Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
W sobotę przeglądałem czasopismo SUKCES z maja 2007. Zobaczyłem na nim wywiad z Pacią.
Wywiad taki jakich wiele było w owym czasie. Jeśli ktoś jest ciekawy to proszę bardzo:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://s009.wyslijto.pl/file_uploaded.php?file_id=10087700316048732019&gk=money">http://s009.wyslijto.pl/file_uploaded.p ... 9&gk=money</a><!-- m -->
Strony zeskanowane prosze przeglądać w kolejności: 4, 1, 2, 3.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Wywiad taki jakich wiele było w owym czasie. Jeśli ktoś jest ciekawy to proszę bardzo: No właśnie, niestety. Pamiętam, że jak przyszła kobita zrobić ze mną wywiad, powiedziałam jej: proszę Pani, ja mogę się powtarzać, ale niech mi Pani oszczędzi tchu, i porozmawiajmy o sztuce... No, i niestety, wyszło to samo
"Chude Dziecko"
Reputacja:
0
Ale zdjęcie są przynajmniej bardzo ładne. Świetnie na nich wyszłaś
[/size]
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Ale zdjęcie są przynajmniej bardzo ładne. Świetnie na nich wyszłaś No ba! Przecież po to się udziela wywiadów! Żeby zobaczyć swoje ładne, wyretuszowane zdjęcie na błyszczącym papierze
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
berseis13 napisał(a):proszę Pani, ja mogę się powtarzać, ale niech mi Pani oszczędzi tchu, i porozmawiajmy o sztuce... No, i niestety, wyszło to samo Zawsze można odmówić. Albo po zapoznaniu się z proponowaną przez pismo wersją, nie zgodzić się na publikację.
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Plik nie chce mi się ściągnąć. Czy ktoś mógłby go wrzucić, gdzieś indziej? Z góry dziękuję.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Albo po zapoznaniu się z proponowaną przez pismo wersją, nie zgodzić się na publikację. A jak pismo po autoryzacji puszcza swoją wersję?
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
gredler napisał(a):Plik nie chce mi się ściągnąć. Czy ktoś mógłby go wrzucić, gdzieś indziej? Z góry dziękuję. Proszę bardzo.
Reputacja:
0
Patrycja, odnośnie tego tematu mam do ciebie parę pytań:
- Masz już polskie obywatelstwo?
- Masz już dowód osobisty?
- Nazywasz się Volny, czy Kaczmarska?
- Co się dzieje konkretnie z Kosmą ?
[/size]
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Patrycja, odnośnie tego tematu mam do ciebie parę pytań:
- Masz już polskie obywatelstwo?
- Masz już dowód osobisty?
- Nazywasz się Volny, czy Kaczmarska?
- Co się dzieje konkretnie z Kosmą ? a) nie mam
b) nie mam
c) bez powyższych, nie mogę zmienić nazwiska
d) Kosma mieszka w Monachium i pracuje w firmie Umbruch jako designer. Ma dyplom "Inżyniera dźwiękowego". Mogę się mylić, ale z tego co mi opowiadał, zrozumiałam że zajmuje się grafiką komputerową, tworząc obrazy czy też takie tła do utworów muzycznych. Ostatnio do niego pisałam, i chyba ma się dobrze
Strona jest co prawda po Niemiecku, ale tu można znaleźć małą wzmiankę o Kosmie i jego osiągnięciach
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www2.sae.edu/de/dozenten.php?id=41&pageid=4">http://www2.sae.edu/de/dozenten.php?id=41&pageid=4</a><!-- m -->
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Nazywasz się Volny, czy Kaczmarska? Pani Ewa Volny, matka Paci a od chyba 1993 r żona Jacka Kaczmarskiego, tak zdecydowała, że jej córka pozostanie przy nazwisku matki. Zdaje się, że wynikało to między innymi z faktu, że Jacek i Pani Ewa w roku 1988, kiedy rodziła się Pacia, nie mieli ślubu. Nieważne zresztą.
Decyzja zapadła taka i nazwisko Volny jest w każdym dokumencie.
Nazwisko Kaczmarska - nazwisko ojca - jest używane czasem, głównie przez osoby trzecie. Po prostu w ten sposób łatwiej jest identyfikować ludziom Patrycję.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
1
Karol napisał(a):A jak pismo po autoryzacji puszcza swoją wersję? Gdyby to był pojedynczy przypadek, to rzeczywiście można by przyjąć wersję o niewłaściwym potraktowaniu wywiadu przez pismo. Ale nie bardzo mi się chce wierzyć, że co drugi magazyn, bądź telewizja przeprowadzająca wywiad z Patrycją, manipuluje jak chce, Jej wypowiedziami.
Paweł Konopacki napisał(a):Nazwisko Kaczmarska - nazwisko ojca - jest używane czasem, głównie przez osoby trzecie. Jak to przez osoby trzecie? Przecież Patrycja kiedy tylko może, używa nazwiska ojca.
Paweł Konopacki napisał(a):Po prostu w ten sposób łatwiej jest identyfikować ludziom Patrycję. To prawda. Nazwisko Volny, ani nie jest nikomu specjalnie znane, ani, co ważniejsze, w porównaniu z nazwiskiem Kaczmarski nie jest medialne.
Reputacja:
0
To znaczy, że popełniłem błąd nazywając ten temat "Wywiad z Patrycją KACZMARSKĄ" ?
[/size]
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Gdyby to był pojedynczy przypadek, to rzeczywiście można by przyjąć wersję o niewłaściwym potraktowaniu wywiadu przez pismo. Ale nie bardzo mi się chce wierzyć, że co drugi magazyn, bądź telewizja przeprowadzająca wywiad z Patrycją, manipuluje jak chce, Jej wypowiedziami. Kuba Mędrzycki napisał(a):Jak to przez osoby trzecie? Przecież Patrycja kiedy tylko może, używa nazwiska ojca. Kuba Mędrzycki napisał(a):To prawda. Nazwisko Volny, ani nie jest nikomu specjalnie znane, ani, co ważniejsze, w porównaniu z nazwiskiem Kaczmarski nie jest medialne. Kuba! Po co się tak wysilasz? Cytowanie, pisanina....
Daj se spokój, chłopaku. Wklej linka do "Charakterów" i miejmy to z głowy!
Nie daj się prosić
[ Dodano: 5 Luty 2008, 19:18 ]
Zbrozło napisał(a):To znaczy, że popełniłem błąd nazywając ten temat "Wywiad z Patrycją KACZMARSKĄ" ? Po pierwsze nazwisko w odniesieniu do Paci jest uzyte w wywiadzie - błędu więc nie popełniłeś.
Po drugie, Pacia, jako córka Jacka ma moralne prawo do używania nazwiska swojego ojca.
pozdrawiam
PS: Kurde, zdaje się, że bez odpisu aktu urodzenia się nie obejdzie
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):Kuba! Po co się tak wysilasz? Cytowanie, pisanina....
Daj se spokój, chłopaku. Wklej linka do "Charakterów" i miejmy to z głowy!
Nie daj się prosić Powtarzasz się, kurde.
Paweł Konopacki napisał(a):Kurde, zdaje się, że bez odpisu aktu urodzenia się nie obejdzie No, w kwestiach, o których napisał Zbrozlo, raczej nie.
Wiesz, jakiś służbista mógłby po pierwsze zarzucić Patrycji, że przebywa na terenie RP nielegalnie, a po drugie, mógłby najzwyczajniej w świecie nie uwierzyć w to, że Patrycja jest faktycznie córką Jacka.
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wiesz, jakiś służbista mógłby po pierwsze zarzucić Patrycji, że przebywa na terenie RP nielegalnie Wybacz, ale nie rozumiem, o co Ci chodzi w powyższej Twojej wypowiedzi...Co ma legalny czy nielegalny podbyt do tego wszystkiego? Jak się chce sprawdzić, czy ktoś jest w Polsce legalnie, to się niczego nie zarzuca z góry tylko w paszport patrzy.
Kuba Mędrzycki napisał(a):a po drugie, mógłby najzwyczajniej w świecie nie uwierzyć w to, że Patrycja jest faktycznie córką Jacka. Jakby spojrzał w akt urodzenia to by nie uwierzył? Kurde, nic nie kapuję....
[ Dodano: 5 Luty 2008, 20:02 ]
Kuba Mędrzycki napisał(a):Sam sobie odpowiedziałeś kilka postów wcześniej. Acha, ok!
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):po drugie, mógłby najzwyczajniej w świecie nie uwierzyć w to, że Patrycja jest faktycznie córką Jacka. To by musiał być chyba ślepy, albo nie wiedzieć, jak wyglądał Kaczmarski.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
Przemyślałem słowa Kuby i doszedłem do wniosku, że chyba sam nie jestem w Polsce legalnie ;(
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Kurde, zdaje się, że bez odpisu aktu urodzenia się nie obejdzie Tylko uważaj Paweł, żeby skanu nie obcięło! :rotfl:
Reputacja:
1
gredler napisał(a):To by musiał być chyba ślepy, albo nie wiedzieć, jak wyglądał Kaczmarski. Z całym szacunkiem dla Mistrza, ale to chyba nie miał być komplement dla Patrycji.
[ Dodano: 6 Luty 2008, 01:47 ]
Paweł Konopacki napisał(a):Przemyślałem słowa Kuby i doszedłem do wniosku, że chyba sam nie jestem w Polsce legalnie ;( To może też powinieneś wystąpić o status uchodźcy?
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):To może też powinieneś wystąpić o status uchodźcy? Też wystąpić?
Reputacja:
0
No przecież Kuba jest uchodźcą. Urodził się w innym kraju ( w Guadelupie) jako syn słynnego archeologa Wincenta Mędrzyckiego, a jego matka nadała mu imię obcego człowieka (tu wstawić panieńskie nazwisko matki). Tak więc, wracając do Polski, Kuba musiał wystąpić o status uchodźcy, i dopiero praca w Radiu Zet dała mu powód o wystąpienie o pobyt czasowy, a potem wystąpił o obywatelstwo! Potem zmiana nazwiska. Słuchaj rady, kochanie, Kubuś mądrze gada.
"Chude Dziecko"
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):Urodził się w innym kraju ( w Guadelupie) jako syn słynnego archeologa Wincenta Mędrzyckiego, a jego matka nadała mu imię obcego człowieka (tu wstawić panieńskie nazwisko matki). Tak więc, wracając do Polski, Kuba musiał wystąpić o status uchodźcy, i dopiero praca w Radiu Zet dała mu powód o wystąpienie o pobyt czasowy, a potem wystąpił o obywatelstwo! Potem zmiana nazwiska. Słuchaj rady, kochanie, Kubuś mądrze gada. A ja myślałem, że jest uchodźcą, bo musiał uciekać przed dyktatorskimi zapędami Kapitana Nemo.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
1
berseis13 napisał(a):No przecież Kuba jest uchodźcą. Urodził się w innym kraju ( w Guadelupie) jako syn słynnego archeologa Wincenta Mędrzyckiego, a jego matka nadała mu imię obcego człowieka (tu wstawić panieńskie nazwisko matki). Tak więc, wracając do Polski, Kuba musiał wystąpić o status uchodźcy, i dopiero praca w Radiu Zet dała mu powód o wystąpienie o pobyt czasowy, a potem wystąpił o obywatelstwo! Potem zmiana nazwiska. Słuchaj rady, kochanie, Kubuś mądrze gada. Pawełek napisał(a):A ja myślałem, że jest uchodźcą, bo musiał uciekać przed dyktatorskimi zapędami Kapitana Nemo. A tak poza tym, to wszystko w porządku?
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
A może dla odmiany podyskutujecie na temat? :/
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):A może dla odmiany podyskutujecie na temat? iii taaam Lepiej podlinkować jeden z kilkunastu tematów dotyczących wywiadów z Pacią. Cóż nowego można w sprawie Sukcesu powiedzieć?
Kuba Mędrzycki napisał(a):tak poza tym, to wszystko w porządku? Cały czas wszystko jest w porządku
Ty, wypasiony na Ikacu -
|