Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SFP '2007
Kuba Mędrzycki napisał(a):jest dość udane.
Udane. Dobranoc.
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
Wyrwalismy sie okolo 23.30 - zakrecono kurek z piwem, trzeba sie bylo rozejsc...
Jak rozumiem, jutro kontynuujemy... Smile

P.S. Zdjecia wykonawcow z eliminacji SFP wrzuce juz niedlugo...
Odpowiedz
xaos napisał(a):Jak rozumiem, jutro kontynuujemy...
Szkoda, że mi się chyba nie uda dojechać Sad. było bardzo przyjemnie, pozdrawiam Smile
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
Cytat:5. Karolina Popczyk – Dąbrowa Górnicza,

Nieważne - sł. Karolina Popczyk, muz. Dariusz Szweda
Jeśli chcesz mnie zatrzymać - sł. Halina Poświatowska, muz. Agnieszka Janas
Światłocienie – sł. Katarzyna Tylmanowka, muz. Dariusz Szweda
Ponieważ jest to moja koleżanka, dziś śpiewa, a ja niestety nie mogę pojechać, to bardzo proszę o relację również z występu a nie tylko spotkania forumowiczów Smile
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
Kazia:) napisał(a):Ponieważ jest to moja koleżanka, dziś śpiewa, a ja niestety nie mogę pojechać, to bardzo proszę o relację również z występu a nie tylko spotkania forumowiczów
Twoja koleżanka mnie osobiście bardzo się spodobała. miała bardzo ciekawy głos, chyba trafnie dobrane utwory, do tego stopnia, że dobrze ją zapamiętałam. mogę jej pogratulować występu.

szkoda tylko, że dzisiejsze występy były... jakieś takie podobne... mało kto się rzucał w oczy - poza elizą (pierwszy raz ją usłyszałam, więc jestem wciąż pod ogromnym wrażeniem....) i gabrielą l. zabrakło oryginalnych postaci.
echhh...
Odpowiedz
xaos napisał(a):Jak rozumiem, jutro kontynuujemy...
Zdaje się, że dzisiaj o 20tej, także w Balladzie. Mam nadzieję, że dziś już uda mi się dotrzeć.

Co do nagród - jedna już została przyznana. Wczoraj, wieczorem przyznano nagrodę im.Jacka Kaczmarskiego. Tym razem, jej laureatem został... Kazik Staszewski. Smile
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Co do nagród - jedna już została przyznana. Wczoraj, wieczorem przyznano nagrodę im.Jacka Kaczmarskiego. Tym razem, jej laureatem został... Kazik Staszewski. Smile
Ciekawe, czy odbierze nagrodę? Big Grin
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Ciekawe, czy odbierze nagrodę?
Odebrał wczoraj osobiście. Na jego miejscu, po 30ci tysięcy złotych, także bym się osobiście pofatygował. Smile
Odpowiedz
abrakadabratm napisał(a):Twoja koleżanka mnie osobiście bardzo się spodobała. miała bardzo ciekawy głos, chyba trafnie dobrane utwory
Tak, Karolina głos ma ciekawy. Znam jej wykonanie "Światłocieni" natomiast nie słyszałam wykonania pozostałych dwóch, bo tu były ich premiery, stąd moja ciekawość Smile
Dzięki, przekaże jej, że się podobało Wink
Odpowiedz
Pojawiły się już pierwsze relacjo-recenzje z przesłuchań konkursowych. Pierwszy dzień oraz dzień drugi .
Odpowiedz
Dzień trzeci (piątek), m.in. z Łukaszem Majewskim (tj. spaldingiem)
<!-- m --><a class="postlink" href="http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35796,4595669.html">http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35796,4595669.html</a><!-- m -->
Odpowiedz
Cytat:drugi popisywał się swoim wokalem (bardziej nawet podobnym do Boba Dylana, niż na przykład Jacka Kaczmarskiego), ciekawie wydłużał inteligentnie zaaranżowane piosenki, zaś głośne melodie zbudowane na nieskomplikowanych akordach - zgrabnie zestawiał ze swoim cichym śpiewem.
Czy tylko ja mam wrażenie bełkotu?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):
Cytat:drugi popisywał się swoim wokalem (bardziej nawet podobnym do Boba Dylana, niż na przykład Jacka Kaczmarskiego), ciekawie wydłużał inteligentnie zaaranżowane piosenki, zaś głośne melodie zbudowane na nieskomplikowanych akordach - zgrabnie zestawiał ze swoim cichym śpiewem.
Czy tylko ja mam wrażenie bełkotu?
Nie tylko.
Cytat:Po raz kolejny na przesłuchaniach konkursowych Studenckiego Festiwalu Piosenki najlepiej wypadła prostota.
W recenzji trochę prostoty też by nie zaszkodziło. Ale autor to taki typ, co widzi źdźbło w oku bliźniego...
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Andrzej J. napisał(a):Dzień trzeci (piątek), m.in. z Łukaszem Majewskim (tj. spaldingiem)
Co ciekawe, autor relacji, słowem nie wspomina o Marcinie Skrzypczaku, który właśnie wystąpił ostatniego dnia przesłuchań. Odnoszę wrażenie, że autorowi w ogóle co nieco wadzi kaczmarowe i blisko-kaczmarowe śpiewanie. Chyba zdecydowanie bliżej mu do... Paki niż do SFP.

[ Dodano: 20 Październik 2007, 15:13 ]
I wszystko już jasne:
PAP napisał(a):Katarzyna Dąbrowska została laureatką pierwszej nagrody 43. Studenckiego Festiwalu Piosenki � ogłoszono w sobotę podczas konferencji prasowej jury festiwalu. Laureatka oprócz statuetki odbierze także 25 tys. zł.

Drugą nagrodę (10 tys. zł) zdobyła Gabriela Lencka, a trzecią Magdalena Lepiarczyk (5 tys. zł). Laureaci wystąpią w sobotę podczas koncertu galowego, wtedy też odbiorą nagrody.

Nagrodę im. Wojciecha Bellona (3 tys. zł ufundowane przez Stanisława Bisztygę) przyznano Łukaszowi Majewskiemu, a nagrodę im. Jacka Kaczmarskiego, w wysokości 30 tys. zł, ufundowaną przez prezesa TVP SA Andrzeja Urbańskiego, otrzymał Kazik Staszewski.

Po raz drugi w historii festiwalu przyznano także stypendium twórcze im. Marka Grechuty. Otrzymała je laureatka jednego z poprzednich festiwali Lena Piękniewska. Fundatorem stypendium w wysokości 30 tys. zł jest Aleksander Gudzowaty.
Spaldingu, moje ogromne gratulacje !!!
Odpowiedz
Kuba mnie ubiegł Smile. Przed chwilą otrzymałem sms-a od Łukasza, z informacją o nagrodzie. Serdeczne gratulacje!
Odpowiedz
Gratulacje i ode mnie *-`-
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Gratulacje!
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Przyłączam się do gratulacji! Smile

Czy TV rejestruje cokolwiek? Czy ktoś ma informacje o transmisji/retransmisji?
Czy trzeba polować w radio (Strefa, GiP?)
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Łukasz Majewski był już dziś przed południem gościem specjalnego wydania "GiP" z Krakowa.
Rozmowa z nim i nagrania pojawią się niebawem i w "Strefie Piosenki" i w "GiP".
Telewizja rejestruje koncert laureatów, nie znam terminu emisji.

Marcin Skrzypczak także jest w gronie laureatów SFP - otrzymał wyróżnienie i zaproszenie do koncertu laureatów.

Panowie, dziękuję i gratuluję.
Elizo, Tobie też... Mam nadzieję, że było to dla Ciebie ciekawe doświadczenie.

Powoli będę dodawać zdjęcia i festiwalowe relacje (sprawdzajcie) - na razie się nie wyrabiam pracując tu nieco ponad 24/24.

Pozdrawiam,
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.strefapiosenki.pl">www.strefapiosenki.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Łukaszu bardzo gratuluję! Smile

A Strefie dziękuję czekając na zdjęcia i relacje jak znajdzie chwilę Smile
Odpowiedz
A kto - poza Marcinem Skrzypczakiem - zdobył wyróżnienia i ile ich łącznie było (w zeszłym roku bodaj cztery, w przedostatnim trzy)?
Odpowiedz
I ja serdecznie gratuluję, Łukaszu! *-`-
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Też gratuluję sąsiadowi zza miedzy (w końcu kiedyś Ż-o & S-o przyłącza do Trójmiasta).
Odpowiedz
Andrzej J. napisał(a):A kto - poza Marcinem Skrzypczakiem - zdobył wyróżnienia
A mnie zastanawia dlaczego po raz kolejny, Marcin nie został doceniony wyżej niż to nic nie znaczące wyróżnienie? Zdaje się, że przed rokiem było podobnie. Ciekawe, że laureatka Pierwszej nagrody, to wokalistka, która tak naprawdę już na dobre funkcjonuje w tak zwanym środowisku. Dość powiedzieć, że jeszcze przed konkursem, została zaproszona do udziału w koncercie na jubileusz Grzywacza i Satanowskiego. Mówi się, że do festiwalowych koncertów, zapraszani są laureaci wcześniejszych konkursów... - cóż, widać że czasem organizatorzy... wybiegają mocno do przodu... Żenada.
Cały ten pożal-się-boże festiwal stał się imprezą promującą przede wszystkim znajomych znajomych i cała resztę tego towarzystwa wzajemnej adoracji. Oczywiście, na okrasę pojawiają się takie nagrody jak choćby ta dla Łukasza... Przynajmniej tyle.
Odpowiedz
gratulacje dla Łukasza! *-`-
Odpowiedz
Właśnie w TVP1 leci fragment z zeszłorocznego festiwalu, koncert Raz Dwa Trzy.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Cały ten pożal-się-boże festiwal stał się imprezą promującą przede wszystkim znajomych znajomych i cała resztę tego towarzystwa wzajemnej adoracji.
Głowa do góry! Za rok pójdzie lepiej Smile
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
partycja napisał(a):Głowa do góry! Za rok pójdzie lepiej
Tia..., powiedz to Marcinowi, który już drugi rok z rzędu, jest dziwnym trafem tak marnie doceniany.
Odpowiedz
Dzięki serdeczne Smile
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Odpowiedz
Tutaj podsumowanie tegorocznego SFP.
Odpowiedz