Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siedzimy tu przez nieporozumienie
Witam!
Poszukuję tej piosenki. Pierwszy raz zetknąłem się z nią na płycie Strachów na Lachy, które przyznam, spodobało mi się, jednak w posiadanych przeze mnie zbiorach nie ma tej piosenki. Więc pytanie: gdzie można ją znaleźć, czy jest możliwe podesłanie jakiejś mptrójki z niepublikowanego koncertu, czy coś w tym guście?
Pozdrawiam, ZoltaR.
[i]"Szczera i prawdziwa miłość między ludźmi dojrzałymi, bez względu na to, do jakiej płci należą i czy działa duchowo, czy cieleśnie zawsze okazuje się korzystną i twórczą."[/i]L. Hirschfield
Odpowiedz
ZoltaR, polecam znajdź piosenkę na stronie.

"Siedzimy tu przez nieporozumienie" - płyta Radio Wrocław (czwarta płyta w "Suplemencie")
Odpowiedz
Hmmm.... akurat tego nie mam. Czy istnieje jakieś nagranie koncertowe niepublikowane, a co za tym idzie, możliwe do rozpowszechniania bez zarzutu o piractwo? Bo bardzo zależy mi na tym kawałku.
[i]"Szczera i prawdziwa miłość między ludźmi dojrzałymi, bez względu na to, do jakiej płci należą i czy działa duchowo, czy cieleśnie zawsze okazuje się korzystną i twórczą."[/i]L. Hirschfield
Odpowiedz
Wersja oryginalna jest np. tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://vv.nexus.org/vv/m05a/must05A_20.mp3">http://vv.nexus.org/vv/m05a/must05A_20.mp3</a><!-- m -->
Odpowiedz
Hmm.... wielkie dzięki, stawiam piwko, jeszcze chciałbym wiedzieć, kto to wykonuje w oryginale, do którego linku tu podałeś, a także jak bardzo to wykonanie odbiega od wykonania Kaczmarskiego.
Odpowiedz
Wersję oryginalną wykonuje autor - Włodzimierz Wysocki. Melodie Wysockiego i Kaczmarskiego są bardzo podobne, choć akordy trochę się różnią i w parzystych zwrotkach u Kaczmara są cztery wersy, podczas gdy u Wysockiego są trzy. Przekład Kaczmara, jak zwykle, dość swobodny.
Odpowiedz
No tak, mogłem się domyślić, że to musiał być Wysocki. Jeszcze raz dzięki Smile
Odpowiedz