Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Trzeba rozkręcić dział,nie?  Jaka jest najlepsza melodia skomponowana przez Zbyszka (wdg was) TyLe. Na odpowiedzi czekam długo :wink:
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
O człowieku! Ha ha - prawie wszystkie. Cóż tu wymieniać - nie słyszałem żadnej która byłaby zła. A najlepszą spośród najlepszych ciężko wybrać - chociaż się jeszcze zastanowię.  Trudny wybór.
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
"Rozmowa" - moim skromnym zdaniem... Melodia świetnie dopasowana do tekstu i chwytająca za serducho...
Pozdrawiam
"...Ostrożnie stawiaj kroki
Bo w sobie masz swój Hades
I w sobie cień głęboki
I bezład razem z ładem..."
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Zbigniew Łapiński skomponował wiele świetnych piosenek. Hmm mnie najbardziej te z "Wojny postu z karnawałem" za serce chwytają.
Liczba postów: 35
Reputacja:
0
Według mnie "Wigilia na Syberii", "Powrót z Syberii", "Nie widzą, nie wiedzą", ale wszystkie są bardzo dobre.
"Nie, nie chcę wpływać i należeć!
I tak beze mnie - o mnie - gra.
Jednego nikt mi nie odbierze:
Ja jestem ja! ja! ja!"
Reputacja:
0
Dobra, zrobimy inaczej. Chodzi o ta melodię, która łapie za serce, paraliżuje ciało i wprawia w stan blogiego zachwytu...  Może być?
Like a bird that flew
Reputacja:
0
No to stawiam na "Wigilię na Syberii"
reuter napisał(a):Jaka jest najlepsza melodia skomponowana przez Zbyszka (wdg was) TyLe. Na odpowiedzi czekam długo
reuter napisał(a):Chodzi o ta melodię, która łapie za serce, paraliżuje ciało i wprawia w stan blogiego zachwytu... reuter podjął temat, a odpowiedzi prawie żadnych...  może jednak napiszecie?
Ja jestem ja! ja! ja!"
Reputacja:
0
Ale tu nie ma co pisać! Ludzie to wygląda jak nabijanie postów - toć logiczne, że przynajmniej mnie, (nie wiem jak was) przynajmniej połowa piosenek z akompaniamentem Zbyszka właśnie z powodu jego pianina i niezwykłej muzyki chwyta za serce. Czy ja mam przytaczać całe programy, czy jak? Przecież i tak to wszyscy znają. Nie widzę po prostu sensu i nie dziwię się, że taki mały odzew na owe rankingi występuje ze strony użytkowników forum.
Liczba postów: 1
Reputacja:
0
ja jestem ja! ja! ja! rewelacja. z resztą chyba o każdej nucie zagranej przez Zbyszka można tak powiedzieć
[ Dodano: 2005-01-02, 18:26 ]
dziękuję za życzenia
Reputacja:
0
Zgadzam się, że "Ja" jest super, ale muzyki nie napisał Zbyszek tylko Przemek!
Ja jestem ja! ja! ja!"
Reputacja:
0
No doooooobra, zmieniamy koncepcyję: w której piosence niejaki Zbigniew Z.  śpiewiał najlepiej? Wdg mnie, to była "Rozmowa" - wspaniały, zniewieściały głos
Like a bird that flew
Reputacja:
0
Kniazia Jaremy nawrócenie i Rokosz
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Reputacja:
0
Myślę takze że Wigilia na Syberii, oraz cała Sarmatia. No i Hymn!
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
No, cała "Sarmatia" to nie, bo przeciez tam jest też sporo muzyk JK.
Sam Jacek Kaczmarski zwykł mawiać, że najlepsze co Łapiński zrobił w życiu, to muzyczna strona "Szukamy stajenki" (muzyka do 11 utworów, aranżacje, opracowania na inne instrumenty etc).
KN.
Reputacja:
0
A to też prawda - dlatego to kolejny argument przeciwko takim statystykom - można przeoczyć bardzo ważne piosenki, aranżacje, muzykę. Dlatego ośmielam się stwierdzić, że wszystko co napisał i skomponował ZŁ jest świetne, wspaniałe i Amen. Nie ma utworu, który by był w jakimś stopniu słabym.
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
[glow=blue]Powrót z Syberii ! ! ! ![/glow]
[color=red][i]... wciąż dokucza trwały zez - duszy z ciałem ...[/i][/color]
Liczba postów: 206
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Jak najbardziej się zgadzam. Powrót z Syberii !!!!
Liczba postów: 46
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
to ja też się zgodzę z Powrotem z Syberii. ale tylko warunkowo. bo uwielbiam tę piosenkę, ale takie topiki uważam za małomądre :wink:
"bo tylko w faszyście nie ma wątpliwości, on wszystko widzi przez biało-czarne szkła i jeśli jednoznacznie oceniamy ludzi, faszystą jesteś ty, faszystą jestem ja..."
|