Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W jakie gry gracie ?
Było o filmach, książkach, muzyce, pora na trochę rozrywki u progu weekendu, bo nie wierzę, by nikt z nas nie znalazł czasu na relaks. Wzorem tematów maturalnych, zacznę od siebie. Lubię grać w szachy, warcaby międzynarodowe, brydża oraz scrabble. Jako ciekawostkę podam, że mając komputer od jedenastu lat, nigdy nie grałem w żadne gry typu Diablo, Warcraft, itp. Jeśli miałbym coś rekomendować na jesienne popołudnia, polecam Wam planszową strategię czasu rzeczywistego, w którą gram od lat. Znajdziecie ją tutaj. .
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Szachy -ciagle niewystarczajco :wstyd: ! Mefisto (dosc prymitywny komputer szachowy, ale na moje potrzeby dobry ) - zostawialam w ogrodzie w czasie deszczu -efekt oczywisty.
W brydza dawno -w szkole przylapano nas na grze w pokera i 'ukarano' nauka brydza! Wieki nie gralam, wiec jednak szachy!!!
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
:rotfl:
Wnioskuję o "pomogła" dla uż. bryce!
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Dodałbym jeszcze - np. 8) nie doceniłeś szczerości wykonania "Ofiary" Pawła Konopackiego - cofasz się do początku. Big Grin
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Bryce - jesteś niesamowity Smile

A co z wierszykami jakimiś? Brakuje nam już Twojej radosnej twóczości do rymu Big Grin
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Dodałbym jeszcze
Kubo, przecież zdajesz sobie sprawę, że plansza mogłaby być całkiem biała? Każdy z nas może sobie dodać jakieś pola, zapraszam do dyskusji i ciekawych reminiscencji.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
bryce napisał(a):zapraszam do dyskusji i ciekawych reminiscencji.
Toteż właśnie, pozwoliłem sobie co nieco na początek zaproponować. Smile Ale rzeczywiście, zasady gry jaką zaproponowałeś, można rozwijać w nieskończoność.
Odpowiedz
ech, snooker online
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
Bryce - brawo!! Moje szczere gratulacje pomysłowości.
Ja grałem kiedyś w szachy, teraz nie mam bardzo z kim Sad
Oczywiście poza grami sportowymi(bo nie o to chodzi) zdarza mi się pograć w Football Managera(dawnego Championshipa) oraz Herosów. Takie już z czasów podstawówki mi zostały pasje...
Pozdrawiam
Odpowiedz
OLI napisał(a):Ja grałem kiedyś w szachy, teraz nie mam bardzo z kim
Zawsze pozostaje <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w --> . Serdecznie zapraszam.
Odpowiedz
bryce napisał(a):Zawsze pozostaje <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w -->
Jaja sobie robisz?

P, PNMSP Smile
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Nie umiem przez internet. Próbowałem, ale nie widzę tam nic. Wiem, że można ustawiać sobie szachownicę na biurku i grać, ale to nie to samo. Jakoś dla mnie szachy to ta przestrzeń, kontakt dwóch osób. Choć jak będę miał nieco czasu, możemy pograć. Smile
Odpowiedz
Ze sportów uprawiam brydża. Nawet sobie kupiłam taki na komputer, ale to nie to samo. Jeśli już mam nadmiar czasu to w scrabbla na kurniku lub typowo logiczne.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Nawet sobie kupiłam taki
Jaki?
tmach napisał(a):Jeśli już mam nadmiar czasu to w scrabbla na kurniku
No błagam, literaki to ipsacja.
Odpowiedz
Brydż, garibaldka, Trivial Pursuit, Rummikub, Scrabble, czasem stare gry komputerowe do których mam sentyment (Lemmings, Lost Vikings, Supaplex, Goblins...). Parę lat temu przez jakiś czas grałem w "mafię". Kto nie zna polecam, nadaje się na długie forumowe wieczory gdy zbierze się kilkanaście osób. A najbardziej lubię grać na gitarze.
Odpowiedz
Garibaldka jak najbardziej! Bardzo lubię! Z kart jeszcze kanasta, remik, szwedzki brydź, trzy-pięć-osiem, brydża bardzo lubię, ale gram słabo i zawsze brakuje "czwartego", czasem też trzeciego. Smile
Lubię też grać w pokera w kości. W szachy i warcaby już nie grałam całe wieki...
Z komputerowych gier "Shivers", ale nigdy mi się nie udało jej przejść całej, bo w tzw międzyczasie ktoś mi ją niechcący wykasowywał. Teraz nawet nie usiłuję do niej siadać, bo nie mam czasu. Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
W co gram? Zależy z kim.

1) sam to na gitarze, ewentualnie w dużego lotka Smile ,
2) we dwójkę to przeważnie z synem, wtedy wchodzą w grę „Wilki i owce”, „Monopol”, „Scrabble”, „Farmer”, szachy albo z rozrywek komputerowych „Herosi...”,
3) w kilka osób to w nogę lub w siatkówkę (ale raczej rzadko jest okazja...), czasem w tysiąca, w 66 - w brydża to już nie pamiętam, kiedy...
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Tysiąc i literaki na kurniku, a z gier typowo komputerowych łykam wszystko o tematyce II wojny światowej Smile, no i oczywiście lubię Hirołsów Smile
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
ech, zagrałbym na jakiejś xxl w herosów III w 8 osób :wzruszony:
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
dzikakaczka napisał(a):zagrałbym na jakiejś xxl w herosów III w 8 osób :wzruszony:
i ja bym zagrał, tyle, że albo akurat nie mogę trafić na grę kiedy jestem przy kasie, albo gra lezy na półkach, a ja mam pusty mieszek Smile
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Z darmowych strategii turowych polecam Battle of Wesnoth (<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.wesnoth.org">www.wesnoth.org</a><!-- w -->) - zajmuje ok. 70 megabajtów na dysku i jest strasznym pożeraczem czasu Smile Poza tym uczy podstaw myślenia strategicznego i pozwala na dokopanie Niemcom on-line Smile)
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz
OLI napisał(a):Oczywiście poza grami sportowymi(bo nie o to chodzi) zdarza mi się pograć w Football Managera(dawnego Championshipa) oraz Herosów.
musisz kiedyś wpaść na noc z Hirosami
OLI napisał(a):Wiem, że można ustawiać sobie szachownicę na biurku i grać, ale to nie to samo. Jakoś dla mnie szachy to ta przestrzeń, kontakt dwóch osób.
tak apropos grania w szachy:
[Obrazek: mat_bryce.png]

[ Komentarz dodany przez: ann: 27 Październik 2007, 15:58 ]
poprawione cytowanie
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz
ja napisał(a):tak apropos grania w szachy:
Tak a propos grania w szachy:
bryce - rozowy_tygrys +9 -1 = 0

"Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu"
"Prośba została zaakceptowana"

:rotfl:
Odpowiedz
bryce napisał(a):"Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu"
spisek !! prawdziwe prośby zaakceptowane zginęły w Katyniu i Charkowie !
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz
a ja zacząłem grać sobie w GO. świetna gra i moim skromnym zdaniem bije szachy na głowe ;]
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Odpowiedz
Jak kiedyś był czas to Diablo lub TCG: MtG .... a teraz tylko i wyłącznie w TCG: LotR , ale już ludzi coraz trudniej zebrać Smile Talie pokrywa kurz ....
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Odpowiedz
bryce napisał(a):Zawsze pozostaje <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w --> .
Nie ma czegos lepszego? Tam sa na ogol partie blyskawiczne -ja wolalabym ok.60 min.

BTW.Wiem,ze moge zmienic ustawienia 'stolu' gdy ja zapraszam, ale wiekszosc wolala gre typ 'Central Park' (blyskawiczne -max 7min) podczas gdy ja chce stratetygicznej gry . Ci, ktorzy godzili sie na to byli za bardzo 'poczatkujacy'.

EDIT: nie zmienilam sensu postu -dodalam nieco wyjasnienia.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
a moje ulubione gry to też między innymi herosi oczywiście III Smile bo inne części to takie drętwe są... oprócz tego strategie np red alert 2, company of heros i strzelanki np operation fleshpoint, psi ops i inneSmile a ze starszych gier to Hospital i Corsairs Big Grin
ps.jakby ktoś chciał zagrać przez neta to jestem chętna Smile
Odpowiedz
a słyszeliście o takiej grze słownej "Boggle"?
Konwencją podobne do scrabli, ale tylko konwencją. To jedna z moich ulubionych gier.

Lubię grać w karty, zwłaszca w tysiąca.

Z komputerwych - kiedyś mogłam godzinami grać w Fifę i Tony Hawka. Na szczęście dość skutecznie mi przeszło.
Odpowiedz
Kiedyś grałem w starcracfta, Diablo, i Arkadię. Szczególnie polecam tą ostatnią (dla fanów RPG, świat Warhammera + świat Ishtar (Sapkowskiego) )

A grę Bryce'a trzeba rozwinąć! Macie jakieś pomysły?
Odpowiedz