Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harry Potter i insygnia śmierci
To, co dzieje się w Empiku na 3 godziny przed premierą ostatniego tomu Harrego Pottera, przechodzi moje pojęcie.

Mnie szał Potterowy nie dopadł - na szczęście.
Ale - niestety - muszę w nim uczestniczyć z racji miejsca pracy.

Jak powszechnie wiadomo - Empik chce być najlepszy we wszystkim. (To, że tak nie jest - to inna bajka).
Telefony w sprawie tego, co się będzie działo, urywały się od tygodnia.
Od wczoraj na środku salonu stoi wielki stół z książkami, przykryty ogromną czarną plandeką. Stoi przy tym ochroniarz, bo ludzie ją wręcz zdzierają.

Od rana dmuchamy baloniki z wielkim napisem: EMPIK - HARRY POTTER.
Przed chwilą przynieśli krówki. Na papierkach - dokładnie taki sam napis.
(smaczne, ciągnące).

Wszyscy pracownicy z działu książek są poprzebierani za bohaterów książki lub czarowników i czarownice: mają czarne płaszcze, spiczaste czapeczki.
(Dobrze, że już nie jestem pracownikiem księgarni... uff).

Ustawiono scenografię - księgarnia zamieniła się w Hogwart.
Ludzi - tłumy, tabuny. Można sobie zrobić zdjęcia, wziąć udział w konkursach.

OK - dla fanów przygód Harrego - fajna sprawa.

Ale ja mam dość.
JA CHCĘ STĄD IŚĆ!!!
Odpowiedz
A w Matrasie już sprzedają i pompy nie ma Wink
Odpowiedz
Artur napisał(a):A w Matrasie już sprzedają i pompy nie ma Wink
eee w Tychach już wczoraj podobno był Wink
A ja sobie kupię w realu - bo najtaniej Wink
Odpowiedz
w jakimś supermarkecie w Poznaniu też już od wczoraj sprzedawali.
Ale uważam takie łamianie umów między księgarniami i innymi sklepami za straszne draństwo.
Odpowiedz
Widocznie kary są za niskie, a to już wina wydawnictwa.
Odpowiedz
Wydawnictwo straszy klątwą dla tych co wcześniej sprzedają i przeczytają książkę.
Znalazłam
Cytat:Dyrektor Wydawnictwa Media Rodzina Bronisław Kledzik ostrzegł w piątek podczas spotkania z dziennikarzami, że "ci wszyscy, którzy weszli w posiadanie tomu przed ustaloną premierą, mogą doświadczyć sankcji związanych z klątwą Dementorów, (istoty z książek o Harrym Potterze, które wysysają z ludzi dobre wspomnienia) i nie będą mieli żadnej przyjemności z czytania tej książki".

Kledzik przyznał, że wydawnictwo nie ma możliwości podejmowania jakichkolwiek kroków w tej sprawie. Do tej pory utrzymywanie terminu premiery kolejnych książek oparte było wyłącznie na podstawie dżentelmeńskiej umowy pomiędzy wydawcą a księgarniami.

Jak poinformowali przedstawiciele wydawnictwa, informacje o wcześniejszej sprzedaży książki otrzymali m.in. z Torunia, Rybnika i Poznania. W czwartek sprzedaż rozpoczęły też niektóre sklepy jednej z sieci handlowych.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
jodynka napisał(a):księgarnia zamieniła się w Hogwart.
A ja wczoraj zaspałam na termin 0 z obrony przed czarną magią Sad(
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
tmach napisał(a):przed ustaloną premierą
Bezedura! Przecież ostatni tom jest oficjalnie w sprzedaży od lipca '07. Dobra, wiem, że po angielsku, ale jeśli naprawdę się chce, to te pięć ostatnich stron ze słownikiem w ręku da się przeczytać.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Można było też wejść na dowolny większy portal internetowy - artykuł o ostatnim Potterze był rzecz jasna wszędzie - i poczytać komentarze.
Odpowiedz
A ja przeczytałem z pól roku temu i się nie przejmujęSmile Swoją drogą ciekawa ta nagonkaSmile
Odpowiedz
U mnie w jakimś aktykwariacie była dostępna przed premierą za niżsża cenę od oficjalnie ustalonej, więc mam prawdziwego nielegala Wink
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz