Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
Bóg jest jeden. Jest jeden i zmienia ludzi. Ludzie sobie mogą co najwyżej zmieniać bogów.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 1,171
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Kurcze jak ja Ci tej wiary zazdroszczę...
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):Kurcze jak ja Ci tej wiary zazdroszczę... no po prostu...
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Bóg jest jeden. Jest jeden i zmienia ludzi. Ludzie sobie mogą co najwyżej zmieniać bogów. Tak. Dla wyznawców islamu jest jeden, dla chrześcijan jest jeden.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Tak. Dla wyznawców islamu jest jeden, dla chrześcijan jest jeden.  zgadza się. Jest jeden dla wszystkich religii monoteistycznych. Różnią się jedynie drogi, którymi ludzie do Boga podążają.
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):zgadza się. Jest jeden dla wszystkich religii monoteistycznych Chcesz powiedzieć, że Twój Bóg jestem też Bogiem dla wyznawców islamu? Że to jeden i ten sam Bóg???
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
oczywiście, że tak, tak jak ten ich dla mnie. Bóg jest jeden dla wszystkich, tyle że nie wszyscy chcą być dla Boga.
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Czy Ty w takim razie zgadzasz się z tym co nakazuje Bóg islamu? W końcu to ten sam Bóg co Twój?
Reputacja:
0
jeżeli prześledzisz Księgi objawione wielkich religii monoteistycznych zrozumiesz, ze chodzi w istocie o to samo. Bóg muzułmanów wcale nie nakazuje im wysadzać sie w pełnych autobusach. Robią to za Niego ich religijni przywódcy.
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):jeżeli prześledzisz Księgi objawione wielkich religii monoteistycznych Nie prześledzę.
Na pewno orientujesz się w tym lepiej niż ja. Tyle, że ja nie wierzę w żadnego z tych Bogów, nawet jeśli to cały czas jest jeden.
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):Tyle, że ja nie wierzę w żadnego z tych Bogów, nawet jeśli to cały czas jest jeden spoko, tyle, że mówiąc - "nie wierze w Boga" nigdy nie licz na wzajemność z Jego strony  , bo On nigdy nie przestaje wierzyć w człowieka.
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):On nigdy nie przestaje wierzyć w człowieka. To miło z Jego strony
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
z <!-- m --><a class="postlink" href="http://cenderumyjszklanke.blog.pl/">http://cenderumyjszklanke.blog.pl/</a><!-- m -->
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
Egzamin
Ewa Lipska
Egzamin konkursowy na króla
wypadł doskonale.
Zgłosiła się pewna ilość królów
i jeden kandydat na króla.
Królem wybrano pewnego króla
który miał zostać królem.
Otrzymał dodatkowe punkty za pochodzenie
spartańskie wychowanie
i za uśmiech
ujmujący wszystkich za szyję.
Z historii odpowiadał
ze świetnym wyczuciem milczenia.
Obowiązkowy język
okazał się jego własnym.
Gdy mówił o sprawach sztuki
chwycił komisję za serce.
Jednego z członków komisji
chwycił odrobinę za mocno.
Tak
to na pewno był król.
Przewodniczący komisji
pobiegł po naród
aby móc uroczyście
wręczyć go królowi.
Naród
oprawiony był
w
skórę.
Reputacja:
0
Jak jeszcze zaczniesz twierdzić, Sławku, że przemawia przez Ciebie Duch Święty, to chyba zwątpię. :rotfl:
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
Tmach dobry jest nie? Mam czasem wrażenie, że powie: "Bóg jest, wiem, bo sam nim jestem"
Reputacja:
0
Coś w tym musi być.
PS Tak mi Sławek zawrócił w głowie, że zapomniałam napisać o jednej rzeczy.
Edytko, nie ma sprawy.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Tak mi Sławek zawrócił w głowie Tobie też? :rotfl:
Reputacja:
0
No i się wydało. :rotfl:
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Jak jeszcze zaczniesz twierdzić, Sławku, że przemawia przez Ciebie Duch Święty, to chyba zwątpię. Kazia:) napisał(a):Tmach dobry jest nie? Mam czasem wrażenie, że powie: "Bóg jest, wiem, bo sam nim jestem" Nie ma to jak zrozumienie dla czyichś przekonań.
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Jak jeszcze zaczniesz twierdzić, Sławku, że przemawia przez Ciebie Duch Święty, to chyba zwątpię. :rotfl: Kazia:) napisał(a):Mam czasem wrażenie, że powie: "Bóg jest, wiem, bo sam nim jestem"  nie zacznę, bez obaw i bardzo proszę, nie róbcie ze mnie wariata, bo znowu wychodzi na to, że próbujecie obśmiać to, czego nie możecie zrozumieć.
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Ależ Reuter ja nie krytkuję jego przekonań, niech sobie wierzy
Tylko czasem śmieszy mnie to jak nas wszystkich ureligijnia. Ja mam przyjaciela - księdza. I on mi takich kazań nie prawi i nie tłumaczy na każdym kroku, że Bóg na mnie patrzy  Tylko tyle
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):Ależ Reuter ja nie krytkuję jego przekonań, niech sobie wierzy Mimo wszystko uważam, że Twój ostatni komentarz dotyczący Sławka był mocno złosliwy i mial na celu ośmieszenie rozmówcy.
Like a bird that flew
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Kaziu, to jak to jest, człowiek powinien mieć prawo decydować co chce robić i nic mu nie można narzucić, tak? Każdy ma prawo sam decydować i sam przed sobą odpowiadać, tak?
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):nie zacznę, bez obaw i bardzo proszę, nie róbcie ze mnie wariata, bo znowu wychodzi na to, że próbujecie obśmiać to, czego nie możecie zrozumieć. Sławku, ale gdzież byśmy śmiały robić z Ciebie wariata.
reuter napisał(a):Nie ma to jak zrozumienie dla czyichś przekonań. A to do mnie i do Kasi, czy do Sławka?
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
tmach napisał(a):A to do mnie i do Kasi,
Tak. Ta uwaga została skierowana do Was*
*Kasuję "10 liter" i kajam się.
Like a bird that flew
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):Tylko czasem śmieszy mnie to jak nas wszystkich ureligijnia. Ja mam przyjaciela - księdza. I on mi takich kazań nie prawi i nie tłumaczy na każdym kroku, że Bóg na mnie patrzy Tylko tyle  to troszkę śmieszne co piszesz, a zarazem troszkę dziwne. Kto Cię ureligijnia? kto prawi Ci kazania? gdzie napisałem, że Bóg na Ciebie patrzy? Toczymy rozmowę, której elementem jest Bóg i chyba utarło się takie dziwne zjawisko, że jeżeli toczy się rozmowa o Bogu, a w towarzystwie jest osoba wierząca, która nie boi się pisać tego co myśli, to prędzej czy później i tak zostanie uznana za pseudokaznodzieję, fanatyka, pomyleńca.
Jan Paweł II
Reputacja:
0
reuter napisał(a):tmach napisał(a):A to do mnie i do Kasi, Tak. (Dziesięć liter). :rotfl: A nie skomentuję.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):prędzej czy później i tak zostanie uznana za pseudokaznodzieję, fanatyka, pomyleńca. Sławku nie zostałeś za takiego uznany dopiero teraz tylko dużo wcześniej 
Ale ja naprawdę nie chcę krytkować Twojej wiary, nie miałam na celu Cię obrazić *-`-
Edyto wiem do czego dążysz, ale się nie dam. Nie każdy kto nie wierzy w Boga zaczyna być mordercą i złym człowiekiem. To się nazywa dobre wychowanie, kindersztuba, normy społeczne itd. Mam prawo decydować o sobie dopóki nie wchodzę na czyjś teren, to się nazywa wolność osobista, wolność wyznania itd, i tam jest to zaznaczone, że dopóki nie wchodzę tym na obszar drugiego człowieka mam prawo sama decydować o sobie. Oczywiście, że odpowiadamy przed prawem itd, ale to są ziemskie sprawy i ustalone. Nie muszę uznawać, że odpowiadam przed Bogiem, nie narzucisz mi tego.
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Kazia:) napisał(a):Edyto wiem do czego dążysz, ale się nie dam Jak wiesz, doc czego dążę to możesz odpowiedzieć, a potem się nie daj.
Kazia:) napisał(a):że dopóki nie wchodzę tym na obszar drugiego człowieka mam prawo sama decydować o sobie A Twoje dziecko nie jest drugim człowiekiem, tak?
[ Dodano: 23 Sierpień 2007, 22:13 ]
Kazia:) napisał(a):się nie dam Kaziu, czy ja chcę Cię zjeść? Rozmawiam z Tobą normalnie, a Ty nazywasz mnie żarłocznym smokiem, pytasz, czy się dobrze czuję, Markowi każdesz się nie dopieprzać... Jeśli chciałaś wyrazić swoje zdanie to już je znam; jeśli chcesz mnie przekonać to mów dalej, ale też słuchaj i odpowiadaj na pytania. Inaczej - czemu siedzisz w tym temacie?
|