Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lot. Epitafium dla emigrantów
Jak zapewne wiecie (choćby ze zdjęć zamieszczonych na stronie) w trasie Live Jacek występował wspólnie ze Zbigniewem Łapińskim i Stanisławem Załuskim. Koncerty w trasie Live wyglądały w ten sposób, że między Opowieścią pewnego emigranta a Karą Barabasza Jacek miał przerwę na odpoczynek, a w tym czasie Pan Stanisław recytował poemat Lot. Epitafium dla emigrantów. Niestety, ze względów technicznych ta część recitalu nigdy nie ukazała się oficjalnie.
Oto Lot w wykonaniu Pana Stanisława z koncertu w Sali Kongresowej 25 maja 1990 roku.
Lot. Epitafium dla emigrantów.
Odpowiedz
Ciekawe. Piwo.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
:o A czy ktoś się orientuje czy Pan Załuski recytował to z pamięci czy czytał z kartki?
Odpowiedz
Kirke napisał(a)::o A czy ktoś się orientuje czy Pan Załuski recytował to z pamięci czy czytał z kartki?
Niee no bez jaj! Aktor i kartka??
Odpowiedz
Pils napisał(a):Niee no bez jaj! Aktor i kartka??
No pewnie! Oczywiście że Pan Stanisław recytował z pamięci.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Oto Lot w wykonaniu Pana Stanisława z koncertu w Sali Kongresowej 25 maja 1990 roku.
Warto także zwrócić na wspaniałą i jakże przejmującą ilustrację muzyczną w wykonaniu Zbigniewa Łapińskigo.
Kirke napisał(a):A czy ktoś się orientuje czy Pan Załuski recytował to z pamięci czy czytał z kartki?
Z promptera. Smile
Odpowiedz
Eeee, prompterów chyba jeszcze wtedy w Polsce nie było.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Luter napisał(a):Niestety, ze względów technicznych ta część recitalu nigdy nie ukazała się oficjalnie.
Ale w nowym Suplemencie do Arki bedzie ?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz