Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Było o filmach, książkach, muzyce, pora na trochę rozrywki u progu weekendu, bo nie wierzę, by nikt z nas nie znalazł czasu na relaks. Wzorem tematów maturalnych, zacznę od siebie. Lubię grać w szachy, warcaby międzynarodowe, brydża oraz scrabble. Jako ciekawostkę podam, że mając komputer od jedenastu lat, nigdy nie grałem w żadne gry typu Diablo, Warcraft, itp. Jeśli miałbym coś rekomendować na jesienne popołudnia, polecam Wam planszową strategię czasu rzeczywistego, w którą gram od lat. Znajdziecie ją tutaj. .
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Szachy -ciagle niewystarczajco :wstyd: ! Mefisto (dosc prymitywny komputer szachowy, ale na moje potrzeby dobry ) - zostawialam w ogrodzie w czasie deszczu -efekt oczywisty.
W brydza dawno -w szkole przylapano nas na grze w pokera i 'ukarano' nauka brydza! Wieki nie gralam, wiec jednak szachy!!!
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
:rotfl:
Wnioskuję o "pomogła" dla uż. bryce!
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Dodałbym jeszcze - np. 8) nie doceniłeś szczerości wykonania "Ofiary" Pawła Konopackiego - cofasz się do początku.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 1,171
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Bryce - jesteś niesamowity
A co z wierszykami jakimiś? Brakuje nam już Twojej radosnej twóczości do rymu
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Dodałbym jeszcze Kubo, przecież zdajesz sobie sprawę, że plansza mogłaby być całkiem biała? Każdy z nas może sobie dodać jakieś pola, zapraszam do dyskusji i ciekawych reminiscencji.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
bryce napisał(a):zapraszam do dyskusji i ciekawych reminiscencji. Toteż właśnie, pozwoliłem sobie co nieco na początek zaproponować. Ale rzeczywiście, zasady gry jaką zaproponowałeś, można rozwijać w nieskończoność.
Liczba postów: 1,018
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
ech, snooker online
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Liczba postów: 768
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Bryce - brawo!! Moje szczere gratulacje pomysłowości.
Ja grałem kiedyś w szachy, teraz nie mam bardzo z kim
Oczywiście poza grami sportowymi(bo nie o to chodzi) zdarza mi się pograć w Football Managera(dawnego Championshipa) oraz Herosów. Takie już z czasów podstawówki mi zostały pasje...
Pozdrawiam
Reputacja:
0
OLI napisał(a):Ja grałem kiedyś w szachy, teraz nie mam bardzo z kim Zawsze pozostaje <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w --> . Serdecznie zapraszam.
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
bryce napisał(a):Zawsze pozostaje <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w --> Jaja sobie robisz?
P, PNMSP
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 768
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Nie umiem przez internet. Próbowałem, ale nie widzę tam nic. Wiem, że można ustawiać sobie szachownicę na biurku i grać, ale to nie to samo. Jakoś dla mnie szachy to ta przestrzeń, kontakt dwóch osób. Choć jak będę miał nieco czasu, możemy pograć.
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Ze sportów uprawiam brydża. Nawet sobie kupiłam taki na komputer, ale to nie to samo. Jeśli już mam nadmiar czasu to w scrabbla na kurniku lub typowo logiczne.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Nawet sobie kupiłam taki Jaki?
tmach napisał(a):Jeśli już mam nadmiar czasu to w scrabbla na kurniku No błagam, literaki to ipsacja.
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
Brydż, garibaldka, Trivial Pursuit, Rummikub, Scrabble, czasem stare gry komputerowe do których mam sentyment (Lemmings, Lost Vikings, Supaplex, Goblins...). Parę lat temu przez jakiś czas grałem w " mafię". Kto nie zna polecam, nadaje się na długie forumowe wieczory gdy zbierze się kilkanaście osób. A najbardziej lubię grać na gitarze.
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Garibaldka jak najbardziej! Bardzo lubię! Z kart jeszcze kanasta, remik, szwedzki brydź, trzy-pięć-osiem, brydża bardzo lubię, ale gram słabo i zawsze brakuje "czwartego", czasem też trzeciego.
Lubię też grać w pokera w kości. W szachy i warcaby już nie grałam całe wieki...
Z komputerowych gier "Shivers", ale nigdy mi się nie udało jej przejść całej, bo w tzw międzyczasie ktoś mi ją niechcący wykasowywał. Teraz nawet nie usiłuję do niej siadać, bo nie mam czasu.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 650
Reputacja:
0
W co gram? Zależy z kim.
1) sam to na gitarze, ewentualnie w dużego lotka ,
2) we dwójkę to przeważnie z synem, wtedy wchodzą w grę „Wilki i owce”, „Monopol”, „Scrabble”, „Farmer”, szachy albo z rozrywek komputerowych „Herosi...”,
3) w kilka osób to w nogę lub w siatkówkę (ale raczej rzadko jest okazja...), czasem w tysiąca, w 66 - w brydża to już nie pamiętam, kiedy...
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
Tysiąc i literaki na kurniku, a z gier typowo komputerowych łykam wszystko o tematyce II wojny światowej , no i oczywiście lubię Hirołsów
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 1,018
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
ech, zagrałbym na jakiejś xxl w herosów III w 8 osób :wzruszony:
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
dzikakaczka napisał(a):zagrałbym na jakiejś xxl w herosów III w 8 osób :wzruszony: i ja bym zagrał, tyle, że albo akurat nie mogę trafić na grę kiedy jestem przy kasie, albo gra lezy na półkach, a ja mam pusty mieszek
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Z darmowych strategii turowych polecam Battle of Wesnoth (<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.wesnoth.org">www.wesnoth.org</a><!-- w -->) - zajmuje ok. 70 megabajtów na dysku i jest strasznym pożeraczem czasu Poza tym uczy podstaw myślenia strategicznego i pozwala na dokopanie Niemcom on-line )
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
OLI napisał(a):Oczywiście poza grami sportowymi(bo nie o to chodzi) zdarza mi się pograć w Football Managera(dawnego Championshipa) oraz Herosów. musisz kiedyś wpaść na noc z Hirosami
OLI napisał(a):Wiem, że można ustawiać sobie szachownicę na biurku i grać, ale to nie to samo. Jakoś dla mnie szachy to ta przestrzeń, kontakt dwóch osób. tak apropos grania w szachy:
[ Komentarz dodany przez: ann: 27 Październik 2007, 15:58 ]
poprawione cytowanie
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Reputacja:
0
ja napisał(a):tak apropos grania w szachy: Tak a propos grania w szachy:
bryce - rozowy_tygrys +9 -1 = 0
"Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu"
"Prośba została zaakceptowana"
:rotfl:
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
bryce napisał(a):"Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu"
"Prośba została zaakceptowana" spisek !! prawdziwe prośby zaakceptowane zginęły w Katyniu i Charkowie !
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Liczba postów: 335
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
a ja zacząłem grać sobie w GO. świetna gra i moim skromnym zdaniem bije szachy na głowe ;]
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Liczba postów: 705
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Jak kiedyś był czas to Diablo lub TCG: MtG .... a teraz tylko i wyłącznie w TCG: LotR , ale już ludzi coraz trudniej zebrać Talie pokrywa kurz ....
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
bryce napisał(a):Zawsze pozostaje <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w --> . Nie ma czegos lepszego? Tam sa na ogol partie blyskawiczne -ja wolalabym ok.60 min.
BTW.Wiem,ze moge zmienic ustawienia 'stolu' gdy ja zapraszam, ale wiekszosc wolala gre typ 'Central Park' (blyskawiczne -max 7min) podczas gdy ja chce stratetygicznej gry . Ci, ktorzy godzili sie na to byli za bardzo 'poczatkujacy'.
EDIT: nie zmienilam sensu postu -dodalam nieco wyjasnienia.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
a moje ulubione gry to też między innymi herosi oczywiście III bo inne części to takie drętwe są... oprócz tego strategie np red alert 2, company of heros i strzelanki np operation fleshpoint, psi ops i inne a ze starszych gier to Hospital i Corsairs
ps.jakby ktoś chciał zagrać przez neta to jestem chętna
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
a słyszeliście o takiej grze słownej "Boggle"?
Konwencją podobne do scrabli, ale tylko konwencją. To jedna z moich ulubionych gier.
Lubię grać w karty, zwłaszca w tysiąca.
Z komputerwych - kiedyś mogłam godzinami grać w Fifę i Tony Hawka. Na szczęście dość skutecznie mi przeszło.
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Kiedyś grałem w starcracfta, Diablo, i Arkadię. Szczególnie polecam tą ostatnią (dla fanów RPG, świat Warhammera + świat Ishtar (Sapkowskiego) )
A grę Bryce'a trzeba rozwinąć! Macie jakieś pomysły?
|