Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Skoro jedno zdanie wystarczy, by je uznac za wiersz z głębokim przesłaniem i niuansami. To właśnie wpadł mi do głowy genialny utwór:
Anioły nie mogą
bzykac.
Mają za duże
skrzydła...
ps.
To nie czystośc lecz fizyka nie pozwala im pobzykac.
[ Dodano: 2 Wrzesień 2007, 18:34 ]
zdanie po ps. nie jest częścią wiersza, tylko taką refleksją nad jego głebią
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 470
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Przemku, genialny erotyk! Nie wiem, czy Ktoś by płakał, ja na pewno ;( :rotfl:
Żydowinem być mi raczej,
Gdy mianuje mnie Polaczek...
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):To nie czystośc lecz fizyka nie pozwala im pobzykac. Przemek, zawodzi Cię chyba wyobraźnia, albo znajomość Kamasutry :rotfl:
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 281
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):zdanie po ps. nie jest częścią wiersza, tylko taką refleksją nad jego głebią hmmm usunąć to "ps." i byłyby dwie zwrotki....
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu, a i świętym żyć będzie przyjemniej!
Reputacja:
1
SimplexEtIdiota napisał(a):hmmm usunąć to "ps." i byłyby dwie zwrotki.... Ale byłoby z rymem, a to już mało ambitne
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 650
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
I jeszcze tytuł: Ułomne Anioły... czysta poezja!
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Skoro jedno zdanie wystarczy, by je uznac za wiersz z głębokim przesłaniem i niuansami. To właśnie wpadł mi do głowy genialny utwór:
Anioły nie mogą
bzykac.
Mają za duże
skrzydła...
ps.
To nie czystośc lecz fizyka nie pozwala im pobzykac.
[ Dodano: 2 Wrzesień 2007, 18:34 ]
zdanie po ps. nie jest częścią wiersza, tylko taką refleksją nad jego głebią głębia na miarę wrażliwości autora
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):głębia na miarę wrażliwości autora Fakt, mogłem coś o jabłkach dopisac... :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Fakt, mogłem coś o jabłkach dopisac... :/ Albo zjeść jabłko zamiast.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):głębia na miarę wrażliwości autora To wiersz?
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):głębia na miarę wrażliwości autora Jak to?
To piwa nie są już wyznacznikiem klasy wiersza? :o
A może to jakieś inne piwa, niż te, stawiane za Twoje utwory?
Relatywizm browarniczy?
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):A może to jakieś inne piwa, niż te, stawiane za Twoje utwory? Inne... i naprawdę nie wiem jak ktoś może porównywać to gówno do wiersza w ogóle, a potem obrażać kogoś porównując do tego czegoś czyjekolwiek wiersze.
Jan Paweł II
Liczba postów: 126
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Sławku, wierzę, że naprawdę nie wiesz. Chwali Ci się, że potrafisz również przyznawać się do niewiedzy, ale jeżeli w kolejnych postach jak w powyższym będziesz próbował używać argumentów kloacznych, to nie tylko stracisz szansę na zmianę z czasem nastawienia do Ciebie osób zrażonych Twoją postawą (w tym mnie), ale i zrazisz do siebie osoby, które tu jeszcze są Ci życzliwe. Wtedy rzeczywiście pozostanie Ci tylko zrealizować swój pomysł opuszczenia forum i obawiam się, że może się okazać, iż nikt prócz Ciebie nie będzie tego żałował.
Pozdrawiam
tjk
Reputacja:
0
tjk_ napisał(a):Sławku, wierzę, że naprawdę nie wiesz. Chwali Ci się, że potrafisz również przyznawać się do niewiedzy, ale jeżeli w kolejnych postach jak w powyższym będziesz próbował używać argumentów kloacznych, to nie tylko stracisz szansę na zmianę z czasem nastawienia do Ciebie osób zrażonych Twoją postawą (w tym mnie), ale i zrazisz do siebie osoby, które tu jeszcze są Ci życzliwe. Wtedy rzeczywiście pozostanie Ci tylko zrealizować swój pomysł opuszczenia forum i obawiam się, że może się okazać, iż nikt prócz Ciebie nie będzie tego żałował. Pełen podziwu, że tekst będący przyczynkiem tego tematu uważasz za godny określenia mianem wiersza pragnę oświadczyć, że bez łaski  . Naprawdę nic na siłę. Nie będę się starał zadowolić osoby do mnie zrażone zmieniając nagle własne poczucie smaku. Dodatkowo zapewniam, że żałował nie będę niczego.
[ Dodano: 3 Wrzesień 2007, 01:18 ]
tjk_ napisał(a):jeżeli w kolejnych postach jak w powyższym będziesz próbował używać argumentów kloacznych Nie zamierzam i przepraszam, że mojego dosadnego poglądu na temat danej kwestii nie ubrałem w słowa powszechnie uznane za dopuszczalne w publicznej dyskusji.
[ Dodano: 3 Wrzesień 2007, 02:59 ]
Uznałem, że moja ewentualna rezygnacja z zabawy w Forum JK byłaby aktem wysoce histerycznym  . Poczekam po prostu aż 3 wątki, w których obecnie prowadzę spór ze wszystkimi i wszyscy ze mną, wygasną śmiercią naturalną. Mojego udziału w Forum nie będę poddawał pod głosowanie (jak wspomniany Andy Grochowski), wcale nie dlatego, że obecnie stosunek głosów byłby dla mnie niekorzystny  Nie o to tutaj chodzi. Nie widzę powodów, żeby rezygnować. Śledząc swoje wpisy, myślę, że w dziewięćdziesięciu kilku procentach przypadków napisałbym ponownie to samo. Przyczynków do wstydu nie mam chyba więcej niż statystyczny Forumowicz. Zostałem skutecznie zniechęcony do publikowania czegokolwiek w dziale Twórczość Własna. Nie chcę się deklarować, że tam nie powrócę i wybaczcie, może to pycha, może brak rezerwy do siebie, ale nie uważam, żebym w ten dział wrzucił jakiegoś knota, będącego nieporozumieniem, obrazą skierowaną do czytelnika przez autora, twierdzącą bezpodstawnie, że to co czyta odbiorca jest wierszem. Żaden z moich tekstów (wierszy i opowiadań) nie obrażał zmysłu artystycznej percepcji Formowego Czytelnika. Teksty były słabsze, bądź lepsze, prezentowały różny poziom, ale nigdy nie spadły poniżej poziomu godnego umieszczenia na Forum.
Jan Paweł II
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):może to pycha, może brak rezerwy do siebie Ciepło, ciepło...
Sławek napisał(a):Żaden z moich tekstów (wierszy i opowiadań) nie obrażał zmysłu artystycznej percepcji Formowego Czytelnika. To zdanie jest nieprawdziwe ze względu na co najmniej jednego Forumowego Czytelnika.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
gredler napisał(a):Ciepło, ciepło... Wątpię, wątpię...
gredler napisał(a):To zdanie jest nieprawdziwe ze względu na co najmniej jednego Forumowego Czytelnika. No chyba, że ktoś ma takie, a nie inne poczucie artystycznej percepcji. Nie wiem czym, ale jeżeli rzeczywiście czyjś gust, zmysł estetyczny obraziłem, to przepraszam.
Jan Paweł II
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Nie Sławku.. nikogo ni obraziłeś.. I każdy przyzna, że wiele wierszy czytało się naprawdę miło i sympatycznie.
Ale forum oprócz poezji potrzebuje też żartu i przede wszystkim dystansu. Gdyby każdy brał na poważnie wszystko co się pisze na tym forum- nikogo by tu nie było. I w drugą stronę- nie wszystko co piszemy jest żartem. Kwestia tego co i jak chcesz przeczytać
Pozdrawiam
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):i naprawdę nie wiem jak ktoś może porównywać to gówno do wiersza w ogóle, a potem obrażać kogoś porównując do tego czegoś czyjekolwiek wiersze. Po prostu nie potrafisz zrozumiec tego utworu, ale przede wszystkim zapominasz o naukach Pana naszego Jezusa Chrystusa. Pycha i złośc przez Ciebie przemawia synu, a to jedne z siedmiu grzechów głównych.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Po prostu nie potrafisz zrozumiec tego utworu, ale przede wszystkim zapominasz o naukach Pana naszego Jezusa Chrystusa. Pycha i złośc przez Ciebie przemawia synu, a to jedne z siedmiu grzechów głównych. Przez Ciebie głupota, a to grzech największy i niewybaczalny
Nie brnę dalej w dysputę z Tobą. Co mi chcesz napisać napisz sobie na lustrze.
Jan Paweł II
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):Przez Ciebie głupota, a to grzech największy i niewybaczalny  "Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią,
Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach,
Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa.
Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu,
Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu,
Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija,
A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija."
Głupoty tam nie ma... Świat staje na głowie, ja niedowiarek musżę nauczac katolika...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Głupoty tam nie ma... Świat staje na głowie, ja niedowiarek musżę nauczac katolika... Nie wybielaj się. Niedowiarek to jedno, walczący ateista, to drugie. Nie sądzę, byś był dla mnie dobrym nauczyciele, czerpię chyba jednak z mądrzejszych wzorców. Ale miło, że uznajesz Kaczmarskiego za swoją biblię. O głupocie też tam trochę znajdziesz.
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławku..? Jest sens?
Ale co tam.. Piszcie co chcecie, a ja po prostu będę działy "wiersze" we własnej twórczości omijać z daleka, bo z poezją to mo coraz mniej wspólnego..
Reputacja:
1
Sławek napisał(a):Niedowiarek to jedno, walczący ateista, to drugie. Nie walczę.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):Sławku..? Jest sens? Nie ma, nawet najmniejszego. Przemek też powinien to zrozumieć i przestać mnie prowokować.
Przemek napisał(a):Nie walczę. tiaaa :/
Jan Paweł II
Reputacja:
0
No to zobaczymy, który z Panów jest mądrzejszy?
PS. Hehe.. Niech ktoś mi teraz spróbuje wmówić, że faceci nie są jak dzieci
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 84
Reputacja:
0
Aż w końcu zatłuką się w mroku
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Reputacja:
0
zamocik_23 napisał(a):że faceci nie są jak dzieci Zamociku, nie ucz sie o facetach z forumowych dyskusji, bo do przedziwnych wniskow mozesz dojsc
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
|