Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/1636546,11,item.html">http://wiadomosci.onet.pl/1636546,11,item.html</a><!-- m -->
Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie szybko i pomyślnie. 100 tys. dolarów, to w dzisiejszym świecie chyba nie kwota zaporowa, zwłaszcza, że tak wielkiego człowieka rzesza osób na całym świecie zechce wesprzeć finansowo.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie szybko i pomyślnie. 100 tys. dolarów, to w dzisiejszym świecie chyba nie kwota zaporowa, zwłaszcza, że tak wielkiego człowieka rzesza osób na całym świecie zechce wesprzeć finansowo. A co on taki biedny miś ,że nie będzie miał kasy?? 100 tyś. dolarów to na pewno nie jest kwota zaporowa dla Wałęsy i sobie poradzi, a te rzesze ludzi lepiej wsparłyby tymi pieniędzmi dom dziecka, większy pożytek będzie.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):100 tyś. dolarów to na pewno nie jest kwota zaporowa dla Wałęsy i sobie poradzi A skąd Ty to wiesz, że on ma tyle pieniędzy? Tobie nikt nie karze wspomagać byłego prezydenta. Uważam, że zwyczajny ludzki odruch, nakazuje pochylić się nad KAżDYM, zwłaszcza ciężko chorym.
Reputacja:
1
Kuba Mędrzycki napisał(a):A skąd Ty to wiesz, że on ma tyle pieniędzy? To mało oszczędny jest mając prezydencką emeryturkę. Dochody w wykładów też chyba ma spore..., więc jak mimo to On nie ma pieniędzy, to kto kuźwa ma miec ???
Kuba Mędrzycki napisał(a):Uważam, że zwyczajny ludzki odruch, nakazuje pochylić się nad KAżDYM, zwłaszcza ciężko chorym. Zwłaszcza tym który sam sobie nie może pomóc, dlatego lepiej wesprzec dom dziecka.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):sobie poradzi, a te rzesze ludzi lepiej wsparłyby tymi pieniędzmi dom dziecka, większy pożytek będzie. Dla wielu ludzi pomoc dla Lecha Wałęsy będzie sprawą honoru.
[ Dodano: 7 Listopad 2007, 18:41 ]
Przemek napisał(a):To mało oszczędny jest mając prezydencką emeryturkę. Dochody w wykładów też chyba ma spore..., więc jak mimo to On nie ma pieniędzy, to kto kuźwa ma miec ?? ? A taki Kaczmarski? Taki był mało oszczędny mając prawie 30 lat dorobku twórczego, dając koncerty na całym świecie i przez dość długi czas mieszkając i pracując poza granicami Polski?... więc jak on nie miał pieniędzy, to kto je kuźwa miał mieć? I co? byłeś przeciwny zbiórce pieniędzy na leczenie Jacka? Dziesiątkom koncertów charytatywnych? Wtedy też używałeś takich słów?
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):To mało oszczędny jest mając prezydencką emeryturkę. Dochody w wykładów też chyba ma spore..., więc jak mimo to On nie ma pieniędzy, to kto kuźwa ma miec ?? A Ty ze skarbówki jesteś, czy jak?
Przemek napisał(a):Zwłaszcza tym który sam sobie nie może pomóc, dlatego lepiej wesprzec dom dziecka. Pisząc o "pochylaniu" się, nie miałem na myśli tego, że trzeba przelać kasę, tylko że warto pomyśleć o tym chorym i chociaż próbować go zrozumieć. Alb o przynajmniej powstrzymać się od żenujących komentarzy.
Zapewniam Cię, że gdybyś Ty był ciężko chory Przemku i potrzebował wsparcia, nie zastanawiałbym się nad tym, jak gruby jest Twój portfel.
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):A taki Kaczmarski? Taki był mało oszczędny mając prawie 30 lat dorobku twórczego, dając koncerty na całym świecie i przez dość długi czas mieszkając i pracując poza granicami Polski?... więc jak on nie miał pieniędzy, to kto je kuźwa miał mieć? I co? byłeś przeciwny zbiórce pieniędzy na leczenie Jacka? Dziesiątkom koncertów charytatywnych? Wtedy też używałeś takich słów? Tylko Kaczmarski nie miał stałych i to sporych dochodów tak jak prezydent, możliwości do dorabiania na boku też miał dużo mniejsze. A ponoc Wałęsa sam się chwalił, że w USA za wykłady płacą mu więcej niż Kwaśniewskiemu...
[ Dodano: 7 Listopad 2007, 19:05 ]
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zapewniam Cię, że gdybyś Ty był ciężko chory Przemku i potrzebował wsparcia, nie zastanawiałbym się nad tym, jak gruby jest Twój portfel. Dzięki, ale pierw bym sam przeszukał swój portfel (jakbym miał), a potem wyciągał rękę po pomoc.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Tylko Kaczmarski nie miał stałych i to sporych dochodów tak jak prezydent, możliwości do dorabiania na boku też miał dużo mniejsze. Myślę, że było tak do momentu, kiedy zachorował. Wcześniej każdy przyjazd do Polski, możliwość koncertowania, tantiemy ze sprzedanych płyt i książek stanowiły mimo wszystko stały i spory dochód JK. Zaznaczam, że jestem daleki od wymawiania JK pozyskanych ciężką pracą środków finansowych. Uważam po prostu, że Twój argument, iż osobie dobrze uposażonej, a znajdującej się w tarapatach zdrowotnych nie należy pomóc - także finansowo. Ja sam bym chętnie pomógł Wałęsie i ta mała cegiełka wkładu finansowego w jego leczenie byłaby dla mnie osobiście powodem do dumy z dobrze spełnionego obowiązku względem człowieka, któremu bardzo dużo zawdzięczam jako Polak.
Jan Paweł II
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):Uważam po prostu, że Twój argument, iż osobie dobrze uposażonej, a znajdującej się w tarapatach zdrowotnych nie należy pomóc - także finansowo. Nie, nie należy, tylko nie ma potrzeby.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):Dzięki, ale pierw bym sam przeszukał swój portfel (jakbym miał), a potem wyciągał rękę po pomoc. Wciąż nie rozumiem, skąd masz pewność że były prezydent, tego nie zrobił.
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 84
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Myślę, że było tak do momentu, kiedy zachorował. Myślę, że się mylisz Sławku.
Sławek napisał(a):któremu bardzo dużo zawdzięczam jako Polak. Oglądałeś "Nocną zmianę" i zdjęcia z Magdalenki?
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Reputacja:
0
PMC napisał(a):Oglądałeś "Nocną zmianę" i zdjęcia z Magdalenki?  Ja szmir nie oglądam, lubię kino, ale dobre.
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Ja szmir nie oglądam, lubię kino, ale dobre. Obejrzyj. A najlepiej zacznij od filmu "Plusy dodatnie i plusy ujemne" - wtedy będziesz mógł argumentować, a tak wypowiadasz się o rzeczach, których prawdopodobnie nie widziałeś.
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
Reputacja:
1
Zdaje się, iż jest to wątek o chorobie Wałęsy i ewentualnej pomocy dla byłego prezydenta, a nie miejsce na historyczne rozliczenia, które mogą sobie przecież funkcjonować w osobnym wątku.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zdaje się, iż jest to wątek o chorobie Wałęsy i ewentualnej pomocy dla byłego prezydenta, a nie miejsce na historyczne rozliczenia, które mogą sobie przecież funkcjonować w osobnym wątku. Prawda
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
Reputacja:
0
Wy nie rozumiecie. Jasne, że Wałęsa ma kasę. A wiecie dlaczego? Dlatego, że nie był w Marszowicach i nie musiał wydawać kupę kasy na spanie na sianie i inne luksusy typu herbata. I słusznie, że Przemek to wyjaśnia, bo jasność musi być! No, zrozumieli?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 349
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):zwyczajny ludzki odruch, nakazuje pochylić się nad KAżDYM, zwłaszcza ciężko chorym Kubo, takich potrzebujących jest wielu, niestety, zbyt wielu, trzeba więc wybrać, komu się pomoże, przynajmniej w wymiarze finansowym. W zwyczajnym ludzkim odruchu zastanawiam się więc, czy pomóc byłemu Prezydentowi RP o majątku prawdopodobnie (strzelam) kilkudziesięcio/kilkusetkrotnie większym od mojego, czy też np. wspomóc chore dzieci/innych chorych, którzy na pomoc z racji "sławy"/"zasług" nie mogą liczyć. I wybieram to drugie.
Liczba postów: 177
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Ej, ja Was nie rozumiem. Jedni moga pomagac chorym dzieciom, drudzy kotkom, inni pieskom, ale sa tez ludzie ktorzy zechca wspomoc bylego Prezydenta RP. To jest ich prywatna sprawa, i nie rozumiem dlaczego roztrzasacie kwestie tego czy powinni, czy tez nie. Biedne dzieci tez moga klamac.
[i]A ja przez szpade ucze skakac swego psa...[/i]
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
Cytat:Jarosław Wałęsa (w klubie PO)
1,29 mln zł (na początku kadencji jego majątek był wart 957 tys. zł, zajmował 4. miejsce)
Najzamożniejszy z młodych polskich polityków stał się jeszcze bogatszy. Trzydziestolatek zgromadził ponad milion złotych, pomnażając majątek podarowany przez ojca.
Żródło: <!-- m --><a class="postlink" href="http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,4198777.html">http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,4198777.html</a><!-- m -->
Reputacja:
0
PMC napisał(a):a tak wypowiadasz się o rzeczach, których prawdopodobnie nie widziałeś Widziałem, ale z kiepskich komedii wolę "Poranek kojota".
Jan Paweł II
Reputacja:
1
dauri zacytował Gazetę napisał(a):Jarosław Wałęsa (w klubie PO)
1,29 mln zł (na początku kadencji jego majątek był wart 957 tys. zł, zajmował 4. miejsce)
Najzamożniejszy z młodych polskich polityków stał się jeszcze bogatszy. Trzydziestolatek zgromadził ponad milion złotych, pomnażając majątek podarowany przez ojca. No to ma kto pomóc ubogiemu tatusiowi  A Jarka faktycznie nie było w Marszowicach...
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wciąż nie rozumiem, skąd masz pewność że były prezydent, tego nie zrobił. A Ty masz teraz pewnośc,że zrobił ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):No to ma kto pomóc ubogiemu tatusiowi A Jarka faktycznie nie było w Marszowicach... Może miał pomroczność jasną :rotfl:
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
Reputacja:
0
Ludzie zostawcie to.
A ponadto to nie ten syn.
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Andrzej J. napisał(a):Ludzie zostawcie to. to po co wracasz do wątku, który umarł 4 dni temu?
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
A po co to napisałaś Jodynko? Dyskusja przecież nie została kategorycznie zamknięta, wszak nikt jeszcze nie wspomniał o Hitlerze, a Przemek jeszcze nie napisał nic o seksie.
Reputacja:
1
Zbigniew napisał(a):Przemek jeszcze nie napisał nic o seksie. W tym wątku, to by była wyjątkowe perwersja, a nawet perwersja ma swoje granice...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 98
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Hmm ciekawe , bo ja w tym co bylo napisane w artykule nigdzie nie zauwazylam zeby Walesa prosil o wsparcie finansowe od ludzi . Po prostu stwierdzil ze takiej sumy nie ma i bedzie musial ja zebrac , o sposobie ani slowa .
Mój pies nie lubi psów
A ja nie lubię ludzi
Woń zadów, jazgot słów
Obu nas szczerze nudzi
Reputacja:
1
Ostatnio czytałem jak to Wałęsa się chwalił dochodami z wykładów. Wychodzi na to, że biedaczek w ciągu miesiąca zdoła uskładac na operację...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Wychodzi na to, że biedaczek w ciągu miesiąca zdoła uskładac na operację... Należy mu się.
Reputacja:
1
Luter napisał(a):Należy mu się. Ja tego nie podważam Krzyśku, jakby nie było uczciwie zarabia. Ale denerwuje mnie z jednej strony narzekanie, że się nie ma 100 tys $ na operacje, a z drugiej chwalenie się że się kilkaset tyś. (nie jestem pewny, czy nie wspominał nawet o 3 mln) zarabia rocznie na wykładach. To jest z lekka niepoważne.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
|