Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Mała ciekawostka.
P. Gintrowski o tegorocznych wyborach.
Cytat:Chyba nie powinienem w ogóle głosować, bo po 1989 roku przegrywam każde wybory. Dwa lata temu, licząc na koalicję PO i PiS, zagłosowałem na Platformę Obywatelską. W tym roku glosowałem na PiS. Obawiam się rządów PO - Platforma naobiecywała tyle, że jeśli spróbuje spełnić obietnice, rozleci się budżet, jeśli nie spełni - parta polegnie w następnych wyborach. Boję się również o politykę zagraniczną - podoba mi się twarda, nieustępliwa polityka Prawa i Sprawiedliwości. Jedynym pozytywnym aspektem tych wyborów jest to, że nie będę już musiał oglądać konferencji prasowych z udziałem panów Giertycha i Leppera.
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
ann napisał(a):Mała ciekawostka. Myslę, że zawsze warto podawać źródło
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
ann napisał(a):Przekrój, 2007, nr 43/44, 25 X 2007, s. 21. Z pomarańczowego forum. d
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Reputacja:
0
Jest w podtytule wątku :wstyd:
Albo nie doczytałem, albo Ania - spryciula dopisała
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):Albo nie doczytałem, albo Ania - spryciula dopisała Nie doczytałeś :]
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Tez bym tak mowil
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
List otwarty Stowarzyszenia Filmowców Polskich do premiera RP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/1718189,19,1,1,,item.html">http://wiadomosci.onet.pl/1718189,19,1,1,,item.html</a><!-- m -->
List ten (w sprawie abonamentu) podpisał również
Cytat:Przemysław Gintrowski
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
Stowarzyszenie Filmowców Polskich napisał(a):Panie Premierze,
abonament jest najuczciwszym sposobem finansowania mediów publicznych. Zgadzam się, że dla telewidzów płacących abonament (ok. 1/3 telewidzów), abonament ten jest niezwykle uczciwym sposobem finansowania mediów publicznych. Dla pozostałych 2/3 telewidzów (piratów) - może niekoniecznie.
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Jak czytam i słyszę jak to telewizja publiczna wypełnia misję za abonament, to mi się "nóż w kieszeni otwiera" . Jak widzę reklamy mówiące na co idzie mój abonament - tym bardziej. Czy oby " M jak miłość", " Barwy szczęścia", " Gwiazdy tańczą na lodzie" to jest ta misja? Gnioty i to w najlepszym czasie antenowym i jeszcze chyba w ok 30% ( jeśli dobrze pamiętam ) finansowane z abonamentu. A gdzie pozycje, które mogły by spełniać rolę , nazwijmy to edukacyjną, dla mas? Po 23,00. Cóż telewizja z misją
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
Mnie zastanowił inny fragment:
Cytat: Jeśli rząd chce ulżyć obywatelom i finansować media publiczne z budżetu Państwa, może pozwolić odpisywać abonament od podatków
Czy to nie paranoja wpłacać pieniądze do budżetu, z którego później ich część zostanie zwrócona?
Liczba postów: 677
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
TVP jest, jaka jest, ale jej wartość pokazuje się dopiero w porównaniu z nadawcami komercyjnymi, których, niestety, oglądać się zwyczajnie nie da. TVP czasem można włączyć, zwykle po 22.
in montibus veritas
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Tomek napisał(a):TVP jest, jaka jest, ale jej wartość pokazuje się dopiero w porównaniu z nadawcami komercyjnymi, których, niestety, oglądać się zwyczajnie nie da. TVP czasem można włączyć, zwykle po 22. Nie wiem, jak jest z TV, bo nie oglądam żadnej, natomiast mam podobne odczucia co do radia (pomijając magiczną granicę godz. 22.00).
|