Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W jakie gry gracie ?
jodynka napisał(a):kiedyś mogłam godzinami grać w Fifę
jodynka napisał(a):Na szczęście dość skutecznie mi przeszło.
Brawo! Piwo za jedną z najlepszych decyzjiw Twoim życiu! Fifa* to zło! Wink

* a ostatnia szczególnie
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz
Kiedyś grałem w "Magię i miecz", do dziś to moja ulubiona gra planszowa. Ale ciężko znaleźć czas i ludzi do grania.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
jodynka napisał(a):Z komputerwych - kiedyś mogłam godzinami grać w Fifę i Tony Hawka. Na szczęście dość skutecznie mi przeszło.
Głupio się przyznać. Ja mam tak do dzisiaj Wink
No prawie. Trzebaby dodać jeszcze Flatout 2 i NFSU2 Wink

Z gier pozakomputerowych? Jenga Big Grin
Odpowiedz
Słuchajcie, może by tak jakiś sieciowy meczyk w Herosów III? do zrobienia, w końcu większość ma sieć Smile
Tylko, czy niezbędna jest do tego oryginalna wersja? :aniolek:
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
Teraz w nic już nie gram, oprócz brydża i remika "na żywo", ale jako dziecko, z bratem w przygodówki na C 64.

Potem namiętnie w Heroesów 3 (taktyka mizerna - okopać się w zamku głównym bohaterem i nie wychylać stamtąd nosa, wysyłać mięso armatnie po skarby i kopalnie, a potem z armią 100 czarnych smoków/aniołów dokonywać podbojów włączając autowalkę).

Następnie w NeverwinterNights - zawsze nosiłam imię Agathea, przyjmowałam za towarzysza umięśnionego osiłka bez polotu z głową lwa oraz chowańca - czarną panterę o imieniu Mruczek i ich wysyłałam do walki, sama czając się za rogiem i rzucając uzdrawiające czary. Nigdy tego nie skończyłam. Ten rodzaj gier obrzydziła mi inna tego typu, nie pamiętam tytułu, gdzie jeden z bohaterów co 5 minut krzyczał zupełnie bez sensu patetycznym tonem: "Nabij się na mój miecz nikczemniku, póki możesz, bo drugi raz taki dobry nie będę!" Smile
Odpowiedz
nadzieja napisał(a):Potem namiętnie w Heroesów 3 (taktyka mizerna - okopać się w zamku głównym bohaterem i nie wychylać stamtąd nosa, wysyłać mięso armatnie po skarby i kopalnie, a potem z armią 100 czarnych smoków/aniołów dokonywać podbojów włączając autowalkę).
Chętnie bym zobaczył taką taktykę w starciu z graczem innym niż komputer na podstawowym poziomie Wink
Do You feel lucky, Punk?
NestSite
Odpowiedz
gredler napisał(a):Kiedyś grałem w "Magię i miecz", do dziś to moja ulubiona gra planszowa.
moja też Smile
dzikakaczka napisał(a):Słuchajcie, może by tak jakiś sieciowy meczyk w Herosów III? do zrobienia, w końcu większość ma sieć Smile
Tylko, czy niezbędna jest do tego oryginalna wersja? :aniolek:
można by spróbować ale by ta gra dłuuuugo trwała Wink może lepiej w jakąś szybszą grę ?
Odpowiedz
No i przydałoby się na lanie, bo przy jednym kompie nie ma takiej zabawy. Ech... znowu takie 20 godzin na lanie. To były czasy...
NestSite
Odpowiedz
dzikakaczka napisał(a):Chętnie bym zobaczył taką taktykę w starciu z graczem innym niż komputer
Bądź pewien, kaczko, że nie będzie Ci dane... Smile

A poziom wcale nie był podstawowy.
Odpowiedz
jodynka napisał(a):Z komputerwych - kiedyś mogłam godzinami grać w Fifę i Tony Hawka. Na szczęście dość skutecznie mi przeszło.
a dlczego 'na szęście' ? ja sobie lubie w to pograć, a teraz jeszce na dodoatek zacząłem grać w wiedźmina :]
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Odpowiedz
nadzieja napisał(a):Bądź pewien, kaczko, że nie będzie Ci dane... Smile
I dare You :wredny:
NestSite
Odpowiedz
A ja przez długi czas grałem (i ostatnio do tego nawet wróciłem) w Fallouta 1 i (zwłaszcza!) 2. Jak dla mnie jedyne RPG pecetowskie, po które warto sięgnąć.
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
yeremyash napisał(a):
a dlczego 'na szęście' ? ja sobie lubie w to pograć, a teraz jeszce na dodoatek zacząłem grać w wiedźmina :]
na szczęście, bo mam teraz więcej czasu na granie w tysiąca chociażby Wink
A tak poważnie - to czasu nie mam. Gdybym miała, to bym pewnie grała nadal. Ale w Fifę 2000, późniejsze były kiepskie.
Odpowiedz
dzikakaczka napisał(a):I dare You :wredny:
Gdyby była to mapa XL, a atakować można by było dopiero po 3 wirtualnych miesiącach, poniósłbyś sromotną klęskę. Smile

Przypomniałam sobie jeszcze, że byłam też swego czasu samozwańczą mistrzynią Transport Tycoona. Smile
Odpowiedz
Przypomniało mi się, że oprócz „Herosów” (bezkonkurencyjni! Piątka też jest fajna) kiedyś wciągnął mnie „Silent Hunter”. Grał ktoś? Pamiętam euforię , w jaką wpadłem gdzieś o 3 nad ranem po zatopieniu pancernika Yamato...
No i była jeszcze DOS-owa gra „Żużel” – najprostsza na świecie, sterowało się jednym klawiszem (skręcanie w lewo), ale jakie emocje i grywalność!
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Freed napisał(a):No i była jeszcze DOS-owa gra „Żużel” – najprostsza na świecie, sterowało się jednym klawiszem (skręcanie w lewo), ale jakie emocje
Pamiętam!
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
Freed napisał(a):No i była jeszcze DOS-owa gra „Żużel” – najprostsza na świecie, sterowało się jednym klawiszem (skręcanie w lewo), ale jakie emocje i grywalność!
E tam Tongue Boulder Dash na C'64 - to była gra! Big Grin
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Raz gralm w uciekanie przed krolikem po wiagrze.....
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
gredler napisał(a):Kiedyś grałem w "Magię i miecz", do dziś to moja ulubiona gra planszowa. Ale ciężko znaleźć czas i ludzi do grania.
Reuter zawsze chętny i gotowy! Smile
jodynka napisał(a):dybym miała, to bym pewnie grała nadal. Ale w Fifę 2000, późniejsze były kiepskie.
Święta racja. A czemu nikt nie wspomniał o Sensible World of Soccer 96/97?! Toż to najlepszy symulator futbolu ever! SWoS rzadzi! Smile Najlepsze są pojedynki online z Niemcami o 4 nad ranem! Smile)
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz
Fajną "nockę" w Herosów możemy sobie w Warszawie urządzić. To chyba nie będzie problem. I niekoniecznie przez sieć tylko "w realu". Lokum problemem nie jest. Ja mam oryginalnych Herosów jakby co, ale przez sieć nigdy nie grałem. Mam z kim pograć w domu Smile
Pozdrawiam
Odpowiedz
nadzieja napisał(a):
dzikakaczka napisał(a):I dare You :wredny:
Gdyby była to mapa XL, a atakować można by było dopiero po 3 wirtualnych miesiącach, poniósłbyś sromotną klęskę. Smile

Przypomniałam sobie jeszcze, że byłam też swego czasu samozwańczą mistrzynią Transport Tycoona. Smile
Nie tylko Ty będziesz rozwijać miasto Wink
Chętnie się zmierzę z kimś, kto uważa się za Herosowego twardziela Wink
NestSite
Odpowiedz
dzikakaczka napisał(a):Chętnie się zmierzę z kimś, kto uważa się za Herosowego twardziela
Chętnie Ci złoję skórę Archaniołami Wink. A w którą część gramy? 1,2,3,4 czy 5? Smile)

3 chyba najlepsza, 20 zł z dodatkami w Extra Klasyce, na moje możemy się na kiedyś umówić. Byle w weekend jakiś, bo za dnia niestety praca Wink

A co do gier...
Dużo... Półka z płytami, książkami i kasetami Jacka jest 4 razy krótsza...
Jedyne w co nie gram to symulatory lotów a i to z braku dżojstyka pewnie Wink
Odpowiedz
pkosela napisał(a):E tam Tongue Boulder Dash na C'64 - to była gra! Big Grin
Dobrze, że mi przypomniałeś - Po prostu łoś
Odpowiedz
Artur napisał(a):Chętnie Ci złoję skórę Archaniołami Wink . A w którą część gramy? 1,2,3,4 czy 5? Smile)
3, najchętniej shadow od death Wink
NestSite
Odpowiedz
Wczoraj odgrzebałam swoją płytę z Heroesami 3, zdmuchnęłam kurz, uruchomiłam i rozległ się charakterystyczny stukot końskich kopyt. Kilka lat w to nie grałam, a wszystko pamiętam. Smile
Odpowiedz
A mi Herosów sprzątnął chłopak siostry;/ Więc odpaliłem z konieczności czwórkę i się popłakałem. Tylko trzecia część!! TYLKO!!
Odpowiedz
Artur napisał(a):Jedyne w co nie gram to symulatory lotów a i to z braku dżojstyka pewnie
Całkiem przyzwoity joystick, można mieć już za ok.80 zł.
Jeśli chodzi o 'tradycyjne' gry, to jakiś czas temu - Mafia, GTA San Andreas i Far Cry. A te mniej 'tradycyjne', to od ponad roku wyłącznie Microsoft Flight Simulator 2004 + podłączenie do sieci Vatsim.
Odpowiedz
OLI napisał(a):Tylko trzecia część!! TYLKO!!
Ja swoją oryginalną "trójkę" dostałam jako mało ważny gratis do "piątki". Dodatek ucieszył bardziej. Smile
Odpowiedz
nadzieja napisał(a):Ja swoją oryginalną "trójkę" dostałam jako mało ważny gratis do "piątki". Dodatek ucieszył bardziej. Smile
A mnie się "piątka" podoba! Niewiele różni się poza grafiką od "trójki", a na planszy 3D bohaterowie sobie fajnie "pomykają", tylko kurz za nimi zostaje - kolorowy...
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Freed napisał(a):bohaterowie sobie fajnie "pomykają"
Problem w tym, że u mnie właśnie pomykać nie chcą. Kartę graficzną mam za słabą, czy coś innego, nie wiem.
Plansza 3D wygląda imponująco, za to łatwo stracić orientację w terenie.
Podoba mi się za to, że za wspaniałomyślne puszczenie przeciwnika bez walki, kiedy on chce czmychnąć, dostaje się punkty doświadczenia.
Poza tym - fakt - po fatalnej "czwórce", "piątka" jest krokiem w dobrym kierunku. Smile
Odpowiedz