Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raport z nawiedzonego miasta
Duch77 napisał(a):Witajcie dzis w radio mlody wroclaw na necie o 23 audycja okaczmarskim podr. Duch Dwooch
A cona nie jkonkretnie bedie?

[ Komentarz dodany przez: Zeratul: 7 Kwiecień 2008, 18:53 ]
od Zeratula: pozwoliłem sobie dołożyć początkowy cytat, dla zachowania spójności wątku... mam nadzieję, że Alek wybaczy mi tę drobną ingerencję :aniolek:
Duch77 napisał(a):okaczmarskim podr. Duch Dwooch
Co to znaczy?

PS: WItam na forum Smile
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Zbrozło napisał(a):Co to znaczy?
Mnie się to kojarzy z postacią o imieniu Okatarinetabellaczikcziks. Piwo dla tego,kto wie,gdzie się ta osobowość pojawiła Smile
Alek napisał(a):Piwo dla tego,kto wie,gdzie się ta osobowość pojawiła
Asterix?
Tak jest! Za tytuł odcinka daje drugie Smile
Alek napisał(a):Piwo dla tego,kto wie,gdzie się ta osobowość pojawiła
Cenzor z dziewiątego rzędu ucieszy się z piwa. Wink
Okatarinetabellaczikcziks pojawił się chyba w odc. "Asterix na Korsyce" mam racje?
[/size]
Duch77 napisał(a):Witajcie dzis w radio mlody wroclaw na necie o 23 audycja okaczmarskim podr. Duch Dwooch
A tak w ogóle - jeśli już podajesz newsa to przede wszystkim podaj go we właściwym dziale.
No i może podaj np. linka, co czynię niniejszym za Ciebie:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://radio.mlody.wroclaw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1781&Itemid=2">http://radio.mlody.wroclaw.pl/index.php ... 1&Itemid=2</a><!-- m -->
Simon, dobrze, że zwróciłeś uwagę - przesunęłam Smile
Jest możliwość (to pytanie kierowane jest do informatyków z zamiłowania) nagrania tego? Nie moge wytrwac niestety przy komputerze aż do tak późnej godziny jak 00 00. Da się czy nie?
[/size]
Słuchacie tego? :rotfl:
Totalny kabaret! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Pstrykaj, pstrykaj.

Swoją drogą, ciekawe ile to radio ma słuchaczy. A o póki w audycji jest Kaczmarski, słuchać się tego da Wink
Simon napisał(a):Słuchacie tego? :rotfl:

Ja słucham Tongue Nie takie złe Big Grin
[/size]
Simon napisał(a):Słuchacie tego? :rotfl:
Kabaret ma z reguły charakter satyryczny.
To jest tragedia, ktoś musi za wykonanie tej audycji umrzeć !! .
No ja wiele mogę znieść i wiele moge zrozumieć. Ale żeby puszczać piosenki tylko z dwóch (moim zdaniem nasłabszych) albumów?? A no i jeszcze myslałem, że mnie 'pokręci' jak po raz steny usłyszałem, że słucham radia młody Wrocław. AAAA GRRR :evil:
[/size]
Co jak co, ale prowadzący audycję jest... zajmujący Wink
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Panowie, macie poczucie humoru, nie powiem…
Słuchaliśmy tej „audycji” synchronicznie rozmawiając na GG…

Jestem zaskoczony amatorszczyzną i żenująco niskim poziomem merytorycznym tego, co słyszeliśmy…

Pleciecie totalne bzdury wykazując się po prostu ignorancją. Stwierdzacie absolutnie ponad wszelką wątpliwość brak tematyki miłosno-erotycznej w twórczości Jacka przed wyjazdem do Australii…

Polecam kontakt z antologią wierszy i piosenek Jacka Kaczmarskiego, były już dwa wydania.
Dowiecie się np. o erotykach dla Ewy...

Trzeba Was poinformować, że to nie z Patrycją Jacek chadzał po muszelki…

Mówiąc o życiu i tworzeniu w Australii ni słowem nie wspomnieliście o takim szczególe, jak powstanie kilku powieści…

Utwory „dobrane” bez ładu i składu, żadnego klucza, motywu przewodniego – właściwie tytuł Waszej audycji niewiele ma wspólnego z jej zawartością. Raz, raz, raz, nie umiem pstrykać! – to mógłby być tytuł tej audycji…

Niejednokrotnie podkreślacie: „To znamienny utwór w twórczości” – ani razu nie popieracie tego jakimś argumentem. Dlaczegóż np. znamiennym jest wg Was „Rechot Słowackiego”?

Anonsujecie „Rechot Słowackiego”, po czym odtwarzacie zapowiedź do…”Czerwcowego wichru przy kominku”, by powrócić do odtwarzania „Rechotu…”

Na zakończenie ni z gruchy, ni z pietruchy „Tren spadkobierców” i ratujmy młode walenie…

Żadnego podsumowania, zamknięcia…

Za jedno dziękujemy – że „puszczaliście” Jacka, nie próbowaliście sami wykonywać tych pieśni… Dopiero byłby rechot...

Przepraszam za ostrą krytykę, ale jeśli zapowiadacie coś na największej i najlepszej Kaczmarowej stronie w galaktyce – to do czegoś zobowiązuje.

To co czujemy po wysłuchaniu tego trafnie określiła niegdyś partycja. Nie będę powtarzał, kto ma wiedzieć – wie.

Pozdrawiam, życząc wreszcie jakiejkolwiek pokory…
będzie nagranie do wglądu?
jodynka napisał(a):będzie nagranie do wglądu?
Dowód rzeczowy dostępny.
Na szczęście 3/4 materiału to piosenki Jacka. Można by więc je przyciąć i pozostawić jeno zawartość "merytoryczną", by wyrobić sobie własne zdanie...
Simon napisał(a):Na szczęście 3/4 materiału to piosenki Jacka. Można by więc je przyciąć i pozostawić jeno zawartość "merytoryczną", by wyrobić sobie własne zdanie...
Nie rób tego bo Jodynka moze sobie cos zrobić jak po raz 25 w ciągu 10 minut uslyszy jakiego radia słucha!
[/size]
Oto pełny zapis audycji (?):
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pai.net.pl/kosinska_b/RMW/">http://www.pai.net.pl/kosinska_b/RMW/</a><!-- m -->
...y...dużo tych "y"...y...
I nie wierzę już w los
A tym mniej wierzę w siebie
Simon napisał(a):pozostawić jeno zawartość "merytoryczną"
No ok. Ale jak mam ratować te walenie?!
Alek napisał(a):No ok. Ale jak mam ratować te walenie?!
Trzeba pstrykać!! :rotfl:
[/size]
- Mlask mlask.
- A ten drugi pan to nadawał przez zamknięte drzwi szafy?
- To pstrykanie nawet nie brzmi jak pstrykanie tylko kłapanie nożyczkami. A czemu to służyło tak w ogóle?
- A ten szum to oznaka, że nadawaliście na środku autostrady przez mikrofony za 7 zł z tesco?
- Ta cisza była najlepsza, bardzo fachowa taka Tongue Czy macie słuchawki w studiu? To zakładajcie je Wink
- "To znaczy tak:" :rotfl:
- Dlaczego uważacie, że np "Dwie skały" to mniej znana piosenka JK? :o Albo "Coś ty!"? :o
- yyyy
- Te brawa bardzo potrzebne...
- I ta zapowiedź JK, bo brawach po czym tekst prowadzącego zupełnie nie nie związany z tym, co zaczął mówić JK, no mistrzostwo montowania (lub tylko wyłączania płyty)...
- Bardzo trafna piosenka po tej angedocie...

Uwaga przychylna z mojej strony: jeden z panów ma przynajmniej fajny głos.

Jedno jest pewne, zapamiętamy Radio Młody Wrocław...
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Kazia:) napisał(a):- Mlask mlask.
- A ten drugi pan to nadawał przez zamknięte drzwi szafy?
- To pstrykanie nawet nie brzmi jak pstrykanie tylko kłapanie nożyczkami. A czemu to służyło tak w ogóle?
- A ten szum to oznaka, że nadawaliście na środku autostrady przez mikrofony za 7 zł z tesco?
- Ta cisza była najlepsza, bardzo fachowa taka Tongue Czy macie słuchawki w studiu? To zakładajcie je Wink
- "To znaczy tak:" :rotfl:
- Dlaczego uważacie, że np "Dwie skały" to mniej znana piosenka JK? :o Albo "Coś ty!"? :o
- yyyy
- Te brawa bardzo potrzebne...
- I ta zapowiedź JK, bo brawach po czym tekst prowadzącego zupełnie nie nie związany z tym, no mistrzostwo montowania (lub tylko wyłączania płyty)...
- Bardzo trafna piosenka po tej angedocie...

Uwaga przychylna z mojej strony: jeden z panów ma przynajmniej fajny głos.

Jedno jest pewne, zapamiętamy Radio Młody Wrocław...
Piękne podsumowanie Wink
I nie wierzę już w los
A tym mniej wierzę w siebie
Wyłamię się z krytyki: przecież to półamatorskie radio.

Audycja była niedopracowana i chaotyczna, ale nie widzę powodu, żeby się znęcać? Krytyka - w porządku, ale żeby zaraz wpadać w szał?

Co do wierszy miłosnych - chyba jasne, że autorzy opierali się na materiale wydanym w formie piosenek na płytach, więc to co powiedzieli ma wg mnie sens. I ogólnie uważam, że choć momentami niezbornie, to mówili do rzeczy.

Czy Kaczmarofile będą linczować każdego spoza 'sekty', kto spróbuje coś własnymi słowami o JK powiedzieć?
Jaki szał? To była krytyka, nie szał.
Oczywiście, stereotypowo: jak skrytykowani to dlatego, że są spoza...
Jestem pewna, że za taką aducyję zostałby tu skrytykowany każdy.

Inna sprawa, że nie raz słyszałam audycje nadawne w radiach studenckich, albo np Magazyn Studencki w Radiu Katowice, który jest świetny (tak, radio fachowe, ale program ten tworzony jest tylko przez ludzi młodych, studiujących i nie będących doświadczonymi dziennikarzami) i to nie miało porównania nawet.
Jak chcą się nazywać radiem, to kilku podstawowych rzeczy muszą się nauczyć...
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Tomek Minkowski napisał(a):nie widzę powodu, żeby się znęcać?
Ależ Tomku - nikt się nie znęca.
Tomek Minkowski napisał(a):przecież to półamatorskie radio.
Żeby chociaż pół...

Po prostu:
1. Audycja była zupełnie niedopracowana, odwalona i niechlujna.
2. Autorzy musieli ją uważać przed emisją za wspaniałą, dopracowaną i wyjątkową - skoro uznali za wartą anonsowania na naszej stronie.
3. I o to mi głównie chodzi - o różnicę pomiędzy nasza oceną tego, co słyszeliśmy.
Simon napisał(a):Trzeba Was poinformować, że to nie z Patrycją Jacek chadzał po muszelki…
:o
A można zapytać, z kim w takim razie? Bo nie wiem... :wstyd:
[size=85][color=#008040][i]a może życie jest do rzeczy?[/i][/color][/size]