Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Kuba Mędrzycki napisał(a):W takim razie, należy zmienić przepisy, tak aby dopuszczalne było kupowanie podpisów.
Albo może pójść dalej i zmienić w prawie karnym, że można kraść, byleby tylko o tym fakcie poinformować. Kupując podpisy nic nie kradniesz. Bez sensu porównanie. A w kupowaniu podpisów nie widzę nadal nic nagannego.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):A w kupowaniu podpisów nie widzę nadal nic nagannego. Zdaje się, że prawo nie zezwala na kupowanie podpisów. To raz, a dwa - gdyby Beger także nie widziała w tym nic złego, nie wciskałaby, że nie płaciła za głosy, tylko za benzynę dla pani, która miała dla niej te głosy zbierać.
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
oszustwo wyborcze... zdaje sie ze za to odbiera sie prawa wyborcze
Reputacja:
1
Tomek_Ciesla napisał(a):oszustwo wyborcze... zdaje sie ze za to odbiera sie prawa wyborcze A obietnice bez pokrycia w celu zdobycia głosów? Przecież to oszustwo w celu uzyskania korzyści majątkowych. Wygląda na to, że większośc posłów powinna miec odebrane prawa wyborcze!! Kupowanie podpisów jest przy tym najuczciwszym procederem pod słońcem.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):Wygląda na to, że większośc posłów powinna miec odebrane prawa wyborcze!! Taa... Jakiś czas temu ktoś wytoczył proces przeciwko zdaje się Kwachowi*. Za to, że polityk ów nie dotrzymał obietnic wyborczych przez co wprowadził w błąd jednego z jego wyborców. Proces oczywiście z kretesem przegrał.
*nie jestem pewien czy w tej historii na pewno chodziło o byłego prezydenta, ale to nie ma tu większego znaczenia.
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Widzisz, to smutne, że ten pan "oczywiście" proces przegrał. Tak samo jak smutne jest to, że deklaracje Jarosława Kaczyńskiego z kampanii wyborczej 2005, jak to "Prawo i Sprawiedliwość w żadnym wypadku nie będzie współpracować z takimi ugrupowaniami jak Samoobrona" - te deklaracje uchodzą mu bezkarnie. Przecież po czymś takim, a następnie koalicji rządowej i wywindowaniu Leppera do rangi wicepremiera Kaczyński powinien byc politykiem skończonym, skompromitowanym ostatecznie. Tymczasem nie tylko ma się dobrze, ale jeszcze jedzie na retoryce prawdy, prawości i czego jeszcze się da. I ten człowiek śmie żądać od Tuska deklaracji, że PO nie będzie współpracować z LiD. To się nazywa szczyt bezczelności, chamstwa i arogancji politycznej.
Osobście zagłosuję na PO w intencji i nadziei, że właśnie koalicję z LiD stworzy. Dziesięć razy bardziej wolę na stolcach urzędów państwowych oglądać Kwaśniewskiego, Borowskiego czy nawet Kalisza niż tak światłych polityków jak specjalista od ekspresu we Włoszczowej.
Marku, jakbyś się pytał to powyżesze również uważam za fakt kompromitujący PiS.
Reputacja:
1
Luter napisał(a):Widzisz, to smutne, że ten pan "oczywiście" proces przegrał. Właśnie, nie dotrzymywanie obietnic wyborczych, nie może byc traktowane jako norma i coś oczywistego. Oczywiście nie da się wszystkich dotrzymac, czasem żadnych się nie da, ale trzeba przynajmniej próbowac.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Smutne jest to, że ludzie są tak okadzeni komuną, że biorą za dobrą monetę gadanie o trzech milionach mieszkań.
Liczba postów: 650
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Smutne jest to, że ludzie są tak okadzeni komuną, że biorą za dobrą monetę gadanie o trzech milionach mieszkań. Tu się samo nasuwa:
Cytat:Największa bzdura ich nie drażni -
Zbawienny uwiąd wyobraźni.
Luter napisał(a):Osobście zagłosuję na PO w intencji i nadziei, że właśnie koalicję z LiD stworzy. Dziesięć razy bardziej wolę na stolcach urzędów państwowych oglądać Kwaśniewskiego, Borowskiego czy nawet Kalisza niż tak światłych polityków jak specjalista od ekspresu we Włoszczowej. Ja też. Wolałbym nawet oglądać nawalonego Kwaśniewskiego niż rzeczonego specjalistę od ekspresu.
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Reputacja:
1
A ja zagłosuje na PIS albo LPR  )) W grudniu i tak wyjeżdżam  )) Karierowicza partyjnego Kwaśniewskiego to nie mam ochoty oglądac, a już tym bardziej nie życzę sobie by reprezentował Polskę i Polaków gdziekolwiek. To samo z Kaliszem i innymi typkami z LiD...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):A ja zagłosuje na PIS albo LPR )) W grudniu i tak wyjeżdżam )) I niech się martwią Ci co zostają?
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
1
tmach napisał(a):I niech się martwią Ci co zostają? Nie ma co się martwic, PO nie wygra  ))
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 475
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
tmach napisał(a):I niech się martwią Ci co zostają Oj nie będzie tak źle - będziemy mieli przecież tak wspanialych trybunów ludowych jak Wierzejski, Kuchciński, Cymański czy Gosiewski - oni na pewno nie pozwolą skrzywdzić ludu.
Kiedy idę,to idę.Jeśli przyjdzie mi walczyć,jeden dzień nie będzie lepszy od drugiego,by umrzeć.Bo nie żyję ani w przeszłości,ani w przyszłości.Istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Nie ma co się martwic, PO nie wygra Ja mam nadzieję, że PiSiory nie wygrają...
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Marku, jakbyś się pytał to powyżesze również uważam za fakt kompromitujący PiS. Przepraszam, ale czego konkretnie dotyczy ta deklaracja?
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Przepraszam, ale czego konkretnie dotyczy ta deklaracja? Pytałeś niedawno w którymś wątku co konkretnie naszym zdaniem kompromituje PiS. No to dorzucam jeszcze jaskrawe złamanie deklaracji przedwyborczych w sprawie koalicji z Samoobroną.
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Pytałeś niedawno w którymś wątku co konkretnie naszym zdaniem kompromituje PiS. No to dorzucam jeszcze jaskrawe złamanie deklaracji przedwyborczych w sprawie koalicji z Samoobroną. Wiem, ze pytałem. Natomiast nie byłem pewien, o którym zachowaniu PiS piszesz. A co Twoim zdaniem powinni zrobic w sytuacji, w której:
1. nie udalo sie zawrzeć koalicji z PO
2. PO nie dopuszcza do skrócenia kadencji Sejmu i nowych wyborów?
Reputacja:
0
Marku, przecież oni specjalnie tak wymanewrowali, żeby do koalicji z PO nie doszło.
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Luter napisał(a):Marku, jakbyś się pytał to powyżesze również uważam za fakt kompromitujący PiS. Przepraszam, ale czego konkretnie dotyczy ta deklaracja? ??
Ty, Marku? Ty nie rozumiesz?
Miśku ! Pozwól jeszcze raz !
Luter napisał(a):"Prawo i Sprawiedliwość w żadnym wypadku nie będzie współpracować z takimi ugrupowaniami jak Samoobrona" - te deklaracje uchodzą mu bezkarnie. Przecież po czymś takim, a następnie koalicji rządowej i wywindowaniu Leppera do rangi wicepremiera Kaczyński powinien byc politykiem skończonym, skompromitowanym ostatecznie.
[ Dodano: 30 Wrzesień 2007, 08:00 ]
P.S. Ups, przepraszam - nie zauważyłem, że wątek ma już następną stronę
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Ty, Marku? Ty nie rozumiesz? We wpisach powyżej była mowa o kilku sprawach, więc chcialem sie upewnić, o co dokładnie chodziło Lutrowi.
Co do meritum to mamy wiedzę o tym, jak zachowalo sie PO w czasie glosowania nad samorozwiązaniem w kwietniu 2006 i przypuszczenia na temat negocjacji PO-PiS. Każdy wyciąga wnioski we własnym zakresie.
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Co do meritum, to mamy też wiedzę na temat deklaracji Jarosława, jak i zaprzeczenia w czynach owym deklaracjom. Jeśli niedotrzymywanie słowa danego przez dorosłego faceta uważasz za normę, to życzę Ci miłego dnia, a sam spadam gdzie indziej. Jeśli jednak uważasz to za kompromitujące, to też życzę Ci miłego dnia, ale może jeszcze sobie porozmawiamy.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 131
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):W grudniu i tak wyjeżdżam Przemek napisał(a):Nie ma co się martwic, PO nie wygra Gdzie wyjezdzasz?
Zgaduje - do Irlandii. Kraju, ktory jeszcze 10 lat temu byl ekonomicznie slabszy od Polski, a ktory w dziesiec lat przegonil gospodarczo zachodnia Europe. Stalo sie tak dzieki politycznemu kompromisowi (miedzy silami bardziej skloconymi niz nasze dzisiaj) na rzecz liberalizacji gospodarki.
Tusk mowi wprost i doslownie o kopiowaniu modelu irlandzkiego. Na spotkaniu, na ktorym bylem niedawno, nie czulo sie tej idiotycznej kampanii, ktora jest w mediach. Nie bylo bzdur o oligarchach, skarzenia sie na Kaczory, bylo rzeczowo i na temat: obnizanie podatkow, specjalna komisja sejmowa do usuwania zbednych przepisow, Euro 2012.
Ale Ty oczywiscie nie widzisz zwiazkow miedzy jednym a drugim. Miedzy liberalizmem gospodarczym a faktem, ze w Irlandii zarobisz piec razy wiecej. Zaglosujesz na troglodyte Giertycha, albo na Kaczynskiego - ktorego, wg. mnie (odnoszac sie do innego watku dyskusji) najbardziej kompromituje agitacja przeciwko UE w 2004 i wczesniej.
Powodzenia zycze w Eire i obys zaczal uczciwiej i odpowiedzialniej podchodzic do spraw nas wszystkich,
Tadeusz
Reputacja:
0
Tadeuszu, wielkie piwo za bardzo mądre słowa.
Jaśku, zachęcam Cię do śmiałej odpowiedzi na post MacB. Nie masz się czego obawiać - MacB życzy Ci miłego dnia i należy mu wierzyć, bo to porządny chłop jest.
Reputacja:
0
Po pierwsze: rebus sic stantibus. Rozumiem, że Waszym zdaniem powoływanie sie na to jest kompromitujace, ale większość cywilizowanego świata ma inne zdanie na ten temat.
Po drugie - czy rzeczywiście wierzycie w każde slowo wypowiedziane w kampanii wyborczej?
Tadeusz napisał(a):Zgaduje - do Irlandii. Kraju, ktory jeszcze 10 lat temu byl ekonomicznie slabszy od Polski I w jakim sensie była slabsza? Rozmawiamy o zarobkach, czyżby więc Irlandia była "slabsza" pod względem dochodu na osobę?
Osobiście również jestem za swobodą gospodarczą i żałuję, że jak dotąd wyraźnie od tego ideału odbiegamy. Ba, nawet żadna z poprzednich partii Tuska nie wprowadziła takiego modelu, choć mieli okazję. Zresztą można zapytać Korwina, czy to, co proponuje Tusk, to jest liberalizm gospodarczy.  )
Natomiast inną sprawą jest to, na co obecnie położyć nacisk. Ci, wielu z tych, którzy dostrzegają (wierzą) tzw. układ uważa, że najpierw należy pozbyć się tego wlasnie ukladu, bo on nie ulatwia rozwoju. Ci, którzy w zadne układy nie wierzą, uważają, ze taki problem nie istnieje. I dlatego jedni głosuja tak, drudzy - inaczej.
Poza tym sytuacja gospodarcza, którą obecnie mamy, jest niezła, więc nie demonizujmy.
Reputacja:
0
Luter napisał(a):Tadeuszu, wielkie piwo Dzieki, Krzysztofie.
Jeszcze tylko roczek i wracam; na jesieni 2008 bede juz w Polsce. Nie tylko piwo, mam nadzieje, uda nam sie wtedy wspolnie wypic.
Usciski,
Tomek Minkowski
P.S. Sprawa nazwy uzytkownika 'Tadeusz' to stare dzieje, skontaktuje sie z administracja w sprawie mozliwosci zmiany na moje nazwisko, mam nadzieje, ze sie da.
Reputacja:
1
MacB napisał(a):eśli niedotrzymywanie słowa danego przez dorosłego faceta uważasz za normę, to życzę Ci miłego dnia, a sam spadam gdzie indziej. Jeżeli to polityk, to nie dotrzymywanie słowa, kłamanie i oszukiwanie jest jak najbardziej normą. Niestety...,ale uczciwy polityk to coś jak Yeti.
[ Dodano: 1 Październik 2007, 15:40 ]
Luter napisał(a):Tadeuszu, wielkie piwo za bardzo mądre słowa. A ode mnie mleko
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Tadeusz napisał(a):Dzieki, Krzysztofie.
Jeszcze tylko roczek i wracam; na jesieni 2008 bede juz w Polsce. Nie tylko piwo, mam nadzieje, uda nam sie wtedy wspolnie wypic.
Usciski,
Tomek Minkowski No proszę! Witaj, Tomku!
No, ja myślę, że zdołam Cię wcześniej odwiedzić.
Reputacja:
1
Tadeusz napisał(a):Zgaduje - do Irlandii. Kraju, ktory jeszcze 10 lat temu byl ekonomicznie slabszy od Polski, a ktory w dziesiec lat przegonil gospodarczo zachodnia Europe. Stalo sie tak dzieki politycznemu kompromisowi (miedzy silami bardziej skloconymi niz nasze dzisiaj) na rzecz liberalizacji gospodarki. I wierzysz, że Tusk zrobi nam drugą Irlandię?? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Tadeusz napisał(a):bylo rzeczowo i na temat: obnizanie podatkow, specjalna komisja sejmowa do usuwania zbednych przepisow, Euro 2012. A co PO do tej pory zrobiło w tym kierunku?? Co zrobiono w celu obniżenia podatków, składek na ubezpieczenie społeczne, likwidacji korporacji zawodowych, idiotycznych przepisów. A może nic sie nie robi, bo przy następnych wyborach nie byłoby czego obiecywac :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Luter napisał(a):myślę, że zdołam Cię wcześniej odwiedzić. O! No to czekam!
Przemek napisał(a):I wierzysz, że Tusk zrobi nam drugą Irlandię Tak, wierze. A juz na pewno wierze w to bardziej niz w Kaczynskiego - ze pomoze Polsce skupiajac sily na niszczeniu ukladu. Albo w Giertycha - ze mlode pokolenie wyedukuje.
Ale Przemku, jak juz napisalem wczesniej - jesli stawiasz znak rownosci miedzy Bogdanem Zdrojewskim a Przemyslawem Gosiewskim, to ja juz nie chce dyskutowac.
Reaguje na Twoje wypowiedzi, bo uwazam je za szkodliwe. Twoj sposob podejscia do polityki jest latwy - eliminuje myslenie opierajac sie na banale 'wszyscy to zlodzieje, zaglosuje na pajaca, niech bedzie chociaz smiesznie'. O lepperowskim hasle 'oni juz byli' nie chce nawet wspominac. Wiec reaguje po to, zeby inni czytajac Ciebie, sie ta latwizna nie-myslenia przypadkowo nie zarazili. Reaguje, ale sama dyskusja miedzy nami bylaby raczej meczaca niz owocna; znam Cie przeciez troszke, od trzech lat czytam, co piszesz.
Reputacja:
0
Skoro odpowiadasz na inne pytania, to mógłbyś wyjasnić co masz na myśli, pisząc o Irlandii jako o kraju, Tadeusz napisał(a):ktory jeszcze 10 lat temu byl ekonomicznie slabszy od Polski
|