Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
wstępnie może być skan  ale i tak będę polował na oryginał
skany możecie przesyłać na s_bojaryn(małpa)o2.pl
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
ja napisał(a):a ja mam podpis Jacka Kaczmarskiego na "Arce" ! I co z tego? Ja mam na suplemencie. A Sławek posiada od miesiąca jeszcze jeden rarytas w swojej kolekcji, tylko zapomniał się pochwalić, zrobię to za niego :
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Ola Rosa ma autograf Piotra Kajetana Matczuka.
śni inny byt jurajski gad
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Chodząc na różne koncerty, korzystając z pomocy przyjaciół zdobyłem do tej pory podpisy następujących osób:
(...)
- Przemysław Gintrowski Też mam jego autograf. A nie, przepraszam, Grudzińskiego.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
dobra, ale można chyba wyciąć poboczne wątki i je przenieść do nowego tematu?
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Simon napisał(a):A może każdy forumowicz prześle Sławkowi swój autograf - nigdy nie wiadomo, czy w przyszłości nie okaże się cennym.  Uhm...
Z umowy o pracę może być?
Mam też Trio Łódzko-Chojnowskie na plakacie i Pro Formę na płycie :]
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):i Pro Formę na płycie Ściślej to oczywiście na okładce płyty. Z dedykacją dla mojej mamy 
Trio mam za to ze specjalną dedykacją Tomka Susmęda - mogę wysłać skany, jeśli chcesz...
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):dobra, ale można chyba wyciąć poboczne wątki i je przenieść do nowego tematu? Może być?
Reputacja:
0
ann napisał(a):Może być? bardzo ładnie
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Bardzo dziękuję wszystkim za tak szeroki odzew oraz za pomoc, w szczególności SzAMaNowi, Elżbiecie i Erykowi. Jesteście wspaniali !! Nie spodziewałem się takich rarytasów w najśmielszych marzeniach
Jan Paweł II
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Nie spodziewałem się takich rarytasów Oryginałów czy skanów?
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Oryginałów czy skanów? To pierwsze  Skany też oczywiście mnie cieszą, ale wiadomo, że bardziej poluję na oryginały.
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Skany też oczywiście mnie cieszą, ale wiadomo, że bardziej poluję na oryginały. No ja myślę, bo skanami to - jak zauważył Tom Neverny - można sobie...
Reputacja:
0
Simon napisał(a):No ja myślę, bo skanami to - jak zauważył Tom Neverny - można sobie...  Widzisz, niekoniecznie masz rację 
Skan także daje pełny obraz tego jak wygląda autograf, podpis danego człowieka. Czasami nie mogę się nadziwić, że osoba znana publicznie, o której mam pewne wyobrażenia charakterologiczne, podpisuje się w ten, a nie inny sposób  Poza tym skan pokazuje czego mam szukać w oryginale
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Zatem możesz mieć setki "autografów" najsłynniejszych malarzy świata - wystarczy album, gdzie są zbliżenia fragmentów obrazów opatrzonych podpisem twórcy, i kolorowe ksero.
Kolekcja że hej!
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Kolekcja że hej! Widzisz Simon, z hobbystami jest trudna sprawa. Zbieram znaczki filatelistycznie . niestemplowane - i oczywiscie nie skany, bo byloby idiotycznie i bez sensu :lol: . Natomiast dawniej zbieralismy odznaki klubow i fedaracji pilkarskich - najpierw oryginalne, wydane i sprzedawane przez klub . Potem okazalo sie, ze firma X robi cos za zgoda klubu i sama sprzedaje (klub z tego nic nie ma) i zaczal sie dylemat zbierac to czy nie - w koncu postanowilismy, ze tak, mimo, ze nie calkiem orgyginal - na ogol trudno sie oprzec. Teraz pozbywamy sie tych nieoryginalnych - czasem z zalem. Hobbysta to dziwne zjawisko, wierz mi.
EDIT:literowki
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):i oczywiscie nie skany, bo byloby idiotycznie i bez sensu Dokładnie o to mi chodzi. O to i tylko o to.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Dokładnie o to mi chodzi. O to i tylko o to. Skan zawsze pozostaje na dysku kompa, oryginał idzie w antyramę i zajmuje miejsce na ścianie obok innych oryginałów. Taka jest różnica
Jan Paweł II
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Maly prezencik (scan only...  ) na otarcie lez, bo troche swoje w tym temacie (i na OT) wycierpiales (takze z mojej strony). Bez dedykacji (nie chcialem), ale mam nadzieje ze sie spodoba...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/thomas_neverny/public/rz.jpg">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... lic/rz.jpg</a><!-- m -->
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 1,171
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
W tym roku to się rodziłam  A ja mam autograf JK 10 lat później
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
No to szczerosc za szczerosc, detyno
Ja w tym roku sie akurat zenilem. A Kaczmar bodajze rozwodzil. Wot zizn...
[ Dodano: 10 Wrzesień 2007, 12:30 ]
PS : Czy mi sie wydaje czy przedtem na forum mozna bylo wszedzia wklejac zalaczniki ze swojego kompa ? Wczoraj w HP musialem korzystac z ftp... bo znalazlem tylko mozliwosc podrzucania linkow do witryn lub images na Sieci...
Kiedys bylo chyba inaczej.
Chcialem podrzucic inny, wczesniejszy, autograf, tym razem z dedykacja...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
0
thomas.neverny napisał(a):Maly prezencik (scan only... ) na otarcie lez, bo troche swoje w tym temacie (i na OT) wycierpiales (takze z mojej strony). Bez dedykacji (nie chcialem), ale mam nadzieje ze sie spodoba...  Wielkie dzięki za autograf  . Co złego, to ja już nie pamiętam  Bardzo się cieszę z każdego odzewu w tym temacie.
Kazia:) napisał(a):W tym roku to się rodziłam A ja mam autograf JK 10 lat później  Ja mam z 2001 r. z dedykacją (bo chciałem  ) - "Sławkowi Jacek". O tyle może nieszablonowo podszedłem do tematu, że nie chciałem, żeby JK podpisywał się na pierwszej stronie, czy okładce śpiewnika, ale pod "Balladą o spalonej synagodze"
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Ja mam "Kasi Jacek" i serduszko :wzruszony:
[ Dodano: 10 Wrzesień 2007, 13:00 ]
A ja w sobotę poszerzyłam zbiór o Sławę Przybylską i Janusza Tylmana
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):A ja w sobotę poszerzyłam zbiór o Sławę Przybylską i Janusza Tylmana  Gratuluję !! 
Ja cały weekend byłem w Gliwicach
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Ja cały weekend byłem w Gliwicach  Gratuluję 
Na naszych cymesach kultury żydowskiej w ruinach czy na czymś zupełnie innym? :>
I podlecu nie powiedziałeś wcześniej, a ja tu taka zakochana :rotfl:
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):Na naszych cymesach kultury żydowskiej w ruinach czy na czymś zupełnie innym? :> Na weselu brata  Ale odwiedziliśmy też Palmiarnię i pochodziliśmy trochę po mieście.
Kazia:) napisał(a):I podlecu nie powiedziałeś wcześniej, a ja tu taka zakochana :rotfl:  Byłem z moją oficjalną Narzeczoną
Jan Paweł II
Reputacja:
0
ok :rotfl:
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):a ja tu taka zakochana Kazia:) napisał(a):ok :rotfl: itam, jaka zakochana? wyjątkowo łatwo się pogodziłaś
Jan Paweł II
Reputacja:
0
W każdym razie nawet pomyślałam żeby wziąć też autografy dla Ciebie, ale w końcu brałam ich już za dużo i wyglądałabym jakbym zamierzała tym handlować. Będę się starać następnym razem
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):Będę się starać następnym razem  się staraj
Jan Paweł II
|