Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
partycja napisał(a):A masz może (lub ktokolwiek) pod ręką (albo na jakimś ftp) łódzko-chojnowskie nowości (Pożytek z odmieńców, Piosenkę o szeleście)? W dobrej wersji nagranych obu tych piosenek niestety nie posiadam. Mam słabą, ale nie bardzo słabą wersję "Piosenki o szeleście" z Sosnowca (nagraną przez DuchaX). I tą wersję wrzucam niniejszym:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/konop/public/45%20-%20Piosenka%20o%20szelescie.mp3">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... lescie.mp3</a><!-- m -->
Piosenka była chyba grana pod koniec koncertu, czyli w momencie, kiedy pianino zostało już mocno przez Tomka zmordowane (a na początku wstępu stroiło ładnie). Także, między innymi na tą niedoskonałość trzeba brać poprawkę.
Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):iosenka była chyba grana pod koniec koncertu, czyli w momencie, kiedy pianino zostało już mocno przez Tomka zmordowane (a na początku wstępu stroiło ładnie). Także, między innymi na tą niedoskonałość trzeba brać poprawkę. Może słoń nadepnął mi na ucho, ale mnie to zbytnio nie przeszkadza Według mnie, warto tez udostepnic "Wojnę postu z karnawałem" z tego koncertu (o ile ją Pan posiada)
Mały OT: Panie Pawle, czy może Pan udostępnić w dziale Muzyka nutki do "Pożytku z Odmieńców"?
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Reputacja:
0
reuter napisał(a):Mały OT: Panie Pawle, Jak mawiał twórca Wszechświatowej Wielkiej Rewolucji Proletariatu, czasy panów mamy już za sobą. Proszę mi mówić po imieniu - jeśli to nie problem. reuter napisał(a):czy może Pan udostępnić w dziale Muzyka nutki do "Pożytku z Odmieńców"? nuty być może ma Tomek Susmęd. Jeśli ma, pewnie nie będzie problemu, aby udostępnił.
reuter napisał(a):Według mnie, warto tez udostepnic "Wojnę postu z karnawałem" z tego koncertu (o ile ją Pan posiada) Posiadam. Ale chyba się nie zdecyduję na jej udostępnienie. Nawet nie mam pomysłu, w jakim dziale można by to zrobić.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Proszę mi mówić po imieniu - jeśli to nie problem. Zostałem nader dobrze wychowany i mówienie do osób ode mnie starszych per "ty" przychodzi mi z trudem, ale będę się starał.
Paweł Konopacki napisał(a):Nawet nie mam pomysłu, w jakim dziale można by to zrobić. Najlepiej w Piosenkach.
Like a bird that flew
Reputacja:
0
reuter napisał(a):Najlepiej w Piosenkach. No tak, ale Piosenki należą do działu Własnej Twórczości a "Wojna" nie jest naszą kompozycją.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):No tak, ale Piosenki należą do działu Własnej Twórczości a "Wojna" nie jest naszą kompozycją. Najlepiej wrzuć na swoje FTP. Wiele osób pamiętąjacych koncert w Sosnowcu chciałoby jeszcze raz usłyszeć "będzie żarcie, będzie picie..." w Twoim wykonaniu.
Like a bird that flew
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
reuter napisał(a):Zostałem nader dobrze wychowany ) Piwko!
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):partycja napisał(a):A masz może (lub ktokolwiek) pod ręką (albo na jakimś ftp) łódzko-chojnowskie nowości (Pożytek z odmieńców, Piosenkę o szeleście)? W dobrej wersji nagranych obu tych piosenek niestety nie posiadam. :o
Hmm... ja mam np. wersje z MCK z 14.05.2007 r. - IMHO w bardzo dobrej jakości
Mogę wrzucić, jeśli nie masz nic przeciwko temu (obie piosenki lub jedną)
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
reuter napisał(a):ostałem nader dobrze wychowany i mówienie do osób ode mnie starszych per "ty" przychodzi mi z trudem, ale będę się starał. I chwała Ci Z tym, że jesteśmy na internetowym forum. Zawsze miałem wrażenie, że ideał forumowych kontaktów międzyludzkich następuje, gdy rozmawiamy nie zważając na wiek, czy to starszy, czy młodszy, dlatego "Panowanie" zostawiłbym na kontakty "na żywo".
Paweł Konopacki napisał(a):Piosenka była chyba grana pod koniec koncertu, czyli w momencie, kiedy pianino zostało już mocno przez Tomka zmordowane (a na początku wstępu stroiło ładnie). Także, między innymi na tą niedoskonałość trzeba brać poprawkę. Nawet jeśli rozstrojone to na pewno nie tak, aby zakłócało odbiór. Wrażenia po przesłuchaniu pozytywne.
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Hmm... ja mam np. wersje z MCK z 14.05.2007 r. - IMHO w bardzo dobrej jakości Wersja z MCK ma bardzo przesterowane piano. Jak chcesz, to wrzuć, ale osobiście tej wersji nie jestem entuzjastą.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Ja nie wiem jaka mam wersje, ale na pewno dobra ( chyba Ty sam wrzuciles kiedys na forum)
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Skoro już wspomniano o koncercie w S-cu.
Panie z biblioteki prosiły przekazać, że "chłopcy byli świetni" :]
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Zeratul napisał(a):Hmm... ja mam np. wersje z MCK z 14.05.2007 r. - IMHO w bardzo dobrej jakości Wersja z MCK ma bardzo przesterowane piano. Jak chcesz, to wrzuć, ale osobiście tej wersji nie jestem entuzjastą. Ale przynajmniej jakość nagrań jest przyzwoita:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://zeratul.faculty.wmid.amu.edu.pl/forum/26_Piosenka_o_szelescie.mp3">http://zeratul.faculty.wmid.amu.edu.pl/ ... lescie.mp3</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://zeratul.faculty.wmid.amu.edu.pl/forum/27_Pozytek_z_odmiencow.mp3">http://zeratul.faculty.wmid.amu.edu.pl/ ... iencow.mp3</a><!-- m -->
Zresztą - jak Ci już kiedyś pisałem - mi się podobają :]
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Mam nadzieję, że będzie okazja usłyszeć "na żywo" - byliśmy ostatnio z jodynką w BlueNote w tym celu (niestety akurat nie było lokalnego szefa, ale w końcu się uda :] )
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
ann napisał(a):Panie z biblioteki prosiły przekazać, że "chłopcy byli świetni" Panie z Teatru Zagłębia mówiły to samo
Like a bird that flew
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
reuter napisał(a):ann napisał(a):Panie z biblioteki prosiły przekazać, że "chłopcy byli świetni" Panie z Teatru Zagłębia mówiły to samo Miały na myśli koncert, oczywiście?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
sorry za żarcik, ale nie mogę się powstrzymać
reuter napisał(a):Według mnie, warto tez udostepnic "Wojnę postu z karnawałem" z tego koncertu Paweł Konopacki napisał(a):Nawet nie mam pomysłu, w jakim dziale można by to zrobić. zawsze pozostają kawały
|