Liczba postów: 287
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Gorące powitania...dzięki. No więc zobaczymy się już 13.11. Jeszcze jedna sprawa... "w każdy poniedziałek o godzinie 18.30 w Hotelu Tumskim odbywają się warsztaty poświęcone dokonaniom Jacka Kaczmarskiego." rozumiem, że to w ramach Salonu...A o co dokładnie chodzi? ktoś tam chodzi??
"Swoje za sobą mam i macie wy za swoje!"
Liczba postów: 335
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):A już na 100% weźmie nas za piwoholików! zeby tylko
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Małgosia napisał(a):"w każdy poniedziałek o godzinie 18.30 w Hotelu Tumskim odbywają się warsztaty poświęcone dokonaniom Jacka Kaczmarskiego." To bzdura. Jak widzę - jeszcze gdzieś się ostały w sieci te brednie i wprowadzają w błąd zainteresowanych.
To informacja nieprawdziwa.
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Hehe.. Gosiafar przybywa w nasze skromne wrocławskie progi i już o wkupnym mówi Ładnie to tak..?
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Reputacja:
0
a co? ma się sama wykosztować na katalizator?
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Reputacja:
0
Dobra, wystarczy już. Nie robić mi z Salonu pijackiej speluny.
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Zanosi się, że jednak nie nawiedzę Salonu tym razem, bardzo żałuję.
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):piwo musisz postawić w realu każdemu forumowiczowi. ale każdemu, nie tylko tym, co będą we Wrocku! Zeby Ci ulatwic ja we Wrocku bede w piatek na spotkaniu w Balaganie .
Szczegoly spotkania TU. Tez zapraszamy .
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Reputacja:
0
Żarty żartami! możecie na mnie nie liczyć jeśli o postawienie piwa chodzi Czy widział ktoś z was tzw "Galerie Jacka Kaczmarskiego" czyli jego utwory śpiewane przez wrocławskich(?) artystów na Przeglądzie Piosenki Aktorskiej z 2004r? Mam nagranie, acz niecałe. Właściwie brakuje mi jednej piosenki, o której wiem, że była śpiewana i to... fenomenalnie ("Autoportret Witkacego"). W ogóle, w życiu nie widziałam lepszej interpretacji i lepszego wykonania JK niż na Galerii właśnie. Ma ktoś dostęp do całości? Pzdrw.
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
Hmm, jeśli wsiądę do pospiecha o 16.05 to według rozkładu na dworcu głównym będę 20:58 i poślizgiem około 1,5h będę w Łykendzie... Jechać czy nie, oto jest pytanie.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 752
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Ja, jeśli będę jechać (jak zwykle pojawiły się komplikacje natury zawodowej, z którymi jeszcze walczę), to chyba właśnie tym samym pociągiem. Jeżeli to ten relacji Olsztyn - Wrocław. Tylko ja wsiadam w Iławie.
Reputacja:
0
Małgosia napisał(a):możecie na mnie nie liczyć jeśli o postawienie piwa chodzi Chodzi o wirtualne piwa... Masz w panelu taką opcję.
Małgosia napisał(a):Właściwie brakuje mi jednej piosenki, o której wiem, że była śpiewana i to... fenomenalnie ("Autoportret Witkacego"). W ogóle, w życiu nie widziałam lepszej interpretacji i lepszego wykonania JK niż na Galerii właśnie. Ma ktoś dostęp do całości? Jacek Bończyk śpiewał "Autoportret...". Mam to na płycie DVD. Tzn. mam gdzieś płytę - może się dokopię.
Reputacja:
0
Wiem właśnie, że Jacek Bończyk...Masz na płycie tylko jego wykonanie czy całą Galerię? Mówiąc "mam na płycie" chwalisz się czy proponujesz? Z tym piwem...Jestem forumowym amatorem.
Reputacja:
0
Całą, całą.
Chwalić się posiadaniem "Galerii"... :rotfl: Dobre, dobre...
Mogę Cię ją dać, jeśli jeszcze mam - na mnie nie robi zbytniego wrażenia, więc nie potraktuję tego jako stratę.
Reputacja:
0
Możesz mi ją dać? Tak - o? Na mnie robi wrażenie niezwykłe, więc byłby to fenomenalny prezent...Owe "dać" w jakiej formie miałoby nastąpić? Znaczy gdzie i kiedy?
Reputacja:
0
No, przeca zapowiadasz swą obecność na Salonach...
Reputacja:
0
Zapowiadam, racja. A to kolejny plus dla mojego przybycia Z góry dziękuję. Przywykłam do symetrii, jakiś rewanż?
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Małgosia, Simon, ale to chyba nie jest temat o "Galerii"
Reputacja:
0
reuter napisał(a):Nie wiem tego z autopsji, ale od braci. Studenckiej a mój brat w domu zawsze mówi: "kolega mi powiedział.."
jodynka napisał(a):gosiafar napisał(a):A już na 100% weźmie nas za piwoholików! ...i będzie miała rację
Przynajmniej ja piwoszką jestem straszną.
jateż :piwko:
Simon napisał(a):Dobra, wystarczy już. Nie robić mi z Salonu pijackiej speluny. przecież Salon nie jest speluną ) a jaką, to już zależy od przybytych
michalf napisał(a):Jechać czy nie, oto jest pytanie. jechać i wystrzegać się "niebieskich" (ale nie forumowiczów, a panów z pociągu)
Reputacja:
0
yeremyash napisał(a):przecież Salon nie jest speluną Noo, mnie nie musisz o tym przekonywać. Ale jesteś jednym z tych, którzy robią ją z niego na forum.
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Ogłaszam wszem i wobec, że Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego jest bardzo poważną i prężnie rozwijającą się instytucją.
Ewentualne wrażenie kogokolwiek, jakoby miałby być speluną, jest całkowicie niezgodne z rzeczywistością.
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):Ewentualne wrażenie kogokolwiek, jakoby miałby być speluną, jest całkowicie niezgodne z rzeczywistością. Co będzie do udowodnienia!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):Ogłaszam wszem i wobec, że Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego jest bardzo poważną i prężnie rozwijającą się instytucją. Nie wiem dlaczego w miejscu "instytucją" spodziewałem się "speluną". Ale ja złośliwy bywam.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 3,654
Reputacja:
1
Też nie wiem. Więc dobrze,że ja nie bywam :/
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Alek napisał(a):Więc dobrze,że ja nie bywam Ja tam bym się kłóciła... :
Ale troche sie namieszało więc odświeżam liste:
1. gosiafar
2. nadzieja
3. yeremyash
4. zamocik_23 (chyba )
5. Redi
6. fizol
7. ewus
8. Małgosia
9. Michalf (się zastanawia )
Kogos pominęłam? Przeoczylam..?
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Ale jesteś jednym z tych, którzy robią ją z niego na forum. jeśli odniosłeś takie wrażenie, to najmocniej przepraszam. Nawet przez myśl mi to nie przeszło
Reputacja:
0
yeremyash napisał(a):jeśli odniosłeś takie wrażenie, to najmocniej przepraszam. Nawet przez myśl mi to nie przeszło Dobra już.
Przygotowuj secik jakiś.
Liczba postów: 752
Reputacja:
0
1. gosiafar
2. yeremyash
3. zamocik_23 (chyba )
4. Redi
5. fizol
6. ewus
7. Małgosia
8. Michalf (się zastanawia
Z bólem serca muszę się wykreślić.
Reputacja:
0
Proszę o kontakt wrocławskich Salonowców, którzy mogliby przenocować ewentualnych przyjezdnych gości.
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
1. gosiafar
2. yeremyash
3. zamocik_23 (chyba )
4. Redi
5. fizol + 1
6. ewus
7. Małgosia
8. Michalf (się zastanawia