Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Chciałbym przedstawić drobną rymowankę, chociaż zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie nie uda mi się przekonać moich ewentualnych czytelników, iż wierszyk powstał z okazji rocznicy wybuchu wojny lub też przeleżał dwa lata w szufladzie. Chętnie poznam wszelkie opinie, uwagi, przyjmę je z pokorą, pod warunkiem, że będą to komentarze przychylne.
Dlaczego
Witam szanowni Panie, Panowie
czy jest ktoś tutaj, kto mi odpowie
dlaczego jednym tworzy się bloga
dlaczego inni nie wierzą w Boga
dlaczego jednym wciąż mało banów
dlaczego można drwić tu z turbanów
dlaczego tyle w „Wierszach” ramoty
czemu wybrańcom sprząta się OT-y
dlaczego posty niektórych osób
są tylko po to, by znaleźć sposób,
by udowodnić, że jest w nich buty
więcej niż treści w wierszach Grechuty
dlaczego jedni podnoszą krzyki
i chcą w TEJ chwili robić zastrzyki,
z kolei inni są za tym, aby
płód miał lat siedem, gdy można zabić?
Ja w tych podziałach dawno się gubię,
ale i tak wszystkich Was lubię.
Dlatego drodzy Panowie, Panie
chciałbym w tej chwili zadać pytanie
czy kiedyś minie ten mur zawiści
i czy się moje marzenie ziści,
że się gdzieś kiedyś wspólnie spotkamy
i przełamiemy podziałów ramy?
A może także nadejdzie pora,
że wspólny toast za Nikifora
Nie będzie tym, co mi się śniło,
Ale pomarzyć- zawsze jest miło!
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Temu wierszu daleko do poezji. Ale nie poddawaj się, chłopcze. Ja zawsze będę szukać w Twojej twórczości DNA Łyżwińskiego.
śni inny byt jurajski gad
Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
superświetnie fajny tekst !!
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):superświetnie fajny tekst Naprawdę?? Ale przecież rymy są.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
bryce napisał(a):Naprawdę?? Ale przecież rymy są. No własnie! Mało tego - tekst jest O CZYMŚ!
Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
W wielu moich tekstach, zwłaszcza tych wczesnych, są rymy. Poza tym nie uznaję wierszy, które nie są Simon napisał(a):O CZYMŚ
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):W wielu moich tekstach Ja bardzo proszę mi tu, w MOIM WĄTKU, nie robić OT-ów  . Czy mógłby ktoś to posprzątać ?
Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
Śliczna... prześliczna rymowanka....
na warsztat to.. i może... może powiem prześliczny wiersz
pozdrawiam
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
Reputacja:
0
Mat napisał(a):Śliczna... prześliczna rymowanka. Dzięki, dzięki - jak będziesz miał ten wieczorek poetycki w Zamościu- też będę.
Liczba postów: 815
Liczba wątków: 97
Reputacja:
0
bryce napisał(a):Dzięki, dzięki - jak będziesz miał ten wieczorek poetycki w Zamościu- też będę. d o w c i p n y jak szczypiorek na wiosnę
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie
poeta milczy...
Liczba postów: 126
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
bryce napisał(a):[..]
Ja w tych podziałach dawno się gubię,
ale i tak wszystkich Was lubię.
[..] Piękna postawa, zazdroszczę z pokorą przyznając, że aż takiego poziomu empatii nie umiem prezentować - piwo za podejście. Niestety, nie umiejąc docenić przede wszystkim formy niektórych wypowiedzi czy też reakcji na wypowiedzi innych - szczególnie tych, które dla odwrócenia uwagi od często zasadnych uwag odnoszących się do tematu, odwracają uwagę podszczypywaniem niemerytorycznym, nie umiem znaleźć w sobie sympatii dla niektórych autorów wypowiedzi. Jeszcze raz podkreślę, że moje braki umiejętności uznaję za swoje wady.
Bryce, pozdrawiam z dużą dawką życzliwości
tjk
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
na pytanie "dlaczego?" nie ma odpowiedzi i wie o tym doskonale ten pan: <!-- m --><a class="postlink" href="http://youtube.com/watch?v=DiJ6mlmlDz0">http://youtube.com/watch?v=DiJ6mlmlDz0</a><!-- m -->
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Reputacja:
0
tjk_ napisał(a):Piękna postawa, zazdroszczę z pokorą przyznając, że aż takiego poziomu empatii nie umiem prezentować Tjk, od dawna widzę (i zazdroszczę), że prezentujesz nie mniej piękną postawę w walce z niechlujnym pisaniem, a na tym forum staranna polszczyzna wskazana jest nad wyraz.
|