Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wrocławski Salon JK - TŁCH i Patrycja Kaczmarska
Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego zaprasza na koncert TŁCH i Patrycji Kaczmarskiej, który odbędzie się w sali Oratorium Marianum ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.uni.wroc.pl/HISTORIA/ORA-PL.HTM">http://www.uni.wroc.pl/HISTORIA/ORA-PL.HTM</a><!-- m --> )Uniwersytetu Wrocławskiego w dn.8.12, o godz. 18.00. Wstęp wolny.

Pozdrowienia
:gram:
Odpowiedz
Heh.. to kto się zapowiada? Smile I czy to będzie właściwa grudniowa edycja Salonu? Bo nie wiem ile jeszcze alibi będę musiała sobie wymyśleć Big Grin
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):I czy to będzie właściwa grudniowa edycja Salonu?
Kolejna edycja później. Smile
Odpowiedz
Fajnie x] W końcu trochę Kaczmara w kulturalnej oprawie bez piwa i dymu papierosowego jak na salonach w łykendzie xP

Nie żeby mi się salony nie podobały, ale lubię bardziej "wykwintne" oprawy, a to zapowiada się nieźle. W końcu na mojej uczelni xD Moja obecność = 100% x]
Odpowiedz
Shilven napisał(a):Fajnie x] W końcu trochę Kaczmara w kulturalnej oprawie bez piwa i dymu papierosowego jak na salonach w łykendzie xP
Nie żeby mi się salony nie podobały, ale lubię bardziej "wykwintne" oprawy, a to zapowiada się nieźle. W końcu na mojej uczelni xD Moja obecność = 100% x]
Salon ma specyficzną atmosferę. "Łykend" to klub muzyczny - nie sala koncertowa. Ma to swoje plusy, ma i minusy. Dlatego uważam, że dobrze jest, iż WSJK atmosferę klubowego Salonu "przewietrza" takimi spotkaniami, jak to zapowiadane. To będzie wspaniały koncert. Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):To będzie wspaniały koncert.
W to nikt nie wątpi Big Grin
Choć ja i tak szczerze mówiąc wole Salon w klasycznej, łykendowej oprawie. Ma on wtedy swój smaczek i mimo że sama nie lubię dymu nikotynowego, to chyba za nic nie zamieniłabym go na sale koncertową Big Grin
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
Jesli znajde tani samolot-bede poraz pierwszy Big Grin
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Jesli znajde tani samolot
Czyżby dentyści w Danii tak słabo zarabiali? Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Czyżby dentyści w Danii tak słabo zarabiali?
Zarabiaja tyle ile im potrzeba.Nie rob Simonowi OT :/
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):Choć ja i tak szczerze mówiąc wole Salon w klasycznej, łykendowej oprawie. Ma on wtedy swój smaczek i mimo że sama nie lubię dymu nikotynowego, to chyba za nic nie zamieniłabym go na sale koncertową
Salon w "Łykendzie" daje większe "możliwości" widowni. Jako że jest się w klubie muzycznym - można wypić piwko czy drinka, można zapalić (jak już ktoś musi...), można wreszcie włączyć się do zabawy, śpiewać, tańczyć nawet. I te integracyjne aspekty stanowią swoisty urok Salonu. Są niestety i minusy, zwłaszcza z punktu widzenia wykonawców. Jako że wszyscy się bawią - czasem jest po prostu głośno i przecudne piosenki, typu "Muchy w szklance lemoniady" czy "Lalki", tracą swój urok, który objawia się w ciszy odbioru, skupieniu, refleksji.
Natomiast podczas każdego "prawdziwego" koncertu można właśnie, (będąc ograniczonym konwencją zachowania) naprawdę "przeżyć" te piosenki, można chłonąć słowo po słowie dźwięk po dźwięku. Tutaj aktywność jest jedynie po stronie wykonawcy.
Tak więc ci, którzy lubią się czynnie rozerwać dobrze czują się na Salonach łykendowych, a ci , którzy cenią sobie bardziej skupiony kontakt z artystami i piosenkami - cieszą się z koncertów, takich jak ten zapowiadany.
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Czyżby dentyści w Danii tak słabo zarabiali?
Zarabiaja tyle ile im potrzeba.
Skoro tyle ile im potrzeba, to niech niech zarobią, tyle ile potrzeba na podróż. Smile
Elzbieta napisał(a):Nie rob Simonowi OT
Dobrze.
Odpowiedz
Dodane do imprez Smile)
Odpowiedz
Simon napisał(a):Natomiast podczas każdego "prawdziwego" koncertu można właśnie, (będąc ograniczonym konwencją zachowania) naprawdę "przeżyć" te piosenki, można chłonąć słowo po słowie dźwięk po dźwięku
I dzięki temu również wykonanie zyskuje na jakości, bo kiedy widać ze sceny naprawdę słuchających ludzi (lub przynajmniej sprawiających takie wrażenie Wink ) to aż chce się śpiewać i jak najlepiej przekazać emocjeSmile Natomiast chociażby w Łykendzie jest to sprawa utrudniona, zwł. jeśli jest tyle ludzi jak na ostatnim WSJK :Smile
Odpowiedz
olinka napisał(a):I dzięki temu również wykonanie zyskuje na jakości, bo kiedy widać ze sceny naprawdę słuchających ludzi (lub przynajmniej sprawiających takie wrażenie ) to aż chce się śpiewać i jak najlepiej przekazać emocjeSmile Natomiast chociażby w Łykendzie jest to sprawa utrudniona, zwł. jeśli jest tyle ludzi jak na ostatnim WSJK
To prawda. Pomijam juz kwestie techniczne, typu nagłosnienie, odsłuchy.
Przeciez piosenki przezywane sa nie tylko przez publiczność, są też przeżywane przez wykonawców. A kiedy jest po prostu wielka kaczmarska zabawa na sali - my też inaczej się "bawimy" na scenie.
Odpowiedz
Oczywiście nie chcemy przez to powiedzieć, że ludzie mają nie przychodzić na WSJK Big Grin zapraszamy jak najbardziej wszystkich Wink
Odpowiedz
olinka napisał(a):Oczywiście nie chcemy przez to powiedzieć, że ludzie mają nie przychodzić na WSJK zapraszamy jak najbardziej wszystkich
Ależ jak najbardziej!
Żadną miarą - nie chciałem przez to rzec, że nie odpowiada mi ta Salonowa atmosfera. Wręcz przeciwnie - bardzo mi się podoba. Big Grin
Odpowiedz
Za zaproszenie w imieniu swoim i kolegów bardzo serdecznie dziękuję - zwłaszcza Simonowi.
Widzimy się we Wrocławiu 8 grudnia Wink

do zobaczenia!

PS: z Łykendu mam znakomite wspomnienia. Z pewnością sala Oratorium sprawi, że koncert nabierze charakteru bardziej oficjalnego niż w Łykendzie.
Przyznam, że jestem pod wrażeniem Oratorium. Sceneria zobowiązuje Smile
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Sceneria zobowiązuje
A jeszcze bardziej historia tego miejsca Big Grin
Odpowiedz
Simon napisał(a):A jeszcze bardziej historia tego miejsca
Racja! Smile
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
A jaka jest mniej więcej pojemność tej sali?
Odpowiedz
Alek napisał(a):A jaka jest mniej więcej pojemność tej sali?
Nie wiem. A ile miejsca Ci potrzeba? Wink
Odpowiedz
Bardzo śmieszne Tongue
Pytam,bo na tak wykwintnie zapowiadający się koncert skusiłoby się pewnie trochę moich burżujskich znajomych z roku. Do Łykendu nigdy nie chcieli wpaść,bo nie uznają miejsc,gdzie piwo jest tańsze niż 10zł Tongue
Odpowiedz
Alek napisał(a):na tak wykwintnie zapowiadający się koncert skusiłoby się pewnie trochę moich burżujskich znajomych z roku. Do Łykendu nigdy nie chcieli wpaść,bo nie uznają miejsc,gdzie piwo jest tańsze niż 10zł
Arystokracja, psia mać...
Już ich nie lubię. Możesz im przekazać, że w Oratorium Marianum jest jeszcze gorzej - w ogóle piwa nie będzie.

A co do Łykendu - nic prostszego. Ja im mogę sprzedawać tam piwo po 12 zeta, jeśli będzie im lepiej smakować.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Arystokracja, psia mać
Najgorsze jest to,że za bardzo nie przesadziłem nawet :/
Simon napisał(a):a im mogę sprzedawać tam piwo po 12 zeta, jeśli będzie im lepiej smakować.
Wierz lub nie,ale spodziewałem się tej odpowiedzi Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):Możesz im przekazać, że w Oratorium Marianum jest jeszcze gorzej - w ogóle piwa nie będzie.
Tak jest, prowiant i trunki we własnym zakresie! Organizatorzy zapewniają tylko plastikowe kubeczki. Uprasza się jednak o zwrot naczyń!

[ Dodano: 18 Listopad 2007, 23:02 ]
Simon napisał(a):Ja im mogę sprzedawać tam piwo po 12 zeta, jeśli będzie im lepiej smakować.
Uważaj, uważaj, bo Cię potem za to rozliczą wielcy nieobecni koncertu.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Alek napisał(a):Wierz lub nie,ale spodziewałem się tej odpowiedzi
Wierzę :]
Alek napisał(a):Najgorsze jest to,że za bardzo nie przesadziłem nawet
Cóż, na medycynie ucza ich już nawet lekarskiego poczucia wyjątkowości. Smile
Odpowiedz
Alek napisał(a):A jaka jest mniej więcej pojemność tej sali?
Z moich doświadczeń z inauguracji mogę Cię zapewnić, że miejsc nie zabraknie!
Były dwa kierunki po ponad 100 osób każdy i jeszcze mieliśmy sporo miejsca.

Pozdrawiam
fizol-geolog Smile
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
fizol napisał(a):Były dwa kierunki po ponad 100 osób każdy i jeszcze mieliśmy sporo miejsca.
To nie podejmowali Was w Leopoldinum? Coś się zmieniło?

P.S. Widze, że masz juz neta. Może więc? Wink
Odpowiedz
Simon napisał(a):To nie podejmowali Was w Leopoldinum? Coś się zmieniło?
Podejmowali tam gdzie trzeba. I nie rób Simonowi OT. Big Grin
Odpowiedz
Simon napisał(a):Cóż, na medycynie ucza ich już nawet lekarskiego poczucia wyjątkowości.
Pudło! Tego uczą w szanownym VII LO we Wrocławiu,a na weekendy zostają raczej miejscowi Smile

[ Dodano: 19 Listopad 2007, 00:54 ]
Aha - i generalnie zdaję sobie sprawę,że dobrą ripostą byłoby zauważenie,że WSJK w Łykendzie odbywa się we wtorki Smile
Ale i to,mimo wszystko,niczego nie podważa. Słowo Smile
Ale nie róbmy Simonowi wiadomo czego Smile
Odpowiedz