Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wielka Sobota z JK
W Wielką Sobotę, od 12.00 do 13.00 w radiowej "Trójce" pojawią się fragmenty koncertów Jacka Kaczmarskiego pochodzące głównie z "trójkowego" archiwum.
Materiały przygotowuje Janusz Deblessem.

Od 22.00 do 24.00 specjalnie wydanie audycji "Gitarą i piórem" (metafizyczne nieco, z racji dnia).

Pozdrawiam,
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.strefapiosenki.pl">www.strefapiosenki.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Mam nadzieję, że ktoś nagrywa, bo mi coś nie wychodzi ze zgrywaniem streamu :' .

[ Dodano: 22 Marzec 2008, 12:54 ]
Audycja dobiega końca, zakończona "Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego". Były to fragmenty z koncertu z 2000 r., promującego płytę "Dwie Skały" (choć wg zapowiedzi miały być fragmenty koncertów). Nie było dużo gadania i bardzo dobrze. Wykonania oczywiście znakomite, choć wybór raczej mało zróżnicowany (ale dobrze, że nie puścili "Murów" albo "Naszej klasy"). Poniżej lista utworów:
1. Między nami
2. Rechot Słowackiego
3. Romans historiozoficzno-erotyczny ...
4. Tren spadkobierców
5. Powtórka z Odysei
6. Jan Kochanowski
7. Pożegnanie Okudżawy
8. Niech
9. Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
gredler napisał(a):Mam nadzieję, że ktoś nagrywa,
Ktoś nagrywał , ale że refleks już nie ten, dwóch pierwszych sekund brakuje.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
bardzo fajna była ta audycja. Moja mama z przyjemnością słuchała w swoim ulubionym radiu piosenek, których nie zna zbyt dobrze. A ja po prostu z przyjemnością słuchałam JK w swoim ulubionym radiu :Smile
Deblessem mówił o tym, że może postara się ponaciskać tu i ówdzie, żeby wydać płytę z występami Kaczmarskiego w Trójce. Ja jestem za! Smile
Odpowiedz
gredler napisał(a):Poniżej lista utworów:
1. Między nami
2. Rechot Słowackiego
4. Tren spadkobierców
5. Powtórka z Odysei
6. Jan Kochanowski
7. Pożegnanie Okudżawy
8. Niech
9. Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego
Jeszcze między „Romansem historiozoficzno-erotycznym...” a „Trenem spadkobierców” zmieściło się świetne „Śniadanie z Bogiem”. Po uzupełnieniu:

1. Między nami
2. Rechot Słowackiego
4. Śniadanie z Bogiem
5. Tren spadkobierców
6. Powtórka z Odysei
7. Jan Kochanowski
8. Pożegnanie Okudżawy
9. Niech
10. Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego

Pozdrawiam świątecznie i mokro Smile
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]