Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
Serdecznie zapraszam na koncert upamiętniający 26. rocznicę wprowadzenia stanu wojennego.
Czas: 12 XII (środa), godzina 19:00
Miejsce: Sala koncertowa bazyliki Najświętszego Serca Jezusowego, ul. Kawęczyńska 53 (Praga Północ)
Wykonawcy: Michał Frąckowski, Przemysław Grudziński.
Wstęp wolny
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Jesteście wspaniali! Nawet na piechotę mam 20 minut drogi! (Autobusem lub tramwajem pewnie dłużej)! Bardzo się cieszę! Wpisuję się na "listę obecności" jako pierwsza!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Ja mam ostatnio kłopoty z dotarciem, więc nie obiecuję.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Dodane do imprez  )
Liczba postów: 1,018
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
skoro mój post, wpisujący mnie na listę obecności, o treści:
drugi! (dzieci neostrady)
został usunięty, z powodu złamania punktu regulaminu: 2. 7 Nie nabijaj sobie na siłę licznika pisząc bezsensowne lub nic nie wnoszące posty typu sama emotka, znak zapytania czy jedno słowo.
wpisuję się na listę obecności zdaniem nieco dłuższym:
Niniejszym, mimo że nie mam tak blisko jak gosiafar, zgłaszam swoją skromną obecność na koncercie, o którym wspomniał Michałf, czyli koncertu z okazji rocznicy stanu wojennego (to był rok 1981, chyba, nie pamiętam, bom małym chłopcem był i widok policmajstrów z pałkami sennie wzruszał moją dziecięcą wyobraźnię i skłaniał do brutalnych zabaw plastikowymi żołnierzykami).
Takoż, uczynię wszystko, aby zjawić się w miejscu, przez Michałfa wskazanym, czyli:
Sala koncertowa bazyliki Najświętszego Serca Jezusowego, ul. Kawęczyńska 53 (Praga Północ), o czasie wskazanym również, czyli:
12 XII (środa), godzina 19:00
Łącząc wyrazy pozdrowienia, szacunku i życzeń jaknajudańszego koncertu.
ps. jednocześnie pozwalam sobie przesłać gratulacje dla czujnych moderatorów/administratorów, za tak szybką erakcję na brutalne złamanie jednego z ważniejszych punktów regulaminu. Gratulacje połączone z wiarą, że każde szerzenie się tak ohydnej samowolki będzie karane z równą stanowczością.
dk.
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Liczba postów: 126
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
dk napisał:
"Niniejszym, mimo że nie mam tak blisko jak gosiafar, zgłaszam swoją skromną obecność na koncercie, o którym wspomniał Michałf, czyli koncertu z okazji rocznicy stanu wojennego (to był rok 1981, chyba, nie pamiętam, bom małym chłopcem był i widok policmajstrów z pałkami sennie wzruszał moją dziecięcą wyobraźnię i skłaniał do brutalnych zabaw plastikowymi żołnierzykami).
Takoż, uczynię wszystko, aby zjawić się w miejscu, przez Michałfa wskazanym, czyli:
Sala koncertowa bazyliki Najświętszego Serca Jezusowego, ul. Kawęczyńska 53 (Praga Północ), o czasie wskazanym również, czyli:
12 XII (środa), godzina 19:00
Łącząc wyrazy pozdrowienia, szacunku i życzeń jaknajudańszego koncertu.
ps. jednocześnie pozwalam sobie przesłać gratulacje dla czujnych moderatorów/administratorów, za tak szybką erakcję na brutalne złamanie jednego z ważniejszych punktów regulaminu. Gratulacje połączone z wiarą, że każde szerzenie się tak ohydnej samowolki będzie karane z równą stanowczością.
dk."
trzeci! hyyy d
Reputacja:
0
dzikakaczka napisał(a):ps. jednocześnie pozwalam sobie przesłać gratulacje dla czujnych moderatorów/administratorów, za tak szybką erakcję na brutalne złamanie jednego z ważniejszych punktów regulaminu. Gratulacje połączone z wiarą, że każde szerzenie się tak ohydnej samowolki będzie karane z równą stanowczością.
dk. Pozostaje mi jedynie zwiesić z pokorą głowę, albowiem byłem jednym z pierwszych, jeżeli nie pierwszym moderatorem, który to rażące uchybienie dostrzegł, lecz nie podjąłem odpowiednich środków zaradczych. Biję się w piersi! Zarazem dziękuję dzikiejkaczce za Jego pełen zaangażowania post i pełne zrozumienie ważności działań administracji.
Mf
PS. Gwoli ścisłości nick mój pisać się powinno nie Michałf, lecz po prostu michalf lub Michalf. Za uszanowanie tej zasady w przyszłości dziękuję.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
michalf napisał(a):Serdecznie zapraszam na koncert upamiętniający 26. rocznicę wprowadzenia stanu wojennego.
Czas: 12 XII (środa), godzina 19:00
Miejsce: Sala koncertowa bazyliki Najświętszego Serca Jezusowego, ul. Kawęczyńska 53 (Praga Północ)
Wykonawcy: Michał Frąckowski, Przemysław Grudziński.
Wstęp wolny 
Myślałem, że w będzie jakiś koncert w miasteczku T., a nie na jakiejś dalekowschodniej prowincji :agent:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):koncert w miasteczku T. Jesteśmy bardzo na tak, ale na razie nie
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
loading mod.php
Porządek w wątku...................[DONE]
switching to runlevel 3
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. OT tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=5737">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=5737</a><!-- m -->
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Chciałam dodać, że podobny koncert odbędzie się również we Wrocławiu
* 12 XII – Politechnika Wrocławska, budynek D-20, sala 10 A, godz. 20.00
* 13 XII – Duszpasterstwo Akademickie „Wawrzyny”, godz. 20.00 ul. Bujwida 51
* 15 XII – kościół p.w. św. Faustyny, ul. Jackowskiego 40 (Biskupin), godz. 18.00
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Musta napisał(a):podobny koncert odbędzie się również we Wrocławiu To chyba nie do końca precyzyjna informacja.
Z tego co wiem - nie są to koncerty piosenek JK tylko po prostu koncerty-imprezy rocznicowe, gdzie m. in. pojawią się piosenki JK.
Liczba postów: 14
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Musta napisał(a):podobny koncert odbędzie się również we Wrocławiu To chyba nie do końca precyzyjna informacja.
Z tego co wiem - nie są to koncerty piosenek JK tylko po prostu koncerty-imprezy rocznicowe, gdzie m. in. pojawią się piosenki JK. Tak, tak. Będzie Herbert, Barańczak, Tischner, Czermińska, Kelus oraz Kaczmarski. Proszę o wybaczenie za nieścisłość
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Uprzedzam ewentualne pytania: na środowy koncert przygotowaliśmy wyłącznie piosenki autorstwa Jacka Kaczmarskiego.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
gredler napisał(a):na środowy koncert przygotowaliśmy wyłącznie piosenki autorstwa Jacka Kaczmarskiego To mnie bardzo cieszy! Chociaż jakaś własna tworczość... czemu nie?
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Chociaż jakaś własna tworczość... czemu nie? W lutym zagraliśmy "Koncert (prawie) autorski", i - jak powiedział Michalf - jesteśmy na tak, ale na razie nie.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 57
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Jesteście wspaniali! Nawet na piechotę mam 20 minut drogi! (Autobusem lub tramwajem pewnie dłużej)! Bardzo się cieszę! No fakt mamusiu daleko nie mamy... Ja tylko na godzinkę mogę przyjść bo potem jestem umówiona- Ale chociaż na tą godzinkę warto! Będę!
[i][b][color=#FF40BF]"Żyjemy w wolnym kraju i człowiek ma prawo być łajdakiem, jeżeli tak mu się podoba!"[/color][/i][/b]
Reputacja:
0
Nie znam Cię, "Obca Kaczko". Nie mam takich wrednych dzieci!
Reputacja:
0
Jak długo będziecie grać? mam lekarza na 18:30 na Żoliborzu i się spóźnię  (
NestSite
Reputacja:
0
"Jak długo grać będą pastuszków fujarki..."
Około 60 minut.
Reputacja:
0
A Wasze fujarki nie poradzą sobie troszkę dłużej? tak z półtorej?
NestSite
Reputacja:
0
Z daniem rady nie ma problemu. Natomiast jest umowa; prawdopodobnie po przekroczeniu czasu odłączą nam zasilanie.
Reputacja:
0
gredler napisał(a):po przekroczeniu czasu odłączą nam zasilanie. To własnie stanowi o wyższości gitary klasycznej nad elektryczną - nawet jak odłączą; MOŻNA ŁOIĆ!
Reputacja:
0
Simon napisał(a):MOŻNA ŁOIĆ! Ja tam usiłuję grać.
Reputacja:
0
gredler napisał(a):Ja tam usiłuję grać. Jak każdy z nas.
Reputacja:
0
Jak publiczność będzie klaskać i domagać się jeszcze, a piękne kobiety zdejmą bluzki wraz ze stanikami, to będzie dłużej
A poważnie, 60 minut raczej przekroczymy.
Reputacja:
0
michalf napisał(a):piękne kobiety zdejmą bluzki wraz ze stanikami, to będzie dłużej A co na to Najświętsze Serce Jezusowe? :rotfl:
Reputacja:
0
Co to za serce, które nie zostało choć raz złamane?
Reputacja:
0
Simon napisał(a):A co na to Najświętsze Serce Jezusowe? Bodajże św. Paweł pisał, że ciało ludzkie jest świątynią Ducha Świętego, więc trzeba podziwiać i cieszyć się z pięknych świątyń.
Reputacja:
0
gredler napisał(a):Bodajże św. Paweł pisał, że ciało ludzkie jest świątynią Ducha Świętego, więc trzeba podziwiać i cieszyć się z pięknych świątyń. O! I to jest argument!
|