Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):A kto to taki "Gilmur i Knopfler"?? Tacy dwaj co probowali grac i spiewac. Jakos im nie bardzo szlo, szczegolnie Davidowi nie udala sie 'Ciemna strona ksiezyca', 'Wish You Were Here', nie mowiac o takich 'nieudactwach' jak 'A Momentary Lapse of Reason ' , 'Scianie' i masie innych. Poki z Sydem Barretem wystepowal, to jakos bylo. Szegolnie gdy Syd stal na scenie :rotfl: No ale to dinozaury, nie to co Mladek :rotfl:
I ledwie 200 milionow albumow sprzedanych - oczywiscie jako Pink Floyd, ale co tam, nie warto sluchac
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Elżbieta napisał(a):I ledwie 200 milionow albumow sprzedanych - oczywiscie jako Pink Floyd, ale co tam, nie warto sluchac Niech by i 200 miliardów sprzedali, to co z tego?? Ich muzyka i piosenki mnie nie zupełnie nie interesują, więc słuchanie ich jest dla mnie stratą czasu.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
No Przemku, nikt Ci nie każe tego słuchać, ale przyznać musisz, że Floydzi i Knopfler w czołówce grymasu pogardy dla słuchacza budzić nie mogą.
Przemek napisał(a):Posłuchałem 15 sekundowych kawałków obu tych gości Mnie się Floydzi zawsze kojarzyli z tym, że w często pierwsze piętnaście sekund ich utworów to cisza
Reputacja:
1
Alek napisał(a):No Przemku, nikt Ci nie każe tego słuchać, ale przyznać musisz, że Floydzi i Knopfler w czołówce grymasu pogardy dla słuchacza budzić nie mog Nie wiem, mi są obojętni. Ja tam wolę "Jozina z bazin"
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Ja tam wolę "Jozina z bazin" Jak zawsze - kwestia gustu. Ja wole Floydow. Zreszta to roznica klasy.Cokolwiek by nie powiedziec.
Reputacja:
1
Elzbieta napisał(a):Zreszta to roznica klasy.Cokolwiek by nie powiedziec. Czyli, mówisz że Mladek reprezentuje wyższą klasę :> ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Czyli, mówisz że Mladek reprezentuje wyższą klasę Nie, nie mowie. Raz go posluchalam i dla mnie to strata czasu. Nie w moim stylu, nie tego slucham, gdy nie slucham Kaczmara.
Reputacja:
1
Elzbieta napisał(a):Nie, nie mowie. Raz go posluchalam i dla mnie to strata czasu. Nie w moim stylu, nie tego slucham, gdy nie slucham Kaczmara. To o co Ci chodziło z tymi klasami??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):To o co Ci chodziło z tymi klasami O to, ze dla mnie Knopfler i Pink Floyd to klasa (i klasyka ), a Mladek nie. Podkreslam- dla mnie, kazdy moze sluchac czego chce i co chce uwazac za klase. Gdybysmy byli tacy sami, nie byloby dyskusji, wiec i forum byloby zbedne.
ela
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Elzbieta napisał(a):Podkreslam- dla mnie, kazdy moze sluchac czego chce i co chce uwazac za klase. Gdybysmy byli tacy sami, nie byloby dyskusji, wiec i forum byloby zbedne. Elu, skoro Przemek mówi, że nie warto czegoś słuchać, to nie warto. Chyba, żeby Kaczmarski kiedyś o Pink Floydach, tudzież Dire Straits napisał, to wtedy tak.
Reputacja:
1
Kubuś napisał(a):Elu, skoro Przemek mówi, że nie warto czegoś słuchać, to nie warto. Nie, gdy Przemek mówi, że dla niego coś nie jest warte uwagi, to oznacza to co napisał i nic więcej. A gdyby Kaczmarski coś napisał i Pink Floydach, to niewiele by to im pomogło. Zdaje się, że zespół Adama Nowaka mu się podobał, a mi nie specjalnie...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 1,171
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Nie dość, że się czepia, to jeszcze Raz Dwa Trzy mu się nie podoba! Phi
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):Nie, gdy Przemek mówi, że dla niego coś nie jest warte uwagi, to oznacza to co napisał i nic więcej. No właśnie, czasem jednak Przemek, dość jednoznacznie jest łaskaw przedstawiać wytyczne odnośnie danego artysty.
Przemek napisał(a):Posłuchałem 15 sekundowych kawałków obu tych gości... Nie warto słuchać więcej.
Reputacja:
1
Kuba Mędrzycki napisał(a):No właśnie, czasem jednak Przemek, dość jednoznacznie jest łaskaw przedstawiać wytyczne odnośnie danego artysty. Ale to nie było zalecenie dla innych, tylko moja opinia, że dla mnie dalsze słuchanie byłoby mało interesujące.
[ Dodano: 4 Luty 2008, 19:29 ]
Kazia:) napisał(a):Nie dość, że się czepia, to jeszcze Raz Dwa Trzy mu się nie podoba! Phi konkretnie lider mi nie podoba się. W wykonaniu Wita jego piosenki są bardziej interesujące...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
1
Kazia:) napisał(a):Nie dość, że się czepia, to jeszcze Raz Dwa Trzy mu się nie podoba! Nie tylko jemu.
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Kazia:) napisał(a):Nie dość, że się czepia, to jeszcze Raz Dwa Trzy mu się nie podoba! Nie tylko jemu. Phi
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
A mnie tam się "Jozin z Bazin" podoba. Przynajmniej to, co usłyszałem i zobaczyłem na Youtube - mnie osobiście śmieszy. A najlepsza jest marynarka głównego wokalisty. Gość przypomina kumpla Egona Olsena ze słynnego serialu "Gang Olsena".
Sama piosenka ma też coś w sobie z Grześkowiaka - którego bardzo lubię.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 705
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Miałem to samo Egon z Bazin
Chociaż zupełnie nie wiem czemu wynikła dyskusja nad wartością literacko/muzyczną tegoż utowru .. wszak Halamowe "Ja wiedziałem, że tak będzie" również było w czołówce listy. A nie miało takiej choreografii
Czasami mam wrażeni, że brak jest ludziom dystansu Przecież to taki "Kill Bill" wśród piosenek
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Liczba postów: 349
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Ja w kwestii fundamentalnej -
spalding napisał(a):Egon z Bazin Benny!
Paweł Konopacki napisał(a):Gość przypomina kumpla Egona Olsena ano właśnie
Egon i Benny
Reputacja:
0
Olo napisał(a):Paweł Konopacki napisał(a):Gość przypomina kumpla Egona Olsena ano właśnie No i tu 'pies pogrzebany' - nie lubie tego filmu -moze dlatego, ze nadal widuje sie tu mase starszych panow w takich marynarkach. I jakos zalosnie to wyglada.Moze przez to nie potrafi mnie rozbawic ten gosc.
Reputacja:
0
Kurde, to był stasznie głupi a przez to - bardzo śmieszny serial. Zupełnie tak, jak ta cała piosenka. Zgadzam się ze Spaldingiem, że nie do wszystkiego nalezy dorabiać ideologię wielkiej sztuki lub braku takowej.
Są rzeczy - np. Jozin z Bazin - z góry zaplanowane w ten sposób, że nie o tekst ani o szczyty muzyczne chodzi. W tej całej piosneczce, w moim odczuciu, idzie o niezbyt wysublimowany humor opierający się na kontraście - między grubym a chudym, stojącym nieruchomo typku o maślanych oczach i jowialnym brodaczu odstawiającym różne wygibasy. Śmieszne jest brzmienie tego dziwnego instrumenciku wydającym ryczące dzwięki w kontraście z brzmieniem banjo. Smieszny jest gość z szybą ( w typie cyklisty z początku XX wieku) pokazujące głupie miny. Śmieszna jest ta nieszkodliwa naiwność i rubaszność całego numeru.
A dla Polaka dodatkowo śmieszne jest brzmienie czeskiego języka. Gdzieś czytałem, że, wobec sporej popularności tej piosenki w Polsce, ma być ona zarejestrowana w polskiej wersji językowej. Moim zdaniem to zły pomysł - już w tedy nie będzie taka głupio-zabawna. W ogóle warstwa wizualna ("a tejże będziemy pozbawieni" w nowym nagraniu) jest bardzo istotna w całym gagu.
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Śmieszna jest ta nieszkodliwa naiwność i rubaszność całego numeru Paweł Konopacki napisał(a):W ogóle warstwa wizualna ("a tejże będziemy pozbawieni" w nowym nagraniu) jest bardzo istotna w całym gagu
Jasne. Duskusja nie wynikla z powodu jakosci tego utworu, a po prostu potoczyla sie w ktoryms momencie innym torem .
Zgadzam sie, ze bez mozliwosci widzenia tego przestanie byc idiotyczne, a tym samym straci ! Choc jak dla mnie moglo to byc zabawne tylko przy jednokrotnym obejrzeniu. Zreszta zalezy tez od tego jaki humor ktos preferuje.Mnie prawde powiedziawszy gosc ani ziebi, ani grzeje .
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):Śmieszne jest brzmienie tego dziwnego instrumenciku wydającym ryczące dzwięki A to nie jest, kolokwialnie mówiąc, ściema? Bo zauważyłem tam obok gościa z tubą (czy czymś takim), który raczej tak dla ozdoby tam nie stoi
Reputacja:
0
Alek napisał(a):Bo zauważyłem tam obok gościa z tubą (czy czymś takim), który raczej tak dla ozdoby tam nie stoi Chyba nie!?Tzn tuba raczej tak nie brzmi.
Elzbieta napisał(a):Choc jak dla mnie moglo to byc zabawne tylko przy jednokrotnym obejrzeniu.
No, zgadza się. To nie jest numer niesmiertelny. Obejrzenie raz powinno wystarczyć. Tzn. ja osobiście oglądałem Jozina razy chyba 10, ale ja mam słabość do różnych pozostałości po czasach demoludów. Lubię sobie popatrzeć, jak np. wyglądali ludzie trzydzieści lat temu w Czechosłowackiej Republice Federalnej. Z tych samych powodów smieszy mnie (w sumie chyba nie powstały z zamiarem stworzenia obrazu satyrycznego) film "Kobieta za ladą".
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):Z tych samych powodów smieszy mnie (w sumie chyba nie powstały z zamiarem stworzenia obrazu satyrycznego) film "Kobieta za ladą". A ja uwielbiam stare polskie kryminały (nie tylko filmy) o dzielnych milicjantach walczących ze szpiegami, cinkciarzami i innymi schwartzcharakterami Oczywiście polskie komedie także uwielbiam, ale kto ich nie kocha ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Mladek, czy jak mu tam, ma już swoich epigonów
Epigoni
Moim zdaniem jest to bardzo kiepskie, ale niech lepiej kazdy sam oceni.
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ten kaczor to żenada! :/ Ci "kabareciarze" myślą, że połączą coś co jest aktualnie modne z polityką i to wystarczy by ludzie sikali ze śmiechu a oni zdobyli popularność !!
- Co to jest słoń?
- Rodzaj borsuka - wyjaśniła Babcia.
Nie dzięki przyznawaniu się do ignorancji od czterdziestu lat cieszyła się sławą znawczyni natury.
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Z całego tego klipu najbardziej podoba mi sie moka.
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Widzieliście wersję rysunkową?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=G2QiddS2TMs">http://www.youtube.com/watch?v=G2QiddS2TMs</a><!-- m -->
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Widzieliście wersję rysunkową?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=G2QiddS2TMs">http://www.youtube.com/watch?v=G2QiddS2TMs</a><!-- m --> A który to Jozin?
Wspaniała, nowoczesna animacja to tu jest
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=Ho8pFFfs0ao">http://pl.youtube.com/watch?v=Ho8pFFfs0ao</a><!-- m --> :rotfl:
|