ilościowym, albumie "Koncert '97”
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/dyskografia/koncert97/index.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... /index.php</a><!-- m --> . Tym razem publikacja – w zmienionej szacie graficznej - będzie dostępna w powszechnej sprzedaży. Cena, jak się zdaje, przystępna. Smile

W okolicach 10 kwietnia, czyli w okolicach kolejnej rocznicy śmierci Jacka Kaczmarskiego, TVP Info – dawna Trójka TVP - wyemituje program pt. „Kuźnia talentu”. Gośćmi, w całości poświęconej Jackowi Kaczmarskiemu audycji, oprócz wspomnianego już Jana Cieślaka, będzie także Patrycja Volny, córka Jacka, Trio Łódzko – Chojnowskie oraz Marcin Dąbrowski (młody człowiek wykonujący piosenki JK). Rozmowa w znacznej mierze będzie dotyczyć nowej publikacji „Jacek Kaczmarski – koncerty '97”. O godzinach emisji postaramy się poinformować odpowiednio wcześniej.

Jako, że do 24 kwietnia jeszcze jest trochę czasu, chcieliśmy – za pozwoleniem J. Cieślaka - wrzucić na forum projekt graficzny okładki. Niestety pliczek ma 6MB i w związku z tym, na chwilę obecną, nie mamy szansy umieszczenia go w sieci (Net nam tego nie wytrzyma Wink )

Pacia i Paweł
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Gośćmi, w całości poświęconej Jackowi Kaczmarskiemu audycji, oprócz wspomnianego już Jana Cieślaka, (...)Trio Łódzko – Chojnowskie
Paweł Konopacki napisał(a):Cena, jak się zdaje, przystępna.
Dyplomata :Smile
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):http://www.kaczmarski.art...rt97/index.php.
gdyby komuś się nie otworzył link po kliknięciu - należy usunąć kropkę po php Wink
czekamy zatem na koniec kwietnia i na info o programie! Smile
Odpowiedz
jodynka napisał(a):
Paweł Konopacki napisał(a):http://www.kaczmarski.art...rt97/index.php.
gdyby komuś się nie otworzył link po kliknięciu - należy usunąć kropkę po php Wink
Poprawiłam w poście Pawła, żeby nie było problemów Wink
Odpowiedz
jodynka napisał(a):czekamy zatem na koniec kwietnia i na info o programie!
Dostaliśmy informację, że program ma być emitowany dzisiaj około godziny 18:40. Na pewno program będzie pokazany przez regionalna TVP w Warszawie. Czy inne pasma regionalne tez pokażą - tego nie wiem.
Powtórka ma być jutro około 22:05
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Czy inne pasma regionalne tez pokażą - tego nie wiem.
Niestety - program będzie tylko w Warszawskiej TVP3
Dołożyłem info: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=136351">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... p?p=136351</a><!-- m --> Wink

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
OT o wielkościach plików, edycji zdjęc i martwych komputerach Wink trafił do HP
Odpowiedz
Czy całe 6 płyt to będzie koncert 97, czy tylko dwie pierwsze. Jeżeli to drugie, to co będzie na reszcie płyt ? Inne koncerty z tego roku??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Czy całe 6 płyt to będzie koncert 97, czy tylko dwie pierwsze. Jeżeli to drugie, to co będzie na reszcie płyt ? Inne koncerty z tego roku??
Trochę już o tym było tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=126645#126645">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 645#126645</a><!-- m -->

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
No to pytanie nadal aktualne. Co ma być na kolejnych 4 płytach?? To szalenie intrygująca sprawa. Może ktoś z kręgów zbliżonych do Jana Cieślaka mógłby udzielić informacji za jego zgodą??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Co ma być na kolejnych 4 płytach??
Przemku, przecież z tytułu podanego przez Pawła jasno to wynika. "Jacek Kaczmarski - trasa koncertowa '97", a zatem najprawdopodobniej będą to nagrania z koncertów z tego roku. A jeśli interesuje Cię konkretna lista piosenek, to czy nie warto poczekać?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
No tak, ale jeżeli to trasa koncertowa, to te koncerty raczej podobne były chyba. Trochę dziwna to by była seria płyt z 3 prawie identycznymi koncertami... Dlatego interesowałoby mnie więcej informacji o tych koncertach, czym się różniły...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
gredler napisał(a):Przemku, przecież z tytułu podanego przez Pawła jasno to wynika. "Jacek Kaczmarski - trasa koncertowa '97", a zatem najprawdopodobniej będą to nagrania z koncertów z tego roku.
Niby racja, tak to z wypowiedzi Pawła wynika, co jednak wcale nie musi być prawdą Wink . Rzeby nie było, ze ja sugeruję celowe jakieś kłamstwa, czy coś. Lecz własnie to jest niezrozumiałe. 6 płyt z niemal identycznymi koncertami to by było wydawnicze harakiri. Może Paweł mógłby usciślić, czy go dobrze zrozumielismy. Ja nie oczekuję, że tu ktokolwiek zdradzi całe zamierzenia wydawnicze ze wszystkimi szczegółami. Ja juz czuję się mocno zadowolony z tego, co kupie za miesiąc. Ale jeśli pada informacja o czymś nowym, moglibyśmy się circa coś dowiedzieć, co to będzie.
Jeśli grzmiące obrzędy bezcześci, jeśli babrze się w szczątkach wstydliwych -
To nie po to, by mieć nośny temat do pieśni,
lecz by wstyd - był ostrogą - dla żywych
Odpowiedz
piotru napisał(a):Ja juz czuję się mocno zadowolony z tego, co kupie za miesiąc.
Słodki Jezu, piotru, to chyba pierwsze optymistyczne zdanie, jakie napisałeś w ciągu ostatniego tygodnia. Jesteś z czegoś zadowolony! Nie powiem, raduje się dusza na te słowa.
Co do pozostałych części:
jakbym mógł pisać więcej, to bym więcej o tej serii napisał. Skoro nie piszę - jak łatwo się domyślić - to istnieją jakieś ku temu obiektywne powody.
Po pierwsze, nie mam/mamy zgody pomysłodawcy na to, aby mówić o czymkolwiek ponad to, co zostało już powiedziane.
Po drugie, jak wiem, niektórzy spadkobiercy (akurat nie Patrycja) mają, że tak powiem, pewne obiekcje, co do dalszych losów pozostałych płyt. Jak obiekcje (to nie jest dobre słowo, ale inne w tej chwili nie przychodzi mi do głowy) zostaną rozwiane, to wówczas pewnie pomysł na dalsze części będzie zrealizowany.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Po drugie, jak wiem, niektórzy spadkobiercy (akurat nie Patrycja) mają, że tak powiem, pewne obiekcje, co do dalszych losów pozostałych płyt.
Dawać ich tutaj do spowiedzi!! Tongue
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Słodki Jezu, piotru, to chyba pierwsze optymistyczne zdanie, jakie napisałeś w ciągu ostatniego tygodnia. Jesteś z czegoś zadowolony! Nie powiem, raduje się dusza na te słowa.
Optymistyczne dla Ciebie?? No to fajnie. Jak rozumiem, zdania zawierajace krytykę lub niezadowolenie, niekoniecznie pod Twoim adresem traktujesz jednoznacznie jako negatywne zdania. Ja raczej traktowałbym jako neutralne. Ale kwestia gustu. Twoje wytłumaczenie zadowala mnie, choć oczywista nadal zżera mnie ciekawość, co miałoby się - mniej więcej - znaleźć na tych 4-ech dodatkowych płytach.

Acha, chciałbym przy okazji przeprosić wszystkich purystów językowych, a zwłaszcza Adminów i Ciebie Pawle Wink , za moje koszmarne błędy, zwłaszcza ortograficznie, które walę stukając w klawiaturę. Jednak komp otumania, bo długopisem piszę znacznie lepiej :Smile No i człek starzeje się, niestety Sad
Jeśli grzmiące obrzędy bezcześci, jeśli babrze się w szczątkach wstydliwych -
To nie po to, by mieć nośny temat do pieśni,
lecz by wstyd - był ostrogą - dla żywych
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):jakbym mógł pisać więcej, to bym więcej o tej serii napisał. Skoro nie piszę - jak łatwo się domyślić - to istnieją jakieś ku temu obiektywne powody.
Po pierwsze, nie mam/mamy zgody pomysłodawcy na to, aby mówić o czymkolwiek ponad to, co zostało już powiedziane.
Przemek napisał(a):Może ktoś z kręgów zbliżonych do Jana Cieślaka mógłby udzielić informacji za jego zgodą??
Dlatego napisałem za jego zgodą, chodzi o to by ktoś mający z nim kontakt mógł zapytać o możliwość ujawniania dodatkowych informacji na temat planów wydawniczych. Nie chodzi mi o ujawnianie z własnej inicjatywy.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Jak już pisał Paweł - dalsze losy tej sześciopłytowej serii są niepewne. Pewne jest natomiast, że nazwa "Koncerty'97" jest myląca, bo dotyczy tylko pierwszych dwóch płyt, będących wznowieniem dwupłytowego "Koncertu'97". Pozostałe cztery płyty - jeśli się ukażą - będą zawierały inne koncertowe nagrania Jacka (na dzień dzisiejszy nie wiadomo jeszcze jakie).

Pozdrawiam,
KN.
Odpowiedz
Luter napisał(a):jeśli się ukażą - będą zawierały inne koncertowe nagrania Jacka (na dzień dzisiejszy nie wiadomo jeszcze jakie).
Ależ oczywiście, że wiadomo. Przecież Jan Cieślak chciał podpisać umowy na wszystkie 6 płyt. Przedstawił też projekt całej serii, zanim jeszcze przedstawił umowę. Niestety, to nie ja się opieram akceptacją całości.
Luter napisał(a):jeśli się ukażą
To ukażą się tylko i wyłącznie wydane przez J.C. Koncert, Agencję Artystyczną Jana Cieślaka. Miejmy nadzieję, że stanie się to niebawem. Smile
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Ależ oczywiście, że wiadomo. Przecież Jan Cieślak chciał podpisać umowy na wszystkie 6 płyt.
Ale to jeszcze nie znaczy, że miał już ostatecznie wybrany materiał.
berseis13 napisał(a):Niestety, to nie ja się opieram akceptacją całości.
Hm...
Odpowiedz
Luter napisał(a):Ale to jeszcze nie znaczy, że miał już ostatecznie wybrany materiał.
Lutrze, sądzę, że powinieneś wyrażać się precyzyjniej. Bo tak na prawdę nie wiemy jak rozumiesz sformułowanie "ostatecznie wybrany materiał"?
Ja natomiast mam przed oczami list intencyjny skierowany zarówno do nas, jako spadkobierców, jak i do sponsorów i mecenasów mogących pomóc w realizacji wydawnictwa.
Otóż w tym liście intencyjnym, który w zasadzie jest projektem całości, Janek konkretnie podaje zawartość kolejnych części serii. Konkretnie, to znaczy podaje jakie nagrania, jaki materiał miałby się na nich znaleźć. Oczywiście nie podaje szczegółowego spisu utworów, bo wówczas list intencyjny musiałby mieć z 10 stron - a nie dwie, jak ma. Mówiąc inaczej: wiadomo, że na przykład na płycie znajdzie się koncert z takiego to a takiego roku, takiego to a takiego miejsca, ale nie podana jest lista piosenek.
Luter napisał(a):Hm
Dodać jeszcze można, że projekt wydawnictwa opisany we wspomnianym liście intencyjnym, jest na tyle szczegółowy, iż podano przybliżone terminy publikacji kolejnych płyt. Trudno sobie wyobrazić sytuację, że oto znane są terminy a nieznana jest zawartość mających się w tych terminach ukazać płyt.
Niestety, jak na pewno wiesz, Lutrze, pierwsza część płyty przewidzianej na 24.04.2008 tak na prawdę powinna była pojawić się w sklepach w listopadzie ubiegłego roku. Stąd przecież informacja o niej na stronach Empiku (gdzieś już przez kogoś na forum podlinkowana). Ale do publikacji jesienią nie doszło. Niestety, nie z mojej winy sprawa się opóźniała i dopiero wiosną 2008 ukazują się zbiorczo obie części.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Wizualizacja okładek i informacja prasowa od Wydawcy:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.strefapiosenki.pl/content/view/519/111/">http://www.strefapiosenki.pl/content/view/519/111/</a><!-- m -->

Pozdrawiam,
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.strefapiosenki.pl">www.strefapiosenki.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Strefa Piosenki napisał(a):Wizualizacja okładek
Cóż...Nie powiem, żeby grafik grzeszył pomysłowością... :znudzony:
Odpowiedz
Zgadzam się. Liczę na dobrą książeczkę.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Szkoda, że nie rozmyte zdjęcie na białym tle :zly: . Przecież tego w ogóle nie widać!
Odpowiedz
Simon napisał(a):Nie powiem, żeby grafik grzeszył pomysłowością...
Graficzka. Moim zdaniem okładki są w porządku. Pewnie w realu będą sprawiały lepsze wrażenie.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Mnie też podoba się ich ascetyczność.
Nawet bardzo.

A na stronie raczej miniaturki okładek niż okładki jako takie - taki format.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.strefapiosenki.pl">www.strefapiosenki.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Strefa Piosenki napisał(a):Mnie też podoba się ich ascetyczność.
Nawet bardzo.
Mnie wcale nie chodzi o żadne fajerwerki.
Ale to co widzę mi się nie podoba. Po prostu.
Odpowiedz
Strefa Piosenki napisał(a):Wizualizacja okładek i informacja prasowa od Wydawcy:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.strefapiosenki.pl/content/view/519/111/">http://www.strefapiosenki.pl/content/view/519/111/</a><!-- m -->
Mnie tylko dziwi, że wydawca nie wysłał tej informacji do <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl">www.kaczmarski.art.pl</a><!-- w --> . Właściwie to mnie nie dziwi - jestem zszokowany. Najważniejszy serwis poświęcony Mistrzowi powinien takie informacje dostać w pierwszej kolejności chyba ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
A właśnie: czemu nie ma informacji na stronie?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości