09-23-2007, 11:38 AM
berseis13 napisał(a):Im bliżej wyborów, tym więcej propagandy... I to ma być demokratyczny kraj.Demokracja nie kłóci się z walką polityczną. Wręcz przeciwnie.
Ankieta: Gdyby wybory odbyły się dzisiaj zagłosował(a)byś na: Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Prawo i Sprawiedliwość | 11 | 12.94% | |
Platformę Obywatelską | 39 | 45.88% | |
Lewicę i Demokratów | 12 | 14.12% | |
Samoobronę | 0 | 0% | |
Polskie Stronnictwo Ludowe | 1 | 1.18% | |
Ligę Prawicy Rzeczypospolitej | 8 | 9.41% | |
inne ugrupowanie | 3 | 3.53% | |
nie głosowałbym (nie mam prawa wyborczego) | 8 | 9.41% | |
nie głosowałbym (inny powód) | 3 | 3.53% | |
Razem | 85 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Sondaż wyborczy 2007
|
09-23-2007, 11:38 AM
berseis13 napisał(a):Im bliżej wyborów, tym więcej propagandy... I to ma być demokratyczny kraj.Demokracja nie kłóci się z walką polityczną. Wręcz przeciwnie.
09-23-2007, 12:09 PM
Tomek_Ciesla napisał(a):JAśko, to nie konwencja PiS więc nie pierdol! Po tym co dzisiaj kaczoynski powiedzial na konwencji (o powrocie 13 grudnia) nikt nie powinien mieć wątpliwości co do oszolomstwa, paranoi i obsesji naszego premiera :/ A to czy się nie wzbogacili to jeszcze zobaczymy (jak na razie walka z korupcją jakoś im niemrawo idzie):rotfl: I taka jest właśnie z Tobą rozmowa. Poda Ci ktoś kilka faktów i opinii na tacy. Aż się prosi, żeby podjąć polemikę - zgodzić się lub nie. Ale Ty nie musisz argumentować - wiesz lepiej. Rzucisz jedno "Nie pierdol", zbierzesz piwka, mrukniesz pod nosem "no, ale mu pojechałem" i będziesz dalej żył w przeświadczeniu, że Twoja racja jest najtwojsza.
09-23-2007, 03:45 PM
http://wiadomosci.onet.pl/2693467,1,1,1,relacjetv.html
O to jak główna twarz kampanii LiDu reprezentuje nas za granicą :/
09-23-2007, 03:56 PM
ReDi napisał(a):O to jak główna twarz kampanii LiDu reprezentuje nas za granicąOj, dał Olek czadu, dał... ![]()
09-23-2007, 03:59 PM
DuchX napisał(a):będziesz dalej żył w przeświadczeniu, że Twoja racja jest najtwojsza.Ale o co Ci chodzi stary? Tomek najpierw zauważył,że to nie konwencja PiS (a co? mylił się),potem prosił o niepierdolenie (przecież nikt nie chce tego na Forum!),a na koniec gadał o jakimś kaczoynskim - nie znam gościa,nie słyszałem o nim - może faktycznie jakiś dziwny... ![]()
09-23-2007, 04:56 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Naprawdę wciąż łudzisz sie Tadeuszu, że to kto jest w danym momencie u władzy, ma większe znaczenie? Przemek napisał(a):nie ma co iśc na wybory, skoro na nikogo nie można głosowac.Jesli naprawde uwazacie, ze nie ma roznicy miedzy Andrzejem Lepperem a Bogdanem Zdrojewskim, albo myslicie ze to wszystko jedno, czy ministerstwem edukacji bedzie kierowal Miroslaw Orzechowski (to ten kretyn dla ktorego Darwin byl zwariowanym dziadkiem) czy Ryszard Legutko - to nie mamy w ogole o czym gadac! Niemniej pozdrawiam cieplo, Tad
09-23-2007, 05:02 PM
Tadeusz napisał(a):Miroslaw Olszewski (to ten kretyn dla ktorego Darwin byl zwariowanym dziadkiem)A nie mówisz przypadkim o Mirosławie Orzechowskim?
09-23-2007, 05:44 PM
Tak! Przepraszam za pomylke; juz poprawilem.
09-23-2007, 11:01 PM
Prawdopodobnie kursy u buków są bardziej miarodajne, niż ankieta na naszym forum
![]() <!-- m --><a class="postlink" href="https://pl.unibet.com/punter/TemplateMain.jsp?page=oddsList.jsp&eventGroupId=15931">https://pl.unibet.com/punter/TemplateMa ... upId=15931</a><!-- m -->
09-23-2007, 11:31 PM
Jaśko napisał(a):Prawdopodobnie kursy u buków są bardziej miarodajne, niż ankieta na naszym forumA kto mówi, że wynik ankiety na forum jest miarodajny? On przecież żadną miarą nie może być miarodajny. Mnie się też zdaje, że PiS otrzyma najwyższy wynik (nie piszę "wygra", bo to mylące).
09-23-2007, 11:34 PM
Luter napisał(a):Mnie się też zdaje, że PiS otrzyma najwyższy wynikTrzeba wciąż żywić nadzieję jakąś... że nie otrzyma. ![]()
09-24-2007, 04:34 AM
PO jest jedyną partią która postuluje za wprowadzeniem jednomandatowych okręgów wyborczych, zmniejszeniem administracji rządowej (poprzez konsolidację bądż likwidację niektórych urzędów). Pnadto PO jest za zwiększeniem uprawnień TS tak, aby mógl on pzobawiać funkcji osób które piastują najwyższe stanowiska w państwie. Dodatkowo PO jest za zmianą w dyscyplinarnym osądzaniu sędziów. W tym momencie wyższym sędziowskim sądem dycyplinarnm jest sędziowskie kolegium - PO chce zmienić je na Trybunał Stanu (ewentualnie Sąd Najwyższy) co rozbiłoby tak zwaną "korporację sędziowską". Również tylko PO jest za ograniczneniem mandatu poselskiego tylko do działalności wchodzącej w zakres sprawowania mandatu poselskiego. PO chce także zmniejszyć ilość posłów o połowę i znieść Senat. Jest także za likwidacją prowizorycznych instytucji jakimi są np Rzecznik Praw Dzicka, Krajowa Rada Radiofonii i Tv czy Rada Bezpieczeństwa Narodowego.
Wystarczy argumentów za PO?
09-24-2007, 07:57 AM
Tomku,to nie konwencja PO,więc nie pierdol
![]()
09-24-2007, 01:44 PM
Alku
![]() ![]() ![]()
09-24-2007, 01:55 PM
Tomek_Ciesla napisał(a):Wystarczy argumentów za PO?Myślałem że piszesz o UPR ![]()
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
09-24-2007, 02:56 PM
PO zgłaszała dużo projektów do Semu... Niestety 90% było odrzucanych...
09-24-2007, 04:08 PM
Jaśko napisał(a):1. uwazam Kaczyńskich za uczciwych, przynajmniej w tym sensie, że nie wzbogacili się nagle przez kontakt z politykąsłyszałeś o aferze art-b ? Jaśko napisał(a):2. wykazali się trafnym rozpoznaniem sytuacji w latach '90, wskazując na zagrożenia procesu przemian (uwlaszczenie nomenklatury, tworzenie się układu, brak lustracji). Nie wiem, czy lepiej się orientowali, czy po prostu byli bardziej uczciwi i dlatego o tym mówili - tak czy siak: plusik.do tego nie trzeba być geniuszem ... wiadomo, że przemiany niosą za sobą także negatywy. Jaśko napisał(a):3. podejmuja konkretne działania w celu dywersyfikacji zaopatrzenia energetycznego (gaz, ropa, atom na Litwie)i bardzo krytykowali rząd SLD, który zrobił to pierwszy (dostawy gazu) Jaśko napisał(a):4. dążą do przecięcia różnego rodzaju niepożądanych zależności, stanowiacych balast po PRL i rzeczywisty problem dziś (lustracja, WSI). Tu donald Tusk jako uczestni pamietnego spotkania w "noc teczek" ("panowie, policzmy głosy") wydaje mi sie mniej wiarygodny.i obsadzają ważne stanowiska swoimi ludźmi - przecież KRRiT miała być niezależna .. i co jest ? Jaśko napisał(a):5. większa determinacja w walce z korupcjączy walka z korupcją oznacza, że każdy bogaty jest winny ? Jaśko napisał(a):6. w mniejszym zakresie, ale jednak, jest zasługa tej formacji szersze spektrum i większa swoboda publicznej debaty.zwłaszcza w niepolitycznej TVP Jaśko napisał(a):7. nie nastapiła zapowiadana katastrofa gospodarcza.skutki rządów PiS będzie widać dopiero za kilka miesięcy, rok ... PiS nie zrobił absolutnie nic dla gospodarki, a powinien wykorzystać rozkwit do obniżenia podatków.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
09-24-2007, 05:59 PM
ja napisał(a):słyszałeś o aferze art-b ?No. Ale gdzie ten majątek, który Kaczyńscy mieli rzekomo tu zrobić? Jakiś sensowny biznesik, choćby taki drobiazg: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=26741">http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=26741</a><!-- m --> Nawet Twoje polityczne sympatie mówią o uczciwości Kaczyńskich: Cytat:Nawet polityczni rywale przyznają, że prawdziwe jest powiedzenie, iż Kaczyńscy nic nie ukradli, oprócz Księżyca. – Są niepodatni na korupcję, co przy dzisiejszym stanie państwa się liczy – mówi Lityński.<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/1210296,2677,kioskart.html?drukuj=1">http://wiadomosci.onet.pl/1210296,2677, ... l?drukuj=1</a><!-- m --> ja napisał(a):do tego nie trzeba być geniuszem ... wiadomo, że przemiany niosą za sobą także negatywy.teraz to wiadomo. Wtedy albo nie było wiadomo, albo - co wydaje sie bardziej prawdopodobne - wielu środowiskom zależalo na tym, ze by pewne problemy wysmiewać, przemilczać lub bagatelizować. Wystarczy przejrzeć archiwum GW z pierwszej połowy lat '90. Kaczyńscy akurat od lat głoszą stałe poglady: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nczas.com/node/44">http://www.nczas.com/node/44</a><!-- m --> ja napisał(a):i bardzo krytykowali rząd SLD, który zrobił to pierwszy (dostawy gazu)napisać można cokolwiek... Cytat:Premier Norwegii Jens Stoltenberg przybywa z dwudniową wizytą do Polski. Szef norweskiego rządu spotka się dziś z premierem Jarosławem Kaczyńskim.<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tvn24.pl/0,1512254,wiadomosc.html">http://www.tvn24.pl/0,1512254,wiadomosc.html</a><!-- m --> ja napisał(a):skutki rządów PiS będzie widać dopiero za kilka miesięcy, rok ...Rzadzą od 2 lat, może za rok będzie widać skutki... Zobaczymy, jakie to beda skutki. Być moze, gospodarka nie reaguje tak szybko. Ale ja słyszalem, ze to wina PiS, ze w 2007 oddaje sie do użytku 6 km autostrad. A proces planowania i budowania autostrady, jak wiadomo, trwa rok? ja napisał(a):PiS nie zrobił absolutnie nic dla gospodarki, a powinien wykorzystać rozkwit do obniżenia podatków.O obnizce składki o 7% pisałem. Zarzuty sa takie, ze ponoć tu sie obniża, tam sie podnosi. No ale spójrzmy na inny wskaźnik, dzień wolnosci podatkowej. Nigdy nie był wczesniej, niż w 2007: <!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Wolno%C5%9Bci_Podatkowej">http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84 ... Podatkowej</a><!-- m --> Poza tym ja akurat nie jestm miłośnikiem polityki gospodarczej tego rzadu. Pisałem tylko, że nie nastąpiło to, co rzekomo miał nastapić, np.: Hanna Gronkiewicz-Waltz, 28.10.2005: Cytat:Ja spodziewam się, że sytuacja będzie się pogarszać po roku w sposób dramatyczny. Myślę, że około roku ten rząd może funkcjonować. Bo tutaj premier Belka zostawił rząd w dobrej sytuacji i będą jeszcze mieli z czego pewne obietnice realizować. Po roku to się skończy niedobrze... Myślę, że będzie złoty słaby, co zresztą… Także myślę, że to co powiedział Donald Tusk w czasie kampanii, że benzyna może być po 6 zł, może być całkiem realne, zwłaszcza, że ceny ropy są wysokie. I myślę, że deficyt budżetowy będzie się istotnie co najmniej nie zmniejszał, a tak naprawdę będzie się pogarszał. I sytuacja tak jak powiedziałam, będzie coraz trudniejsza.I to nie jest wypowiedź z okresu kampanii wyborczej. Natomiast est to wypowiedź byłej prezes NBP. Uważam, że pozostałe odpowiedzi są dość luźno związane z moimi punktami.
09-24-2007, 06:41 PM
ZANIM POSTAWISZ "KRZYŻYK"...
PRZYPOMNIJMY KŁAMCZUCHOWI JEGO ZASADY!!! 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem 2. Nie będzie koalicji z Samoobrona 3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 13. Pomożemy Stoczni (--> UE chce zwrotu 4 mld). 14. Zredukujemy administrację państwową 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR. I NA ZAKOŃCZENIE: "Dla mnie, raz dane słowo, jest święte..." (Jarosław Kaczyński, 10 VII 2006)
09-24-2007, 06:58 PM
Cytat:I NA ZAKOŃCZENIE: "Dla mnie, raz dane słowo, jest święte..." (Jarosławhttp://www.youtube.com/watch?v=9fVSLFYWTZk "Nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" I stąd ta cała paranoja. Moim zdaniem ostatnie słowa premiera, że jeśli PO wygra wybory, to będziemy mieli nowy 13 grudnia to absolutne przegięcie. Szkoda tylko, że PiSowi się udaje przekonać tak wielu ludzi, choć tak na prawdę to niewiele dobrego zrobił ich rząd. Jednego tylko Kaczyńskim nie można odmówić - swoimi hasłami trafiają na podatny grunt. Prosty człowiek zazwyczaj twierdzi, że aby się dorobić, trzeba kraść. Premier ich w tym przekonaniu utwierdza i stawia się w jednym szeregu z nimi. Zgadzam się z twierdzeniem Wałęsy, że Kaczyńscy są chorzy na władzę. Włażą za przeproszeniem w tyłek Rydzykowi, chociaż jak się on do nich ma pokazały taśmy ujawnione przez WPROST.
09-24-2007, 07:13 PM
Kazia:) napisał(a):Oddałam tu głos na LiD, oddam potem też korzystając z tego, że tym razem już mogęKolejny argument za religią w szkołach ![]() Żarty żartami - ale szczerze Kaziu - dlaczego akurat na nich?
09-24-2007, 07:51 PM
Alek napisał(a):Żarty żartami - ale szczerze Kaziu - dlaczego akurat na nich?na to nie ma racjonalnego wyjaśnienia ![]()
"Wszyscyśmy z płócien
09-24-2007, 08:44 PM
ReDi napisał(a):Jednego tylko Kaczyńskim nie można odmówić - swoimi hasłami trafiają na podatny grunt. Prosty człowiek zazwyczaj twierdzi, że aby się dorobić, trzeba kraść. Premier ich w tym przekonaniu utwierdza i stawia się w jednym szeregu z nimi.To jest niestety prawda. Oni żerują na niskich instynktach.
09-24-2007, 10:41 PM
Samochwała, czyli nowy wierszyk o premierze...
autor:Muzyczny Kabaret Wojtka Dąbrowskiego Samochwała w kącie stała I tak rok podsumowała: Zdolny jestem niesłychanie, Mam na świecie poważanie, W kraju - same osiągnięcia: Dłuższe życie (od poczęcia), Koalicja - wzór współpracy, Z Sejmu - dumni są Rodacy, Rząd najlepszy od półwiecza, Skupił się na wielkich rzeczach. Kompetentni ministrowie, Każdy poseł - ideowiec, Z zasadami, jak husaria: Bóg, Ojczyzna, Honor(aria). Dla Narodu - becikowe, Nowy peron we Włoszczowie. Lepiej żyje się rodzinom (Jednej mamie i dwóm synom). Okno na świat - otworzone, Turystyka - w jedną stronę, Lepsza praca, wyższa płaca (Zwłaszcza, jeśli ktoś nie wraca). Gospodarka rozpędzona: Są mieszkania (trzy z miliona), Jest kilometr autostrady, Ład moralny i zasady. Politycznej wzrost kultury (Nurt plebejski, przykład z góry), Nie ma WSI (choć jeszcze trochę, A zrobimy wszędzie wiochę). Cały naród żyje w zgodzie. IPN - i po narodzie. CBA - udane akcje, Super MEN - co rusz, atrakcje. W szkołach nie ma już Darwina, Będzie dryl i dyscyplina, Nie podskoczy żaden gieroj! Tolerancji nie ma! Zero! Żadnych gejów, Ferdydurek, Jest amnestia i mundurek! Wolność słowa i pluralizm (Bo rządzących wolno chwalić). Jest religia na maturze, Wierny Lud na Jasnej Górze. Nie rozumie tylko Unia: Rząd z Warszawy, czy z Torunia? Krótko mówiąc: Rok udany! Tylko naród...do wymiany.
09-24-2007, 10:55 PM
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=113903#113903">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 903#113903</a><!-- m -->
Simon napisał(a):Tylko naród...do wymiany.Się zobaczy. ![]()
09-25-2007, 08:15 PM
przekłamanie: za kaczyńskich oddano 500 metrów autostrady
![]() ![]() Przemek napisał(a):na to nie ma racjonalnego wyjaśnieniatu się zgodzę, tak samo jest z PiSem który już zawarl z LiDem koalicję ![]() P.s KAczyńscy byli zamieszani w aferę ze Skokiem Stefczyka
09-26-2007, 04:22 PM
Luter napisał(a):A kto mówi, że wynik ankiety na forum jest miarodajny? On przecież żadną miarą nie może być miarodajny.Własciwie to on jest chyba miarodajny - dla naszej grupy, nie dla całosci elektoratu. No trudno. ![]()
09-28-2007, 06:39 PM
Jaśko napisał(a):Co moim zdaniem przemawia za PiS: Jaśko napisał(a):5. większa determinacja w walce z korupcjąZwłaszcza jak dziś, premier Kaczyński o wczorajszej sprawie kupowania przez Begerową podpisów, stwierdza, że nic się wielkiego nie stało i że cała sprawa nie wykracza zbytnio poza prawo. ![]()
09-28-2007, 06:57 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zwłaszcza jak dziś, premier Kaczyński o wczorajszej sprawie kupowania przez Begerową podpisów, stwierdza, że nic się wielkiego nie stało i że cała sprawa nie wykracza zbytnio poza prawo.Dla mnie kupowanie podpisów to normalna i oczywista sprawa. Wszyscy to robią, jedni kłamliwymi obietnicami i inni za kasę. Szczerze mówiąc to ostatnie jest najbardziej uczciwe.
"Wszyscyśmy z płócien
09-28-2007, 07:17 PM
Przemek napisał(a):Dla mnie kupowanie podpisów to normalna i oczywista sprawa.Jasne, już widzę co by się działo gdyby ktoś z Platformy czy z Lidu, został złapany na takim procederze. Przemek napisał(a):Wszyscy to robią, jedni kłamliwymi obietnicami i inni za kasę. Szczerze mówiąc to ostatnie jest najbardziej uczciwe.W takim razie, należy zmienić przepisy, tak aby dopuszczalne było kupowanie podpisów. Albo może pójść dalej i zmienić w prawie karnym, że można kraść, byleby tylko o tym fakcie poinformować. Jak to mówią: uczciwy złodziej. ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|