Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Charaktery", IX 2007
Kuba Mędrzycki napisał(a):A czy ja napisałem, że Twoja?
No, skoro popieram usunięcia owego listu z forum - a napisałeś:
Kuba Mędrzycki napisał(a):A kwestia usunięcia linku nawet stąd, jest jak dla mnie, szczytem obłudy
więc niejako automatycznie zarzuca mi się obłudę, czyż nie?
Kuba Mędrzycki napisał(a):Gazeta jest ogólnie dostępna, więc każdy może ją kupić, a jak go nie stać, to moge podlinkować zainteresowanym rzeczony list.
Ok. Po prostu nie dziwi mnie zapał, z jakim jestes gotów to czynić.
Odpowiedz
Simon napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Gazeta jest ogólnie dostępna, więc każdy może ją kupić, a jak go nie stać, to moge podlinkować zainteresowanym rzeczony list.
Ok. Po prostu nie dziwi mnie zapał, z jakim jestes gotów to czynić.
Simonie, podobne uwagi myślę, że należałoby uczynić w kierunku wydawcy gazety. Albo najlepiej autorki listu. A nie pomyślałeś, że może Patrycji zależało, aby jej przemyślenia ujrzały światło dzienne? Bo tak naprawdę, to niby przeciwko czemu te oburzenia ze strony części użytkowników?
Odpowiedz
Simon napisał(a):Po prostu nie dziwi mnie zapał, z jakim jestes gotów to czynić.
Wiesz, Jakub ma takie hobby, że lubi podsyłać innym cudze listy. Mnie np. podsyłał swoją prywatną korespondencję z Leszkiem Czajkowskim. Najwyraźniej kwestia, czy korespondencja jest prywatna czy publiczna dla Jakuba ma trzeciorzędne znaczenie.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Usunięcie tego listu było chyba niezbyt dobrym posunięciem. Wcześniej dyskusji nie było zbytniej, a teraz jak widzę się zaczyna rozwijac. Jakby się trochę poczekało wątek, by spokojnie zniknął w czeluściach forum i zniknięcie skanu nikogo by nie dziwiło, a tak ...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Wiesz, Jakub ma takie hobby, że lubi podsyłać innym cudze listy.
Jak zapewne zauważyłeś, omawiany list Patrycji, był świadomie upubliczniony. Więc nie wiem czemu niby ma służyć Twoja uwaga.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):A nie pomyślałeś, że może Patrycji zależało, aby jej przemyślenia ujrzały światło dzienne?
Ależ one je ujrzały. Na łamach "Charakterów".
Nie rozumiemy się do końca Kubo.
Ale, jak wspomniałem, trzeba by dobrej woli do tego, że zrozumieć, że treść tego artykułu nie jest odpowiednim materiałem nawet na nasza stronę, a co dopiero forum.

Ok panowie - ja wyraziłem swoje zdanie, nie mam nic w tej kwestii do dodania.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jak zapewne zauważyłeś, omawiany list Patrycji, był świadomie upubliczniony.
No, to teraz martw się, żeby Twoja korespondencja do mnie też nie została świadomie upubliczniona.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):iesz, Jakub ma takie hobby, że lubi podsyłać innym cudze listy. Mnie np. podsyłał swoją prywatną korespondencję z Leszkiem Czajkowskim. Najwyraźniej kwestia, czy korespondencja jest prywatna czy publiczna dla Jakuba ma trzeciorzędne znaczenie.
Jeżeli Kuba był adresatem tych listów (od L.C.), to ma prawo nimi dysponowac jak chce. To nie są cudze listy tylko korespondencja Kuby. Można mówic, że to może nie zawsze eleganckie, ale ma do tego prawo i to wszystko w tym temacie. A ten wątek jest chyba o publicznej korespondencji??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Szczerze? Nie rozumiem ironii w tym wypadku. Gazeta jest ogólnie dostępna, więc każdy może ją kupić, a jak go nie stać, to moge podlinkować zainteresowanym rzeczony list.
Otóż to. Simonie, czy naprawdę nie widzisz, że Wasza nadgorliwość jest w tym momenciepo prostu zabawna? Pamiętasz jak wyśmiewaliście Adminów forum Gintrowskiego, że zabraniają u siebie linkować niebieskie? Teraz Wy robicie coś podobnego. Wprawdzie nie zabraniacie (chyba), ale lekko histeryzujecie w związku z podaniem linka do opublikowanego w prasie materiału.
Przemek napisał(a):Ale skoro tak, to może zrobimy akcję wykupywania i niszczenia wrześniowego numeru "Charakterów"Smile) ja ze swej stronu jeden egzemplarz zabezpieczyłem, ale na więcej mnie nie stacSad )))
O to właśnie chodzi! Piwo!
Odpowiedz
Luter napisał(a):Wasza
W kwestii zaimków: nie miałem nic wspólnego z usunięciem skanu. O jego zniknięciu dowiedziałem się...od Ciebie, kiedy wspomniałeś o tym w swoim poście.
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Jeżeli Kuba był adresatem tych listów (od L.C.), to ma prawo nimi dysponowac jak chce.
Rozumiem, że jeśli ja jestem adresatem listów Kuby do mnie to też mam prawo zrobić z nimi, co chcę? Ok! Zapamiętam. Najwyżej wyjdzie trochę mało elegancko. Wink

[ Dodano: 23 Wrzesień 2007, 23:09 ]
Przemek napisał(a):A ten wątek jest chyba o publicznej korespondencji??
Z tą korespondencją publiczną to nie jest tak prosto. Intencją autorki było napisanie listu do redakcji. Nie było jednak intencją autorki publikowanie tego listu na łamach czasopisma. List został opublikowany - i w tym sensie, rzeczywiście, stał się publiczny.
Nie chcę powiedzieć, że redakcja nie miała prawa opublikować listu. Chyba prawo miała? Chcę tylko powiedzieć, że autorka listu nie miała intencji, aby ten listy został w piśmie wydrukowany. Inaczej mówiąc: nie było intencją autorki zwierzanie się "reszcie świata".
Jak słusznie napisał Simon, wystarczy odrobina dobrej woli aby to zrozumieć. Odrobina, czyli czasem bardzo dużo.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Ale, jak wspomniałem, trzeba by dobrej woli do tego, że zrozumieć, że treść tego artykułu nie jest odpowiednim materiałem nawet na nasza stronę, a co dopiero forum.
Tak jak już wcześniej wspominałem, gdyby Patrycji nie zależało na faktach, a jedynie na poradzie, pozmieniałaby imiona, miejsca i inne współrzędne.
Paweł Konopacki napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jak zapewne zauważyłeś, omawiany list Patrycji, był świadomie upubliczniony.
No, to teraz martw się, żeby Twoje listy do mnie też nie zostały świadomie upublicznione.
Ale czy ja, w przeciwieństwie do Patrycji, upubliczniałem naszą korespondencję?
Widzę Pawle, że zaczyna przez Ciebie przemawiać coś w rodzaju histerii przeplatanej z desperacją...
Odpowiedz
Simon napisał(a):W kwestii zaimków: nie miałem nic wspólnego z usunięciem skanu. O jego zniknięciu dowiedziałem się...od Ciebie, kiedy wspomniałeś o tym w swoim poście.
Simonie, ja nie mówię o usunięciu skanu, tylko o Waszych opiniach w kwestii linkować-nie linkować.
Myślę, że Grabi usunęła skan pod Waszym naciskiem. Jest to osoba spolegliwa, więc kiedy się ku własnemu zapewne zdumieniu zorientowała, że link do publicznie dostępnego materiału wzbudza tyle kontrowersji, po prostu go usunęła.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):gdyby Patrycji nie zależało na faktach, a jedynie na poradzie, pozmieniałaby imiona, miejsca i inne współrzędne.
To jeszcze inna kwestia. Ale z tym co piszesz - niepodobna się nie zgodzić.

[ Dodano: 23 Wrzesień 2007, 23:12 ]
Luter napisał(a):Myślę, że Grabi usunęła skan pod Waszym naciskiem.
1.Nikogo nie naciskałem.
2.Paweł napisał, że sam prosił o to Grabi.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ale czy ja, w przeciwieństwie do Patrycji, upubliczniałem naszą korespondencję?
No, o taką desperację to ja Cię nie podejrzewam Big Grin
Luter napisał(a):Jest to osoba spolegliwa, więc kiedy się ku własnemu zapewne zdumieniu zorientowała, że link do publicznie dostępnego materiału wzbudza tyle kontrowersji, po prostu go usunęła.
Grabi jest przede wszystkim osobą wrażliwą. Wytłumaczyłem jej, czemu skan tego artykułu nie powinien pojawiać się w tym miejscu. Doszliśmy w tym temacie do porozumienia.
I nie pod "waszym" naciskiem usunęła link, tylko ja osobiście poprosiłem ją o usunięcie.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Grabi jest przede wszystkim osobą wrażliwą. Nie pod "waszym" naciskiem usunęła link, tylko ja osobiście poprosiłem ją o usunięcie.
OK, przepraszam, nie doczytałem. Z tym, że mnie tutaj nie chodzi konkretnie pod wpływem czego/kogo Grabi usunęła link tylko o kwestię jako taką i poglądy na nią.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Rozumiem, że jeśli ja jestem adresatem listów Kuby do mnie to też mam prawo zrobić z nimi, co chcę? Ok! Zapamiętam. Najwyżej wyjdzie trochę mało elegancko.
Masz prawo zrobić co z nimi chcesz.
Poza tym, sam rozumiesz, że w świetle ostatniej 'charakternej' lektury, Patrycja staje się niespecjalnie wiarygodna jeśli chodzi o zaprzeczanie moim słowom, jakie padły podczas naszej rozmowy via gg(na pewno pamiętasz o co chodzi).
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Rozumiem, że jeśli ja jestem adresatem listów Kuby do mnie to też mam prawo zrobić z nimi, co chcę? Ok! Zapamiętam. Najwyżej wyjdzie trochę mało elegancko. Wink
Jak najbardziej. Ostatnio brałem na innym forum udział w dyskusji na ten temat i czytałem dyskusje na innych forach. Jedyna uwaga, to taka że należy uważac z upublicznianiem danych osobowych, bo na to jest już inna ustawa:]
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Poza tym, sam rozumiesz, że w świetle ostatniej 'charakternej' lektury, Patrycja staje się niespecjalnie wiarygodna jeśli chodzi o zaprzeczanie moim słowom jakie padły podczas naszej rozmowy via gg(na pewno pamiętasz o co chodzi).
NIe pamiętam, Jakubie! Może przypomnisz, o co chodzi?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Z tą korespondencją publiczną to nie jest tak prosto. Intencją autorki było napisanie listu do redakcji. Nie było jednak intencją autorki publikowanie tego listu na łamach czasopisma. List został opublikowany - i w tym sensie, rzeczywiście, stał się publiczny.
Z wysyłaniem listów do jakichkolwiek redakcji należy uważac. Niestety należy liczyc się z tym, że będą publikowane. Słusznie zauważył Simon, że jak ktoś potrzebuje rady fachowca, to najlepsza jest osobista rozmowa.
Druga sprawa, to wydaje mi się że redakcja Charakterów też nie jest całkiem bez winy! List dostali od anonimowej osoby (z założenia personalia miały byc znane tylko redakcji, a raczej psychologowi z działu). Jednak kilka informacji z listu pozwala bez problemów zidentyfikowac autora. W tej sytuacji redakcja powinna sama dokonac skrótów przed publikacją, w celu ochrony osoby która im zaufała. Nie zrobili tego, co pozwala przypuszczac, że mimo wielkich nazwisk w składzie redakcji, rady naukowej itd., pismo nie jest tak do końca profesjonalne :/Niestety... A przecież tego typu pismo powinno byc szczególnie wyczulone na kwestie zachowania anonimowości osób korzystających z pomocy psychologa.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):NIe pamiętam, Jakubie! Może przypomnisz, o co chodzi?
To raczej Ty Pawle, odgrażałeś się publikacją naszej korespondencji.

[ Dodano: 23 Wrzesień 2007, 23:42 ]
Przemek napisał(a):A przecież tego typu pismo powinno byc szczególnie wyczulone na kwestie zachowania anonimowości osób korzystających z pomocy psychologa.
Eee, nie przesadzaj, Przemku. Tego typu korespondencje prasowe, są prowadzone na zasadzie podobnej jak w młodzieżowych tygodnikach. Czyli - 'mam chłopaka, chcę z nim przeżyć ten pierwszy raz. Czy powinnam?'.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):To raczej Ty Pawle, odgrażałeś się publikacją naszej korespondencji.
No, ale ta korespondencja jest szeroka i dotyczy różnych spraw.
Twoje urojenia w tej korespondencji zawarte to tylko część tematów poruszonych.
Fakt, że jest to częśc znaczna.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Eee, nie przesadzaj, Przemku. Tego typu korespondencje prasowe, są prowadzone na zasadzie podobnej jak w młodzieżowych tygodnikach. Czyli - 'mam chłopaka, chcę z nim przeżyć ten pierwszy raz. Czy powinnam?'.
Ale to nie był list do "Bravo Girl" i treśc była raczej też poważniejsza niż takie duperele. Dział do którego był kierowany, to też nie był kącik złamanych serc w "Dziewczynie", czy czymś w tym guście.

ps. uznałem że Filipinka, to jednak było ambitniejsze pismo i dałem "Dziewczynę" (chyba jest coś takiego)
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Twoje urojenia na temat Patrycji w tej korespondencji zawarte to tylko część tematów poruszonych.
Obawiam się Pawle, że nie są to moje urojenia. Myślę, że po lekturze listu Patrycji do Charakterów, spojrzysz na moje wypowiedzi, nieco inaczej. Wierzę, że potrafisz trzeźwo ocenić całą sprawę, gdyż uważam Cię za człowieka inteligentnego.

[ Dodano: 23 Wrzesień 2007, 23:54 ]
Przemek napisał(a):Ale to nie był list do "Bravo Girl"
Nie był "do", ale był w podobnym stylu co pisują nastolatki do "Bravo...", tudzież do "Popcornu".
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wierzę, że potrafisz trzeźwo ocenić całą sprawę, gdyż uważam Cię za człowieka inteligentnego.
Ależ trzeźwo oceniam całą sytuację i sądzę , ze o swoich erotycznych fantazjach, które w listach sprzedajesz mi od ponad roku, powinieneś rozmawiać nie ze mną tylko z psychologiem. Albo napisz do "Charakterów". Za kilka miesięcy Twój list pojawi się na łamach pisma i publikacja naszej korespondencji nie będzie już potrzebna.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):ale był w podobnym stylu co pisują nastolatki do "Bravo...", tudzież do "Popcornu".
oj nie był, zdecydowanie nie był.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Ależ trzeźwo oceniam całą sytuację i sądzę , ze o swoich erotycznych fantazjach, które w listach sprzedajesz mi od ponad roku,
Rozumiem, że masz na temat moich erotycznych fantazji wiedzę większą ode mnie, więc upublicznij ją!Może dowiem się czegoś więcej o sobie.
Paweł Konopacki napisał(a):Albo napisz do "Charakterów".
W tej kwestii, wyręcza mnie berseis13. Big Grin

[ Dodano: 24 Wrzesień 2007, 00:04 ]
Przemek napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):ale był w podobnym stylu co pisują nastolatki do "Bravo...", tudzież do "Popcornu".
oj nie był, zdecydowanie nie był.
Przemku, nie chodziło mi o treści, a o mechanizm przekazu informacji.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Poza tym, sam rozumiesz, że w świetle ostatniej 'charakternej' lektury, Patrycja staje się niespecjalnie wiarygodna jeśli chodzi o zaprzeczanie moim słowom, jakie padły podczas naszej rozmowy via gg(na pewno pamiętasz o co chodzi).
Jeśli treść listu tutaj podlinkowanego, listu w całości wypełnonego bólem bliskiej mi osoby, listu, który w żaden sposób Cię nie dotyczy, musi być dla Ciebie kolejnym pretekstem to załatwiania Twoich prywatnych problemów - to załatwiaj je sobie sam. We mnie pomocnika nie znajdziesz.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Jeśli treść listu tutaj podlinkowanego, listu w całości wypełnonego bólem bliskiej mi osoby, listu, który w żaden sposób Cię nie dotyczy, musi być dla Ciebie kolejnym pretekstem to załatwiania Twoich prywatnych problemów - to załatwiaj je sobie sam. We mnie pomocnika nie znajdziesz.
Jednakże list ów został upubliczniony, więc każdy ma prawo wypowiedzieć się odnośnie jego treści. Widzisz, tym razem, nie ustaliłeś jego treści z Berseis, więc rozumiem Twoją histerię, aczkolwiek uważam że powinniście z autorką Twych rogów, ustalić jakąś obowiązującą wersję zdarzeń.

[ Dodano: 24 Wrzesień 2007, 01:46 ]
W przeciwnym razie, Twoje słowa brzmią cokolwiek komicznie.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jednakże list ów został upubliczniony, więc każdy ma prawo wypowiedzieć się odnośnie jego treści. Widzisz, tym razem, nie ustaliłeś jego treści z Berseis, więc rozumiem Twoją histerię, aczkolwiek uważam że powinniście z autorką Twych rogów, ustalić jakąś obowiązującą wersję zdarzeń.
Zgłosiłem Twój post do Administracji, jako obraźliwy dla mnie i ingerujący w moją prywatność.
Zamiast upubliczniać, zgłosiłem Arturowi także Twój ostatni do mnie priv bowiem regulamin forum zakazuje ingerowania i obrażania także w trybie wiadomości prywatnej

nie pozdrawiam
Odpowiedz