01-18-2008, 09:41 AM
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Krzyżówka
|
01-18-2008, 09:41 AM
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
01-18-2008, 10:11 AM
Genialne!
"In the city od blinding lights..."
-------------------------- http://www.triadapoetica.art.pl http://www.gentlemanschoice.pl http://www.krest.pl
01-18-2008, 10:16 AM
Cytat:Wystawiono 3 piw(a):Czy to jawa czy sen ?
01-18-2008, 10:30 AM
bryce napisał(a):Czy to jawa czy sen ?Za fajny pomysł piwo się należy.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
01-18-2008, 10:46 AM
Ale czemu: Mafioso? Że niby Triada?
01-18-2008, 11:34 AM
Simon napisał(a):Ale czemu: Mafioso? Że niby Triada?Też, ale nie tylko, mam własną wizję i własną mozaikę, jak orzekł klasyk.
01-18-2008, 11:46 AM
bryce napisał(a):ale nie tylkoWięc czemuż jeszcze?
01-18-2008, 11:56 AM
Simon napisał(a):Więc czemuż jeszcze?Nie widzę powodu, żeby rozwijać myśl, szczególnie w MOIM temacie.
01-18-2008, 11:58 AM
bryce napisał(a):Nie widzę powodu, żeby rozwijać myśl, szczególnie w MOIM temacie.Więc rozwiń na PW.
01-18-2008, 05:28 PM
Od karczemnych bojów stara się być z dala,
lecz rymuje w pracy, gdy mu odpierdala.* * - słowo użyte przez samego Autora na pytanie, skąd czerpie natchnienie. Jeszcze ktoś mnie pytał: powiedz mi bez blagi, czy bryce jest genialny, czy ma dobre dragi?
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
01-18-2008, 05:37 PM
To już nawet nie jest genialne. Ocieramy się o absolut!!
Hasło: Nasi znajomi sekciarze pozdrawiam
01-18-2008, 08:34 PM
haslo wyszlo mi podobne lecz droga dedukcji, na podstawie odgadnietych hasel.... ktos zamiesci jako zalacznik rowiazanie ? nawiazania min. do ostatniego Kołobrzegu sa mi obce
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
01-18-2008, 09:18 PM
OLI napisał(a):Ocieramy się o absolut!!Tylko o jednym... Po takim absolucie,to można naprawdę mocno się otrzeć Popieram Spaldinga - rozwiązanie by się przydało - ja np. mam zbyt wiele znaków zapytania...
01-18-2008, 09:21 PM
Wystarczyło czytać forum w miarę regularnie ja nie odgadłam raptem 2 haseł...
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale! Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny, Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
01-18-2008, 09:29 PM
Adam_Leszek napisał(a):Jeszcze ktoś mnie pytał: powiedz mi bez blagi,Ech, p........ kronikarze. Pozdrawiam! I Ciebie, bryce, też. Ps. Adamie, już nie mam wątpliwości w tej materii.
śni inny byt jurajski gad
01-18-2008, 10:01 PM
ja powtórzę tezę niezbyt pospolitą
hasło jest już znane ale tylko czyt to nas interesuje w taj nie wąskiej sprawie dajcie rozwiązanie tłuszczy ku zabawie
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
01-18-2008, 10:08 PM
Nowhere Woman napisał(a):Wystarczyło czytać forum w miarę regularnie ja nie odgadłam raptem 2 haseł...Już chciałem napisać 'jateż', ale przypomniałem sobie ostatnie 2 hasła bryce - jestem wzruszony :wzruszony: Między użytkownikiem S. a jednym z najlepszych polemistów na forum (a przy okazji najbardziej tajemniczym forumowiczu) - czyż to nie nobilitacja? Skoro już o tym mowa: 19) [...] : jateż Pozdrawiam Zeratul P.S. bryce - chodziło Ci o to: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=97633#97633">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 7633#97633</a><!-- m --> ?? :o przyznam, że musiałem wyszukiwarki użyć
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
01-18-2008, 10:08 PM
Dziękuję wszystkim za uznanie, przyznam , że największą niespodziankę i radość sprawiły mi piwa od Pawła i Zeratula, gdyż, jak wiadomo, najtrudniej śmiać sięz siebie samego.
Adam_Leszek napisał(a):Jeszcze ktoś mnie pytał: powiedz mi bez blagi,Adamie, proponowałbym, celem zachowania rytmu : Jeszcze ktoś mnie pytał: powiedz mi bez blagi, bryce jest genialny, czy ma dobre dragi? Spaldingu, tak to jest, jak się jest gościem na forum. A myślałem, że krzyżówka jest banalna. Proponuję taką zabawę, o kim mowa. Może zacznę : Piórkiem z kapelusza pieści mnie pod uchem, ale w zamian za to jest ogromna duchem. Artysta, co jechał do Torunia z dala, jednak warto było-znalazł kielich Gala.
01-18-2008, 10:12 PM
bryce napisał(a):Piórkiem z kapelusza pieści mnie pod uchem,Gosiafar ?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale! Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny, Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
01-18-2008, 10:21 PM
A o mnie? O mnie też coś wymyśl
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
01-18-2008, 10:23 PM
bryce napisał(a):Dziękuję wszystkim za uznanie, przyznam , że największą niespodziankę i radość sprawiły mi piwa od Pawła i Zeratula, gdyż, jak wiadomo, najtrudniej śmiać się z siebie samego.Nie posądzaj mnie o nadmierny samokrytycyzm (że już o poczuciu humoru nie wspomnę ) Niech o moim mniemaniu o sobie świadczy fakt, że nieomal przeoczyłem siebie w krzyżówce bryce napisał(a):Proponuję taką zabawę, o kim mowa.Świetny pomysł Szkoda tylko, że nie wszyscy ( : ) mają Twój talent poetycki :agent: bryce napisał(a):Artysta, co jechał do Torunia z dala,Owalem czasem zwany yeremyash Pozdrawiam Zeratul
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
01-18-2008, 10:26 PM
Kazia:) napisał(a):A o mnie? O mnie też coś wymyślMógłbym, ale stworzy się precedens i kolejka, jak z plakatami p. Siwca. Niech i inni mają szanse. Mało tu prawdziwych poetów? Może Sławek ?
01-18-2008, 10:45 PM
Próbując się wpisać w konwencję bryce'owego dwuwiersza (nie bijcie mocno :agent: ):
w dzień obrywa w karczmach, by potem przepraszać nocą słucha plumkań, aby świt ogłaszać Pozdrawiam Zeratul
01-18-2008, 11:30 PM
Kazia:) napisał(a):Aleś się uczepił Kazia:) napisał(a):Wykończysz mnieOto kobieca przewrotność : Kazia:) napisał(a):A o mnie? O mnie też coś wymyśl
01-19-2008, 12:10 AM
bryce napisał(a):przyznam , że największą niespodziankę i radość sprawiły mi piwa od Pawła i Zeratula, gdyż, jak wiadomo, najtrudniej śmiać sięz siebie samego.Niestety nie mam przy sobie Prawdy Pratchetta,więc zacytować nie mogę,ale była tam taka sytuacja,że współtwórczyni gazety mówi do,powiedzmy,redaktora coś w tym stylu: - Nie ma najmniejszego powodu,żeby umieścić listę wszystkich uczestników Koła Miłośników Kapusty,bo przecież jest ich aż 58. Odpowiedź brzmiała: - Mylisz się. Jest 58 powodów...
01-19-2008, 06:50 AM
bryce napisał(a):Spaldingu, tak to jest, jak się jest gościem na forum. A myślałem, że krzyżówka jest banalna.rozumiem, w takim razie ruszam w kierunku swojej piaskownicy
(Josif Brodski)
01-19-2008, 10:57 AM
no ja przyznam otwarcie, że mi brakuje kilku haseł.
ale i tak bryce z tym KMPiKiem się udałeś Może rzeczywiście ktoś zamieści rozwiązanie? No to jeszcze mój marny wkład w zabawę "o kim mowa": 1.Przywódca Kuglarzy. z lubelskiej stolicy. Jak już coś napisze - trzeba się z tym liczyć! 2.Gitarę zna lepiej od mistrza Kaczmara. Nie miejmy mu za złe - wszak się chłopak stara! 3.Moderator forum - chociaż netu nie ma. Na klawiszach zagra niejeden poemat. Może starszy, co?
01-19-2008, 11:25 AM
bryce napisał(a):Mógłbym, ale stworzy się precedens i kolejka, jak z plakatami p. Siwca. Niech i inni mają szanse. Mało tu prawdziwych poetów? Może Sławek ?Sławek może lepiej nie, bo pewnie byłoby to jeszcze bardziej złośliwe niż jak Ty napiszesz Do prawdziwych poetów mamy już matrycę, lecz żaden nie rymuje jak nasz drogi bryce!
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
01-19-2008, 11:43 AM
jodynka napisał(a):no ja przyznam otwarcie, że mi brakuje kilku haseł.bo jesteś tu gościem hasła są trywialne ale się nie przejmuj, ja też, mimo prawie codziennego wchodzenia na forum od 3 i pół roku
(Josif Brodski)
01-19-2008, 12:27 PM
spalding napisał(a):bo jesteś tu gościem hasła są trywialne ale się nie przejmuj, ja też, mimo prawie codziennego wchodzenia na forum od 3 i pół rokuWidocznie tylko, Spaldingu, wchodzisz. Których haseł nie znasz ? A może chcesz coś prościutkiego ? : Cytat:Jak zejdziesz z nocnika, to pogadamy!Zdublowane wątki, tak się z forum znika, jak wróci pokaże czy zszedł już z nocnika. W Kołobrzegu niemal wygrałby "Nadzieję", powiedzcie- na bębnie można zagrać "Keję" ? [ Dodano: 19 Styczeń 2008, 13:55 ] No dobrze, już dobrze, minęła doba, podaję rozwiązanie : 1. jodynka 2. Jaśko 3. Łukasz 4. Oli 5. czapon 6. simon 7. elessar 8. partycja 9. Szymon 10. Przemek 11. Grabi 12. krasny 13. Adam_Leszek 14. Alek 15. Zico 16. Jiri 17. Sławek 18. Zeratul 19. zbych 20. gredler
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|