Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V Koncert Pamięci Jacka Kaczmarskiego w Toruniu 19 IV 08
ZoltaR napisał(a):Korciło mnie, żeby wykonać zbroję,
A mówiono grzecznie: "Kto chce, niech bisuje"! Wink
Albo chociaż zostać w barku po koncercie! Atmosfera była super, można było wspólnie pośpiewać! A co do słów: powiedzmy tak - "Kniazia Jaremy nawrócenie" zaczynaliśmy kilka razy, później zeszłam do toalety, ciągle słysząc ten wątek, parę minut tam zabawiłam - i po powrocie nadal nikt nie "wyszedł" poza pierwszą zwrotkę... :rotfl:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
E, głupi jestem. Za rok zostane. Póki co szykuję się na występ do Bydgoszczy, ale to już inny temat, w przenośni i forumowo Smile
[i]"Szczera i prawdziwa miłość między ludźmi dojrzałymi, bez względu na to, do jakiej płci należą i czy działa duchowo, czy cieleśnie zawsze okazuje się korzystną i twórczą."[/i]L. Hirschfield
Odpowiedz
ZoltaR napisał(a):E, głupi jestem. Za rok zostane. Póki co szykuję się na występ do Bydgoszczy, ale to już inny temat, w przenośni i forumowo Smile
Dokładnie! Zgadzam się w całej rozciągłości! Ale - w Bydgoszczy też zarezerwuj czas! Wink
Odpowiedz
Nagrania już się obrabiają i trochę słabsza jakość niż w zeszłym roku ale to przez to że akustyk był mało za angażowany
Odpowiedz
Pietrucha napisał(a):Nagrania już się obrabiają i trochę słabsza jakość niż w zeszłym roku ale to przez to że akustyk był mało za angażowany
Faktycznie, akustyk w zeszłym roku swoim zaangażowaniem aż denerwował momentami, ale koncert był świetnie nagłośniony, a nagrania bardzo dobrej jakości. Teraz nie było już przeklinającego na wykonawców, perfekcyjnego pana akustyka, a nagłośnienie też słabsze (głosy z widowni).

W mojej mini recenzji zapomniałam o zespole "W Obiektywie"- ciekawe aranżancje, a głos dzikiejkaczki zwala mnie z nóg, jest nieziemsko przyjemny w słuchaniu (jakie nieskładne zdanie, ale ja właśnie w takim nieładzie wyrażam emocje Smile). Gratulacje ze szczerego serca !
Odpowiedz
Ciesze się podwójnie, ponieważ mogę szczerze zrewanżować się podobną opinią.
Natomiast tym razem nie będę oceniać innych występów. Jako też występującemu - dziwnie tak Wink
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
Cóż, pooglądałam sobie cały koncert jeszcze raz. Trwał niemal dokładnie 3 godziny.

Konferansjerzy: Alina Brożyńska i Michał Frąckowski.

Wystąpili:
01. Michał Wilgocki - "Ze sceny";
02. Agata Gajkowska - "Pytania retoryczne";
03. Adrian Stelmaszyk - "Rozstrzelanie";
04. Kinga Lasowa i Michał Wilgocki - "Pokolenie" (K.M. Sieniawski);
05. Artur Jabłoński - "Zegar";
06. Grupa "W Obiektywie" - "Szulerzy";
07. Katarzyna Jurczak - "Rytmy";
08. Jeremiasz Stróżyk - "Warchoł";
09. Paulina Kaczmarek - "Przejście Polaków przez Morze Czerwone";
10. Katarzyna Krzywicka, Kinga Lasowa - "Ci wszyscy ludzie";
11. Kamil Dźwinel - "Przybycie Tytanów";
12. Alina Brożyńska - "Między nami";
13. Kinga Lasowa - "Pani Bovary";
14. Aleksandra Dziadykiewicz - "Rechot Słowackiego";
15. Przemysław Grudziński - "Stalker";
16. Katarzyna Jurczak - "Krzyk";
17. Jeremiasz Stróżyk - "Wojna postu z karnawałem";
18. Artur Jabłoński - "Siedzimy tu przez nieporozumienie";
19. Alina Brożyńska, Michał Frąckowski - "Mufka";
20. Adrian Stelmaszyk - "Przyczynek do legendy o Świętym Jerzym";
21. Michał Wilgocki - "Błazen";
22. Alina Brożyńska - "Wakacyjna przypowieść z metafizycznym morałem";
23. "W Obiektywie" - "Kanapka z człowiekiem";
24. Kinga Lasowa - "Przesłuchanie anioła";
25. Paweł Umiński - "Katyń";
26. Paulina Kaczmarek, Artur Jabłoński - "Pożegnanie Okudżawy";
27. Jeremiasz Stróżyk - "Hymn wieczoru kawalerskiego";
28. Kamil Dźwinel - "Krowa";
29. Agata Gajkowska - "Ostatnie dni Norwida";
30. Paweł Umiński - "Wiosna 1905" czyli "Kozacki gwizd";
31. Przemysław Grudziński - "Pokolenie" (J. Kaczmarski);
32. "W Obiektywie" - "Żółw w katedrze";
33. Michał Frąckowski, Artur Jabłoński - "Bajka";
34. Artur Jabłoński - "Bieszczady";
35. Adrian Stelmaszyk - "Dziady";
36. Aleksandra Dziadykiewicz - "Bob Dylan";
37. Adrian Stelmaszyk, Michał Frąckowski, Michał Wilgocki - "Elekcja";
38. Katarzyna Krzywicka, Paweł Umiński - "Powrót";
39. Wszyscy Wykonawcy - "Pan Kmicic".

Mam nadzieję, że nic nie poplątałam, ewentualnie proszę mnie poprawić! Smile

Dla niezorientowanych Trio "W Obiektywie" to Ania Krawczyk, Artur Kaczorek i Patryk Woźniak! Smile

Konferansjerzy prowadzili program sympatycznie i z polotem, wplatając żartobliwe tony!
Tak jak już wcześniej wspomniałam - nie było większych "wpadek", niektórzy troszkę fałszowali, ale generalnie poziom był lepszy niż rok temu a osoby występujące w poprzedniej edycji wypadły w tym roku lepiej - bez wyjątków.

Na mnie osobiście największe wrażenie (na plus, oczywiście) zrobiła Jodynka ("Bob Dylan") i Adrian Stelmaszyk, Michał Frąckowski i Michał Wilgocki ("Elekcja").
Odpowiedz
Czy sa gdzies dostepne nagrania z tego wydarzenia? ;-)
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Czy sa gdzies dostepne nagrania z tego wydarzenia? ;-)
Pietrucha wczoraj przed 13 napisał(a):Nagrania już się obrabiają i trochę słabsza jakość niż w zeszłym roku ale to przez to że akustyk był mało za angażowany
będą Duchu, będą, nie martw się.
A Ty coś swojego załatwiłeś?
Pozdrawiam!
j.
Odpowiedz
Gosiafar, a Twoje nagranie można jakoś zdobyć?
[i]"Szczera i prawdziwa miłość między ludźmi dojrzałymi, bez względu na to, do jakiej płci należą i czy działa duchowo, czy cieleśnie zawsze okazuje się korzystną i twórczą."[/i]L. Hirschfield
Odpowiedz
ZoltaR napisał(a):Gosiafar, a Twoje nagranie można jakoś zdobyć?
Pogadamy, zobaczymy... :rotfl:

W Bydgoszczy będziesz?
Odpowiedz
Będę, będę, zgłoszenie dawno zaakceptowane Smile
Więc jak? ;>
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):a tu latają mroczki
bracia Mroczek na koncercie :o
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
stepniarz napisał(a):bracia Mroczek na koncercie :o
Ty sobie nie rób... nabiału! Wiesz, jakie to jest... denerwujące?
Myślisz, że coś masz, okazuje się, że nie tak... Sad
Dobrze, że moje perswazje pomogły! Wink
Odpowiedz
Tak troszkę się powtórzę z pytaniem, ale:....nagrania?
Odpowiedz
I masz - miałam jakieś konstruktywne podsumowanie napisać zaraz po koncercie ("Chciałam dobrze, a wyszło jak zwykle" Smile) ). Emocje trochę opadły i kilka konkretów pouciekało, toteż bardziej ogólnikowo - gratulacje i podziękowania:
- Zespół "W obiektywie" - szczena mi opadła, w fotel wgniotło, a niekontrolowanych wyrazów zachwytu zmuszeni byli słuchać wszyscy, siedzący w promieniu 5 metrów ode mnie. Za "Kanapkę z człowiekiem" i "Żółwia w katedrze" pozostaje tylko bić pokłony.
- Alinie i Michalfowi z "koordynację tego całego zamieszania" i sprawną konferansjerkę
- Dodatkowo Alinie, za "swobodę, lekkość i bezstresowe" bytowanie na scenie podczas grania Smile
- Gredlerowi, za całokształt twórczości (i za tego osła za plecami, bo choć trochę rozpraszał, to od osła nie daleko do kłapouchego, a to przemawia na twoją korzyść Big Grin)
- Kindze i Kasi za "Ci wszyscy ludzie" - bo zawsze się znajdzie na koncertach taka piosenka JK, przy której się poryczę.
- Agacie Gajkowskiej, bo taka młoda, a już taka uzdolniona Wink pozostaje tylko czekać na dalszy rozwój talentu.

Co do spraw technicznych - przeszkadzało mi już wspomniane przez wielu nagłośnienie i omówiony przeze mnie wcześniej problem projektora - ale żadne w jakiś rażący, "gorszący" sposób Smile)

Tak jak już zostało napisane -
scarlett napisał(a):Takie koncerty są potrzebne i mniej czy bardziej amatorskie- spełniają swoje zadanie przez sam fakt, że są.
Toteż organizatorom i wykonawcom chwała, że dołożyli starań, by koncert doszedł do skutku i wszystko wypadło jak najlepiej Smile Mam nadzieję, że do zobaczenia za rok.

btw - przyłączam się do pytania ZoltaRa Tongue
"Pochlebcy nie najszczytniejszych gustów - starzy kuglarze."
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Czekamy, czekamy, a nagrań nie ma :/
Odpowiedz
No pamietaj, że Piotr dużo pracuje. Ale z tego, co wiem, już kupuje płyty więc cierpliwości.
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Odpowiedz
I z tych płyt bedzie zgrywał?
Odpowiedz
Nie, na nie nagrywał, Einsteinie...
Odpowiedz
A po co ma na nie nagrywać? Wystarczy wrzucić nagrania na jakiś serwer.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
To juz nie do mnie pytanie...
Odpowiedz
I co? Nagrał? Puścił w obieg?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Rozmawiałem dziś z Pietruchą, mają być w tym tygodniu. Dożyliśmy Smile
Odpowiedz
Pięknie Smile a ja czekam aż odbiorę gredlerowi kasetę z nagraniem gosifar - może uda mi się gdzieś to wrzucić do ściągnięcia (mądrzejszym ode mnie każę to "przetransmitować" z kasety VHS na plik avi/mpg/według uznania informatyka Wink )
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Czekamy z niecierpliwością.
Odpowiedz
Michał Wilgocki napisał(a):Otóż to- w końcu.
Muszę jednak zmartwić - z góry ostrzegam, że to trochę zajmie. Odebrać kasetę od gredlera->"przetransmitować"->wrzucić na serwer. A i ja na bieganie do każdego z poszczególnych ludzi zajmujących się tym chwilowo czasu nie mam. Ale myślę, że w ciągu 2 tygodni to załatwię.
Odpowiedz
Rozumiem, rozumiem Wink jednak postaram się (praca - choć doraźna - na razie mi w tym odrobinę przeszkadza) zrobić to jak najszybciej. Tymczasem sama czekam na nagrania od Pietruchy.
Odpowiedz
Boję się, że owe nagrania Pietruchy mogą powtórzyć los Godota...
Odpowiedz
Mówię, miejcie wiarę. Obiecał wyrobić się w tym tygodniu.
Odpowiedz