Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzyka
Trzeba rozkręcić dział,nie? Smile Jaka jest najlepsza melodia skomponowana przez Zbyszka (wdg was) TyLe. Na odpowiedzi czekam długo :wink:
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz
O człowieku! Ha ha - prawie wszystkie. Cóż tu wymieniać - nie słyszałem żadnej która byłaby zła. A najlepszą spośród najlepszych ciężko wybrać - chociaż się jeszcze zastanowię. Big Grin Trudny wybór.
Odpowiedz
"Rozmowa" - moim skromnym zdaniem... Melodia świetnie dopasowana do tekstu i chwytająca za serducho...

Pozdrawiam
"...Ostrożnie stawiaj kroki
Bo w sobie masz swój Hades
I w sobie cień głęboki
I bezład razem z ładem..."
Odpowiedz
Zbigniew Łapiński skomponował wiele świetnych piosenek. Hmm mnie najbardziej te z "Wojny postu z karnawałem" za serce chwytają.
Odpowiedz
Według mnie "Wigilia na Syberii", "Powrót z Syberii", "Nie widzą, nie wiedzą", ale wszystkie są bardzo dobre.
"Nie, nie chcę wpływać i należeć!
I tak beze mnie - o mnie - gra.
Jednego nikt mi nie odbierze:
Ja jestem ja! ja! ja!"
Odpowiedz
Dobra, zrobimy inaczej. Chodzi o ta melodię, która łapie za serce, paraliżuje ciało i wprawia w stan blogiego zachwytu... Smile Może być?
Like a bird that flew
Odpowiedz
No to stawiam na "Wigilię na Syberii"

reuter napisał(a):Jaka jest najlepsza melodia skomponowana przez Zbyszka (wdg was) TyLe. Na odpowiedzi czekam długo

reuter napisał(a):Chodzi o ta melodię, która łapie za serce, paraliżuje ciało i wprawia w stan blogiego zachwytu...
reuter podjął temat, a odpowiedzi prawie żadnych... Cry może jednak napiszecie?
Ja jestem ja! ja! ja!"
Odpowiedz
Ale tu nie ma co pisać! Ludzie to wygląda jak nabijanie postów - toć logiczne, że przynajmniej mnie, (nie wiem jak was) przynajmniej połowa piosenek z akompaniamentem Zbyszka właśnie z powodu jego pianina i niezwykłej muzyki chwyta za serce. Czy ja mam przytaczać całe programy, czy jak? Przecież i tak to wszyscy znają. Nie widzę po prostu sensu i nie dziwię się, że taki mały odzew na owe rankingi występuje ze strony użytkowników forum.
Odpowiedz
ja jestem ja! ja! ja! rewelacja. z resztą chyba o każdej nucie zagranej przez Zbyszka można tak powiedzieć

[ Dodano: 2005-01-02, 18:26 ]
dziękuję za życzenia Big Grin
Odpowiedz
Zgadzam się, że "Ja" jest super, ale muzyki nie napisał Zbyszek tylko Przemek!
Ja jestem ja! ja! ja!"
Odpowiedz
No doooooobra, zmieniamy koncepcyję: w której piosence niejaki Zbigniew Z. Smile śpiewiał najlepiej? Wdg mnie, to była "Rozmowa" - wspaniały, zniewieściały głos Big Grin
Like a bird that flew
Odpowiedz
Kniazia Jaremy nawrócenie i Rokosz Sad
Odpowiedz
Rozmowa
Odpowiedz
Myślę takze że Wigilia na Syberii, oraz cała Sarmatia. No i Hymn!
Odpowiedz
No, cała "Sarmatia" to nie, bo przeciez tam jest też sporo muzyk JK.

Sam Jacek Kaczmarski zwykł mawiać, że najlepsze co Łapiński zrobił w życiu, to muzyczna strona "Szukamy stajenki" (muzyka do 11 utworów, aranżacje, opracowania na inne instrumenty etc).

KN.
Odpowiedz
A to też prawda - dlatego to kolejny argument przeciwko takim statystykom - można przeoczyć bardzo ważne piosenki, aranżacje, muzykę. Dlatego ośmielam się stwierdzić, że wszystko co napisał i skomponował ZŁ jest świetne, wspaniałe i Amen. Nie ma utworu, który by był w jakimś stopniu słabym.
Odpowiedz
[glow=blue]Powrót z Syberii ! ! ! ![/glow]
[color=red][i]... wciąż dokucza trwały zez - duszy z ciałem ...[/i][/color]
Odpowiedz
Jak najbardziej się zgadzam. Powrót z Syberii !!!!
Odpowiedz
to ja też się zgodzę z Powrotem z Syberii. ale tylko warunkowo. bo uwielbiam tę piosenkę, ale takie topiki uważam za małomądre :wink:
"bo tylko w faszyście nie ma wątpliwości, on wszystko widzi przez biało-czarne szkła i jeśli jednoznacznie oceniamy ludzi, faszystą jesteś ty, faszystą jestem ja..."
Odpowiedz