Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wrocławski Salon Jacka KAczmarskiego - koncert rocznicowy
Gorące powitania...dzięki. No więc zobaczymy się już 13.11. Jeszcze jedna sprawa... "w każdy poniedziałek o godzinie 18.30 w Hotelu Tumskim odbywają się warsztaty poświęcone dokonaniom Jacka Kaczmarskiego." rozumiem, że to w ramach Salonu...A o co dokładnie chodzi? ktoś tam chodzi??
"Swoje za sobą mam i macie wy za swoje!"
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):A już na 100% weźmie nas za piwoholików!
zeby tylko Wink
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Odpowiedz
Małgosia napisał(a):"w każdy poniedziałek o godzinie 18.30 w Hotelu Tumskim odbywają się warsztaty poświęcone dokonaniom Jacka Kaczmarskiego."
To bzdura. Jak widzę - jeszcze gdzieś się ostały w sieci te brednie i wprowadzają w błąd zainteresowanych.
To informacja nieprawdziwa.
Odpowiedz
Hehe.. Gosiafar przybywa w nasze skromne wrocławskie progi i już o wkupnym mówi Big Grin Ładnie to tak..? Tongue
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
a co? ma się sama wykosztować na katalizator?
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Odpowiedz
Dobra, wystarczy już. Nie robić mi z Salonu pijackiej speluny.
Odpowiedz
Zanosi się, że jednak nie nawiedzę Salonu tym razem, bardzo żałuję. Sad
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
jodynka napisał(a):piwo musisz postawić w realu każdemu forumowiczowi. ale każdemu, nie tylko tym, co będą we Wrocku!
Zeby Ci ulatwic ja we Wrocku bede w piatek na spotkaniu w Balaganie Wink .
Szczegoly spotkania TU. Tez zapraszamy Smile .
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Żarty żartami! możecie na mnie nie liczyć jeśli o postawienie piwa chodziTongue Czy widział ktoś z was tzw "Galerie Jacka Kaczmarskiego" czyli jego utwory śpiewane przez wrocławskich(?) artystów na Przeglądzie Piosenki Aktorskiej z 2004r? Mam nagranie, acz niecałe. Właściwie brakuje mi jednej piosenki, o której wiem, że była śpiewana i to... fenomenalnie ("Autoportret Witkacego"). W ogóle, w życiu nie widziałam lepszej interpretacji i lepszego wykonania JK niż na Galerii właśnie. Ma ktoś dostęp do całości? Pzdrw.
Odpowiedz
Hmm, jeśli wsiądę do pospiecha o 16.05 to według rozkładu na dworcu głównym będę 20:58 i poślizgiem około 1,5h będę w Łykendzie... Jechać czy nie, oto jest pytanie.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
Ja, jeśli będę jechać (jak zwykle pojawiły się komplikacje natury zawodowej, z którymi jeszcze walczę), to chyba właśnie tym samym pociągiem. Jeżeli to ten relacji Olsztyn - Wrocław. Tylko ja wsiadam w Iławie.
Odpowiedz
Małgosia napisał(a):możecie na mnie nie liczyć jeśli o postawienie piwa chodzi
Chodzi o wirtualne piwa... Masz w panelu taką opcję.
Małgosia napisał(a):Właściwie brakuje mi jednej piosenki, o której wiem, że była śpiewana i to... fenomenalnie ("Autoportret Witkacego"). W ogóle, w życiu nie widziałam lepszej interpretacji i lepszego wykonania JK niż na Galerii właśnie. Ma ktoś dostęp do całości?
Jacek Bończyk śpiewał "Autoportret...". Mam to na płycie DVD. Tzn. mam gdzieś płytę - może się dokopię.
Odpowiedz
Wiem właśnie, że Jacek Bończyk...Masz na płycie tylko jego wykonanie czy całą Galerię? Mówiąc "mam na płycie" chwalisz się czy proponujesz? Z tym piwem...Jestem forumowym amatorem.
Odpowiedz
Całą, całą.
Chwalić się posiadaniem "Galerii"... :rotfl: Dobre, dobre...
Mogę Cię ją dać, jeśli jeszcze mam - na mnie nie robi zbytniego wrażenia, więc nie potraktuję tego jako stratę.
Odpowiedz
Możesz mi ją dać? Tak - o? Na mnie robi wrażenie niezwykłe, więc byłby to fenomenalny prezent...Owe "dać" w jakiej formie miałoby nastąpić? Znaczy gdzie i kiedy? Smile
Odpowiedz
No, przeca zapowiadasz swą obecność na Salonach...
Odpowiedz
Zapowiadam, racja. A to kolejny plus dla mojego przybyciaSmile Z góry dziękuję. Przywykłam do symetrii, jakiś rewanż?
Odpowiedz
Małgosia, Simon, ale to chyba nie jest temat o "Galerii" Tongue
Odpowiedz
reuter napisał(a):Nie wiem tego z autopsji, ale od braci. Studenckiej
a mój brat w domu zawsze mówi: "kolega mi powiedział.." Big Grin
jodynka napisał(a):
gosiafar napisał(a):A już na 100% weźmie nas za piwoholików!
...i będzie miała rację
Przynajmniej ja piwoszką jestem straszną.

jateż :piwko:
Simon napisał(a):Dobra, wystarczy już. Nie robić mi z Salonu pijackiej speluny.
przecież Salon nie jest speluną Smile) a jaką, to już zależy od przybytych
michalf napisał(a):Jechać czy nie, oto jest pytanie.
jechać i wystrzegać się "niebieskich" (ale nie forumowiczów, a panów z pociągu)
Odpowiedz
yeremyash napisał(a):przecież Salon nie jest speluną
Noo, mnie nie musisz o tym przekonywać. Ale jesteś jednym z tych, którzy robią ją z niego na forum.
Odpowiedz
Ogłaszam wszem i wobec, że Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego jest bardzo poważną i prężnie rozwijającą się instytucją.
Ewentualne wrażenie kogokolwiek, jakoby miałby być speluną, jest całkowicie niezgodne z rzeczywistością.
Wink
Odpowiedz
jodynka napisał(a):Ewentualne wrażenie kogokolwiek, jakoby miałby być speluną, jest całkowicie niezgodne z rzeczywistością.
Co będzie do udowodnienia! Big Grin
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
jodynka napisał(a):Ogłaszam wszem i wobec, że Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego jest bardzo poważną i prężnie rozwijającą się instytucją.
Nie wiem dlaczego w miejscu "instytucją" spodziewałem się "speluną". Ale ja złośliwy bywam.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
Też nie wiem. Więc dobrze,że ja nie bywam :/
Odpowiedz
Alek napisał(a):Więc dobrze,że ja nie bywam
Ja tam bym się kłóciła... :Smile

Ale troche sie namieszało więc odświeżam liste:

1. gosiafar
2. nadzieja
3. yeremyash
4. zamocik_23 (chyba Sad )
5. Redi
6. fizol
7. ewus
8. Małgosia
9. Michalf (się zastanawia Wink )

Kogos pominęłam? Przeoczylam..? Smile
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Ale jesteś jednym z tych, którzy robią ją z niego na forum.
jeśli odniosłeś takie wrażenie, to najmocniej przepraszam. Nawet przez myśl mi to nie przeszło
Odpowiedz
yeremyash napisał(a):jeśli odniosłeś takie wrażenie, to najmocniej przepraszam. Nawet przez myśl mi to nie przeszło
Dobra już. Smile
Przygotowuj secik jakiś.
Odpowiedz
1. gosiafar
2. yeremyash
3. zamocik_23 (chyba Sad )
4. Redi
5. fizol
6. ewus
7. Małgosia
8. Michalf (się zastanawia Wink

Z bólem serca muszę się wykreślić. Sad
Odpowiedz
Proszę o kontakt wrocławskich Salonowców, którzy mogliby przenocować ewentualnych przyjezdnych gości.
Odpowiedz
1. gosiafar
2. yeremyash
3. zamocik_23 (chyba )
4. Redi
5. fizol + 1
6. ewus
7. Małgosia
8. Michalf (się zastanawia
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]