Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):W końcu jest to sprawa ewidentna. Aczkolwiek, z drugiej strony, zawsze można zamknąć oczy i powiedzieć, że rzeczywistość wokół nas nie istnieje. Pawle proponuję otworzyć oczy i wrócić na ziemię; to że niektórzy krytykują zawsze nie oznacza że nigdy nie ma powodu do krytyki, sam zresztą piszesz:
Paweł Konopacki napisał(a):Jeszcze do niedawna koncerty były beee
dykcja była beee
polszczyzna była bee
no więc zapewne jeszcze do niedawna (?) faktycznie takie były, teraz widocznie bee już nie są, co zresztą chyba jest informacją pozytywną, którą się raczej nie martwisz? Otóż wiersze nadal są bee i oczywiście możesz głośno klaskać w pierwszym rzędzie ale trochę się zastanów czemu to służy, bo powinno Ci raczej zależeć na tym żeby Patrycja pisała dobre wiersze, niż na tym żeby inni pisali o nich dobrze.
pozdrawiam
k
Paweł Konopacki napisał(a):Pacia bowiem nie jest typową, czyli przeciętną reprezentantką swojego wieku.
myślałem tak o wszystkich kobietach na których mi zależało i żeby było milej zawsze znajdował sie w końcu jakiś skurwiel, który moje zdanie podzielał..
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Za pewne taka pokora przychodzi z czasem. Paweł Konopacki napisał(a):Za pewne z szacunkiem dla cudzej twórczości jest podobnie. A mnie się zdaje, że robisz tu rozróbę i wrzeszczysz wbrew oczywistościom, wstawiając się... za niepewnym.
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
k. napisał(a):Otóż wiersze nadal są bee i oczywiście możesz głośno klaskać w pierwszym rzędzie ale trochę się zastanów czemu to służy, bo powinno Ci raczej zależeć na tym żeby Patrycja pisała dobre wiersze, niż na tym żeby inni pisali o nich dobrze.
pozdrawiam Luter napisał(a):A mnie się zdaje, że robisz tu rozróbę i wrzeszczysz wbrew oczywistościom, wstawiając się... za niepewnym. Nie Wasza sprawa. Dajcie spokój.
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
W sytuacji, w której Luter dalej zagłębia się w swoich fantasmagoriach na mój i berseis temat, k zaczyna pisać o niepowodzeniach sercowych, jakich doświadczył w przeszłości, zaś spalding pisze na swój ulubiony temat, czyli o samym sobie - otóż w tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć wszystkim uczestnikom wątku Szczęśliwego Nowego i oczywiści dużo zdrówka.
pozdro
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):W sytuacji, w której Luter dalej zagłębia się w swoich fantasmagoriach na mój i berseis temat, k zaczyna pisać o niepowodzeniach sercowych, jakich doświadczył w przeszłości, zaś spalding pisze na swój ulubiony temat, czyli o samym sobie - otóż w tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć wszystkim uczestnikom wątku Szczęśliwego Nowego i oczywiści dużo zdrówka. Bardzo słuszna decyzja!
Pozdrawiam,
KN.
Liczba postów: 705
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):zaś spalding pisze na swój ulubiony temat, czyli o samym sobie nie jestem wybitną 20-latką , ciężko mi się odnieść ... ale najlepszego w nowym roku i jak najwięcej szczęścia i nowej jakości
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):spalding pisze na swój ulubiony temat, czyli o samym sobie Jedno Ci trzeba przyznać, Pawle: w nietrafności sądów nikt Ci nie dorówna. Jesteś w tym mistrzem.
Liczba postów: 215
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Jedno jest pewne: Patrycja pisze coraz lepsze wiersze i zaczyna odnosić sukcesy skoro doczekała się czterech stron dyskusji na temat swojego dzieła. Poprzednie wiersze przechodziły raczej bez echa, a nie komentuje się czegoś co nie jest warte komentarza.
Do Patrycji:
Rób swoje a ludzie niech gadają co chcą Po to mają gęby.
[size=75][b][i]"Dla pewnych durniów, nafaszerowanych tanim materializmem, metafizyka jest czymś nudnym i suchym, i dowolnym!" SIW[/i][/b][/size]
Reputacja:
0
Seim napisał(a):nie komentuje się czegoś co nie jest warte komentarza. to chyba nie zawsze tak. I tutaj na forum, i wcześniej jeszcze, na nieboszczce Liście Dyskusyjnej chyba dwa razy robiłem ten sam eksperyment (nie tylko ja zresztą) - banalnie prosty - polegający na zamieszczeniu mało znanych wierszy znanych poetów. Chyba był Miłosz i Barańczak. Wiersze te, zazwyczaj niezłe, przechodziły bez najmniejszego echa, bez słowa. W jednym wypadku pojawiły sie może dwa wirtualne piwa.
Niestety, Seimie, opinie i temperatura dyskusji zazwyczaj zależy od tego, kto pisze a nie co pisze. Ważne jest też z jakim wcześniejszym nastawieniem do autora recenzuje się wiersz. Niestety, jakość wiersza zazwyczaj bywa ostatnim kryterium.
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Ludzkim głosem, Lutrze, czyli bez charakterystycznej dla Ciebie histerii, bez tego fałszu który stał się Twoim znakiem rozpoznawczym. Zamiast maski - okulary?
Seim napisał(a):Jedno jest pewne: Patrycja pisze coraz lepsze wiersze i zaczyna odnosić sukcesy skoro doczekała się czterech stron dyskusji na temat swojego dzieła. Poprzednie wiersze przechodziły raczej bez echa, a nie komentuje się czegoś co nie jest warte komentarza. Faktycznie coś w tym musi być!
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Luter napisał(a):Seim napisał(a):Jedno jest pewne: Patrycja pisze coraz lepsze wiersze i zaczyna odnosić sukcesy skoro doczekała się czterech stron dyskusji na temat swojego dzieła. Poprzednie wiersze przechodziły raczej bez echa, a nie komentuje się czegoś co nie jest warte komentarza. Faktycznie coś w tym musi być! No, ja myślę, że jeszcze jednym argumentem przemawiającym za stwierdzeniem Seima jest choćby garść recenzji, które Pacia postanowiła zacytować pod swoimi kilkoma wierszami.
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):No, ja myślę, że jeszcze jednym argumentem przemawiającym za stwierdzeniem Seima jest choćby garść recenzji, które Pacia postanowiła zacytować pod swoimi kilkoma wierszami. Bardzo to były zresztą ładnie napisane recenzje autorstwa żony Jacka Kaczmarskiego.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Bardzo to były zresztą ładnie napisane recenzje autorstwa żony Jacka Kaczmarskiego. ?
Pati pisała, że to recenzje znajomej polonistki, przyjaciółki Ojca. Więc jak w końcu?
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Bardzo to były zresztą ładnie napisane recenzje autorstwa żony Jacka Kaczmarskiego. Hm... Szczerze mówiąc tak mi się właśnie zdawało. Ale:
berseis13 napisał(a):Za pozwoleniem Pani Teresy Podemskiej-Abt, długoletniej przyjaciółki Ojca, polonistki, poetki i Doktora nauk Antropologicznych, umieszczam jej recenzje moich wierszy: Czyżbyś, Pawle, niechcący ujawnił kolejne kłamstewka? No chyba że pani Teresa Podemska-Abt była żoną Jacka, a my o czymś nie wiemy.
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Czyżbyś, Pawle, niechcący ujawnił kolejne kłamstewka? Lutrze, ja mogę ujawnić co najwyżej Twoje kłamstewka i jeśli tylko przyjdzie okazja, zrobię to z pewnością.
A za pomyłkę przepraszam. Te które były wrzucone to chyba faktycznie recenzje Pani Teresy. Ale Pani Ewa też recenzowała - barwnie, pięknie.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Więc jak w końcu? Na prawde wazne jakie relacje ta pani miala z JK? Ludzie, nie czepiajcie sie dupereli.
Zona- przyjaciolka, wiemy, nie wiemy -co to ma wspolnego z wierszami Patrycji. Pawel mogl sie przejezyczyc i co z tego? Zmienia to odbior wierszy Paci? Znow tak to wyglada, ze sie ktos czepia i po co- nie rozumiem. Kto ma ochote niech pisze rezenzje Jej wierszy i tyle.
ela
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Ludzie, nie czepiajcie sie dupereli.
Zona- przyjaciolka, Wrzuć na luz...
Pati podawał nawet nazwisko tej Pani. I to nie była żadna z małżonek.
Nie czepiam się, jeno chcę się dowiedzieć czyje to w końcu recenzje.
A powyższym postem Elu - to właśnie Ty się czepiasz... :'
[ Dodano: 28 Grudzień 2007, 16:11 ]
Paweł Konopacki napisał(a):A za pomyłkę przepraszam Ależ spoko, Paweł.
Ja się nie czepiam, byłem po prostu ciekaw.
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):A za pomyłkę przepraszam. Te które były wrzucone to chyba faktycznie recenzje Pani Teresy -wiec tak jak sadzilam Pawel pomylil sie.
Simon napisał(a):A powyższym postem Elu - to właśnie Ty się czepiasz... Simon, jam lagodnej natury.
ela
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Elzbieta napisał(a):Ludzie, nie czepiajcie sie dupereli duperela,nie duperela - dobrze by było jednak wiedzieć kto to zrecenzował chyba...
Elzbieta napisał(a):Pawel mogl sie przejezyczyc i co z tego? Taki średnio elegancki dowcip na temat przejęzyczeń (nie wiem czy już go w kawałach nie było):
Rozmowa dwóch facetów o przejęzyczeniach:
Ja,mowi pierwszy,ostatnio przejęzyczyłem sie na imprezie i zamiast powiedziec "czy moge prosić Panią do Twista",powiedziałem "czy mogę prosić Panią o biusta?".
A ja -mówi drugi - siedziałem ostatnio z żoną przy śniadaniu. Jedliśmy jajka na miękko i zamiast powiedzieć "kochanie czy możesz mi podać sól?" przejęzyczyłem sie i powiedziałem "ty kur.. zmarnowałaś mi 20 lat życia"...
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):wiec tak jak sadzilam Pawel pomylil sie. Nic podobnego. Ty sądziłaś, że czepiam się dupereli. Nie kombinuj.
Reputacja:
0
AlekP napisał(a):kto to zrecenzował chyba. Osoba, ktorej nazwisko Pacia podala, a Pawel sie pomylil, czy tez przejezyczyl i napisal 'przepraszam'.
Reputacja:
1
Elzbieta napisał(a):Osoba, ktorej nazwisko Pacia podala, a Pawel sie pomylil, czy tez przejezyczyl i napisal 'przepraszam' To już wiemy,bo Pacia podała to nazwisko,a Paweł się pomylił,za co zresztą przeprosił
A tak poważnie - chodziło mi o to,że
Simon napisał(a):Ty sądziłaś, że czepiam się dupereli. .
A naszym zdaniem,jak rozumiem,niekoniecznie jest to duperela,a jeśli nawet,to wymagała sprostowania.
Reputacja:
0
No proszę, i mamy nową aferkę. Oto osoba recenzenta jest kolejnym, jakże znakomitym powodem, aby się trochę przypierdzielić. Super! Powodzenia!
Same recenzje jednak nie są już przedmiotem zainteresowania - pewnie dlatego, że pozytywne. No i niebardzo wiadomo, jak z nimi polemizować, bo zabrakło cytatów z obfitego dorobku Patrona Strony. Elzbieta napisał(a):Osoba, ktorej nazwisko Pacia podala, a Pawel sie pomylil Paci wiersze recenzowało kilka osób. Myślałem, ze te, które wrzuciała to recenzje mamy. Jeśli nie, jeśli to recenzje p. Terersy, to przepraszam za pomyłkę.
Rozumiem, ze teraz z tej pomyłki będę tłumaczył się do Nowego Roku ku nieopisanej radości moich ulubionych użytkowników forum
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Rozumiem, ze teraz z tej pomyłki będę tłumaczył się do Nowego Roku ku nieopisanej radości moich ulubionych użytkowników forum Pawle, poskromiłbyś swą słabość do hiperbolizacji.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Pawle, poskromiłbyś swą słabość do hiperbolizacji Ale masz na myśli określenie "ulubionych użytkowników" czy "tłumaczył do Nowego Roku"?Poza tym, Simownie, poskramiam, poskramiam - nie napisałem wszak jeszcze, o który Nowy Rok mi chodzi. A jak wiesz, z pewnego sylwestra tłumaczyłem się trzy lata i nikt nie powiedział, że złożone wyjaśnienia są wystarczające :rotfl:
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Same recenzje jednak nie są już przedmiotem zainteresowania - pewnie dlatego, że pozytywne. No i niebardzo wiadomo, jak z nimi polemizować, bo zabrakło cytatów z obfitego dorobku Patrona Strony. Ech...
Ale z czym tu polemizować?
Recenzja to recenzja...
Opiera się siłą rzeczy na subiektywnych odczuciach, a nie obiektywnych danych.
Także stosunek do tych recenzji jest kwestią subiektywną - poezja to nie matematyka...
Mamy w końcu na forum mistrzynię Polski w poezji ( NMSP - wybacz, zamociku ) - dlaczego jej recenzja nie miałaby mieć dla mnie większej wartości niż opinia wspomnianej pani profesor, o której nigdy nie słyszałem?
Dlatego nie widzę sensu zamieszczania na forum tychże recenzji "zewnętrznych" - bo po co?
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Same recenzje jednak nie są już przedmiotem zainteresowania - pewnie dlatego, że pozytywne. Hm... Mam recenzować recenzje?
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):No proszę, i mamy nową aferkę. Oto osoba recenzenta jest kolejnym, jakże znakomitym powodem, aby się trochę przypierdzielić. Super! Powodzenia! Nie mam pojęcia o czym mówisz. Gdzie Ty widzisz tę aferkę i przypierdzielanie się?
Reputacja:
1
Paweł Konopacki napisał(a):Trudno! Chyba raczej - Bogu dzięki!
Reputacja:
0
AlekP napisał(a):Chyba raczej - Bogu dzięki! Pana Boga w to nie mieszaj, bo w dyskusję włączy się Sławek - a wówczas nie skończymy jej do Wielkanocy.
Ty, wypasiony na Ikacu -
|