08-23-2007, 08:22 PM
Santis napisał(a):I powoli zaczynam zbierać na "Arkę Noego" aby skończyć z piracstwem chociaż w tej kwestji .Witaj wśród nas. Pomyśl nad tym, jak wyeliminować fatalną ortografię w postach.
O ortografii
|
08-23-2007, 08:22 PM
Santis napisał(a):I powoli zaczynam zbierać na "Arkę Noego" aby skończyć z piracstwem chociaż w tej kwestji .Witaj wśród nas. Pomyśl nad tym, jak wyeliminować fatalną ortografię w postach.
08-24-2007, 09:56 AM
Najmocniej przepraszam. Jestem typowym umysłem ścisłym i ortografia nigdy nie była moją mocną stroną. Zazwyczaj korzystam z Worda, ale aktualnie nie jestem u siebie, a z przyzwyczajenia do IPB nie zwróciłem nawet uwagi na opcje sprawdzania pisowni.
Wyeliminowałem już 2 błędy treści. Poprawiłem interpunkcje i ortografię. Postaram się, aby tego typu wpadki już się więcej nie zdarzały
08-24-2007, 09:58 AM
Pod każdym postem, który piszesz jest znaczek "Pisownia". Można sprawdzić od razu.
Plus Leonardo i Mach
08-24-2007, 07:44 PM
Z góry przepraszam za mały OT
Santis napisał(a):Jestem typowym umysłem ścisłym i ortografia nigdy nie była moją mocną stroną.Uwielbiam takie argumenty...
08-24-2007, 09:31 PM
ann napisał(a):Z góry przepraszam za mały OTTakich to tylko rozstrzelać :/Santis napisał(a):Jestem typowym umysłem ścisłym i ortografia nigdy nie była moją mocną stroną.Uwielbiam takie argumenty... Przynoszą wstyd porządnym ludziom, którzy wybrali kierunki ścisłe ( : ) Był tu kiedyś jeden taki, co chciał, żeby pracę za niego napisać, bo on się wybiera na informę i polskiego ni w ząb... Na takich to tylko siekierę :wredny: Ale się zdziwił jak mu odpisałem, że ja studiuję infę i zamiłowanie do przedmiotów ścisłych jakoś nie przeszkodziło mi w zadowalającym zdaniu matury z polskiego Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
08-24-2007, 11:05 PM
Zeratul napisał(a):Takich to tylko rozstrzelać Zeratul napisał(a):Na takich to tylko siekierę+aborcja. Za eutanazją też jesteś? :rotfl:
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
08-24-2007, 11:49 PM
lodbrok w innym wątku napisał(a):takie obcesowe i co tu dużo mówić chamskie traktowanie czternastoletniej dziewczyny, która po prostu wypowiedziała swoje zdanie jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Zeratul napisał(a):Takich to tylko rozstrzelaćNaturalnie przyp***anie się przez moderatorów do piętnastolatka-nowicjusza na początku przygody z forum to normalne przywitanie? Ręka rękę myje? ann napisał(a):A lubisz, ann, takie?Santis napisał(a):Jestem typowym umysłem ścisłym i ortografia nigdy nie była moją mocną stroną.Uwielbiam takie argumenty... Artur napisał(a):Niestety niektórzy mają problemy z ortografią. Mnie ponad rok zajęło wkucie pisowni słowa który, bo potrafiłem w dwóch zdniach napisać na dwa sposoby.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
08-25-2007, 12:00 AM
Simon napisał(a):Witaj wśród nas. Pomyśl nad tym, jak wyeliminować fatalną ortografię w postach.:rotfl: :rotfl: :rotfl: napisał Simon do Gimnazjalisty bardzo jestem ciekaw jak wyglądały Twoje zeszyty, kiedy byłeś w wieku Santisa.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
08-25-2007, 12:04 AM
Sławek napisał(a):do gimnazjalistyOn jeszcze ma czas, żeby to zmienić. Do dorosłego pierdoły nie ma już co apelować o pracę nad sobą.
08-25-2007, 12:08 AM
ale Simon, Santis przecież jedynie pomylił kilka spacji, a to "conajmniej" zbyt surowa ocena z Twojej strony. Swoją drogą: z liter C<O<N<A<J<M<N<I<E<J udało mi się ułożyć jedynie słowo najmocniej, wszystkie pozostałe to nowomowa
Simon napisał(a):Do dorosłego pierdoły nie ma już co apelować o pracę nad sobą.nie mogę się nie zgodzić
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
08-25-2007, 12:12 AM
dzikakaczka napisał(a):Mam głęboko w dupie Wasze przepychanki, wzajemne lizanie się po fiutachSimonie, Sławku- nie możecie wrócić do "swoich" wątków ?
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
08-25-2007, 10:42 PM
A ja nie rozumiem, o co chodzi. Czy gimnazjalista ma jakieś społeczne zezwolenie na robienie byków? Ja sam wszystkich "ortów" się wstydzę. Tak samo teraz, w liceum, jak i wcześniej w gimnazjum czy w szkole podstawowej. Jesteśmy Polakami i nie znać oraz nie stosować się do zasad pisowni ojczystego języka to wstyd. Po prostu. Poza tym - na różnego rodzaju egzaminach nasz forumowy kolega nie doświadczy tego rodzaju wyrozumiałości czy pobłażliwości ze strony egzaminatorów. Nawet, jeśli jest dopiero w gimnazjum. I nawet, jeśli tylko zapomniał "paru spacji".
..::Zdravim::.. Tarko
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
08-25-2007, 11:13 PM
Santis napisał(a):Jestem typowym umysłem ścisłym i ortografia nigdy nie była moją mocną stroną.Hm... przecież ortografia polega na umiejętności przyswojenia sobie pewnych reguł i ich stosowania, przy odrobinie pamięci wzrokowej. To mi się bardziej kojarzy z naukami ścisłymi niż z humanistycznymi.
08-25-2007, 11:15 PM
dajcie już spokój temu dzieciakowi Zniechęci się i po 2 postach rzuci pisanie na Forum.
Jan Paweł II
08-25-2007, 11:40 PM
Ja mam mala propozycje- moze gdy ktos robi bledy, pisac to na pw i podpowiedziec o mozliwosci poprawiania bledow?
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
08-25-2007, 11:42 PM
Elzbieta napisał(a):Ja mam mala propozycje- moze gdy ktos robi bledy, pisac to na pw i podpowiedziec o mozliwosci poprawiania bledow?Elżbieto, chyba trochę przesadzasz z tym bezstresowym wychowaniem.
śni inny byt jurajski gad
08-25-2007, 11:49 PM
partycja napisał(a):Elżbieto, chyba trochę przesadzasz z tym bezstresowym wychowaniem.Moze masz racje. Wiesz my mamy osiedlowe forum i od poczatku jego istnienia zaznaczono, ze kazdy ma prawo robic bledy, bo inaczej bedzie bac sie pisac. Stad moja mysl powstala. Co prawda to nie forum poety...ale raz zwrocono uwage i chyba starczy.
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
08-25-2007, 11:51 PM
Elzbieta napisał(a):Wiesz my mamy osiedlowe forumMy też, ale jak zaproponowałem kiedyś dyskusję na temat twórczości JK, to wzięli mnie za wariata i teraz chcą mi podnieść czynsz.
08-25-2007, 11:53 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):teraz chcą mi podnieść czynsz. ?? ??
08-25-2007, 11:56 PM
Elzbieta napisał(a):No co? Niestety, pośród przedstawicieli handlowych, tudzież innych pracowników telecentrów, stanowiących większość lokatorów mojego bloczku, nie znalazłem bratniej duszy. Od jakiegoś czasu, krąży nawet wieść, że pod 25 mieszka jakiś... dziwak.Kuba Mędrzycki napisał(a):teraz chcą mi podnieść czynsz.?? ??
08-25-2007, 11:57 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):No co? Niestety, pośród przedstawicieli handlowych, tudzież innych konsultantów telecentrów, nie znalazłem bratniej duszy. Od jakiegoś czasu, krąży wieść, że pod 25 mieszka jakiś... dziwak.Zaproś ich na imprezę!
śni inny byt jurajski gad
08-26-2007, 12:07 AM
partycja napisał(a):To nie są, jak zapewne wiesz Partycjo, imprezy dla paralityków.Kuba Mędrzycki napisał(a):No co? Niestety, pośród przedstawicieli handlowych, tudzież innych konsultantów telecentrów, nie znalazłem bratniej duszy. Od jakiegoś czasu, krąży wieść, że pod 25 mieszka jakiś... dziwak.Zaproś ich na imprezę!
08-26-2007, 12:13 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):To dziwakom czynsz podnosza? Takie nocne OT.Elzbieta napisał(a):No co? Niestety, pośród przedstawicieli handlowych, tudzież innych pracowników telecentrów, stanowiących większość lokatorów mojego bloczku, nie znalazłem bratniej duszy. Od jakiegoś czasu, krąży nawet wieść, że pod 25 mieszka jakiś... dziwak.Kuba Mędrzycki napisał(a):teraz chcą mi podnieść czynsz.?? ??
08-26-2007, 12:15 AM
Elzbieta napisał(a):To dziwakom czynsz podnosza? Takie nocne OT.Ano. W Polsce, Elżbieto jest przerąbane. Daj spokój... Żyć się odechciewa!
08-26-2007, 12:59 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):AnoNie uwierze. Moge sobie wyobrazic, ze Cie nie chca w bloczku, jak po nocach Kaczmara glosno sluchasz. Ale czynsz? Nie zartuj ze mnie. Nie o takiej porze pie:
08-26-2007, 08:52 AM
Może ktoś zrobił literówkę w donosie do administracji.
08-26-2007, 09:56 AM
Pewnie administrator budynku woli Okudżawę
Jan Paweł II
08-26-2007, 11:04 AM
albo Grechutę
09-03-2007, 09:08 AM
Elzbieta napisał(a):gdy ktos robi bledy, pisac to na pw i podpowiedziec o mozliwosci poprawiania bledow?Ja tak robię! Publiczne "wytykanie" błędów zwykle wprawia w zakłopotanie i zawstydzenie.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
09-03-2007, 09:36 AM
gosiafar napisał(a):Publiczne "wytykanie" błędów zwykle wprawia w zakłopotanie i zawstydzenie.Lub powoduje ataki w stosunku do osoby wytykającej. O czym, niejednokrotnie miałem okazję kiedyś się przekonać. Ale trzeba przyznać, że ostatnimi czasy, poziom ortografii wśród użytkowników, zdecydowanie się poprawił. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|