01-27-2008, 07:56 PM
Paweł Konopacki napisał(a):otrzymać koncesjęz tym byłby pewnie przeogromny problem.

Raport z nawiedzonego miasta
|
01-27-2008, 07:56 PM
Paweł Konopacki napisał(a):otrzymać koncesjęz tym byłby pewnie przeogromny problem. ![]()
01-27-2008, 08:58 PM
Dzieki, Pawel Konopacki obok chudego dziecka , rowniez,mowi do rzeczy,a reszta komentatorow-coz bedziemy sie modlic za nich jako Duch Dwooch o rozum
01-27-2008, 09:00 PM
Nareszcie! Może dostanę trochę rozumu w końcu.
(Wybaczcie zgryźliwość... ![]()
"In the city od blinding lights..."
-------------------------- http://www.triadapoetica.art.pl http://www.gentlemanschoice.pl http://www.krest.pl
01-27-2008, 09:03 PM
Elessar napisał(a):Nareszcie! Może dostanę trochę rozumu w końcu.Zamilcz duchu nieczysty !!
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
01-27-2008, 09:04 PM
Duch77 napisał(a):Dzieki, Pawel Konopacki obok chudego dziecka , rowniez,mowi do rzeczyZgadzam się! Paweł mówi jak najbardziej do rzeczy: Paweł Konopacki napisał(a):audycja była bardzo słaba, niedopracowana, w wielu momentach wręcz odwalona na kolanie. Panowie chwycili temat mniej znanych piosenek JK oraz okresu australijskiego. Ani o jednym, ani o drugim nie mieli zbyt wiele do powiedzenia.Ciesze się, Duchu Dwooch, że wreszcie doszliśmy do porozumienia, że Ty - zgadzając się z tym co napisał Paweł - zgadzasz sie z tym co napisałem m.in ja. ![]()
01-27-2008, 11:13 PM
Nie z toba-nie chodzi mi o cala wypowiedz Pawla ,a nie wyrwane z kontekstu:-) Nie wiem czemu nas sie tak boisz? Simon? Pawla i chude dziecko zapraszamy do audycji pozdr. wszystkich przyjaciol i nieprzyjaciol Duch Dwooch
01-27-2008, 11:16 PM
Duch77 napisał(a):Nie wiem czemu nas sie tak boisz?Słucham? :rotfl: Mamy tu taki dział - Kawały się nazywa. Zapraszam duszku, bo jak - widzę - poczucie humoru masz niczego sobie. :rotfl:
01-27-2008, 11:17 PM
I jak cytujesz kogos to cala wypowiedz,a nie polowe tendencyjna polowe wypowiedzi. Tak na Przyszlosc dzieki Simon.
01-27-2008, 11:20 PM
No tak - typowe zachowanie egocentryka: lubie tych, którzy mnie lubią, a inni sa beee. :rotfl:
PS. Rozumiem, że nie doczekamy sie juz rzeczowej rozmowy na temat?
01-27-2008, 11:40 PM
Duch77 napisał(a):nie polowe tendencyjna polowe"I ja sie pytam co sie stało sie" ![]()
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
01-27-2008, 11:46 PM
Duch77 napisał(a):Nie wiem czemu nas sie tak boisz? Simon?o ja, ale się ubawiłam. Simon, no, powiedz, czemu się boisz duchów? Bo jest ich dwóch? :rotfl: Duch77 napisał(a):Pawla i chude dziecko zapraszamy do audycjibardzo chętnie posłuchałabym audycji z udziałem Patrycji i Pawła, bo wtedy możemy być pewni, że merytoryczna wartość audycji będzie bardzo wysoka.
01-27-2008, 11:52 PM
jodynka napisał(a):Bo jest ich dwóch?Akurat z drugim duchem - Mariuszem, mam dobre relacje, to człowiek z dystansem do pewnych rzeczy, kiedys nawet rozmawialismy o gitarkowym pogrywaniu. jodynka napisał(a):bardzo chętnie posłuchałabym audycji z udziałem Patrycji i Pawła, bo wtedy możemy być pewni, że merytoryczna wartość audycji będzie bardzo wysoka.Bez wątpienia. Własnie podsunęłaś mi pewien pomysł ![]()
01-28-2008, 12:47 AM
Simon a wyjasnij wszystkimjak to bylo??? Jak wy przed nami graliscie to bylo was slychac,a jak my po was to nic prawie nic nie bylo slychac,na Salonie.Moze to czary? Ale pytanie na pewno proste. Mam ten material nagrany na kamerze i nawet drugi Duch stwierdzil ,ze tak bylo. Mozesz to wyjasnic???? Dopiero w drugiej czesci jak juz niewielu zostalo,bylo nas slychac. Simon to czary???? hehe pozdr. i tez postaram sie umiescic ten material. Duch
[ Dodano: 28 Styczeń 2008, 02:03 ] Ah,i jeszcze taka drobnostka:ten material z naszego wystepu? Bedzie pierwsza czesc,kiedy nas zciszyliscie? Czy druga,jak juz bylo cos slychac? Pamietam,ze w drugiej wykonalismy na zamowienie Epitafium dla Wlodzimierza Wysockiego,Zbroje,Oblawe i Mury-miedzy innymi to rozumiem,ze wytniesz druga,a puscisz pierwsza-gdzie kompletnie nas Ktos Wyciszyl. Wiesz ,tak sie tylko upewniam. :-) [ Dodano: 28 Styczeń 2008, 02:03 ] To dobranoc.
01-28-2008, 01:18 AM
Duchu, nie bądź śmieszny.
Na scenie Salonu wystapiło już kilkudziesięciu wykonawców i jakoś nikt nie biadoli tak jak Ty. Kłopot nie w nagłosnieniu, kłopot w tym, że odwalacie chałturę po prostu. Jakie ma znaczenie czy jesteś głosniej czy ciszej - jesli nie potrafisz grac i spiewac? Jesli fałszujesz - zadne nagłosnienie w niczym Ci nie pomoże, nie ukryje braku umiejętności. Przestan już z tym naglosnieniem - bo sie po prostu kompromitujesz. Masz jakąś obsesję i snujesz jakieś spiskowe teorie. A nawet uczestnicy tamtego koncertu (czytałes wyżej?) wypowiadają się, że po prostu rozbroiliście salę swym występem stojącym na ogniskowym poziomie. Pamietasz człowieka, którego przedstawiłes wczesniej jako Waszego menadżera (sic!) i który Was zapowiadał? Otóż w trakcie Waszego wystepu okazało się, że jest na nim po raz pierwszy i przepraszał - było mu wstyd... To był pierwszy i ostatni raz, kiedy zaprosiłem kogos na scene Salonu bez jakies wczesniejszej weryfikacji, orientacji. Przestan bic juz w ten bęben nagłosnienia - sa tu na furum ludzie, którzy na co dzień wystepuja na róznych scenach i kazdy Ci powie, że jesli słabo grasz i cienko spiewasz - ŻADNE nagłosnienie Ci nie pomoże. Przestan się mazać i zachowuj się jak mężczyzna. Mam nadzieję, że skoro masz juz swoich (sic!) dzwiekowców - pochwalisz się nagraniami z najbliższego koncertu.
01-28-2008, 04:16 AM
jodynka napisał(a):bardzo chętnie posłuchałabym audycji z udziałem Patrycji i Pawła, bo wtedy możemy być pewni, że merytoryczna wartość audycji będzie bardzo wysoka.Tak, zwłaszcza jeśli chodzi o pierwszą z wymienionych przez Ciebie osób. O czym zresztą, była okazja już niejednokrotnie się przekonać. ![]() Simon napisał(a):Bez wątpienia.Simonie, z całym szacunkiem, ale jeśli możesz, to podaj proszę przykład jakiejś audycji bądź innego wywiadu, którego wartości merytorycznej, dzięki udziałowi Patrycji, nie sposób nie docenić. Audycji radiowych, programów telewizyjnych i innych publikacji prasowych z udziałem córki Jacka, było swego czasu dość sporo, więc jest w czym wybierać i czego szukać.
01-28-2008, 07:59 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Simonie, z całym szacunkiem, ale jeśli możesz, to podaj proszę przykład jakiejś audycji bądź innego wywiadu, którego wartości merytorycznej, dzięki udziałowi Patrycji, nie sposób nie docenić.Simonie, "z całym szacunkiem", jeśli nie musisz, nie karm trolla. Kuba Mędrzycki napisał(a):Tak, zwłaszcza jeśli chodzi o pierwszą z wymienionych przez Ciebie osób.Ja zawsze mówiłem, że do audycji o JK należy zapraszać wyłącznie Kubę Mędrzyckiego. Mówiłby to samo, co KN, ale dużo cieplejszym głosem. I sam by sobie płyty pytania zadawał. Sam płyty zmieniał. Po prostu pełen profesjonalizm, najwyższa merytoryczna wartość i, na dodatek, całkowita samoobsługa. Po prostu SuperSam,
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
01-28-2008, 09:42 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Simonie, z całym szacunkiem,Kuba - Ty wiesz, co miałem na myśli i ja wiem do czego pijesz. W zestawieniu z omawianą audycją - BEZ WĄTPIENIA efekt byłby lepszy. Może - jako człowiek radia - zabierzesz głos w temacie? A tutaj obiecana próbka do posłuchania: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=129696#129696">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 696#129696</a><!-- m -->
01-28-2008, 11:23 AM
Paweł Konopacki napisał(a):Simonie, "z całym szacunkiem", jeśli nie musisz, nie karm trolla.O, cały Paweł. Jak ktoś ma inne od niego zdanie to od razu musi być troll.
01-28-2008, 01:36 PM
czuję się wywołany do tablicy, bo tak się składa, że Szaweł to mój dobry znajomy, więc sięgnąłem po telefon celem weryfikacji tego co z Mariuszem "spłodzili". jak się okazuje duch ma "dojścia" w radiu MW (pewnie u samego naczelnego - skoro im gratulował) więc postanowił zrobić cykl czy inne coś, bo to nie była pierwsza audycja w tym radiu... Wziął Szawła, zrobili listę piosenek i... poszli nagrywać. Efekt słyszeliśmy wszyscy. Same złote myśli mocno pospacjowane "yyy" i mlaskaniem. Tłumaczenie - "skoro RMW ma słaby sprzęt i kiepsko nas nagłaśnia to my się też nie będziemy ścierać z przygotowaniem". Skądś to znamy... A same truizmy - "bo audycja miała być dla laików" (to po co reklama na tej stronie?? )
Chłopie spójrz prawdzie w oczy - freestyle to można zrobić na koncercie hiphopowym a nie w rozgłośni radiowej. "Jakoś to będzie" to mogą mówić ruscy przed natarciem, bo mają praktycznie nieograniczone zasoby ludzkie. Jak sobie chcesz odwalać chałturę i prezentować ją publicznie to Bździn Wielki przyjmie cię z otwartymi ramionami, ale miej litość nad tymi, którzy tę twórczość szanują i kochają... Myślenie podobno nie boli...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
01-28-2008, 01:44 PM
Jak widac proste pytania staja sie najtrudniejsze :-) Ale faktycznie jak sie komus zmniejszy naglosnienie to nawet Paco de Lucia z Aldi Meoloa-niewiele by wskorali. Co ciekawe pytalem cie przed koncertem czy mamy wziac swoj sprzet i sami sie naglasniac czy wy zrobicie to zawodowo,jak widac ktos nie dotrzymal slowa a ja przyplacilem swa naiwnoscia i zaufaniem. Nie mowie ,ze to ty ,ale ktos to zrobil. To stary numer-posciszajmy ich na wokalach i gitarach i co zrobia? Co do tego ,ze mowisz ,iz nie umiem grac i spiewac i Duch tez nie- to przekonamy sie juz 23lutego w Browarze Mieszczanskim- zobaczymy kto bedzie skompromitowany po tej dacie :-) Ja od roku utrzymuje sie z muzyki, moj dziadek gral zawodowo klasycznie na gitarze, a tato jest pianista jazzowym od 35 lat i od tylu lat z tego zyje. Mam wymieniac dalsza czesc rodziny? Czym sie zajmowali,badz zajmuja? Chyba nie wiesz do kogo mowisz? Ja mam korzenie od kozakow donskich, a argumentum et hominum schowaj do kieszeni. Pozdr. Simonie, milego dniaDuch77
01-28-2008, 01:46 PM
Duch77 napisał(a):Witam, co do audycji to odsylam do archiwum radia mlody wroclaw i dla porownania przesluchajcie audycji z arciwum byla nagrywana przed wigilia w grudniu 19bodaj jest moim i nie tylko zdaniem ...Rewelacyjna sam jeszcze nie sluchalem ale pamietam ze dostalismy gratulacje od samego redaktora naczelnego radia mlody wroclawJeśli uważasz, że audycja była rewelacyjna, to niestety nie wróżę ani Tobie, ani redaktorowi naczelnemu, ani samemu radiu, wielkiego sukcesu. Pierwsza 'salwa' krytyki Simona skłoniła mnie do napisania postu w Twojej obronie - bo uważam, że ludzie nie mający głębokiej wiedzy o Kaczmarskim mają prawo o nim rozmawiać tak, jak potrafią. Nieodzowna jest jednak w takich przypadkach szczypta pokory, to chyba jasne? Później pojawiło się w wątku sporo rzeczowych opinii, myślę, że w Twoim najlepszym interesie jest wziąć je sobie do serca. Bo to była przymiarka do słabej audycji. Ale zawsze - pierwszy krok! Pozdrowienia
01-28-2008, 01:49 PM
Tomek Minkowski napisał(a):Nieodzowna jest jednak w takich przypadkach szczypta pokory, to chyba jasne?Szczypta, jak sama nazwa wskazuje, często szczypie ![]()
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie Pod owoców zwieszonych Ciężarem. Mnie zaszkodził łyk godzin, Ale jak tu być zdrowym? Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color] ___________________________ [url=http://www.cienski.pl][b]www.cienski.pl[/b][/url]
01-28-2008, 01:50 PM
Duch77 napisał(a):Chyba nie wiesz do kogo mowisz? Ja mam korzenie od kozakow donskich,Ale jaja !! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach. My chcemy Boga w książce, w szkole, W godzinach wytchnień, w pracy dniach. [/size] [b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
01-28-2008, 01:51 PM
Duch77 napisał(a):To stary numer-posciszajmy ich na wokalach i gitarach i co zrobia?Ty zwyczjnie nie jarzysz. Skup się i jeszcze raz przeczytaj co napisałem. Duch77 napisał(a):moj dziadek gral zawodowo klasycznie na gitarze, a tato jest pianista jazzowym od 35 lat i od tylu lat z tego zyjeNo i co z tego? Przed Tobą jeszcze lata pracy, jesli chcesz im choć w połowie dorównać. Duch77 napisał(a):to przekonamy sie juz 23lutego w Browarze Mieszczanskim- zobaczymy kto bedzie skompromitowany po tej dacieSuper! Czekamy na nagrania! Duch77 napisał(a):Ja mam korzenie od kozakow donskich:rotfl: :rotfl: :rotfl: Duch77 napisał(a):Mam wymieniac dalsza czesc rodziny? Czym sie zajmowali,badz zajmuja?A co nas to obchodzi, przepraszam? A mój pradziadek miał Virtuti Militari za skopanie tyłka pociotkom kozaków dońskich w 1920. I co? Duch77 napisał(a):Simonie, milego dniaDuch77Wzajemnie, duchu. :rotfl:
01-28-2008, 02:05 PM
Duch77 napisał(a):Ja mam korzenie od kozakow donskichA ja z BOMI
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
01-28-2008, 02:12 PM
Duch77 napisał(a):Ale faktycznie jak sie komus zmniejszy naglosnienie to nawet Paco de Lucia z Aldi Meoloa-niewiele by wskorali.Jasne! Duch77 napisał(a):jak widac ktos nie dotrzymal slowa a ja przyplacilem swa naiwnoscia i zaufaniem.Hm... Simonie, jak rozumiesz to zdanie? (pytam Cię jako polonisty) Duch77 napisał(a):zobaczymy kto bedzie skompromitowany po tej dacie :-)Czy mógłbyś uświadomić nam kto ma się bać? Duch77 napisał(a):Chyba nie wiesz do kogo mowisz? Ja mam korzenie od kozakow donskichNo a za to - piwko! A już myślałem, że na forum robi się nieciekawie...
01-28-2008, 02:12 PM
Zbrozło napisał(a):Ale jaja !! :rotfl: :rotfl: :rotfl:Kozackie! A co! ![]()
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
01-28-2008, 02:17 PM
Nie ma to jak dobry ubaw, po niezbyt dobrym egzaminie d
![]() Przyznam szczerze, że miałem pewne wątpliwości czy Duch77 jest prawdziwym Duchem, czy też ktoś próbuje go publicznie ośmieszyć, ale już tych wątpliwości nie mam raczej ![]() Śmieszne jest to co Duchu piszesz, zwłaszcza, że są tu ludzie, którzy byli na koncercie, z którego pojawiło się nagranie. Koncert był na poziomie okropnie niskim i nie krył tego nikt z publiczności. Rozumiem, że koncert mógł nie wyjść, ale wtedy wystarczy się do tego przyznać. Dlaczego nie można powiedzieć (już trzymając się Twojej lini obrony, choć jak dla mnie niewłaściwej - przecież przed Toba ktoś już występował na scenie i nie miał problemów z nagłośnieniem, a nie sądzę, żeby organizator specjalnie robił Ci na złość!), że trochę możę przeszkodził Wam akustyk, ale w sumie wyszło po prostu do dupy? Przecież KAŻDEMU może nie wyjść (nawet z TAKIM rodowodem i tradycją rodzinna dot. muzyki) i można się do tego przyznać, przeprosić za wpadkę i zgłosić się jak się poprawi swoje umiejętności. Jeśli mówisz, że Ci tak dobrze idzie, żyjesz z tego itd, to dlaczego akurat wtedy, na tej akurat imprezie się nie popisałeś i nie potrafisz się nawet do tego przyznać? Moim skromnym zdaniem wśród wielu Salonów, na których byłem (a wydaje mi się, że na większości byłem) były występy lepsze i gorsze, ale wasz był ZDECYDOWANIE najgorszy. O czym świadczy to, że nieczęsto się zdarza, żeby ludzie wychodzili tłumnie w trakcie WSJK, a w Waszym przypadku tak się właśnie działo. O ile pamiętam to została tylko najbardziej zapalona (w sensie mentalnym ![]() Słowem: to co powiedzieli już wcześniej praca + pokora, a nie będzie źle. PS: Potwierdzam to co napisał Simon (tak na wszelki wypadek), że nagrywane było z linii, na ś.p. IBM T23 ![]()
01-28-2008, 02:19 PM
Luter napisał(a):Hm... Simonie, jak rozumiesz to zdanie?Hm... Wg Ducha widać, że ktoś (w domyśle: oczywiście ja) nie dotrzymał jakiegoś (rzekomo danego) słowa, w związku z czym Duch przypłacił to (co? nie wiadomo) swą naiwnością (tego nie cholery nie kumam) i zaufaniem (do kogo? czego?)... Podsumowując: bełkocik.
01-28-2008, 02:20 PM
Luter napisał(a):Czy mógłbyś uświadomić nam kto ma się bać?O ile dobrze rozumiem, wszyscy, którzy się na wykonawcach dotąd nie poznali! Czyli należy się wybrać do Wrocławia, posłuchać i ocenić! ![]()
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|